Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ai jeszcze jedna sprawa albo dwie

1. Czy ktoś z Forumowiczów w ostatnim okresie czasu sprzedawał swoje mieszkanie ????????? :lol: :lol: :lol:

My planujemy to zarobić w Marcu i chcieli byśmy wiedzieć co nas czeka, czy rzeczywiście jest :wink: "najazd Tatarów" :wink: ,jak wielkie potrafi być zainteresowanie ITD......

serdeczne dzięki za INFO......

2. a teraz coś do szanownych Kobiet

- jeśli możecie to podpowiedzcie jakie wybrać miejsce na poczęcie CURY { szkoła rodzenia i szpital} bo za dużo mamy na głowie i ciężko sie zdecydować :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

- jeśli możecie to podpowiedzcie jakie wybrać miejsce na poczęcie CURY { szkoła rodzenia i szpital} bo za dużo mamy na głowie i ciężko sie zdecydować :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No to odezwie się kobieta :p

My rodziliśmy w Wołominie (dwa razy)- zdecydowanie polecamy.

Nie zdzierają jak na Żelaznej za każdą popierdułkę.

Atmosfera po prostu cudowna, położne naprawdę potrafią zająć się kobietą nie biorąc za to ani złotówki.

Wiele usług, które są dodatkowe w szpitalach warszawskich tam jest w standardzie.

pozdrawiam i życzę powodzenia

Darek

witam sąsiadów i zanim uzupełnie nowe KWADRACIKI

muszę się pochawlić i ja bo aż mnie rozpiera :lol: :lol: :lol: :lol:

JEST JEST JEST

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

właśnie dzisiaj odebraliśmy swoje pozwolenie na budowę

i startujemy już niedługo -teraz tylko został nam PRĄD I WODA

ale będzie się działo :wink: :lol: :o :wink: :lol: :o :lol: :o

POZDRO.............

GRATULACJE PnB. No to teraz pozostało już tylko zbudowanie domu :wink:

No to odezwie się kobieta :p

My rodziliśmy w Wołominie (dwa razy)- zdecydowanie polecamy.

Nie zdzierają jak na Żelaznej za każdą popierdułkę.

Atmosfera po prostu cudowna, położne naprawdę potrafią zająć się kobietą nie biorąc za to ani złotówki.

Wiele usług, które są dodatkowe w szpitalach warszawskich tam jest w standardzie.

pozdrawiam i życzę powodzenia

Darek

Wieki sie nie odzywałam, wybaczcie. Półtoraroczne "żywe srebro", praca i budowa domu to dużo jak dla mnie.

Obecnie mamy już wymurowane fundamenty (ławy wylane a ścianki wymurowane), niedługo będziemy murować ;-)

Odnośnie do wątku rodzicielskiego. Ja rodziłam na Żelaznej i było super. Położne hiperpomocne, lekarze ok, za poród zapłaciłam 200 zł.

PZDR

witam sąsiadów i zanim uzupełnie nowe KWADRACIKI

muszę się pochawlić i ja bo aż mnie rozpiera :lol: :lol: :lol: :lol:

JEST JEST JEST

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

właśnie dzisiaj odebraliśmy swoje pozwolenie na budowę

i startujemy już niedługo -teraz tylko został nam PRĄD I WODA

ale będzie się działo :wink: :lol: :o :wink: :lol: :o :lol: :o

POZDRO.............

Gratulacje!!!

My tez niedawno odbieralismy Pnb i pamietam jakie to było dla nas przezycie :D

Teraz tylko zakasac rekawy i budowac :wink: :lol:

A jesli chodzi o porod, to polecalabym szpital na Czerniakowskiej (jesli chcecie rodzic w warszawie) i w Wołominie (jesli nie przeszkadza Wam ta odległość). My rodzilismy w sumie na Żelaznej (tak poukladaly sie niespodziewanie nasze losy) i bylam bardzo zadowolona. Prawda jest jednak ze za wszystko sie tam placi. Polecam tamte dwa szpitale, bo mam dosc swieze opinie na ich temat od rodzacych znajomych...

A kiedy termin? Duuuzoo zdrowka dla Przyszlej Mamy :lol: :lol: :lol:

1. Czy ktoś z Forumowiczów w ostatnim okresie czasu sprzedawał swoje mieszkanie ????????? :lol: :lol: :lol:

My planujemy to zarobić w Marcu i chcieli byśmy wiedzieć co nas czeka, czy rzeczywiście jest :wink: "najazd Tatarów" :wink: ,jak wielkie potrafi być zainteresowanie ITD......

Mieszkanie sprzedawaliśmy pod koniec zeszłego roku. Poszło w tydzień. Można nawet powiedzieć, że się o nie bili. Dałem jedno ogłoszenie w środowym dodatku Nieruchomości w Wyborczej. I tego samego dnia miałem "zwiedzających". Sprzedaliśmy za dobre pieniądze i na warunkach jakie postawiliśmy.

My rodziliśmy 5 lat temu na Inflanckiej. Poród kosztował 500zł. Źle nie było, ale bez rewelacji.

