pawel i renia 26.06.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 jako że idziemy na tułaczkę zaczyna poszukiwania mieszkania do wynajęcia może ktoś coś szłyszał albo wie o takowym. najchętniej niewielkie za małą kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 27.06.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 A ja polecam naszego pana S. od wykonczeniowki (u nas robil ocieplenie, i wszelkie prace wewnatrz, czyli karton gipsy, kafle, a takze podbitke i tynk zewnetrzny). Super dokladny i uczciwy, a do tego punktualny. W razie czego sluze namiarami na priva. My juz po przeprowadzce (dopiero co, wiec jest hardcorowo ). Pozdrowka dla wszystkich (strasznie sie wstydze, ze mnie tak dawno tu nie bylo ) Gratuluję! Zazdroszczę. Poproszę o namiary na Pana. A ja? Byłam w gminie przekonana że odbiorę uprawomocnione PnB, a tu niespodzianka! NIE MA! Pani powiedziała, że w architekturze jeszcze! A już miesiąc minął! Czy za wcześnie sie cieszyłam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 27.06.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 EFKAkanewka wg stopki w twoim poście już widzisz światełko w tunelu, a ja mam ciemność, dopiero dokumenta kompletuję, ale.. uśmiech na twarz i do przodu Pozdr.. Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 27.06.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 EFKAkanewka wg stopki w twoim poście już widzisz światełko w tunelu, a ja mam ciemność, dopiero dokumenta kompletuję, ale.. uśmiech na twarz i do przodu Pozdr.. Mar.. uśmiech... i do przodu... (człap, człap...) [mobilizacja] TAK JEST! Powodzenia Tobie też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 27.06.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Cóż to jest jeden mały miesiąc??? Ja czekałem 10 miesięcy na PNB (razem z odwołaniem do PINB-u). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 28.06.2007 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Cóż to jest jeden mały miesiąc??? Ja czekałem 10 miesięcy na PNB (razem z odwołaniem do PINB-u). O!? miesiaz to czekam na uprawomocnienie bo papiery składałam w grudniu... a ja myślałam że jestem "rekordzistką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 28.06.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Bo na Białołęce osoba podpisująca (wydająca) pozwolenia na budowę ma "specyficzne" podejście do przepisów prawnych, co jest tajemnicą poliszynela. Urzędnicy przygotowujący decyzje do podpisu (dla w/w osoby) są b. sympatyczni ale nie mogą inaczej postępować, niż chce ich przełożony,.. Ponieważ nie dostałem PNB, musiałem odwoływać się do PINB-u i dlatego tyle to zajęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 28.06.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Bo na Białołęce osoba podpisująca (wydająca) pozwolenia na budowę ma "specyficzne" podejście do przepisów prawnych, co jest tajemnicą poliszynela. Urzędnicy przygotowujący decyzje do podpisu (dla w/w osoby) są b. sympatyczni ale nie mogą inaczej postępować, niż chce ich przełożony,.. Ponieważ nie dostałem PNB, musiałem odwoływać się do PINB-u i dlatego tyle to zajęło. Chciałbym się dowiedzieć , jak u was wyglądało postepowanie administracyjne przy wydawaniu pozwolenia na budowę. u mnie na etapie Warunków Zabudowy ( nie ma planu) wszystko przebiegło ok poinformowano sąsiadów dostali pisma czekali na zwrotki i decyzja stała sie decyzja ostateczną. Inaczej było już przy decyzji o pozwoleniu na budowę - okazało sie że stronami w postępowaniu jestem JA i delegatura Naczelnego Architekta dla Białołeki czyli urząd. NIKT z sąsiadów nie wiedział o otrzymanej przeze mnie decyzji nie byli stronami bo rozbrajająco pani stwierdziała że jak sie nie odwołali na etapie WARUNKÓW to spoko!!!! Na moje stwierdzenie że decyzja taka zgodnie z KPA jest nie warta niczego bo na tym etapie również strony powinny być SKUTECZNIE poinformowane uśmiechneła sie i stwierdziała że oni inaczej interpretują. Pragne wszystkich poinformować, ( akurat zajmuję się tym) że akurat tego inaczej interpretować sie nie da!!! Brak uwzględnienie na tym etapie ston jest w 100% błędem i jak sie któremus sąsiadowi zachce uwalić wydaną decyzje o PnB to uwali ją w 100%. Radzę odwiedzić sąsiadów uwzględnionych na etpie Warunków Zabudowy i poprosić ich o oświadczenia o nie zaskarżaniu decyzji a potem ksero i do urzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 28.06.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 witam Sąsiadów poszukuję pilnie ziemię do wyrównania działki. Czy możecie mi przesłać jakieś namiary? P.S. Jeśli Ktoś jest zainteresowany, mam też do sprzedania pozostałe z budowy pustaki terriva (130szt.), pustaki suporex-gazobeton biały (300szt. - 24x24x59 oraz 210szt.-12x24x59cm) - na paletach. pozdrawiam I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 28.06.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Mam 2 wkłady kominowe ceramiczne (ciężkie jak ....) - może ktoś chciałby okdupić? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 28.06.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Może ktoś ma namiary na projektantów z uprawnieniami elektrycznymi oraz wod-kan? Poproszę bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmxax 28.06.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam wszystkich budowlańców!! Mam pytanko do tych bardziej "wykończonych": Ile płaciliście za tynki wewnętrzne?? Proszę o odpowiedzi na różne typy tynków wewnętrznych (począwszy od tradycyjnych cem-wap, gipsowych, tradycyjnych + gładź gipsowa do tynków kwarcowych). Mam ostry dylemat jaki rodzaj tynków zrobić u siebie... (żona optowała za cem-wap + gładź żeby było tak gładziutko , ja natomiast widziałem u kolegi wykonane tynki kwarcowe i bardzo mi się podobały , a co najważniejsze mam możliwość skorzystania z tej samej ekipy w październiku za jakieś 26 zł/m2 z materiałem). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 28.06.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam Wszystkich, Czy może ktoś polecić konkretną i sprawdzoną w boju ekipę do wymurowania ogrodzenia z klinkieru? Wiem, że trwa sezon murarski, ale nadzieję trzeba mieć... czekam na priv i pozdrawiam Wszystkich życząc zdecydowanie mniej opadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 29.06.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 xmxax poprosze o namiary na tynkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 29.06.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Może ktoś ma namiary na projektantów z uprawnieniami elektrycznymi oraz wod-kan? Poproszę bardzo! Projekt gazu i wody robi: Ireneusz Nowak, tel. 0601 28 38 09, stacjonarny: 741-59-03 Mnie robił projekt przyłącza gazowego za 600 zł. Sympatyczna osoba. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 29.06.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Chciałbym się dowiedzieć , jak u was wyglądało postepowanie administracyjne przy wydawaniu pozwolenia na budowę. Kupując działkę zwracałem uwagę, żeby był plan zag. przestrzennego. Sąsiedzi nie są stroną post. admin. w sprawie wydania pozwolenia na budowę gdy jest plan zag. przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 29.06.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Bo na Białołęce osoba podpisująca (wydająca) pozwolenia na budowę ma "specyficzne" podejście do przepisów prawnych, co jest tajemnicą poliszynela. Urzędnicy przygotowujący decyzje do podpisu (dla w/w osoby) są b. sympatyczni ale nie mogą inaczej postępować, niż chce ich przełożony,.. Ponieważ nie dostałem PNB, musiałem odwoływać się do PINB-u i dlatego tyle to zajęło. Chciałbym się dowiedzieć , jak u was wyglądało postepowanie administracyjne przy wydawaniu pozwolenia na budowę. u mnie na etapie Warunków Zabudowy ( nie ma planu) wszystko przebiegło ok poinformowano sąsiadów dostali pisma czekali na zwrotki i decyzja stała sie decyzja ostateczną. Inaczej było już przy decyzji o pozwoleniu na budowę - okazało sie że stronami w postępowaniu jestem JA i delegatura Naczelnego Architekta dla Białołeki czyli urząd. NIKT z sąsiadów nie wiedział o otrzymanej przeze mnie decyzji nie byli stronami bo rozbrajająco pani stwierdziała że jak sie nie odwołali na etapie WARUNKÓW to spoko!!!! Na moje stwierdzenie że decyzja taka zgodnie z KPA jest nie warta niczego bo na tym etapie również strony powinny być SKUTECZNIE poinformowane uśmiechneła sie i stwierdziała że oni inaczej interpretują. Pragne wszystkich poinformować, ( akurat zajmuję się tym) że akurat tego inaczej interpretować sie nie da!!! Brak uwzględnienie na tym etapie ston jest w 100% błędem i jak sie któremus sąsiadowi zachce uwalić wydaną decyzje o PnB to uwali ją w 100%. Radzę odwiedzić sąsiadów uwzględnionych na etpie Warunków Zabudowy i poprosić ich o oświadczenia o nie zaskarżaniu decyzji a potem ksero i do urzędu. Maciek pani ma rację, zgodnie z prawem możesz tylko oprotestować plan zagospodarowania przestrzennego a potem już po ptokach :), tak samo WZ oprotestować a potem już mogą, chyhba że sąsiedzi ztwierdzą że jest coś niezgodnie z WZ a wtedy tak, Także nie martw się jak wróciły zwrotki do WZ i nikt nie wniósł zażalenia w ciągu 2 tygodni to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 29.06.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Napiszcie Please jakie kroki trzeba podjąć aby mieć prąd ze StoenuStoen podał mi namiary na podwykonawcę który ma wykonać przyłącze kablowe do ogrodzeniaCo ja musze wykonać by jak najszybciej podpisać umowę końcową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 29.06.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Kris - skoro podali Ci namiary na podwykonawce to chyba juz zawarles umowe ze Stenem na podlaczenie budynku do sieci? Czy chodzi ci kiedy bedziesz mogl korzystac z tego pradu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 29.06.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Kris - skoro podali Ci namiary na podwykonawce to chyba juz zawarles umowe ze Stenem na podlaczenie budynku do sieci? Czy chodzi ci kiedy bedziesz mogl korzystac z tego pradu ? Dokładnie tak. co musze zrobić aby korzystać z tego pradu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts