Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jacek69 - dzięki, mam wypis z rejestru gruntów od poprzednich włascicieli - chyba sprobuję w przyszłym tygodzniu na Koszykowej.

W gminie powiedzieli ze odpis moze byc za ok 3 tyg. :-((

godzina 17 w sobotę 9/04?

To strasznie długo :o

w lutym zajęło im to 6 dni roboczych - co prawda niewłaściwy, ale zawsze :wink:

czyżby taki tłum się rzucił na gminę? :(

Jacek69 - dzięki, mam wypis z rejestru gruntów od poprzednich włascicieli - chyba sprobuję w przyszłym tygodzniu na Koszykowej.

W gminie powiedzieli ze odpis moze byc za ok 3 tyg. :-((

godzina 17 w sobotę 9/04?

To strasznie długo :o

w lutym zajęło im to 6 dni roboczych - co prawda niewłaściwy, ale zawsze :wink:

czyżby taki tłum się rzucił na gminę? :(

Rzeczywiście długo - ja składałem wniosek jakiś tydzień temu i mam zaraz odebrać - miałem czekać tydzień ...

Moja działka znajduje się jeszcze formalnie przy ulicy Sprawnej,

ale jak zbudują projektowaną ulicę, to będzie się ona nazywać....

DZIKIEJ KACZKI.

Świetny pomysł. :evil: Dobrze, że nie nazwali ul.Kury Nioski czy Indyka Hodowlanego

Co Wy na to? (zwłaszcza kze, który też będzie mieszkał przy tej ulicy).

O kur...... Dzikiej kaczki !!! :o :o :o Do dupy z takimi nazwami... Chyba musimy jakąś petycję Rafal9 wystosować. Przecież ta nazwa jest ośmieszająca!!! Już nie mogło by być dzika...

A w ogóle to kto nadaje nazwy i co trzeba zrobić by zmienić nazwę?

A mi się bardzo podoba taka nazwa - przynajmniej nie jakie idiotyczne nazwisko,którego nikt nie zna. Nawišzuje do natury - jak na takš licznš okolice przystało (naprawdę tak uważam) :)

Byleby oczywicie nie poszli za ciosem z tymi kurami i indykami :D

Dominika

DZIKIEJ KACZKI.

Świetny pomysł. :evil: Dobrze, że nie nazwali ul.Kury Nioski czy Indyka Hodowlanego

Co Wy na to? (zwłaszcza kze, który też będzie mieszkał przy tej ulicy).

O kur...... Dzikiej kaczki !!! :o :o :o Do dupy z takimi nazwami... Chyba musimy jakąś petycję Rafal9 wystosować. Przecież ta nazwa jest ośmieszająca!!! Już nie mogło by być dzika...

A w ogóle to kto nadaje nazwy i co trzeba zrobić by zmienić nazwę?

A mi się bardzo podoba taka nazwa - przynajmniej nie jakie idiotyczne nazwisko,którego nikt nie zna. Nawišzuje do natury - jak na takš licznš okolice przystało (naprawdę tak uważam) :)

Dominika

dzisiaj byliśmy odwiedzić naszą działkę. Piękna pogoda i sąsiad z dziećmi był na swojej budowie. No i nasza prawie 4-letnia córa ma nową koleżankę, w tym samym wieku! i to przyszłą sąsiadkę.

Tylka ja nie miałem co tam robić, bo wciąż jestem zblokowany przez urząd, a właściwie przez MZWiK...

ale cóż to za zmartwienie na tle wydarzeń z ostatnich 2 dni?... :cry:

witam

Szykuje Wam się nowy sąsiad :) Od dłuższego czasu przeszukuję okolice Ostrodzkiej i Ruskowego brodu w celu zakupu działki, a właściwie dwóch - znajomi.

Ostatnio odwiedziłem Ostródzką przy kanałku mańkowskim :( ale po paru rozmowach z właścicielem okazało się że przez działkę gazociąg leci fi 500 :).

Teraz znalazłem przy ruskowym brodzie ale co z tego wyjdzie? jeśli słyszeliście o dwóch działkach położonych obok siebie w ww. okolicy będe wdzięczny.

Pozdr

Przemek

witam

Teraz znalazłem przy ruskowym brodzie ale co z tego wyjdzie? jeśli słyszeliście o dwóch działkach położonych obok siebie w ww. okolicy będe wdzięczny.

Równoległa do Ździarskiej - jedziesz zdziarską do końca asfaltu (nie skręcasz w ruskowy bród tylko prosto. Za jakieś 150 m skręcasz w prawo, a następnie w drugą polną w prawo. Na końcu - niedaleko kanałku już ktoś mieszka. Jest tam masa działek od jednego właściciela - już podzielone - jest prąd, chyba woda. Wadą jest droga nieasfaltowa - ale czy jest to uciązliwe to musiałbyś pogadać z tymi co już tam mieszkają.

Zaletą - super okolica.

Zlu

DZIKIEJ KACZKI.

Dominika

Witamy nowego forumowicza (forumowiczkę? :-? ) w naszym watku! 8)

A jaki jest nr Twojej działki? Bo mój 52/21. 30.03 własnie podpisałem akt notarialny. Rafał9 podpisał ciut wcześniej.

Widzę, że ul. Sprawna (czy też nasza łączka podzielona na 24 działki) zaczyna zdominowywać grupę Tarchomin-Białołęka... :D

witam

Równoległa do Ździarskiej - jedziesz zdziarską do końca asfaltu (nie skręcasz w ruskowy bród tylko prosto. Za jakieś 150 m skręcasz w prawo, a następnie w drugą polną w prawo. Na końcu - niedaleko kanałku już ktoś mieszka. Jest tam masa działek od jednego właściciela - już podzielone - jest prąd, chyba woda. Wadą jest droga nieasfaltowa - ale czy jest to uciązliwe to musiałbyś pogadać z tymi co już tam mieszkają.

Zaletą - super okolica.

Zlu

dzięki, ale jak dobrze pamiętam w tym miejscu/ tuz obok/ będzie przebiegac trasa "Olszynka grochowska" Kilka działek tez jest do sprzedania na ul. Calineczki ale tez przy trasie :(. W tej chwil jest tam bardzo ładnie - cisza spokój , ale jak zostanie tamtędy puszczony ruch miejsce to straci cały swój urok.

Jak Wy się zapatrujecie na przebieg tych jezdni?

ps

zaraz jade oglądać ziemie za zdziarską :lol:

dzięki, ale jak dobrze pamiętam w tym miejscu/ tuz obok/ będzie przebiegac trasa "Olszynka grochowska" Kilka działek tez jest do sprzedania na ul. Calineczki ale tez przy trasie :(. W tej chwil jest tam bardzo ładnie - cisza spokój , ale jak zostanie tamtędy puszczony ruch miejsce to straci cały swój urok.

Jak Wy się zapatrujecie na przebieg tych jezdni?

Którędy będzie przebiegała ta trasa? Może macie jakieś mapki ze szkicem przebiegu?

zlu

DZIKIEJ KACZKI.

Dominika

Witamy nowego forumowicza (forumowiczkę? :-? ) w naszym watku! 8)

A jaki jest nr Twojej działki? Bo mój 52/21. 30.03 własnie podpisałem akt notarialny. Rafał9 podpisał ciut wcześniej.

Widzę, że ul. Sprawna (czy też nasza łączka podzielona na 24 działki) zaczyna zdominowywać grupę Tarchomin-Białołęka... :D

Hej, hej, małe nieporozumionko :)

Ja nie mam jeszcze działki, wypowiadałam się tylko na temat potencjalnej nazwy "Dzika kaczka", żeby dodac wam otuchy :wink:

A w ogóle (tak między nami) to strasznie nie podoba mi sie format tego forum, strasznie ciężko mi się z niego korzysta (jestem przyzwyczajona do gazety.pl i tamtejsze fora sa dużo lepiej ustawione, tutaj na przykład założyłam wczoraj nowy wątek, ale wkleił się on zupełnie gdzie indziej :-? , więc po prostu go wam skopiuję :)

Oto i on:

Przeczytałam wasze wątki i z przyjemnością sie przyłączam. Nie wiedziałam, ze nie ma tu dziewczyn, co prawda nie zgłębiałam dokładnie waszych nicków, ale to mnie troche zaskoczyło

W każdym razie - parę słów o mnie: mieszkam na granicy W-wy i Marek, i planuję budowę domu, najchętniej na Białołęce właśnie...

Ceny działek mnie powaliły, ale cóż... trzeba będzie coś znaleźć.

Poza tym w ogóle interesuje mnie tematyka budowlana, ze tak powiem. Swojego czasu czytałam sporo muratorów, potem przestałam (plany budowy zostały zawieszone), teraz czas je odkurzyć, zdaje się

Powiedzcie mi jeszcze, mili koledzy, jak to jest z tą wodą. Czy założenie filtrów niewiele daje? Bo przyznam, ze mnie trochę przeraziliście. Czy któryś z was ma pozakładane porządne filtry? Jeśli tak, w jakim stopniu poprawia to jakość wody? Czy jest ona do zaakceptowania?

Pozdrawiam was,

dominika