Mamy dużo znajomych z okolic Wołomina. Wszyscy bardzo chwalą tamtejszy szpital.

trochę mi się nudziło o poranku i oto [b]CAŁA GRUPA [/b]

Kze -----winowajca i sprawca powołania GRUPY :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:

Willie

Katerhasser

Gg

ZBYCH_

MURMAN

EFKAkonewka

Krzyss

Valdek

rafal9

Broncio

Fugas

Api

md2

zlu

Jacek69

w40

Pawel P

Dominikams

Zulka

Jane

KasiaR-DamianR

Trionic

markoz1

marek_w

Asia_w

Jankazik

Renatka&Petronek

stasiek_ps

śpioch

AVID

daniel borowski

Openus

Eugeniusz_

Whitemag

Lidszu

Thunderstuck

Kszyh

tornado17

Rrobert

Akuka

71kkk

Goszka

Frost

Medelski

Ertevu

Maciejm

Pajdek

compet_pl

renatata

Szarbia

Moniaa

JUŻ SIE POPRAWIŁEM :oops: :roll: :oops: :roll: :oops: :roll:

To był chyba bardzo wczesny i długi poranek .... gratulacje (wody) i wytrwałości :lol:

co do pkt 1 sama jestem ciekawa :)

co do pkt 2 Karowej i raczej nie polecam, Żelazną jak najbardziej moja bratowa m-c temu tam rodziła i jest zachwycona, a tak naprawdę to w dużym stopniu zależy na jaką ekipę dyżurującą się trafi :-? życzę szczęśliwego rozwiązania :D

:D :lol: :D :wink:

poczęcie to chyba się już odbyło... :wink: W każdym razie w TEJ kwestii każde miejsce jest z w zasadzie dobre, zależy od upodobań :oops: :wink:

Co do porodu - ja rodziłam raz w Bródnowskim - nie polecam (ale dość dawno, może się coś zmieniło), drugi raz na Żelaznej - polecam gorąco. Pomimo, że płatne, ale mój synek żyje!!! (a mogło być różnie... )

Przepraszam znowu mnie dawno nie było ale postaram się nadrobić :wink:

Efka, ja planuję zamówić projekt daleko, ale podobno niektórzy wszystko robili korespondencyjnie, no i ceny podobno są nie najgorsze a firma to http://www.domino.alpha.pl/, namiar też dostałem od forumowiczów. aha byli zadowoleni z projektu.

byłem tam osobiście przy okazji pobytu, bardzo konkretni i otwarci na klienta - nie próbują wcisnać że klient nie wie co chce, a oni lepiej wiedzą jakie funkcje mam mieć dom :lol:

A nmie się nie otwiera!

Błąd strony! Tak jakby ich nie było...

:roll:

EFKA przepraszam w adresie dołaczył się przecinek :-? i żle czyta przegladarka prawidłowo: http://www.domino.alpha.pl

Renatka I Petronek Moje wielkie gratulacje , i jak najmniej stresów najwiecej kasy w kieszeni

Paweł i Renia GRATULUJE PnB

no a w drugiej kwestii nie pomogę : :oops: :wink: , ostatni raz "rodziłem" 12 lat temu :wink: :wink:

Eugeniusz dziękuję.

Paweł i Renia my rodziliśmy rok temu na Karowej i sobie chwalimy. Na żelaznej zaśpiewali nam za poród rodzinny 4500 zł ze zniżką dla służby zdrowia :o .

Na pewno nie polecam szpitala im Orłowskiego. Mam kolegę, który pracuje na ginekologii w Orłowskim, a wcześniej pracował na Karowej. Szczegółów nie będę opisywał ale nie polecam Orłowskiego. :wink:

Do szkoły rodzenia nie chodziliśmy, bo kiedyś się tego w szkołach oboje się uczyliśmy i nawet na żywo widzieliśmy. Ale jak chodzicie do szkoły rodzenia przy danym szpitalu to podobno łatwiej potem trafić :wink: na porodówkę. Jeżeli chcecie rodzić razem to chyba w każdym szpitalu trzeba zapłacić za salę do porodu rodzinnego :evil: . A podobno takie są tryndy w medycynie aby rodzić razem. No to proszę, tylko płaćcie.

a teraz coś do szanownych Kobiet

-jeśli możecie to podpowiedzcie jakie wybrać miejsce na poczęcie CURY { szkoła rodzenia i szpital} bo za dużo mamy na głowie i ciężko sie zdecydować :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Proponuje pocztać to forum:

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588

My rodziliśmy na Karowej, ale musieliśmy, bo to był poród przedwczesny. Karowa jest fajna, tylko, że my trafiliśmy na przepełnienie i po porodzie wysłąno mnie na oddział patologii ciąży, zamiast na poorodówkę. A tam było tragicznie, ordynator to kawał buraka, więc nie mam miłych wspomnień. Na pewno oddział neonatologiczny na Karowej jest wspaniały.

Mieliśmy rodzić na Solcu, wiele moich koleżanej tam rodziło, nawet po 3-krotnie i bardzo polecają.

Plusy Solca: bezpłatny poród rodzinny, miły personel, maja własną szkołę rodzenia.

Drugie dziecko jeśli kiedyś się uda i nie bedzie za wcześnie :wink: to będzie się rodziło na Solcu :lol:

Na Solcu rodziła moja koleżanka, było beznadziejnie. Tzn. jeśli o poród to nie pamięam, ale były problemy z dzieckiem i musiało leżeć pod "specjalną opieką" pań pielęgniarek, które regularnie próbowały małą podkarmiac butlą, mimo zakazu mojej koloeżanki, której zalezało na karmieniu piersią. Doszło do tego, że moja koleżanka czyhała na pielęgniary i wyrywała dzieciaka (na szczęście do materaca podpięty był jakiś monitor - więc jak podnosiły dziecko, to się alarm włączał i wiadomo było, ze kombinują).

Poza tym od lekarzy zero informacji co do stanu dziecka, przyczyn powikłań i takich tam.

Ja dwa razy rodziłam na Zelaznej, mielismy super położną.