Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A brał ktoś więźbę z tartaku ale w stanisławowie I, ul Przyszłość. Bo tam cena atrakcyjna ale nic nie wiemy o tym miejscu :-?

Ale dobrze wiedzieć gdzie nie brać materiałów :D

Ja jeszcze do tych składów powrócę. Ostatnio zamówiliśmy w mańku strop (terriva bis i to prawie od ręki) i cegły na piętro. Mąż rozmawiał z właścicielem i jest zadowolony i z ceny (niższa niż w minoxie zwłaszcza na porotherm) i obsługi. Facet się stara. W minoxie kupujemy kominy. Z dachmurem rozmawialiśmy na początku ale ceny, ceny ceny ale fakt, że obsługa super. Najprawdopodobniej zamówimy tam dach.

Patrzę i patrzę jak wszystkim domy rosną. A my czekamy na nowego wykonawcę. Ma wejść w następnym albo jeszcze kolejnym tygodniu. No i jestem w kropce. Nie wiem czy zima nie przyjdzie za wcześnie. Czy zamawiać więźbę. Bo jak zdążą to mogę nie nadążyć z zamawianiem materiałów. Obecny wykonawca buduje ponoć sprawnie i dość szybko. Powiedział, że w miesiąc powinien skończyć prace murarskie. A z tego co wiem to jak on mówi to z reguły się z tego wywiązuje.

Help! Czy ktoś może wie, gdzie stoi jakiś dach pokryty dachówką E32 Koramika (dawniej von Mueller)? Jesteśmy w kropce, bo Creaton daje terminy dostaw na styczeń/luty :cry: Musimy szybko się zdecydować co zamawiamy. Chcielibyśmy pokryć dach jeszcze przed gwiazdką :roll:

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Patrzę i patrzę jak wszystkim domy rosną. A my czekamy na nowego wykonawcę. Ma wejść w następnym albo jeszcze kolejnym tygodniu. No i jestem w kropce. Nie wiem czy zima nie przyjdzie za wcześnie. Czy zamawiać więźbę. Bo jak zdążą to mogę nie nadążyć z zamawianiem materiałów. Obecny wykonawca buduje ponoć sprawnie i dość szybko. Powiedział, że w miesiąc powinien skończyć prace murarskie. A z tego co wiem to jak on mówi to z reguły się z tego wywiązuje.

Nie wiem czy ktoś Ci może doradzić - wiesz przecież, że jak zaczniesz mury, to musisz zadaszyć a jeden tylko Pan Bóg wie czy pogoda pozwoli.

My w ubiegłym roku kończyliśmy dach w .... grudniu (8-go ostatni dzień robót) ale ubiegłoroczna jesień była wyjątkowa - cudownie sucha i niesamowicie długa.

A teraz trochę to na pogodową huśtawkę wygląda.

Bez względu na decyzję - powodzenia

J

Dawnio nie byłem w naszej grupie.

Co tu się porobiło... :roll: Tyle osób przyszło nowych - oczywiście witam, witam i do grupy zapraszam. 8)

Tym co rozpoczęli budowę gratuluję odwagi! 8) Niezła zabawa jest z budową. :wink:

Tym co w ciagu też gratuluję. Moja Żona ma termin na grudzien.. :oops:

Widzę, że Ziętek pojawiał się.. Niestety w złym świetle.. No szkoda, bo wg mnie nieźle robi, tylko chyba w tym roku miał zawirowania kadrowe.. :( U mnie też budowa spowoliła się.. Ale co zrobić. UE to UE.. Chcielismy to mamy... Ja na szczęście nie trafiłem na żadnego pijaczka. Może miałem szczęście.. :o Wg mnie Ziętek bywa coddziennie na każdej swojej budowie, ale może tylko tak mi się wydaje... :oops:

No nic. Jak zmieniłem pracę to na forum nie mam czasu... :oops: To do zobaczenia na jakimś spotkaniu!! 8)

Help! Czy ktoś może wie, gdzie stoi jakiś dach pokryty dachówką E32 Koramika (dawniej von Mueller)? Jesteśmy w kropce, bo Creaton daje terminy dostaw na styczeń/luty :cry: Musimy szybko się zdecydować co zamawiamy. Chcielibyśmy pokryć dach jeszcze przed gwiazdką :roll:

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Cześć Asia_w,

ja kilka dni temu musiałem podjąć taką samą decyzję. Chciałem Creatona Kera Pfanne kasztan - musiałem zamówić Koramic E32 kasztan.

Oglądałem kilka domów - wszystkie adresy wskazane przez składy dachówek. W końcu wytłumaczyłem sobie że ten kasztan E32 to "nawet ładniejszy jest.."

Jaki kolor ma być u Ciebie?

Cześć Qmoter,

Zdecydowałam się jednak na Futurę Creatona - niestety będziemy musieli poczekać do grudnia. E32 ma dużo mniejszy format, a nasz dach jest prosty dwuspadowy o sporej powierzchni - stwierdziliśmy, że większy format dachówki lepiej będzie wyglądał. Poszukiwanie i zakup dachówki uważam za strasznie wyczerpujący. Gdybym zamówiła ją wcześniej..... :roll:

Za to mury się pną do góry a domek zaczyna mi się bardzo podobać. Dobrze że pogoda jest taka łaskawa :D

pozdrawiam!

Asia_w

Witam po przerwie :-))

Kze, ale z Ty się rozpędziłeś!!! Tym razem kto będzie wybierać imie? To tak do 10 już niebawem :-)) A domek jest na ile domowników obliczony?

Info dla poszukujących drewno na więźbę: jak się wjeżdza do Neporętu - z 1-2 km m za tym podwójnym rondem, po prawej stronie jest niewielki skład drewna, trzeba uważnie patrzeć i szukać napisu typu "Drewno". Cena ok, drewno dobrej jakości, facet słowny - zawsze dotrzymuje terminów - poleca go mój sąsiad, w czerwcu brał stąd więźbę.

Witajcie,

Do Pawła i Reni - pisalam wczoraj na gg, ale chyba nie odebrales, wiec przenosze pytania tutaj :lol: :lol: :lol:

Powiedzcie czym zamierzacie pokryc dach w przyszlym roku?Rozmyslaliscie juz nad pokryciem? Jaka dachowka ceramiczna (bo chyba bierzecie ceramike) u was wchodziw gre? Myslimy o Robenie, ale duzo osob nam odradza i po necie chodza zle opinie na ich temat...Jestem w kropce...Syriusz 13 jest niedostepny , a koramic i wienenberger sa drogie...

a i jeszcze ponawiam pytanie o wiezbe...gdzie zamawialiście w koncu więźbe i ile kosztowal was m3?

Pozdrowionka

:lol: :lol: :lol:

Jak Wasza budowa?Domek się pnie w góre?