xmxax 16.04.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 to ktoś jeszcze robi w mieście kopane studnie (w sensie: jacyś inwestorzy)?! Jak najbardziej... Ci szczęśliwcy (których chyba sporo jeszcze na Białołęce), koło których nie idzie wodociąg niestety muszą zaopatrzyć się w studnię głębinową. Ja ze swojej strony polecam Pana Flisińskiego - szybko, sprawnie i stosunkowo tanio. Moja studnia ma jakieś 16,5 m głębokości (po rozmowach z Panem Flisińkim uznałem, że lepiej wykopać płytszą studnię, a zaoszczędzone pieniążki przeznaczyć na filtry). Generalnie woda na Białołęce jest kiepska, bo mocno zażelaziona. Na szczęście moja uliczka jest w planach MPWiK do uzbrojenia (projekt w tym roku, wykonawstwo w 2008 r. czyli na moje przewidywane wprowadzenie ) Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 16.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 to ktoś jeszcze robi w mieście kopane studnie (w sensie: jacyś inwestorzy)?! Jak najbardziej... Ci szczęśliwcy (których chyba sporo jeszcze na Białołęce), koło których nie idzie wodociąg niestety muszą zaopatrzyć się w studnię głębinową. Ja ze swojej strony polecam Pana Flisińskiego - szybko, sprawnie i stosunkowo tanio. Moja studnia ma jakieś 16,5 m głębokości (po rozmowach z Panem Flisińkim uznałem, że lepiej wykopać płytszą studnię, a zaoszczędzone pieniążki przeznaczyć na filtry). Generalnie woda na Białołęce jest kiepska, bo mocno zażelaziona. Na szczęście moja uliczka jest w planach MPWiK do uzbrojenia (projekt w tym roku, wykonawstwo w 2008 r. czyli na moje przewidywane wprowadzenie ) Pozdrawiam, że tak głupio spytam: kopane to także głębinowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmxax 16.04.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 że tak głupio spytam: kopane to także głębinowe? Możnaby było powiedzieć jeszcze "wiercone"... Generalnie to jest to samo, a przynajmniej tak się potocznie je nazywa. To czy będzie "kopana" czy "wiercona" zależy tylko od sposobu wykonania danej studni. A czy będzie płytka czy głębinowa to chyba jest subiektywne odczucie właściciela studni . Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 16.04.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 PILNIE poszukuję kogoś solidnego,nie drogiego do obudowy kominka.Może ktoś mnie wspomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 16.04.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 że tak głupio spytam: kopane to także głębinowe? Możnaby było powiedzieć jeszcze "wiercone"... Generalnie to jest to samo, a przynajmniej tak się potocznie je nazywa. To czy będzie "kopana" czy "wiercona" zależy tylko od sposobu wykonania danej studni. A czy będzie płytka czy głębinowa to chyba jest subiektywne odczucie właściciela studni . Pozdrawiam, DZIĘKUJĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 16.04.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 to ktoś jeszcze robi w mieście kopane studnie (w sensie: jacyś inwestorzy)?! EFKAkonewka kopią kopią , ja sobie wykopałemm na 7 kręgów po 0,5 m czyli na 3,5 m, mam dół do wody z podjazdu i studnię z wodą na cele gospodarcze (ogród, samochód), wyszło mi w cenie studni na przyłacze wodne, która byłaby niezbędna tylko w czasie budowy a tak pociągnę przyłacze bezposrednio do domu. A tak mam wodę na 2,5m więc wystarczy na budowę. Ogólnie mówi się o kopanyych ale niewielu jest wykonawców, dlatego już popularne stało sie mówienie o wierconej jako o kopaniu studni. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 17.04.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Widzę wszyscy już budują i cisza Dla informacji jak ktoś planuje kupić jakieś folie, hydraulika, cement ( II niecałe 400zł/t), gwożdzie itd bardzo dobre ceny mają w sklepie na Modlińskiej numer około 160 na budynku obok hurtownia materiałów elektrycznych - jadąc od warszawy przed gminą po prawej stronie. A z mojego podwórka pozostały mi 4 dni do zgłoszonego rozpoczęcia budowy , zacznę chyba w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 17.04.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 No i zaczęło się http://img66.imageshack.us/img66/8119/stitched007ey5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 17.04.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 GEODECI W AKCJI http://img66.imageshack.us/img66/6103/p1030228ns0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 17.04.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 I TOWAREK JEST http://img66.imageshack.us/img66/6388/p1030229gs1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 17.04.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Kris gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 17.04.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Pierwszy dzień minał Z czystym sumieniem mogę polecić: Pan Mariusz 501 286 315- jezeli coś jest związane z kopaniem, zasypywaniem, piaskiem do murowania i zasypywania (15 tonowy samochód)wywozem ziemi i gruzu, przesadzaniem drzew, usuwaniem drzew POLECAM- terminowo, tanio, szybko - proszę się powołać na Krzysztofa z ul Bieszczadzkiej to może bedzie rabacik Geodezja- Pan Marcin 607 156 380- Pan Jakub 601 812 084Obaj panowie są z firmy MK GEO - polecam od początku do końca inwestycji- terminowi i słowni i bardzo dobra cena- zawsze przygotowani np szkic wytyczenia co ułatwia i przyspiesza pracę- proszę się powołać na Krzysztofa z ul Bieszczadzkiej to może bedzie rabacik StudniaPan Krzysztof 604 988 401- terminowo i szybko doradzą w sprawie wody- rabacik jak wyżej POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 17.04.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Kris gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee Super dzięki Prawie codziennie jak wracam z działki to zbaczam na twoja budowę ale jeszcze Cie nie spotkałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 18.04.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Grzywczyki powracają i pozdrawiają wszystkich budujących. Po 26 godzinach zmagań w Niedzielę Wielkanocną o 23.14 dołączyła do naszego grona budujących Zuzanna waga 4230 wzrost 61 cm Nad wstawienem zdjęcia musze jeszcze popracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 18.04.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 grzywczyki GRATULACJE I WITAMY BARDZO SERDECZNIE NOWĄ FORUMOWICZKE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 18.04.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Mam do zaoferowania ziemie na podwyższenie terenu , wyrównanie nierówności.Cena wraz z dowozem 100 pln. za wywrotkę 18m sześciennych. Tel. 781 930 925 ewentualnie piasek w fundamenty. Okolice Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.04.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 w Niedzielę Wielkanocną o 23.14 dołączyła do naszego grona budujących Zuzanna waga 4230 wzrost 61 cm Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.04.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No i zaczęło się Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 18.04.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Kris 19 gratulacje. A z panem Mariuszem od koparki to potwierdzam-szybko bardzo sprawnie-ostatnio z mojej działki zrobili lotniskowca , ale z rabacikami to nie tak szybko. Polecałem pana Mariusza od prawie roku i wiele osób z tej grupy z jego usług korzystało. Ja zresztą też dzwonię po kogoś z jego ludzi tak raz na dwa miesiące. Można by zliczyć już z tydzień dniówek współpracy. I niestety rabatów nie udziela. Jedynie co, to cena za godzinę pracy od prawie roku ta sama. Lotniskowiec się zrobił, bo nawiezione 60 wywrotek ziemii zostało wyrównane wygładzone i na oceanie traw wystaje na prawie metr w górę moja działka wygałskana jak bułka masłem-to a'propos umiejętności koparkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 18.04.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Grzywczyki powracają i pozdrawiają wszystkich budujących. Po 26 godzinach zmagań w Niedzielę Wielkanocną o 23.14 dołączyła do naszego grona budujących Zuzanna waga 4230 wzrost 61 cm Nad wstawienem zdjęcia musze jeszcze popracować Noo takimi małymi literkami napisane pośród okrzyków innych. GRATULACJE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts