Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Monia, Paweł i Renia - dzięki za gratulacje.

Jakoś udało sie.. :wink: :oops:

JA TEŻ GRATULUJĘ!!!!

I chciałam powiedzieć, że właśnie przed chwilą

WRESZCIE

po latach zmagań...

złożyłam wniosek o PnB!

I tak radośnie wkroczę sobie w Nowy Rok

i będę walczyć do upadłego

(bo teraz to się dopiero zacznie)

czego i Wam życzę!

KZE!

Czy zauważyłeś, że Twoje Dziecko = Grupa Tarchomin-Białołęka przerosła już swoją Matkę = grupę warszawską ?

Gratulacje dla WSZYSTKIECH z T-B :lol:

J

Nie zauwazyłem.. :oops:

Miło, że ktoś to śledzi.. 8)

Strasznie zalatany byłem i w dodatku syn mi się urodził, więc mało czasu miałem na forum.. :roll:

No, to wielkie Gratulacje! :lol:

Wystarczy skończyć budowę i jesteś spełnionym facetem .... bo jakieś drzewo to już ci się pewnie zdarzyło kiedyś posadzić, nie? :wink:

J

Monia, Paweł i Renia - dzięki za gratulacje.

JA TEŻ GRATULUJĘ!!!!

WRESZCIE

po latach zmagań...

złożyłam wniosek o PnB!

I tak radośnie wkroczę sobie w Nowy Rok

czego i Wam życzę!

EFKA - to się nazywa radosny koniec roku ... i z jakimi perspektywami na przyszły.... No, po prostu jesteś skazana na SUKCES w 2007 !

Powodzenia!

:lol:

J

monia, paweł i renia - dzięki za gratulacje.

ja też gratuluję!!!!

wreszcie

po latach zmagań...

Złożyłam wniosek o pnb!

I tak radośnie wkroczę sobie w nowy rok

czego i wam życzę!

efka - to się nazywa radosny koniec roku ... I z jakimi perspektywami na przyszły.... No, po prostu jesteś skazana na sukces w 2007 !

Powodzenia!

J

wielkie dzięki!

kze-GRATULACJE Z POWODU POSIADANIA NASTĘPNEGO POTOMKA.

Moniaa- gratuluję tego stanu. My niestety nie mamy jeszcze dachu, ale wszystkie pracce murarskie i ciesielskie zostały ukończone dzisiaj-właśnie siedzę i robię finansowy bilans budowy.

Ja też się ogłoszę.

Mamy 210 stempli długość 3m i 2,8m(40 sztuk). Uzywane pierwszy raz. Leżakują sobie teraz w garażu, także są suchutkie. Odbiór na białołęce. Mamy też spro krawędziaków 8x8 cm (ok 80 m bieżących, może więcej). Są proste, bez gwoździ. Też leżakują w garażu iczekają na następnego użytkownika.

Mam też paletę bez 4 bloczków Ytong szerokość 24, odmiana 400. Sprzedam po cenie netto, a może i taniej

Paleta i pół bloczków wentylacyjnych silka(24x24x20, otwór fi 16cm) oddam po dobrej cenie.

Wszystko odbiór własny.

Mieszkańcu Białołęki,

jeżeli nie jesteś obojętny na to co mogą zrobić z Twoją dzielnicą,

zainteresuj się sprawą śmiercionośnych planów budowy spalarni w Czajce,

zamów biuletyn e-mail wydawany przez Komitet Protestacyjny.

Poinformuj swoich znajomych i sąsiadów, że planowany jest zamach na dzielnicę,

na zdrowie naszych dzieci, na naszą wspólną przyszłość.

Prosimy wszystkich, którzy chcą otrzymywać na swoją skrzynkę poczty

elektronicznej aktualne informacje na temat oczyszczalni Czajka, działań

komitetu protestacyjnego władz miasta czy MPWiK o

wysłanie na adres: [email protected] wiadomości o treści: 'Zamawiam

biuletyn informacyjny Czajka Protest' oraz o podanie swojego adresu e-mail.

http://www.nch.pl/index.php?ae=612_03&menu=menu72

Jestem totalnie zielona na tym forum, więc proszę mi wybaczyć ewentualne wpadki. Do tej pory wymądrzałam się na Cafe Allegro na temat przedszkolaków i samochodów, teraz posłucham co mądrzejsi niż ja powiedzieć mogą o budowaniu.

Bo to dla mnie temat zupełnie nowy. Teoretycznie jestem obkuta (Muratora czytamy rodzinnie od kilku lat, nawet moja jedenastoletnia córka jest już"fachowcem" i maniacko oglądamy budowy prowadzone przez bliższych i dalszych znajomych). Ale z praktyczną stroną zagadnienia kontaktu jeszcze nie miałam....

Kupiliśmy sobie pod choinkę działkę!!! Wymarzoną, oczekiwaną przez wiele lat. Na samiutkim skraju Białołęki, tuż przy granicy Warszawy. Młodsze dziecko zobaczyło i krzyknęło:"mamo, jak na wakacjach". Też tak uważam.

Tą część Białołęki znam dobrze (pracuję tu), ale teraz...Teraz to zupełnie co innego.

Projekt właściwie wybrany..No może prawie właściwie. Warunki zabudowy mamy, teraz geodeta i mapa do celów projektowych.

Przyjmiecie nowicjuszy (zaocznie w imieniu męża piszę) do klanu budujących w Białołęce??

ula

jaką ankietę?

Eugeniusz-ja nigdy nie zasadziłam żadnego drzewa, nawet kwiatki na balkonie mi schną. Mam dwie córki. Więc postanowiłam zacząć od domu. Mam nadzieję, że taka kolejność też jest możliwa?

pozdrawiam,

ula

No i ankieta :lol:

1. Kto Ty i skąd Ty?

2. Stan rodzinny?

3. Dlaczego Białołęka?

4. Kiedy przeprowadzka?

5. PIN do konta

:wink: oczywiście najważniejszy pkt 5 8) :wink: :wink: .

Wszystko przed Tobą jak przeczytaj wyżej i zobaczysz że dalsze próby możliwe więc syn jeszcze może być, drzewo zasadzisz na działce no jak postawisz dom :D :wink: . Najwżniejszy komplet nie kolejność :wink: :wink: :roll:

jaką ankietę?

Eugeniusz-ja nigdy nie zasadziłam żadnego drzewa, nawet kwiatki na balkonie mi schną. Mam dwie córki. Więc postanowiłam zacząć od domu. Mam nadzieję, że taka kolejność też jest możliwa?

pozdrawiam,

ula

No i ankieta :lol:

1. Kto Ty i skąd Ty?

2. Stan rodzinny?

3. Dlaczego Białołęka?

Z punktem piątym ankiety mogą być niejakie problemy. Sama nie pamiętam i przy sklepowej kasie zawsze czuję pustkę w głowie. Na szczęście po dwóch nieudanych próbach bystrość umysłu zazwyczaj wraca.

Białołękę wypatrzyłam jakieś 10 lat temu.Stały tam wtedy chałupy strzechą krytę, czego dowód mam w postaci zdjęć(niestety tradycyjnych a nie cyfrowych).

Niestety mój mąż(najlepszy zresztą na świecie, ale innych aż tak dobrze nie znam, więc może przechwalam?)to zatwardziały mieszczuch, więc"wioska" odpadała..

Przeniosłam sie więc tam służbowo, prywatnie pozostając w bloku"w mieście". Mąż z czasem zmienił poglądy i.....

"Nasza Białołęka" jest tam gdzie wrony zawracają. Tuż pod ścianą lasu. Ciekawe czy ktoś z forumowiczów też na takim odludziu?

Kiedy przeprowadzką? Dobre pytanie. I prosta odpowiedź-NA ŚWIĘTA.Następne? Jeszcze następne? A może nie na następne Boże Narodzenie tylko na następną -następną wielkanoc?

Już mi się w głowie miesza od tych następnych..

Żeby mieć dodatkowy bodziec córkę zamierzam posłać do lokalnej szkoły (we wrześniu idzie do pierwszej klasy) co powinno nas zmotywować. I nasze porfele-mam nadzieję.

Zamierzamy budować projekt z Muratora M02 Konkursowy.

Pozdrawiam,

ula

Jestem totalnie zielona na tym forum, więc proszę mi wybaczyć ewentualne wpadki. Do tej pory wymądrzałam się na Cafe Allegro na temat przedszkolaków i samochodów, teraz posłucham co mądrzejsi niż ja powiedzieć mogą o budowaniu.

Bo to dla mnie temat zupełnie nowy. Teoretycznie jestem obkuta (Muratora czytamy rodzinnie od kilku lat, nawet moja jedenastoletnia córka jest już"fachowcem" i maniacko oglądamy budowy prowadzone przez bliższych i dalszych znajomych). Ale z praktyczną stroną zagadnienia kontaktu jeszcze nie miałam....

Kupiliśmy sobie pod choinkę działkę!!! Wymarzoną, oczekiwaną przez wiele lat. Na samiutkim skraju Białołęki, tuż przy granicy Warszawy. Młodsze dziecko zobaczyło i krzyknęło:"mamo, jak na wakacjach". Też tak uważam.

Tą część Białołęki znam dobrze (pracuję tu), ale teraz...Teraz to zupełnie co innego.

Projekt właściwie wybrany..No może prawie właściwie. Warunki zabudowy mamy, teraz geodeta i mapa do celów projektowych.

ula

O! Nowi są, Nowi .... WIATAMY, WITAMY ....

Przyjmiecie nowicjuszy (zaocznie w imieniu męża piszę) do klanu budujących w Białołęce??

... ogólnie mówiąc przyjmujemy wszystkich chętnych, więc jeśli jest w Was trochę chęci to trafiliście we właściwe objęcia ...