Kiełek 06.09.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Asiu - autochtnoi, to już nas chyba mieli dość, choć nikt sie nie krzywił i byli również bardzo mili i pomocni. Jednak najprzydatniejszych i najcenniejszych informacji udzielaliście nam Wy - czyli inwestorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 06.09.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Kiełek - to my są sąsiady )) mieszkam na Pasłęckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 06.09.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 witam sšsiadów a to dla zachęty http://img384.imageshack.us/img384/6610/dziuragz3.th.jpghttp://img513.imageshack.us/img513/8121/rdekosk3.th.jpghttp://img513.imageshack.us/img513/6250/cotynarobiks4.th.jpg to może od końca fotek : - co ty zrobił na naszej działce - a ta rura to co " nasze darmowe ródełko szczęcia" - i po co ci takie doły wojna idzie czy cio POZDO....... dla tych co zaczęli, skończyli i brnš Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 06.09.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 pawel i renia , nio nio mcie już doły teraz czas do góry , coś się dzieje śledzimy śledzimy i powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przybysz 07.09.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witam po dlugiej przerwie, ale w koncu dobrnelismy do stanu surowego zamknietego-i to chyba by bylo na tyle w tym roku.W zwiazku z tym mam do odstapienia ok. 130 stempli budowlanych dl. 2,7m i 3m za symboliczna kwote.Zainteresowanych prosze o kontakt na priv.Acha, lokalizacja mojej budowy to ul. Mochtynska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 07.09.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 1. Jak Kiełek i działać będę z Kiełkową+. Póko co okupujemy od trzech zim na Białołęce niejaką Strumykową. a my mamy działkę na Topolowej, to też na razie nie daleko (bo potem - to zależy, gdzie się "wyniesiecie") 2. Kiełkowa powiedziała "Mój ci on" i już tak zostało. Na stan dzisiejszy jest nas 2 sztuki całe i 8/9 GRATULACJE!!! Oczywiście z powodu 8/9 No i spokoju w tych ostatnich dniach dla Kiełkowej! Ufff, ale się napisałem, ciekawe, czy ktoś dobrnie do końca, hej!! dobrnęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 07.09.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 paweł i renia - no piękne doły, piękne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 07.09.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 witam sšsiadów a to dla zachęty http://img384.imageshack.us/img384/6610/dziuragz3.th.jpghttp://img513.imageshack.us/img513/8121/rdekosk3.th.jpghttp://img513.imageshack.us/img513/6250/cotynarobiks4.th.jpg to może od końca fotek : - co ty zrobił na naszej działce - a ta rura to co " nasze darmowe ródełko szczęcia" - i po co ci takie doły wojna idzie czy cio POZDO....... dla tych co zaczęli, skończyli i brnš Super Gratulacje i Powodzenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 07.09.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Kiełek - Witamy nowego Forumowicza Pozdrawiam serdecznie, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 07.09.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Doły piękne. Zaraz będzie po nich wspomnienie. Paweł i Renia no gońcie mnie gońcie. U mnie ściany fundamentowe urosły tak szybko, że nie zdążyłem powiedzieć gdzie robić przepusy. Ale instalatorom to nie przeszkadza. Poza tym te bloczki nie są takie strasznie twarde. Sam to sprawdzałem. Dlatego wożą je na paletach. Kiełek witamy grupowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 07.09.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 witampo 4 miesišcach sš warunki zabudowy a w konsekwencji tego można było kupować. Tak więc przyłšczam się wraz z mojš drugš połówkš do grona miłych posiadaczy ziemskich na białołęce. Raz jeszcze serdecznie witam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śpioch 07.09.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Kiełek, witem kolejnego sšsiada z Aroniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 07.09.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Kiełek, witem kolejnego sšsiada z Aroniowej. No właśnie - tez tak mi się wydawało z mapki, że tam coś "knujesz" No więc już knujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 07.09.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witam wszystkich SĄSIADÓW budujacych i Tych ktorzy są juz po. Ja jeszcze czekam na WZ ale juz walcze z mediami. Moze ktoś z szanownych forumowiczów ma namiar na wykonawcę ogrodzenia (podmurówka, słupki, siatka i prowizoryczna furtka) Działka na Białołęce ul. Bieszczadzka Proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 07.09.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 witamy i jko że jestemy na ETAPIE poszukiwań materiałów to kilka zestawień: - stal 12 / 6prosta w cenie 2750/3100 za t. a rabat też jest przy zamówieniu za 1000zł^ 2% 2000zł^3% 3000zł^5% - beton u nas jest B20 i stoi po 158zł/m3 + { vat } - pompa 350 zł za całoć taniej chyba nie ma - piasek do murowania i inny po 370zł za Tatrę - koparka 100zł/h. - piasek do zasypywania Fundamentów 200zł POZDRO..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 08.09.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 No a u mnie prace nie postępują tak szybko jakbym sobie tego życzył Niestety moja ekipa liczy tylko 3 osoby i przez to nie idzie im to za szybko. Mamy już ściany fund. Teraz wylewanie schodów wewnątrz fundamentów i zasypanie i zalanie. Ale to niestety już przyszły tydzień. No i nie wiem, czy zdążą przed zimą. Niby z silki na klej buduje się szybko ale.. Mamy przed sobą jeszcze strop monolityczny do zaszalowania i zazbrojenia. A to podobno też zajmuje do 2 tygodni. No i zrobi nam się zaraz listopad. Mogą przyjść wczesnie mrozy i prace mokre mogą stanąć(kominy nad dach). To nie zrobimy dachu. A palny były taaakie świetlane. Oczywiście majster i kierownik są optymistami, ale ja to cienko widzę. No i mam pierwsze załamanie humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olidat 08.09.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witajcie wszyscy budujący! I ja buduję, zaczęliśmy 24 sierpnia od usunięcia drzew pod budowę. Trochę się przedłużało, bo oczywiście padał deszcz, ale na dziś mam już ławy. Teraz mam nadzieję na szybki bieg z górki. Droga do zezwolenia była długa i mozolna, ale mam nadzieję, że wówczas wyczerpaliśmy nasz limit na problemy Budujemy z firmą, mamy podpisaną budowę na stan surowy na razie. Jak się sprawdzą podpiszemy na dalszą część w przyszłym roku. Działka jest na w ok ulic Zdziarskiej i Chudoby nad kanałkiem. Jest ktoś z tamtych okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 08.09.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Dziękuję za info. Czy kierownik budowy/ktoś z kim rozmawiałeś chciał od Ciebie coś w "dowód przyjażni" czy też traktowali Ciebie jako osobę, która zdejmuje im pewien problem z głowy? Kosztowało mnie to 100zł za wywrotkę, kierowcy chcieli 200zł, a sprzedający tą samą ziemię na Płochocińskiej 300. Nieźle co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 08.09.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 witamy i jko że jestemy na ETAPIE poszukiwań materiałów to kilka zestawień: - stal 12 / 6prosta w cenie 2750/3100 za t. a rabat też jest przy zamówieniu za 1000zł^ 2% 2000zł^3% 3000zł^5% - beton u nas jest B20 i stoi po 158zł/m3 + { vat } - pompa 350 zł za całoć taniej chyba nie ma - piasek do murowania i inny po 370zł za Tatrę - koparka 100zł/h. - piasek do zasypywania Fundamentów 200zł POZDRO..... notuje notuje No a u mnie prace nie postępują tak szybko jakbym sobie tego życzył Niestety moja ekipa liczy tylko 3 osoby i przez to nie idzie im to za szybko. Mamy już ściany fund. Teraz wylewanie schodów wewnątrz fundamentów i zasypanie i zalanie. Ale to niestety już przyszły tydzień. No i nie wiem, czy zdążą przed zimą. Niby z silki na klej buduje się szybko ale.. Mamy przed sobą jeszcze strop monolityczny do zaszalowania i zazbrojenia. A to podobno też zajmuje do 2 tygodni. No i zrobi nam się zaraz listopad. Mogą przyjść wczesnie mrozy i prace mokre mogą stanąć(kominy nad dach). To nie zrobimy dachu. A palny były taaakie świetlane. Oczywiście majster i kierownik są optymistami, ale ja to cienko widzę. No i mam pierwsze załamanie humoru. ..... Jest takie stare przysłowie - ....nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ..... moze tak miało być abyście unikneli czegoś gorszego , także głowa do góry napewno bedzie dobrze A ja jestem po badaniach geotechnicznych i co się okazało ??? - że do 30-40 cm mam bardzo dobrą glebę potem do około 150-170 przechodzi w glinę i glina i od 170- jest piasek rzeczny. Woda stabilizuje się na 270 cm może podnosić się o około 100cm, wnioski dla mnie - nie potrzebuję melioracji gdyż fundamenty będą na piaskach, woda w ekstremalnych momentach bedzie dochodzić około 20 cm poniżej podłogi piwnicy, no i 3-4 kręgi i mam studnię na potrzeby techniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 09.09.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Sluchajcie , sluchajcie .... Potrzebuję glazurnika OD ZARAZ .... mój zniknął bez wieści 3 tygodnie temu . Czysta desperacja - jeśli możecie polecić kogoś solidnego, kto byłby skłonny pracować na Białołęce dajcie proszę znać mailem lub na priva. Z góry dziękuję za wszelkie sygnały J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts