Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Nie damy zambrać nam maszej ul Dzikiej kaczki!! :lol: :lol:

Ręce precz od tej ulicy! 8)

A Boże broń ! Nawet nie śmiem oczu zwrócić w tamtym kierunku :lol:

To tylko żal opuszczonego :cry: :cry: :cry: U mnie nie ma Szuwarów, Kaczek i temu podobnych ciekawostek ... :wink:

Hej Jacek!

Jak podejdziesz do kanałku (a masz chyba niedaleko) to znajdziesz i kaczki i szuwary :wink:

polecam w ciepłe dni

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

mam takie zapytanko do osób z okolic Ruskowego brodu:

czy kupiliście działkę rolną czy odrolnioną i jeżeli ją odralnialiście to czy były jakieś problemy? i ile kosztuje odrolnienie :).

pozdr

rolna, nie było problemów bo n-ta kategoria gleby. Z tym, że to było kilka lat temu i od tego czasu mogły się przepisy / urzędnicy zmienić.

zlu

Pomóżcie!

Potrzebuję na poniedziałek gruz na drogę. Wiecie gdzie można w naszej okolicy kupić taki drobno tłuczony, który będzie sie nadawał na wysypanie drogi? Będe wdzieczny za wszelkie informacje :)

Przed Auchanem jak się jedzie na Tarchomin jest firma, która produkuje tzw. kruszonkę - Mają sprcjalną maszynę do rozdrabniania gruzu. Dokładnych namiarów nie znam. Jak chcesz to napisz na priva - wytłumaczę Ci jak zdobyć na nich namiary.

zlu

Nie damy zambrać nam maszej ul Dzikiej kaczki!! :lol: :lol:

Ręce precz od tej ulicy! 8)

A Boże broń ! Nawet nie śmiem oczu zwrócić w tamtym kierunku :lol:

To tylko żal opuszczonego :cry: :cry: :cry: U mnie nie ma Szuwarów, Kaczek i temu podobnych ciekawostek ... :wink:

Hej Jacek!

Jak podejdziesz do kanałku (a masz chyba niedaleko) to znajdziesz i kaczki i szuwary :wink:

polecam w ciepłe dni

Chętnie skorzystam, nogi rozprostuję, oczy Kaczkami nacieszę :lol: , wyplotę koszyk z Szuwarów :wink: .... choć ode mnie do kanałku to trochę daleko ..... ale dla sportu i poczucia więzi z Klubem Sz.... zrobię to! jak mi bóg miły, zrobię ! :wink:

Willi, wybaczam, ale bez piwka się nie obędzie :wink:

Zlu,

a co u ciebie taki spokój, Tadzio strajkuje? Myślałam, że jak tylko śniegi stopnieją ruszasz :o

A tak w ogóle to od kiedy jest Olszynki, bo jak ja kupowałam działkę to była jeszcze Nowo-Wincentego? :evil: Ciągle coś mieszają!

a jeszcze raz wracając do odrolnienia

odrolnienie w przypadku terenu z planem zagospodarowania terenu jest bezproblemowe , a jak się ma sprawa z terenem bez planu? kategoria gruntu V lub VI

i jeszcze jedno:

w gdzie dokładnie trzeba zapukać na koszykową?

pozdr

pukaj na Koszykową 6 - zaraz przy rozdrożu.

odralniamy Białołęke generalnie bez planów- ale trzeba mieć w zamian warunki zagospodarowania :-?

Willi, wybaczam, ale bez piwka się nie obędzie :wink:

Zlu,

a co u ciebie taki spokój, Tadzio strajkuje? Myślałam, że jak tylko śniegi stopnieją ruszasz :o

A tak w ogóle to od kiedy jest Olszynki, bo jak ja kupowałam działkę to była jeszcze Nowo-Wincentego? :evil: Ciągle coś mieszają!

Też pierwszy raz tą nazwę tutaj usłyszałem. To co cytowałem pochodzi ze strony gminy.

Moim zdaniem trochę niefortunna nazwa. Będzie powodowała trochę zamieszania.

Co do mojej budowy to się troszkę sprawy pokomplikowały. Jeśli się wszystko dobrze rozwinie to planujemy ruszyć w drugiej połowie maja.

Zlu

Broncio

Beton kruszony dostaniesz w Markach - ulica Fabryczna tel. 0501/680 272, tam jest z transportem, mają też inne materiały (żwiry pospółka itp)

drugie miejsce jakie znam to kruszarnia na terenie portu żerańskiego,

wjazd jest za Leroi-Merlin (wyjeżdżając z supermarketu w kierunku elektrociepłowni, należy skręcić przed wiaduktem w prawo i jeszce raz w prawo, potem ok. 1km jest kruszarnia) różny granulat, liczą za tonę,

transport trzeba sobie załatwić

Byłem dzisiaj rano koło Auchana. Cena takiego kruszonego betonu idelanie pasującego na drogę to 21zł netto. I cena ta jest jeszcze do przyjęcia. Dowiadywałem sie również o transport. I tu cena mnie załamała. Za jeden kursik parukilometrowy kierowca zażyczył sobie 200zł :o. Po podliczeniu wyszło mi że za wszystko bym musiał zapłacić prawie 1tys zł :( .

Dla zainteresowanych podaje numery telefonów:

423-48-81, 604-480-261, 604-480-251 api napisał dokładnie jak do nich dojechać.

Ja jednak powalczę i poszukam czegoś tańszego.

Coś mi się wydaje że chętnych brak na sobotnie spotkanie...