Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Wypis z rejstru gruntów już czeka na odbiór (trwało chyba 2 tyg), a wypis z planu zagospodarowiania gmina "wydaje' juz ze 2 miesięcy, obiecali za 1 ...

W międzyczasie zmieniliśmy architekta (projekt będzie indywidualny). Plany są takie: zacząć w sierpniu, ale "chyba się nie uda" :-)) więc raczej wrzesień.

Gratulacje Broncio!

Strasznie długo jak na wypis z planu, u mmnie 8 tygodni pisała p. Pisarek - ale na wzór sąsiada.......

Ja tez zmienilem architekta, niestety częściowo zostalem ze starym co kosztuje ,mnie jakieś 5 tygodni......plan startu w lipcu coraz bardziej napiety :o

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

P. Pisarek rozwiała kilka watpliwości związanych za dziwnymi zapisami w WZZT.

Jednocześnie to ona sama je pisała :lol:

ale jednak rozwiała :wink:

ZBYCH - mówiąc inaczej - przetłumaczyła na język ludzki to co sama zapisała w WZ a jednocześnie wytłumaczyła, że to co napisała nie jest takie groźne, jak brzmi , że jest .... Złote Pióro i Usta w jednej osobie :lol: :wink:

P. Pisarek rozwiała kilka watpliwości związanych za dziwnymi zapisami w WZZT.

Jednocześnie to ona sama je pisała :lol:

ale jednak rozwiała :wink:

ZBYCH - mówiąc inaczej - przetłumaczyła na język ludzki to co sama zapisała w WZ a jednocześnie wytłumaczyła, że to co napisała nie jest takie groźne, jak brzmi , że jest .... Złote Pióro i Usta w jednej osobie :lol: :wink:

Grażynie było bardzo miło, jak jej powiedziałem, że tak ładnie o niej piszecie :wink: :lol:

No i powstał dziennik budowy. Mam nadzieje że będe miał czas aby go sumiennie wypałniać :D

Cieszę się, że grupa Tarchomin-Białołęka zachęciła Cię do założenie dziennika (w końcu jestem założycielem grupy :oops:), ale gdzie mamy wpisywać komentarze do twojego dziennika i zdjęć?

Musimy uważać jak używamy czyichś nazwisk, bo może oni tez czytają to forum? :o

Słuszna uwaga - never again!!! Słowo harcerza (może nieco mało warte bo .... nigdy nim nie byłem .... ale zawsze słowo .....) :wink:

No to Uzgadniamy kod jak w Seksmisji:

jak złapie się za lewe ucho i porozumiewawczo chrząknę to znaczy ; Pani P"

ale jeśli tylko pokiwam Palcem w bucie to będzie "Pan Z" :wink:

A poza tym Żadnych Nazwisk. najwyżej numery pokoi.

Slowo Harcerze też mogę dać.

Też nie byłem.

Ale za to 3 miesiace wytrzymałem w Zuchach.

Potem mnie Tata wypisał bo stwierdzil że to wszystko Komunistyczne

Pranie Umysłów :cry:

Podsumowując ; Klawo jak cholera z tym budowaniem :wink: 8) :lol:

hej, bez przesady z tą konspirą!

O ile przytacza się fakty w sposób nieobelżywy a obiektywny, nie ma powodów do unikania nazwisk. Wręcz przeciwnie - niech inni wiedzą "who is who" w Dzielnicy.

Co do Pani P., to mój kontakt z nią 2 lata temu był normalny i nie odcisnął jakiegoś specjalnego piętna zachwytu - po prostu kobieta nie traktuje petenta jak wroga - tak przecież powinno być. Smutne jest to, że rzecz w sumie normalna a jednak rzadka, wręcz odosobniona.

Co do czytania forum przez urzędników, to wątpię w to. Oni chyba nie mają swobodnego dostępu do internetu w pracy a w domu to komu by się chciało oprócz tych co budują, na takie forum zaglądać...

Tak naprawdę, to przydałoby się takie forum na stronie urzędu dzielnicy:

wymiana doświadczeń, ocena urzędników, taki motywująco-informacyjny instrument.

HEJ - nie chowac się :D

jak tam z działaniami budowalnymi???

u mnie wczoraj odpadł kolejny wykonawca.......wolny termin ma nakoniec września.......inni strasznie wolno licza kosztorysy, chyba nie wiedzą czy dać 50% marzy czy od razu 80% :wink:

Szukasz firmy czy raczej ekipy murarskiej? Jeśli ekipy to moge polecić tych którzy buduja u mojego szwagra. Robota im sie pali w rękach. Zaczęli zaraz po świętach i niedługo będą kończyli :D

Musimy uważać jak używamy czyichś nazwisk, bo może oni tez czytają to forum? :o

Słuszna uwaga - never again!!! Słowo harcerza (może nieco mało warte bo .... nigdy nim nie byłem .... ale zawsze słowo .....) :wink:

Harcerzem też nigdy nie byłęm tzn. byłęm chyba na jednej zbórce.. A w zuchach musiałem, bo był obowiązek...

Wydaje mi się, że jeśli mówimy o kimś dobrze to możemy podawać nazwiska. A jak źle to lepiej nie podawać. Można zostać oskarżonym o zniesławienie. Lepiej inicjały.