damianr 02.08.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 witam mam bardzo dobre informacje dla tych co planują (lub muszą) własne ujęcie wody na białołęce - wszyscy wiedzą że woda jest straszna - a nam się udało jesteśmy po badaniach wody z filtra i to po jakimś czasie od płukania (więc nie tak zaraz po, tylko pareset litrów dalej) i woda zmieniła się bardzo na korzyść - znaczy my walczyliśmy głownie z 15 krotnym przekroczeniem żelaza i z dużym przekroczeniem manganu (nie pamiętam już ile) no i wyszło że mieścimy się bardzo w normie widzieliśmy efekt już wcześniej na sanitarjatacha ale badania bardzo pozytywnie nas zaskoczyły - nie spodziewałem się takiego efektu a więc informuję wszem i w obec że z wodą na Białołece można sobie porawdzić - my wykorzystaliśmy do tego celu stacje uzdatniania opartą na złożu Greensand. powodzenia pozostałym walczącym z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 02.08.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam waszystkich po baaardzo długiej nieobecności na forum Postępy u nas ogromne - jak ostatni raz pisałam to na naszej ziemi nie było nic. Obecnie kończy się murować poddasze, może za tydzień już więźba Oczywiście nie obyło się bez obsuwy, stan surowy miał być skończony w połowie lipca... No, ale byle do przodu. Nie będziemy się oglądać co kiedy mieło być, bo osiwiejemy. W każdym razie mam do sprzedania ponad 300 stępli. Niektóre nówki sztuki (nie używane ), reszta oczywicie używańce. Długość różna, do 3 m (takich jest sporo). Do odbioru na Topolowej na Białołęce. Jak ktoś jest zainteresowany - zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 02.08.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Mogę z czystym sumieniem polecić sklep i skład reklamowany przez Krisa czyli STAWEX na Modlińskiej - stal, cement oraz Filar-Centrum ul Modlińska 158 obok stawex-u ten sam zjazd z modlińskiej, mają bardzo dobre ceny wyrobów metalowych (np gwozdzie 4,50/kg) folie, kołki, wapno, kanalizacyjne itd - przy zakupach większych dają upusty Zainteresowani cementem, w Stawexie widziaęłm dzisiaj po 390, także dobre wieści ceny idą troszkę w dół sprowadzili mnie na ziemię to cena netto , przepraszam za wprowadzanie w bład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 02.08.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam waszystkich po ............. W każdym razie mam do sprzedania ponad 300 stępli. Niektóre nówki sztuki (nie używane ), reszta oczywicie używańce. Długość różna, do 3 m (takich jest sporo). Do odbioru na Topolowej na Białołęce. Jak ktoś jest zainteresowany - zapraszam. Prosiłbym o informację w jakiej cenie takie 2,9 - 3m, jestem zainteresowany około 100 , z topolowej miałbym blisko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 03.08.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Czy może mnie ktoś poratować telefonem do solidnego elektrykta i człowieka od elewacji (docieplenie i tynk). Z góry dziękuję Grzegorz Przesyłam na priv: obaj godni polecenia, czytaj moje 2 najlepsze ekipy. Poproszę o namiary na człowieka od elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 03.08.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam waszystkich po ............. W każdym razie mam do sprzedania ponad 300 stępli. Niektóre nówki sztuki (nie używane ), reszta oczywicie używańce. Długość różna, do 3 m (takich jest sporo). Do odbioru na Topolowej na Białołęce. Jak ktoś jest zainteresowany - zapraszam. Prosiłbym o informację w jakiej cenie takie 2,9 - 3m, jestem zainteresowany około 100 , z topolowej miałbym blisko :) Poszło na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 03.08.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 damianr a gdzie kupowaliście odżelaziacz? Właśnie mam to przed sobą i na razie ceny są odstraszające. kris19 poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 03.08.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 prosił bym równiez o namiary na jakis odżelaziacz. Mam do zrobienia około 25 mb podmurówk pod istniejącym ogrodzeniem z siatki jak miał by ktoś namiary na brygadkę która nie ma co robić na 2,3 dni to byłbym wdzieczny.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 03.08.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 damianr a gdzie kupowaliście odżelaziacz? Właśnie mam to przed sobą i na razie ceny są odstraszające. kris19 poszło na priv super dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 03.08.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 damianr a gdzie kupowaliście odżelaziacz? Właśnie mam to przed sobą i na razie ceny są odstraszające. kris19 poszło na priv poszło na Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 03.08.