jane 29.11.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 cześć JANE no to chyba niebawem będziecie w odwiedzinach na starych śmieciach - planujecie coś? nie planujemy w najbliższym czasie święta spędzamy tu a wy już mieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 29.11.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Wielkie dzięki damianr, możesz mi jeszcze napisać jakie są koszty takiej skrzynki i licznika ? Cena o której słyszałem za komplet skrzynka, projekt i cała inna papirologia to 2000 PLN. Ale może można taniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 30.11.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 dzięki kris19Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 30.11.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 1. Dach- w konstrukcji występuję pojecie ruszt metalowy - co to jest i dlaczego tak drogo ? 2. Strop nad parterem- Płyta żelbetowa 12cm, folia polietylenowa, styropian dzwiękochłąnny 3cm, zbrojona siatka z prętów fi 3mm co 10 cm, wylewka cementowa 4cm. - czy w tej chwili tak się to robi czy może są jakieś inne rozwiązania no i jak z kosztami? Witaj kris19. Archon+ tak ma w większosci projektów. U mnie tez maja byc stalowe ramy wzmiacniajace więzbę. Na pewno podnosi to koszty. Częsć firm z którymi negocjowałem proponowała mi zastapienie tej ramy drewnianymi stemplami, ale nie zaufałem takim zmianom. Stropy natomiast wykonam w technologii teriva. Moim zdaniem tak będzie lżej dla domu, łatwiej do wykonania i taniej dla kieszeni. Projekt dopuszczał oba te rozwiazania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel borowski 30.11.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 widzial ktos dom projektu kornelia w okolicy bialoleki? ja widzialem. stoi obok mojego aktualnie robia wiezbe pozdr dzieki Willi dzis podjechalem i ogladalem kornelie co praweda w lustrzanym odbiciu ale zawsze to kronelia podjechalem juz bylo ciemno i chyba przestaraszylem wlasciciela bo akurat byl na budowie a ja w czarnej skorze i lysy wiec widzialem ze spodziewal sie czegos innego niz: przepraszam czy ten dom to kornelia pewnie pomyslal zaraz powie dawaj kluczyki od auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 30.11.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Fajnego masz pieska,właśnie Goldena chcemy mieć w naszym nowym domu. Pozdrawiam Marzena Dziękuję, ale słyszałem ze pies jest podobny do swojego pana Mam pytanie czy macie jakiegoś dobrego elektryka który zamontuje skrzynke z licznikiem w ogrodzeniu ?? Podobno jedną skrzynkę montuje Stoen a drugą licznikową montuje się samemu tak jest?? Patras przeczytaj dokładnie warunki przyłączenia - jeżeli ma to być docelowe przyłącze to ja mam napisane " wybudowanie przez STOEN S.A. szafki pomiarowej(kompletnie wyposażonej)" także wynika ze powinni zrobić cały komplet , a ja mam zrobić, zgodnie z zapisem wewnetrzną linię zasilającą z ww. szafki pomiarowej do obiektu i instalacji odbiorczej w obiekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 30.11.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 dzieki Willi dzis podjechalem i ogladalem kornelie co praweda w lustrzanym odbiciu ale zawsze to kronelia podjechalem juz bylo ciemno i chyba przestaraszylem wlasciciela bo akurat byl na budowie a ja w czarnej skorze i lysy wiec widzialem ze spodziewal sie czegos innego niz: przepraszam czy ten dom to kornelia pewnie pomyslal zaraz powie dawaj kluczyki od auta Daniel ładnie tak straszyć ludzi na drugi raz skóra w samochodzie i perułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 30.11.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 1. Dach- w konstrukcji występuję pojecie ruszt metalowy - co to jest i dlaczego tak drogo ? 2. Strop nad parterem- Płyta żelbetowa 12cm, folia polietylenowa, styropian dzwiękochłąnny 3cm, zbrojona siatka z prętów fi 3mm co 10 cm, wylewka cementowa 4cm. - czy w tej chwili tak się to robi czy może są jakieś inne rozwiązania no i jak z kosztami? Witaj kris19. Archon+ tak ma w większosci projektów. U mnie tez maja byc stalowe ramy wzmiacniajace więzbę. Na pewno podnosi to koszty. Częsć firm z którymi negocjowałem proponowała mi zastapienie tej ramy drewnianymi stemplami, ale nie zaufałem takim zmianom. Stropy natomiast wykonam w technologii teriva. Moim zdaniem tak będzie lżej dla domu, łatwiej do wykonania i taniej dla kieszeni. Projekt dopuszczał oba te rozwiazania. Pozdrawiam. Ten ruszt metalowy w moim projekcie to konstrukcja pod płyty karton gips więc no problem Co do stropu to też tak myslę że teriva, bedzie mniej pracochłonna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 30.11.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 OJEJ ALE SIĘ ROZLAZŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel borowski 30.11.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 dzieki Willi dzis podjechalem i ogladalem kornelie co praweda w lustrzanym odbiciu ale zawsze to kronelia podjechalem juz bylo ciemno i chyba przestaraszylem wlasciciela bo akurat byl na budowie a ja w czarnej skorze i lysy wiec widzialem ze spodziewal sie czegos innego niz: przepraszam czy ten dom to kornelia pewnie pomyslal zaraz powie dawaj kluczyki od auta Daniel ładnie tak straszyć ludzi na drugi raz skóra w samochodzie i perułka no co ja poradze ze lubie skory a wlasy mi wypadly ale to nic jak rozbilem samochod a mechanik w zastepstwie mojego auta dal mi BMW 3 kolor czarny przyciemniane szyby nie pamietam zeby ktos gdy bylem na lewym pasi zwlekal ze zjechaniem na prawym co akurat bylo na plus ale spojrzenie ludzi bylo na minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 30.11.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 OJEJ ALE SIĘ ROZLAZŁO Co się stało ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 30.11.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 No to mamy grudzień. A ja czekam i czekam juz od lipca na Warunki Zabudowy I jak ma być w tym kraju dobrze ? Jutro pani podinspektor w gminie pozna moją ciemną stronę Pozdrowienia Wszystkim budowniczym pogody ale tylko do świąt bo potem trzeba troche poszusować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 30.11.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witamy wszystkich nowych forumowiczów. A u nas jak dobrze pójdzie to w poniedzialek przyjeżdża więźba i cieśla, no i podobno w tydzień nasz domek ma nabrać ostatecznego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 30.11.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 30.11.2006 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witamy wszystkich nowych forumowiczów. A u nas jak dobrze pójdzie to w poniedzialek przyjeżdża więźba i cieśla, no i podobno w tydzień nasz domek ma nabrać ostatecznego kształtu. Oby pogoda się utrzymała, tylko gratulować i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 30.11.2006 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 No to mamy grudzień. A ja czekam i czekam juz od lipca na Warunki Zabudowy I jak ma być w tym kraju dobrze ? Jutro pani podinspektor w gminie pozna moją ciemną stronę Pozdrowienia Wszystkim budowniczym pogody ale tylko do świąt bo potem trzeba troche poszusować kris ich trzeba nachodzić tak się nie doczekasz, wiem z własnego doświadczenia, na telefon mówią ze sprawa załatwiana a nawet nie wiedzą kto dzwoni , a jak się wyciąga z ich przepastnych stosów na wierzch idzie wtedy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jld 01.12.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ja też na warunki zabudowy czekałam pól roku i co tydzień nawiedzałam pana Lewandowskiego który sie tym zajmował.Przy uprawomocnieniu był problem bo nie bylo potwierdzenia od jednego sąsiada. Załatwilam to sama tego samego dnia i od razu miałam pieczątkę. W innym przypadku czekałabym kolejny miesiącpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.12.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 daniel borowski jak możesz to troszke zmniejsz fotki by lepiej się oglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 01.12.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ten ruszt metalowy w moim projekcie to konstrukcja pod płyty karton gips więc no problem No to widze, ze zrozumialem pytanie... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.12.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ten ruszt metalowy w moim projekcie to konstrukcja pod płyty karton gips więc no problem No to widze, ze zrozumialem pytanie... pozdrawiam. Ja też w pierwszej chwili myślałem o jakiś wynalazkach za gróbą kasę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts