Zygul 23.01.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 (...) Z ekip, które u mnie robiły z czystym sumieniem mogę polecić tylko hydraulika, w/w Wid-Bud i firmę która kładła u nas kostkę. Witaj Broncio, proszę o namiary na układajacych kostkę i hydraulika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.01.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 EFKAkonewka nic nie przeszkadza aby złożyć zgłoszenie, bierzesz kopie mapy nanosisz , wypełniasz zgłoszenie czekasz 30 dni i spokojna głowa nikt się nie doczepi nigdy, ja zgłosiłem studnię kopaną na cele techniczne i urząd nie ma prawa teraz mieć uwag. Poszukuję projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych, oraz gazu może macie kogoś do polecenia??? ups zapomniałbym złożyłem o PNB i podobno urząd ma do 65 dni bo potem dostają jakies kary , zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 EFKAkonewka nic nie przeszkadza aby złożyć zgłoszenie, bierzesz kopie mapy nanosisz , wypełniasz zgłoszenie czekasz 30 dni i spokojna głowa nikt się nie doczepi nigdy, ja zgłosiłem studnię kopaną na cele techniczne i urząd nie ma prawa teraz mieć uwag. Poszukuję projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych, oraz gazu może macie kogoś do polecenia??? ups zapomniałbym złożyłem o PNB i podobno urząd ma do 65 dni bo potem dostają jakies kary , zobaczymy. Namiary poszły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.01.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 kris dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 24.01.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 EFKAkonewka nic nie przeszkadza aby złożyć zgłoszenie, bierzesz kopie mapy nanosisz , wypełniasz zgłoszenie czekasz 30 dni i spokojna głowa nikt się nie doczepi nigdy, ja zgłosiłem studnię kopaną na cele techniczne i urząd nie ma prawa teraz mieć uwag. Poszukuję projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych, oraz gazu może macie kogoś do polecenia??? ups zapomniałbym złożyłem o PNB i podobno urząd ma do 65 dni bo potem dostają jakies kary , zobaczymy. no to czekamy razem na pozytywne PnB mam też pomysły zastępcze bo już nie chcę mieszkać na "włościach" (38m kw. ) brata a raczej bratowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 24.01.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Poszukuję namiarów na sprawdzoną hurtownię materiałów budowlanych (tzn. solidne materiały, tanio, etc... ) Podejrzewam, że już gdzieś w naszym wątku temat był poruszany, ale kurczę, soap opera się nam już leciutka zrobiła, albo i inny tasiemiec brazylijski i nie bardzo mam czas szukać... Jakby ktoś szepnął słówko na zadany temat - będę wdzięczna A tak w ogóle - zima Panie, zima!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 24.01.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 A tak w ogóle - zima Panie, zima!!! Ano zima! Namiary poszły na priv. A ja podnosze swoje pytanie ponownie: Czy ktoś zna w naszych okolicach firmę wykonującą eleganckie i niedrogie ogrodzenia? Szukam ciekawych rozwiązań i namiarów - zwłaszcza murowane słupki i drewniane (sztachetowe) przęsła. Wszystkich mających coś ciekawego w linkach lub notesach proszę o kontakt. z góry dziękuję i pozdrawiam, Zygul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 24.01.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Poszukuję namiarów na sprawdzoną hurtownię materiałów budowlanych (tzn. solidne materiały, tanio, etc... ) Podejrzewam, że już gdzieś w naszym wątku temat był poruszany, ale kurczę, soap opera się nam już leciutka zrobiła, albo i inny tasiemiec brazylijski i nie bardzo mam czas szukać... Jakby ktoś szepnął słówko na zadany temat - będę wdzięczna A tak w ogóle - zima Panie, zima!!! Proszę bardzo Składy budowlane Zakpol - 7724713 Budmar - 7848073 Isobud - 7743042 Domex - 7652916 Mańk - 6769862 Minox - 6144355 Dachmur - 7825415 Termix Jabłonna(ocieplenia)-7824922,7825172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.01.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 W temacie składów budowlanych warto dodać: Aglo-Bud Nowy Dwór 602 195 554swego czasu byli bardzo konkurencyjni pod względem cenowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jld 24.01.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Wreszcie po roku załatwiania papierologii( kupno działki, warunki zabudowy, itd, itp) złożyłam w naszej dzielnicy białołeka pozwolenie na budowę.Ciekawa jestem ile teraz się czeka?jak ktoś ma świeże pzb to proszę o infoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 24.01.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Wreszcie po roku załatwiania papierologii( kupno działki, warunki zabudowy, itd, itp) złożyłam w naszej dzielnicy białołeka pozwolenie na budowę. Ciekawa jestem ile teraz się czeka? jak ktoś ma świeże pzb to proszę o info Pozdrawiam Min 30 dni max 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 24.01.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Wreszcie po roku załatwiania papierologii( kupno działki, warunki zabudowy, itd, itp) złożyłam w naszej dzielnicy białołeka pozwolenie na budowę. Ciekawa jestem ile teraz się czeka? jak ktoś ma świeże pzb to proszę o info Pozdrawiam jld witam w klubie zobacz wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 25.01.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 [Poszukuję projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych, oraz gazu może macie kogoś do polecenia??? poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 25.01.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 UFF. Rozpoczynam walke o Pozwolenie na Budowę. Wnisek złożony teraz należy tylko mieć nadzieję, ze zdąże uprawomocnić decyzję, przed wejściem planu zagospodarowania dla tego terenu. A tak na marginesie , czy ktos z szanownych forumowiczów miał też taki przypadek? Teren nie ma planu miejscowego, otrzymałem warunki a w międzyczasie przystąpiono do sporzadzania projektu planu. Jak wiadomo gdyby zdążyli uchwalić plan wszystkie decyzje o warunkach zabudowy przestają obowiązywać, chyba ze ma sie juz prawomocną decyzje o pozwoleniu na budowę. Dla mnie osobiście zapisy w warunkach są dużo lepsze i mniej rygorystyczne niz te które bym otrzymał w ewentualnym wypisie z tworzonego planu. Czy aby jest ktoś kto również uczestniczy w tym wyścigu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 25.01.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Ależ dużo nowych forumowiczów się pojawiło! Zapowiada się kolejny ożywiony sezon budowlany. My wniosek o PnB złożyliśmy 25 maja a pozwolenie dostaliśmy 7 lipca. Broncio, czy ja mogę również prosić o namiary na hydraulika i układających kostkę? Do inwestujących w POS: Ile około kosztuje inwestycja w POS? Jakiego rzędu to są pieniądze (robocizna + materiały)? Co będzie jak gmina dociągnie kanalizację - czy trzeba porzucić POS i korzystać z kanalizy, czy można zostać przy swoim? Ależ mamy zimę! Tak się zrobiło biało i od razu straciłam ducha budowlanego - no bo przecież zima, nie? Zanim spadł śnieg rozpoczęliśmy batalię okienną. Ależ to jest wyższa matematyka..!! Wciąż nie wiemy na co się zdecydować - WK1+P2?, WK2+P4?, pasywne okna?, klamki z kluczami?, klamki robiące klik klik? od środka białe czy od środka orzechowe?..... Strasznie to pogmatwane. Ostatecznie chyba będziemy wybierać między Oknoplastem a Joczem, bo wydaje się, że to dobre firmy. Czy może macie jakieś doświadczenia w jakie wynalazki okienne warto inwestować? pozdrawiam! Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 25.01.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 W końcu udało mi się stworzyć internetowy album naszej budowy. Niestety nie wiem jak bezpośrednio wlepić zdjęcie, więc podaję link: http://foto.onet.pl/bl9ty,dnwop40bn74n,6mkoq pozdrawiam!Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 25.01.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Teraz mi się udało Oto nasz domek! http://foto0.m.onet.pl/_m/d76743633653ce6e6c6c7006cb9f6358,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 25.01.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Asia_w piękna ta wasza okolica GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 26.01.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 POS z WID-BUDU tobyło 5600-6000 pln ale to z przed roku więc może być nieaktualne, co do okien - umiarkowanie radzę . Jak P4 to naprewno i odpowiednie okucia (zawiasy/zamki dodatkowe jakieś 150 pln od otwieranego strzydła) pytanie czy chcesz żeby ci się dziecko niepokaleczyło w razie co, czy żeby złodziej się pomeczył??? (bo wejśc i tak wejdzie ) kalmki z kluczykiem - fajna sprawa szczególnie przy dziecku tylko trzeba gdzieś w jednym miejscu kluczyki trzymać Trochę upierdliwe jak masz nawyk wietrzenia) i pamiętać żeby je z okien wyjmować... - wszystko ma swoje plusy i minusy musicie sami wybrać... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 27.01.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 [Poszukuję projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych, oraz gazu może macie kogoś do polecenia??? poszło na priv Renatata - Dziękuję bardzo nie mogłem się doszukać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts