Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

stasiek_ps

warto może poszukać w naszych rejonach działki bo tu ceny jeszcze nie są takie straszne 70/120zł/m2

a budowy nie należy się bać tylko żetelnie się przygotować i podstawa mieć dobrą ekipe

ps........jak ktoś szuka EKIPY na następny ROK to z czystym sumieniem moge polecić swoją ........"[/size]Szef zaczyna zbierać oferty" :wink: :wink: :wink:

Nie no działeczkę to ja już szczęśliwie mam :) (jak widać zresztą po podpisie). Udało mi się kupić jeszcze rok temu (i to miałem do wyboru chyba z 8) Kiedy ceny były jeszcze normalne (wtedy wydawało mi się ze 160PLN/m2 to drogo). Teraz oglądam projekt no i chyba skończy się na indywidulanym...

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szef zaczyna zbierać oferty" :wink: :wink: :wink:

To ja poprosze namiary (na priv). W przyszłym roku o tej porze chciałbym wylać fundamenty i na wiosnę 2008 zacząć budowę. Fundamenty u mnie to pewnie mimochodem mogą zrobić.

A właśne chciałem zapytać. Ile czasu trwa załatwianie pozwolenia na budowę na naszej kochanej Białołęce?

Pozdrawiam

Szef zaczyna zbierać oferty" :wink: :wink: :wink:

To ja poprosze namiary (na priv). W przyszłym roku o tej porze chciałbym wylać fundamenty i na wiosnę 2008 zacząć budowę. Fundamenty u mnie to pewnie mimochodem mogą zrobić.

A właśne chciałem zapytać. Ile czasu trwa załatwianie pozwolenia na budowę na naszej kochanej Białołęce?

Pozdrawiam

Jak złozyłem 30 czerwca komplet dokumentów (takie 6-8kg) to po kłótnich miałem PnB 30 sierpnia... A dokumenty gromadziłem od 1 kwietnia do 30 czerwca... - ponić niedługo.. :roll:

Kochani,

Juz powoli zaczynamy zalewac strop :lol: :lol: :lol: Belki nad garazem juz sa :lol: :lol: :lol:

Ale super zaczyna to wszystko wygladac i tak kreci czlowieka :roll: :lol:

Ekipa wciaz 3 - osobowa, ale w sobote ma dojechac jeszcze czwarty do kompletu :lol: :lol: :lol:

Oj ciekawa jestem czy uda nam sie w tym roku przykryc nasz dom dachem :p :roll:

Pozdrowionka dla wszystkich

:lol: :lol: :lol:

Moniaa

Nie no działeczkę to ja już szczęśliwie mam :) (jak widać zresztą po podpisie). Udało mi się kupić jeszcze rok temu (i to miałem do wyboru chyba z 8) Kiedy ceny były jeszcze normalne (wtedy wydawało mi się ze 160PLN/m2 to drogo). Teraz oglądam projekt no i chyba skończy się na indywidulanym...

Pozdrawiam

Stasiek, wiesz ile kosztują teraz nasze działki... Jak podpisywałem akt, to byli nasi nowi sąsiedzi z samego końca... W ciągu dwóch miesięcy ceny skoczyły o 10%. W stosunku do tego, co ty płaciłeś, ho ho ho!! Ceny wariują...

P.S.

Byłes ostatnio na zagonach?? Dzieje się coś, bo ja jakoś jak z pracy wracam to już ciemno jest :(

Pawel i renia, dpiszcie mnie proszę gdzieś rzy staśku, bo my prawie sąsiady działka w działkę :)

Hej!!!

Widzę, że praca wre :D . U nas też - wczoraj mieliśmy zalewany strop. A bum budowlany taki, ze w piątek w betoniarni zabrałko cementu i zalewanie musiało zostać przesunięte na wczoraj a i tu nie było pewności czy będzie :o

Z ekipy jesteśmy zadowoleni - ostatnio to było nawet 10 facetów :o . Projekt mamy niestety taki, że podobno helikopter może teraz nam wylądować na tym stropie :evil: Pięterko pójdzie podobno szybciej bo nie ma tam już tylu elementów konstrukcyjnych, zresztą ekipie też zależy na czasie.

Chciałam tylko powiedzieć,

że mimo iż nic się u mnie nie dzieje

to zaglądam na forum

licząc, że wiosną być może coś się ruszy u mnie w terenie!

Tylko ten mój architekt ciągle się wije jak węgorz!

Ciekawa jestem czy napisze oświadczenie o zrzeczeniu się praw.

Pozdrawiam Wszystkich, trzymam kciuki za pogodę i odpowiedzialne ekipy!

Dajcie znać jak będzie szykował się jakiś objazd i/lub spotkanie.

W stosunku do tego, co ty płaciłeś, ho ho ho!! Ceny wariują...

Żałuje, że nie kupiłem wtedy drugiej działki. Zarobek byłby lepszy niż na giełdzie :). No ale cóż nie ma się worka pieniędzy :) .

P.S.

Byłes ostatnio na zagonach?? Dzieje się coś, bo ja jakoś jak z pracy wracam to już ciemno jest :(

Też dawno nie byłem - jakieś 3 tygodnie temu. Wysypali mi coś więcej drogi (mam nadzieję ze to nie jest jej ostateczna wersja) więc udało mi się podjechać pod moją działke.

Pozdrawiam

JEST początek DACHU

Pięknie to po prostu u Was idzie. Tempo i organizacja pracy godne pozazdroszczenia. Mam dwa pytanka odnośnie tego co widzę na zdjęciach :).

1.Widziałem że na fundamentach macie dodatkowo położoną warstwe cegły pełnej - pamiętam że w jakiejs gazecie (chyba Ladny Dom) czytałem ze to nie ma żadnego uzasadnienia. W przypadku, gdy ściany są np. z betonu komórkowego to jest to wręcz szkodliwe bo materiały różnią się zdecydowanie właściowściami termicznymi i takie tam.

2. Co będzie kłaść na dach?

Pozdrawiam

Gratulacje - widziałam zresztą na żywo i na prawdę wygląda super!!!

Stemple są oki i dojechaly szczęśliwie na naszą działeczkę :lol: :lol: :lol:

Dzięki raz jeszcze

Moniaa