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 prosił bym równiez o namiary na jakis odżelaziacz. Mam do zrobienia około 25 mb podmurówk pod istniejącym ogrodzeniem z siatki jak miał by ktoś namiary na brygadkę która nie ma co robić na 2,3 dni to byłbym wdzieczny.i poszło na Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 03.08.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 jeśli chodzi o cement II to ja biorę od znajomego 735 zł paleta brutto. Ma również interesujące ceny na wykonczeniówkę.Jeżeli ktoś jest zainteresowany podaję namiaryTomek tel 603 766 733. Dzwoniąc powiedzcie że to kontakt od Kamili (to świadek na moim ślubie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 03.08.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Czy macie może namiar na jakiegoś kominiarza?Po mału przymierzam się do odbioru i potrzebuję kogoś do zrobienia protokołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 03.08.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Czy macie może namiar na jakiegoś kominiarza? Po mału przymierzam się do odbioru i potrzebuję kogoś do zrobienia protokołu. ja mam - polecałem go gdzieś wyżej - prześlę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 03.08.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 (...) my wykorzystaliśmy do tego celu stacje uzdatniania opartą na złożu Greensand. powodzenia pozostałym walczącym z wodą Witam, Czy mogę liczyć na krótki opis tej stacji uzdatniającej, może jakis link? Z góry dziękuję. A dodatkowo z jakiej głebokości jest woda i w którym rejonie Białołęki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mu77 04.08.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Witam Czy ktoś może wie gdzie wynająć na kilka dni rusztowanie - najlepiej warszawskie (ok 5 słupków, 20 ramek). Jakich kosztów się spodziewać ?Ewentualnie jak rozwiązaliście kwestię rusztowań ?Z góry dziękuje za info. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 04.08.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 mu77 jeżeli szukasz w rejonie Białołęki to zapytaj w Cramo http://www.cramo.com.pl/ lub Atut Rental http://www.atutrental.com.pl/ mają też punkty w innych miejscach w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 04.08.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Czy macie może namiar na jakiegoś kominiarza? Po mału przymierzam się do odbioru i potrzebuję kogoś do zrobienia protokołu. 501 073 871 p. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 04.08.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Witam waszystkich po ............. W każdym razie mam do sprzedania ponad 300 stępli. Niektóre nówki sztuki (nie używane ), reszta oczywicie używańce. Długość różna, do 3 m (takich jest sporo). Do odbioru na Topolowej na Białołęce. Jak ktoś jest zainteresowany - zapraszam. Prosiłbym o informację w jakiej cenie takie 2,9 - 3m, jestem zainteresowany około 100 , z topolowej miałbym blisko :) poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 05.08.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 (...) my wykorzystaliśmy do tego celu stacje uzdatniania opartą na złożu Greensand. powodzenia pozostałym walczącym z wodą Witam, Czy mogę liczyć na krótki opis tej stacji uzdatniającej, może jakis link? Z góry dziękuję. A dodatkowo z jakiej głebokości jest woda i w którym rejonie Białołęki? Zygul - my mieszkamy nad kanałkiem żerańskim - pomiędzy Markowskim a Żerańskim i w tej okolicy woda na każdej głębokości jest paskudna. Po wielu próbach z głębokością studni (nawet do 24m) stanęło na płytkiej - chyba ok 6m. Stacja to jedna butla odżelaziacza ze złożem Greensand - tak jak pisałem wcześniej - złoże regenerowane za pomocą roztworu nadmanganianu automatycznie – na razie ustawione co 10 dni. Nie wymagało dużego zbiornika buforowego - za dużo o tym teraz nie wiem - poczytałem o złożu ale generalnie kierowałem się opinią dwóch znajomych którzy siedzą w uzdatnianiu wody dla przemysłu i oni mi doradzali - oczywiście dwie szkoły - jedni radzą uzdatnianie bez dodatkowej chemii, inni nie widzą w tym nic złego. Znajomy sprzedawca powiedział mi szczerze - zamontujemy sprzęt za 12 tys i nie daje sobie reki uciąć że spełni normy (to było rozwiązanie bez chemii - w sumie 4 urządzenia - pół garażu), alternatywą było coś co u sąsiadów nie do końca się sprawdzało ale efekty były widoczne gołym okiem, sprzedawca był pewien efektu - i to mnie nie przekonywało - warunkiem rozliczenia był pozytywny wyniki po uzdatnianiu - no i zadziałało za pierwszym razem więc jesteśmy zadowoleni . Odsyłam do lektury internetu na temat złoża bo reszta to już indywidualne decyzje (wielkość butli, automatyka). Dostawcą naszego rozwiązania jest firma Daro z Trójmiasta - montuje go instalator / studniarz z Białołęki i już kilka urządzeń jest na Białołęce Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts