_ZBYCH_ 12.09.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 MONIA oto tematy poruszone podczas dzisiejszego spotkania (...) http://www.aprudschody.com.pl/ (...) Witam po sąsiedzku, w Waszym wątku znalazłem hasło aprudschody. Czy wiecie coś więcej na temat tej firmy, ktoś z Was korzystał już z jej usług? Szukam właśnie wykonawcy do obłozenia schodów betonowych drewnem. Dziękuję i pozdrawiam, Rafał. Cześć! Zerwałeś umowę z tym łachudrą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 13.09.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Zerwałeś umowę z tym łachudrą? Tak, jak przyjedziesz (właśnie miałem do Ciebie w tej sprawie pisać na priva ) to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 13.09.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Paweł i Renia, Jak Wam idzie budowania i kolejne etapy? Co z naszą spółką? Macie jakieś nowości? Musimy na dniach robić zamówienie, stąd pytanie Pozdrawiam wszystkich moniaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olidat 13.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 A my dziś mamy burzę mózgów, pt ile wynieść fundamenty nad teren, ile nasypać ziemi, a ile mieć schodów z tarasu i wejści. Generlanie marzyliśmy o tym, żeby taras był na płasko z terenem, ale to niepraktycznie i niebezpieczne. Jak zobaczyłam dziś ile to jest 10 bloczkow betonowych, to wydaje mi sie ze z tego sie robi drugie pietro No ale jestesmy nad sama rzeką i mają nam budować drogę, ktora bedzie wyniesona 60 cm nad obecny poziom. Zdecydowalismy jednak 9 bloczkow bo chcemy tylko 2 schody do domu. A poza tym pierwszy zgrzyt w wykonawcą - mial zrobic nam studnie docelową, czyli rura miala byc wpuszczona w oslonke z pcv, dzis przyjezdzam a tu osłonki niet. Zaraz własnie będę z nim rozmawiać, że kręci jeszcze raz, jego problem. Osłonka przeciez konieczna, bo filtr trzeba czyścic co 2-3 lata, a bez niej zdaje sie nie da rady. A wy jak macie u siebie? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olidat 13.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 A my dziś mamy burzę mózgów, pt ile wynieść fundamenty nad teren, ile nasypać ziemi, a ile mieć schodów z tarasu i wejści. Generlanie marzyliśmy o tym, żeby taras był na płasko z terenem, ale to niepraktycznie i niebezpieczne. Jak zobaczyłam dziś ile to jest 10 bloczkow betonowych, to wydaje mi sie ze z tego sie robi drugie pietro No ale jestesmy nad sama rzeką i mają nam budować drogę, ktora bedzie wyniesona 60 cm nad obecny poziom. Zdecydowalismy jednak 9 bloczkow bo chcemy tylko 2 schody do domu. A poza tym pierwszy zgrzyt w wykonawcą - mial zrobic nam studnie docelową, czyli rura miala byc wpuszczona w oslonke z pcv, dzis przyjezdzam a tu osłonki niet. Zaraz własnie będę z nim rozmawiać, że kręci jeszcze raz, jego problem. Osłonka przeciez konieczna, bo filtr trzeba czyścic co 2-3 lata, a bez niej zdaje sie nie da rady. A wy jak macie u siebie? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 15.09.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Paweł i Renia, Jak Wam idzie budowania i kolejne etapy? Co z naszą spółką? Macie jakieś nowości? Musimy na dniach robić zamówienie, stąd pytanie Pozdrawiam wszystkich moniaa MONIAA !!! no gratulujemy symbolicznego wbicia ... łychy Bardzo ładna ... dziura - widać coś się będzie działo... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 15.09.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Paweł i Renia, Jak Wam idzie budowania i kolejne etapy? Co z naszą spółką? Macie jakieś nowości? Musimy na dniach robić zamówienie, stąd pytanie Pozdrawiam wszystkich moniaa MONIAA !!! no gratulujemy symbolicznego wbicia ... łychy Bardzo ładna ... dziura - widać coś się będzie działo... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 15.09.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 gapa ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 16.09.2006 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Paweł i Renia, Jak Wam idzie budowania i kolejne etapy? Co z naszą spółką? Macie jakieś nowości? Musimy na dniach robić zamówienie, stąd pytanie Pozdrawiam wszystkich moniaa Wczoraj odwiedziłem nową hurtownię budowlaną na ul. Modlińskiej (na odcinku między Statoil a skrzyżowaniem przy gminie Białołęka). Nowy budynek po prawej stronie jadąc w kierunku Jabłonny. Ceny maja ciekawe i sa chetni do kompleksowej obsługi budowy. Sa nowi może więc warto tam przyjść z projektem i niech zrobią kalulacje z odpowiednimi rabatami dla nowych klientów. Pozdrawiam Ja staruje dopiero w 2007. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 16.09.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 No to się pochwalę. Mamy stan zero. Trochę długo to trwało (aż trzy tygodnie), ale jest. Jeszcze wymaga kilku szczegółów do dopracowania alt to nic. Najlepsze jest to, że zamówiłem beton B 15 a przyjechał B25. Płacę oczywiście za B 15. Schody zewnętrzne to aż grafitowe są. Cały czas mam wątpliwości czy zdążymy przed zimą postawić stan surowy otwarty . Ale po woli nabieram do budowy dystansu i nie przejmuję się już tym tak bardzo jak 2 tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 17.09.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 witamy tydzień minšł pracowicie i oto efekty http://img225.imageshack.us/img225/3711/dsc03734fw6.jpg http://img181.imageshack.us/img181/6869/dsc03745hi8.jpg http://img182.imageshack.us/img182/833/dsc03725az8.jpg http://img180.imageshack.us/img180/2470/dsc03695db2.jpg pozdrowienia dla tych co startujš, kończš i wahajš się reszta do zobaczenia w Dzienniku R&P gratulacje a co do zimy to na pewno zdšżycie a jako jestemy na podobnym etapie nasz SZEF powiedział że u nas DOMEK będzie pod dachem na 1 LISTOPADA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 17.09.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 pytanie do tych co już DACH majš kochani gdzie zamawialicie WIĘ?BE i STROP TERIVA poproszę jakie konkrety co, gdzie, ile, itd....bo już niedługo będziemy musieli stanšć przed tym PROBLEMEM POZDRO.........i dzięki za INFO......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 18.09.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 P&R dzięki . I nawzajem-gratulacje. U Was robota widzę idzie piorunem. U nas niestety trochę wolniej . Mam parę szczegółów, które spowalniają budowę na tm etapie. No i u nas jest tylko 3 ludzi. Dzisiaj szef ma dowieźć jednego murarza. Jak go nie zobaczę to nie uwierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 18.09.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 No to ja też się pochwalę.Fundamenty rosną w oczach. Ponoć na dniach skończą je murować. My dzisiaj jak obłąkani jeździliśmy z Mission Impossible czyli "znaleźć niestandardową siatkę 4 mm i niestandardowe słupki 2,5 m". Wykonawca wywołał u nas jakąś psychozę na tym punkcie. Ale się chyba poddajemy - weźmiemy standardowe słupki i niestandardową siatkę. Teraz jeszcze kwestia dachu. Uff. Na działce pięknie. Zielono, brzózki rosną, śliczne czerwone muchomory w białe kropki - normalnie sielanka! pozdrawiam,Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 18.09.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Asia_w, Renatka&Petronek , pawel i renia - gratuluję wam, aby wszystko szło zgodnie z planami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.09.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 a bardzo dziękujemy choć już zaczynajš się pojawiać małe komplikacje z zatowarowaniem {ciany} POZDRO.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 19.09.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Asia_w gratulacje. Spoko za jakiś czas się znieczulicie. Ja taką psychozę miałem na samym początku. Ale mi przeszło. Na razie jestem trochę spokojniejszy. Jak dobrze,że silkę kupiłem w lutym i na ściany czekam tylko 1 dzień a nie 2 tygodnie na poroterm. U mnie jest problem za to z ludźmi. Na szczeście Ziętek dokoptował jednego murarza z sąsiedniej budowy(bo tam czekają 2 tyg na terivę) i robota ruszyła z kopyta. Aż miło popatrzeć. Dzisiaj przyjeżdża silka i ściany pójdą w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 19.09.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Cześć, Za to ja dziś przeżywam psychozę - czy zdążymy przed zimą... Humus zdjęliśmy 31/08, dzień potem geodeta, dzień potem studnia, a potem ruszyli robotnicy z kopaniem. No i nadal murują fundamenty (została im ostatnia warstwa bloczków fundamentowych). Kuzyn mi dziś napomknął - coś długo im to schodzi... On ponoć miał dom postawiony w 3 tygodnie (kilka lat temu, więc może źle pamięta ). Fakt, że mamy dużą powierzchnię zabudowy domu, no ale chyba coś długo.. Kierownik twierdzi, że szybko budują. Nawet nie wiem ile czasu to jeszcze upłynie do momentu murowania ścian (brakuje podłogi). Mam czarne myśli. Może jutro będzie lepiej... pozdrawiam! Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olidat 20.09.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Cześć, Za to ja dziś przeżywam psychozę - czy zdążymy przed zimą... Humus zdjęliśmy 31/08, dzień potem geodeta, dzień potem studnia, a potem ruszyli robotnicy z kopaniem. No i nadal murują fundamenty (została im ostatnia warstwa bloczków fundamentowych). Kuzyn mi dziś napomknął - coś długo im to schodzi... cześć Asiu, my też humus zciągalismy jakoś w tych okolicach i fundamenty już mamy. Ja WIERZĘ, że przed zimą zdążymy! Mamy zamiar zakończyć na położeniu dachówki, okien wstawiać nie będziemy. ZObaczysz, uda się! Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 20.09.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Kto mnie pytał o architektów dla znajomków? KasiaR i DamianR? Jeśli jeszcze aktualne - dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts