olidat 20.09.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 a bardzo dziękujemy choć już zaczynajš się pojawiać małe komplikacje z zatowarowaniem {ciany} POZDRO.......... gratulacje my dopiero wyszliśmy z ziemii, ale wierzę, ze teraz będzie szybciej cóż to za niespodzianka to zatowarowanie ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 20.09.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 hej, Asia_w i olidat nie martwcie się, zapowiadają "długą polską złotą jesień"!!! (jeśli wierzyć naszym metereologom ) Na pewno ze wszystkim zdążycie! Uszy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 20.09.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Kto mnie pytał o architektów dla znajomków? KasiaR i DamianR? Jeśli jeszcze aktualne - dajcie znać. tak aktualne, ja poproszę o namiary i wszystkie uwagi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 20.09.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Posiadam namiary na sprawdzoną ekipę od spraw wodociągowych i hydraulicznych. Sa bardzo skuteczni w załatwianiu spraw papierkowych. Jezeli ktoś potrzeuje to wyslę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 20.09.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Posiadam namiary na sprawdzoną ekipę od spraw wodociągowych i hydraulicznych. Sa bardzo skuteczni w załatwianiu spraw papierkowych. Jezeli ktoś potrzeuje to wyslę na priv. Kris19 - proszę o namiar o ile zajmują sie podłaczeniem do sieci wod i kan. Oczywiście narazie tylko sieć - studzienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 20.09.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 witamy sšsiadów kochani przymierzamy się do poszukiwań drewna na WIĘ?BE tu też kieruje pytanie do tych co ten problem majš z głowy albo sš na tym samym etapie podelijcie namiary skšd bralicie i za ile m3 a jak kto szuka stropu terivy to mamy namiary na gocia od taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 20.09.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Posiadam namiary na sprawdzoną ekipę od spraw wodociągowych i hydraulicznych. Sa bardzo skuteczni w załatwianiu spraw papierkowych. Jezeli ktoś potrzeuje to wyslę na priv. Kris19 - proszę o namiar o ile zajmują sie podłaczeniem do sieci wod i kan. Oczywiście narazie tylko sieć - studzienki. Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 20.09.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 witamy sšsiadów kochani przymierzamy się do poszukiwań drewna na WIĘ?BE tu też kieruje pytanie do tych co ten problem majš z głowy albo sš na tym samym etapie podelijcie namiary skšd bralicie i za ile m3 a jak kto szuka stropu terivy to mamy namiary na gocia od taniej Tak trzymać. Expresowe tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.09.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 WITAMY sšsiadów oto mały skrót z wczorajszego dnia EKIPA KOŃCZY UKŁADANIE KOCYKA NA FUNDAMENT[/ ] http://img117.imageshack.us/img117/7008/kocyknafundamentuv5.th.jpg OCZYWICIE Z RANA POJAWIŁY SIĘ U-220 pierwsza dostawa http://img70.imageshack.us/img70/2226/su220wb7.th.jpg no i w końcu JEST,JEST,JEST już JEST pierwsza ciana oj teraz to poleci http://img70.imageshack.us/img70/977/jestcianaol7.th.jpg ale zaczyna robić się FAJOWO już można oprzeć się o własnš cianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 21.09.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 paweł i renia trzymam kciuki oby tak szybko szło dalej, no i pogoda się utrzymała kris19 - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 22.09.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Petronku, a co się stało u was? Nie wiedziałam, że masz Ziętka (ja też brałam ich pod uwagę przy wyborze ekipy, ale w końcu stanęło na moich chłopakach). To co jest nie tak? P.S. Odpisałam ci już na priva. Jeśli chodzi o więźbę, to ja brałam z firmy z Legionowa, i ... porażka Szczegóły u mnie w dzienniku. Teraz czekam na kolejną wieźbę, opóźnienie tydzień (ale w sumie to i tak tylko 2 tygodnie od złożenia zamówienia, więc to chyba standard). Dam znać, jaka jakość. Ma być w poniedziałek. I wszystkim gratuluje postępów - ale nam sie grupa rozszalała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 22.09.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 No pięknie !! Sprawnie "idš roboty". Wszystkim Wam gratuluję postępów i oby tak dalej ładnie szło. Aż miło poczytać. Trzymam kciuki, powodzenia!!! Pozdrawiam serdecznie , KasiaR P.S. Miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 22.09.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Niestety Ziętek się nie sprawdził. Dał palmę na całej długości. Niestety poniekąd wynikło to z mojej zbyt dużej wiary w ludzi. Ale umiesz liczyć licz na siebie. Ziętek nie dość, że miał poślizg 1 miesiąca, to dał ludzi z łapanki. Było ich trzech. Niestety pili za dużo. Wieczorem to nie dało się z majstrem pogadać bo zawsze był napity. Nawet na gazie do domu samochodem wracał . Ja niestety musiałem być po 2-3 razy dziennie na budowie, żeby czegoś nie spaprali. Za to Ziętek bywał 1 raz W TYGODNIU. Na sprzęt trzeba było czekać czasami cały dzień. No a jak popili 2 dni pod rząd to ich wypieprzyłem na zbity pysk a Ziękowi podziękowałem za współpracę(całkowite olewanie budowy). A on ma jeszcze czelność upominać się o pieniądze ponad to co jego podwykonawcy zrobili . Osobiście nie polecam nikomu kontaktów z panem Ziętkiem. Kontaktuje się z inwestorem jak potrzebuje kasy. A tak go nie widać nie słychać. Jak ktoś jest bardzo spokojny i ma kilka lat na zbudowanie domu to proszę bardzo. I nie obchodzi mnie to, że firma nie ma pracowników. Ja podpisałem umowę z firmą i płacę większe pieniądze po to żeby się nie denerwować. A tu proszę. Szkoda tylko, że jak były pierwsze symptomy poślizgu to nie zacząłem szukać ekipy. Teraz trudno. Pogodziłem się z faktem, że jak nie dogadam się z nikim w tym roku to jadę dalej na wiosnę przyszłego roku. A przeprowadzka nie będzie na gwiazdkę 2007 . Ale jak to napisał mi Eugeniusz tak to już chyba było mi pisane. O i jeszcze jedna rzecz. Przyjechała silka (xella) i po rozpakowaniu okazało się, że ok 20% bloczków jest popękane na 2 lub 3 kawałki . Nie wspominając już o poobijanych narożnikach prawie jednej trzeciej bloczków. Tak więc czekam na przedstawiciela silki i na wymianę popsutego towaru na nowy. To może i dobrze, że nie ma komu budować bo miałbym inne stresy. Z tego żalu to napisłem chyba najdłuższy mój post na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.09.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 No tak, tak to jednak jest, że jak gościu ma kilka ekip, to nie jest w stanie dopilnowac wszystkiego. Raz się uda, a raz nie Własnie to mi się nie podobało, jak z nim rozmawiałam - wtedy Zietek mówił, że ma cztery ekipy (to było prawie rok temu). Mam nadzieję, że znajdziecie kogoś szybko, a jeśli możecie poczekac do przyszłego roku to polecam moich chłopaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.09.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Aha, mam pytanie do was wszystkich - potrzebuję wybrac drzwi zewnętrzne antywłamaniowe - może kojarzycie, gdzie mają duży wybór.Aha, jutro ma w końcu przyjechać więźba (ale dopiero poźniejszym popołudniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 25.09.2006 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Renatka&Petronek - tak jak pisałęm nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, moze zły start a dobry finisz, a może jeszce lepsze mieszkanie , takze głowa do góry "Pomału" zbietam informację o ekipach, takze proszę o namiary, Dominikams - proszę o namiar na prv i w miarę możliwości zakres robut i co wynegocjowaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 25.09.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 No tak, tak to jednak jest, że jak gościu ma kilka ekip, to nie jest w stanie dopilnowac wszystkiego. Raz się uda, a raz nie Własnie to mi się nie podobało, jak z nim rozmawiałam - wtedy Zietek mówił, że ma cztery ekipy (to było prawie rok temu). Mam nadzieję, że znajdziecie kogoś szybko, a jeśli możecie poczekac do przyszłego roku to polecam moich chłopaków. Mielismy podobne odczucia na temat p. Zietka. Dodatkowo zamiast przygotowac nam oferte cenowš to nie odbierał od nas telefonów. Dlatego bardzo się dziwilismy,że kilka osób była/jest z niego zadowolona. Czytałam,też na naszym forum,że ktos miał problemy finansowe z p. Zietkiem, a mianowicie, inwestor dawał mu pienišzki na materiały, a ten Pan nie płacił ani swoim ludziom , ani w hutrowniach budowlanych . Renatka & Petronek , trzymam kciuki ,aby sprawa zakończyła się dobrze. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 25.09.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Dominikams dziękuję bardzo za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 25.09.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Eugeniusz i z czego tak się cieszysz? To tylko namiary Ale tak na powaznie - trzymam kciuki - ta ekipa czy inna - oby tylko bardziej ci się poszczęściło niż Petronkowi A do mnie jutro przyjeżdża więźba Stracha mam po ostatnich doświadczeniach Niestety okazało się, że brat mojego majstra (cieśla) ma coś do zrobienia u siebie w domu i nie może teraz przyjechać, pewnie dopiero w czwartek (tak wstępnie mówił). Cholera, gdyby więźba przyjechała na czas, to już mielibyśmy dom zadaszony. A tak to dupa blada - kolejny tydzień w plecy - i to z taką pogodą. Akurat, jak zaczną robić wieźbę to zaczną się pewnie deszcze. Ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 25.09.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 dominikams nie martw się. My zaczynaliśmy tak jak wy i też wg umowy jutro powinniśmy mieć zadaszony dom . Ale ludzie mówią, że taka pogoda długo będzie. I my w to mocno wierzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts