kris19 31.05.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 No i po tygodniu czekania dotarła kolejna partia cegłyNigdy nie myslalem że może tak cieszyć kawałek wypalonej gliny.I kto by pomysląl że będę budował z niemieckich materiałów. ( jakościowo są jednak lepsze od naszych - widać to gołym okiem ) http://images12.fotosik.pl/47/eb2882f99e196296.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 01.06.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Kris19 jakiego WOLFA chcesz kupić? CGW, CGS? Jestem ciekawa jaka jest cena końcowa i gdzie można je kupić. Możesz wysłać na priv jak wolisz. Asia Solar Pakiet 1 W skład pakietu wchodzi: ● kocioł kondensacyjny CGB-24 na gaz GZ 50 z modulowanym palnikiem od 7,1 - 24 kW, praca na c.w.u. 27,6 kW ● automatyka BM pogodowa Wolf WRS z podświetlanym wyświetlaczem oraz szerokim zakresem nastaw i możliwością umieszczenia w pomieszczeniu ● 2 próżniowe rurowe kolektory słoneczne TRK o wysokiej sprawności absorbującej oraz wysokiej sprawności izolacji, pracujący także w chłodne i zimowe słoneczne dni. Wysoka sprawność i trwałość dzięki zastosowaniu szkła borowo-krzemowego ● regulacja solarna SM1 Wolf WRS do obsługi pracy instalacji solarnej, z funkcją zabezpieczenia układu solarnego ● zasobnik dwuwężownicowy SEM-1 300 litrów posiadający wysoką sprawność wężownic, posiada również wysokiej klasy izolację z pianki poliuretanowej, wewnętrzna część zasobnika zabezpieczona podwójną emalią i anodą ochronną ● pakiet akcesoriów: nadachowy zestaw przyłączeniowy do TRK, zestaw montażowy na dachówkach do 2 kolektorów TRK, odpowietrznik mechaniczny, grupa pompowa nr 10, solarne naczynie wzbiorcze 25dm3, płyn solarny G-LS 20 kg, płyn solarny G-LS 10 kg, zestaw przyłączeniowy natynkowy, oruowanie kocioł CGB-zasobnik SE, SEM Koszt po znizkach około 12000 PLN Kris jesli możesz prześlij namiary na priv gdzie kupowałeś ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 01.06.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 gg dzięki a jak płacone z m2/punktu i ile tego było elektryk policzył za całość, ale punktów było ponad 100 + jedna szafka,3 wyprowadzenia na zewnątrz, za dodatkowe punkty które sobie dołożyłam w trakcie nic nie policzył, hydraulik- 60zł za punkt wod-kan, 80 zł za co, 800zł za kotłownię, 30 za m2 podłogówki, 110zł za podłączenie rozdzielacza No to bardzo tanio No chyba że wodę zimną i ciepłą liczył odzielnie??? Nie nie liczył oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.06.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 renatata piec ma załatwiać hydraulik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.06.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 I w górę http://images22.fotosik.pl/122/34f18ddf4cd43cd1m.jpg http://images21.fotosik.pl/352/27d9b34849b603afm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 02.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 kris19 kurcze ale chłopaki gonią SUPER TAK TRZYMAĆ Jak by ktoś szukał OKIEN to polecam - w profilu REHAU p.MARCIN 0695-292-193 - od Jezierskiego p.ŁUKASZ 0698-035-168 nam udało się wynegocjiować SUPER CENE i rabacik dla INNYCH na hasło "od PAWŁA z FORUM" POZDRO..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 02.06.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 kris19 kurcze ale chłopaki gonią SUPER TAK TRZYMAĆ Jak by ktoś szukał OKIEN to polecam - w profilu REHAU p.MARCIN 0695-292-193 - od Jezierskiego p.ŁUKASZ 0698-035-168 nam udało się wynegocjiować SUPER CENE i rabacik dla INNYCH na hasło "od PAWŁA z FORUM" POZDRO..... Super dzięki jest towar to jakoś idzie Z oknami jadę walczyć w poniedziałek Drzwi zewnetrzne chyba zamówię w ZBIGMET w Jabłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 02.06.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Kasia nie wiem czy żle przeczytałem ale poszło na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 02.06.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Odpisałam, jesteś wielki, ale na szczęście udało mi się dogadać... dlatego usunęłam tę wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 02.06.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 No i po tygodniu czekania dotarła kolejna partia cegły Nigdy nie myslalem że może tak cieszyć kawałek wypalonej gliny. I kto by pomysląl że będę budował z niemieckich materiałów. ( jakościowo są jednak lepsze od naszych - widać to gołym okiem ) http://images12.fotosik.pl/47/eb2882f99e196296.jpg Pozdrawiam Kris czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, gratuluję postępów. Ja narazie zbieram materiały i ruszę dalej po powrocie czyli 25 czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilczur 02.06.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Cześć, No to i my teraz się możemy pochwalić 1) Humus zdjęty 2) Dom wytyczony 3) Studnia wydrążona !!!!!!!!!!! To nasz wieeeeelki Sukces! Wreszcie rozpoczynamy! Jutro wykonawca zaczyna kopać fundamenty. Niestety nie obyło się bez zmiany wykonawcy z tego nieobecnego duchem ani ciałem na naszej budowie, na drugiego - bardziej zmaterializowanego. Budowa w tamtym tygodniu rozpoczęła się dla nas wirtualnie - mąż akurat musiał wyjechać z pracy a ja zostałam uwięziona w mojej. Tak więc informację o zdjęciu humusu potwierdził nam nasz budujący się sąsiad (zadzwonił ze słowami "humus u Was zdejmują" - cóż za emocje! ). Dom wytyczył się też bez naszego udziału. Dopiero studnia wydrążyła się na naszych oczach (caaalutką sobotę). Tak się dotleniliśmy, że aż męża głowa rozbolała Refleksje z miejsca budowy. Po zdjęciu humusu wydaje się, że dom będzie ogromniasty. Ale to taki chochlik optyczny, bo zdjęli humusu więcej niż trzeba i zrobili ławy geodezyjne w pewnej odległości od domu. Wygląda to jak księżycowy krajobraz - normalnie tylko kraterów brakuje i nie skacze się tak lekko. Pan studniarz pokazał nam co mamy głębiej. Ocenił, że mamy glinę ilastą (a ja ciągle byłam przekonana, że raczej piasek... - muszę chyba zmienić koncepcję ogrodu ). Pod tym uroczy gruby piach z kolorowymi kamykami. Trochę włożyłam do butelki po Ice Tea i zamierzam z tego zrobić dekorację do mieszkania (wygląda jak morski) . pozdrawiam Wszystkich! Asia_w Asia Czy mogłabyś dać namiary na studniarza ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 03.06.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 bilczur wysłałem namiary sprawdzone na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 03.06.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 kris19 kurcze ale chłopaki gonią SUPER TAK TRZYMAĆ Jak by ktoś szukał OKIEN to polecam - w profilu REHAU p.MARCIN 0695-292-193 - od Jezierskiego p.ŁUKASZ 0698-035-168 nam udało się wynegocjiować SUPER CENE i rabacik dla INNYCH na hasło "od PAWŁA z FORUM" POZDRO..... Super dzięki jest towar to jakoś idzie Z oknami jadę walczyć w poniedziałek Drzwi zewnetrzne chyba zamówię w ZBIGMET w Jabłonie kris- co do drzwi to polecam firme TIPTOP z bartyckiej. za moje - drewno meranti klejone, ciezkie jak cholera, wym 110 x 235, z secesyjnym witrazem dalismy ok 5 tysi. opalacilo sie bo ludzie przyjezdzaja i nam je fotografuja. pozdr ps. ale ja ci zazdroszcze tej budowy. ja juz niestety mam to za soba - moge tylko sobie popatrzec, czuje sie zupelnie jak emeryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 04.06.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 renatata piec ma załatwiać hydraulik dałbyś mi namiary na tego hydraulika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 04.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 mam pytanie jak/jeśli zamawialiście kominy systemowe to komin do kominka ocieplaliście dodatkowo? pzdrren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.06.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Renatata - ja kupowałem systemowe, i z tego co mi wiadomo nie stosuje się ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 05.06.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 co do kominów mój kierownik ma inne zdanie, ale po wysłuchaniu za i przeciw nie ocieplam Eugeniusz nie wiem czy dobrze kojarzę ale wcześniej pisałeś, że nie wiesz jaki piec w zw z tym jaki komin spalinowy wybrałeś do kondensacyjnego jest inny i do normalnego inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 05.06.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Cześć! Potrzebuję bardzo szybkiej informacji. Firma Remontowo-Budowlana "MA-JA" , Nowy Dwór Mazowiecki, Dariusz Zielonka Czy to uczciwa firma?? Może ktoś coś słyszał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 05.06.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 co do kominów mój kierownik ma inne zdanie, ale po wysłuchaniu za i przeciw nie ocieplam Eugeniusz nie wiem czy dobrze kojarzę ale wcześniej pisałeś, że nie wiesz jaki piec w zw z tym jaki komin spalinowy wybrałeś do kondensacyjnego jest inny i do normalnego inny Zgadza się ale pytałaś o komin do kominka, tak wiec kupiłem Presto Duo jest do paliw stałych w tym do kominków i bez ocieplenie, do pieca kupiłem Presto Universal i jest przeznaczony do wszelkich paliw w tym gaz, olej itd i w nim jest zastosowane ocieplenie. Także do tego komina mogę zastosować dowolny piec na gaz w tym kondensacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 06.06.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Czy możecie podac namiary na składy drewna/tartaki w których kupowaliście drewno na wieźbę,łati i kontrłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts