dominikams 15.06.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 A ja polecam naszego pana S. od wykonczeniowki (u nas robil ocieplenie, i wszelkie prace wewnatrz, czyli karton gipsy, kafle, a takze podbitke i tynk zewnetrzny). Super dokladny i uczciwy, a do tego punktualny. W razie czego sluze namiarami na priva. My juz po przeprowadzce (dopiero co, wiec jest hardcorowo ). Pozdrowka dla wszystkich (strasznie sie wstydze, ze mnie tak dawno tu nie bylo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 15.06.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 A ja polecam naszego pana S. od wykonczeniowki (u nas robil ocieplenie, i wszelkie prace wewnatrz, czyli karton gipsy, kafle, a takze podbitke i tynk zewnetrzny). Super dokladny i uczciwy, a do tego punktualny. W razie czego sluze namiarami na priva. My juz po przeprowadzce (dopiero co, wiec jest hardcorowo ). Pozdrowka dla wszystkich (strasznie sie wstydze, ze mnie tak dawno tu nie bylo ) Witam ja bardzo poproszę namiary na tego uczciwego pana Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 15.06.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 A ja polecam naszego pana S. od wykonczeniowki (u nas robil ocieplenie, i wszelkie prace wewnatrz, czyli karton gipsy, kafle, a takze podbitke i tynk zewnetrzny). Super dokladny i uczciwy, a do tego punktualny. W razie czego sluze namiarami na priva. My juz po przeprowadzce (dopiero co, wiec jest hardcorowo ). Pozdrowka dla wszystkich (strasznie sie wstydze, ze mnie tak dawno tu nie bylo ) To i ja proszę o namiary na pana S Suuuuuuper domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 16.06.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Może się orientujecie: Scianę fundamentową maluję 2 razy dysperbitem, na to sturodur, na to a) folia kubełkowa czy b) zaprawa i siatka na styropian (co wg. mojego kier. bud ma odizolować styrodur od związków chemicznych w ziemii które niszczą po pewnym czasie styrodur) a dopiero potem folia kubełkowa??? Na mój gust to sama folia bez siatki i kleju odizoluje ziemię od styroduru. A czy malujecie ścianę fundamentową dysperitem od środka (niektórzy twierdzą, że od środka też poddciąga wilgoć i trzeba malować). A dysperbit (dysperbent itd, różne nazwy handlowe) chyba nie jest elastyczną masą? Bo jeśli tak, to w teorii powinno się malować po ok. min. 3 miesiącach od wybudowania ściany fundamentowej, bo inaczej osiadając popęka izolacja z dysperbitu i nie będzie izolować od wody. A gdzieś obiło mi się, że foię kubełkową jak kubełkiem do środka ktoś kładł, to mu powgniatała styropian. I dlatego niektórzy kłada kubełkiem na zewnątrz. Ale wg. jak się położy styrodur 300 to nie powgniata. A zaczynam w przyszłym tyg. i mam takie dylematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 16.06.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 A ja polecam naszego pana S. od wykonczeniowki (u nas robil ocieplenie, i wszelkie prace wewnatrz, czyli karton gipsy, kafle, a takze podbitke i tynk zewnetrzny). Super dokladny i uczciwy, a do tego punktualny. W razie czego sluze namiarami na priva. My juz po przeprowadzce (dopiero co, wiec jest hardcorowo ). Pozdrowka dla wszystkich (strasznie sie wstydze, ze mnie tak dawno tu nie bylo ) To ja również poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koniczynka 17.06.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Proszę uprzejmie o polecenie nam solidnego inspektora nadzoru z Warszawy lub okolic. Mamy już ekipę budowlaną, wkrótce podpiszemy umowę a brakuje nam inspektora, którego pilnie poszukujemy Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 17.06.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Koniczynka - wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.06.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 A ja polecam naszego pana S. od wykonczeniowki (u nas robil ocieplenie, i wszelkie prace wewnatrz, czyli karton gipsy, kafle, a takze podbitke i tynk zewnetrzny). Super dokladny i uczciwy, a do tego punktualny. W razie czego sluze namiarami na priva. to jednak robi dalej? to ja poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 17.06.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam!!! Szukam ekipy do dokończenia ocieplenia poddasza i do wykonania sufitów z g-k, niestety czasu nam na wszystko brakuje i sami nie damy rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 18.06.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 A ja polecam naszego pana S. od wykonczeniowki (u nas robil ocieplenie, i wszelkie prace wewnatrz, czyli karton gipsy, kafle, a takze podbitke i tynk zewnetrzny). Super dokladny i uczciwy, a do tego punktualny. W razie czego sluze namiarami na priva. My juz po przeprowadzce (dopiero co, wiec jest hardcorowo ). Pozdrowka dla wszystkich (strasznie sie wstydze, ze mnie tak dawno tu nie bylo ) witam poprosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.06.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 tornado17, twoja ściana jest z silki??silka 24 cm + 15 cm styropian.Jeżeli tak to jaką przewodność cieplną na taka ściana, gdyż skłaniam się najbardziej również w stronę silikatów. Pozdro..Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 19.06.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 My juz po przeprowadzce Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 19.06.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Marnia, Nie obliczałem, ponieważ i tak będzie spełniać normy i będzie ciepło. W projekcie mam Porotherm 25 cm klasa min. 10 + styropian 14cm. U dla takiej ściany 0,23 W/m2K Silikat jest z Jedlanki (24 cm). Właściwości cieplne 0,60 W/m2K. Będzie zwykła zaprawa. Jeszcze nie wiem, czy dam 15 cm styropianu czy może 16. (myślę o takim w kropki, ciapki itd, cieplejszym). Oknami i drzwiami i tak wylatuje sporo ciepła (i przez zamknięte i przez otwarte) , grubością graniczną styropianu, po przekroczeniu której nieopłacalne są dodatkowe centymetry styropianu, jest z tego co pamietam 16 cm. (+/-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.06.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 polecam naszego pana S. od wykonczeniowki reklama dzwignią handlu. Kilka ciepłych słów o wykonawcy i pchają się drzwiami i oknami do niego. Powinnaś mieć z tego działkę Też poprosze o namiary. W przyszłym roku będzie jak znalazł. I oczywiscie wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Jeszcze o adres proszę, jutro się do was przenoszę Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.06.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 tornado17,na jakim etapie budowy jesteś i czy zmiany materiału robił Ci projektant czy kier.bud? Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 20.06.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 A ja polecam naszego pana S. od wykonczeniowki (u nas robil ocieplenie, i wszelkie prace wewnatrz, czyli karton gipsy, kafle, a takze podbitke i tynk zewnetrzny). Super dokladny i uczciwy, a do tego punktualny. W razie czego sluze namiarami na priva. My juz po przeprowadzce (dopiero co, wiec jest hardcorowo ). Pozdrowka dla wszystkich (strasznie sie wstydze, ze mnie tak dawno tu nie bylo ) ja też poprosze namiary. Tylko czy ten Pan znajdzie dla nas wszystkich czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 20.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jestem na etapie zastanawiania się (ciężko to nazwać etapem ) nad tynkami wewnętrznymi. Moi murarze mogą zabrać się po budowie za tynki ale cementowo-wapienne (krzyknęli 15-17 pln / m2) nie wiem czy to dobry pomysł zważywszy ceny cementu i nieciekawe prognozy. Podobno gipsowe z automatu mogą być tańsze i w tydzień a nie w miesiąc. Macie jakieś przemyślenia, namiary, ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.06.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jestem na etapie zastanawiania się (ciężko to nazwać etapem ) nad tynkami wewnętrznymi. Moi murarze mogą zabrać się po budowie za tynki ale cementowo-wapienne (krzyknęli 15-17 pln / m2) nie wiem czy to dobry pomysł zważywszy ceny cementu i nieciekawe prognozy. Podobno gipsowe z automatu mogą być tańsze i w tydzień a nie w miesiąc. Macie jakieś przemyślenia, namiary, ceny ? Moim zdaniem 15-17 zł to nie jest zbyt wygórowana cena, choć nie jest to tanio. Jeśli chodzi o tynki gipsowe z agregatu to jak się dowiadywałam całkiem niedawno to ceny zaczynały się od 28 zł do 35 zł. My zdecdowaliśmy się na tynki ręczne cementowo-wapienne, głównie ze względu na cenę, ale też na to, że u naszych sąsiadów tynki gipsowe z agregatu schły i schły i schły, a u drugich sąsiadów, którzy zrobili później od tamtych ręczne cementowo-wapienne wyschło wszystko bardzo szybko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 20.06.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Na wiosnę jak rozmawiałemo tynkach z wykonawcami to cena jednego i drugiego tynku była identyczna to jest 28 zł za metr z materiałem. Teraz w miarę dobre ekipy nie wezmą poniżej 30 zł za taki czy taki. Jeżeli chodzi o cement to ceny już stanęły-to co obserwuję. Od jakichś dwóch tygodni w Gdyni stoją dwa frachtowce z cementem z .... Indii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 20.06.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mam pytanie.Nabywając projekt można nabyć też kosztorys stanu surowego zamkniętego i kosztorys stanu wykończonego (oczywiście bez instalacji wewnętrznych). Czy warto jest zamówić taki kosztorys u projektanta, czy lepiej go zamówić w jakiejś innej niezależnej firmie?Jak się ma taki kosztorys do rzeczywistości i czy jest potrzebny? Acha, zmieniam materiał na ściany nośne. Dzięki za info PozdrawiamMar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts