Eugeniusz_ 22.09.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam, czy ktoś ma namiary na geologa w okolicach białołęki? Czy chodzi ci o zbadanie gruntu??? czyli geotechnika??? to wysyłam na prv sprawdzony i ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.09.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Może ktoś potrzebuje cegły ??????CENA DO UZGODNIENIA Porotherm 25 P+W 2 pełne palety 120 szt.plus parę sztuk gratis http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1083059796022&sl=wb_pl_home_pl&lpi=1119356883967 Porotherm 11.5 P+W 1 paleta 100 szt. http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1083059796237&sl=wb_pl_home_pl&lpi=1119356883967 Cegła modularna DZ 220 kilkadziesiąt sztukhttp://www.hadykowka.pl/pl/ceramika,budowlana/9125/87d17c8787629f4f/%26grupaWysz%3D446%26cechySearchGET%3D%5B0%7CCeg%B3a+modularna+DZ%5D#ak9125 Pustak do przewodów wentylacyjnych P-240 kilka szt. http://www.hadykowka.pl/pl/ceramika,budowlana/pustak,do,przewodow,wentylacyjnych,p-2,0/%26grupaWysz%3D446%26cechySearchGET%3D%5B0%7CPustak+do+przewod%F3w+wentylacyjnych+P-240%5D#ak9128 PUSTAKI WENTYLACYJNE PRESTO JEDNOKANAŁOWY 8 SZT.DWUKANAŁOWY 8 SZT. http://www.presto-kominy.pl/pl/index7.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 23.09.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Kris19- ile zaplaciles za to szambo i jakiej jest pojemnosci ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.09.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam grupę budujących w Białołęce Sam buduje w okolicach Otwocka. Niestety w tym roku obok cen materiałów dobił mnie wykonawca o nazwisku Pieńkowski. O jego zachowaniu i jakości prac nawet nie będę pisał bo nie warto. Szczegóły na czarnej liście muratora. Facet po zainkasowaniu zaliczki stracił całkowitą ochotę do pracy, potem było już tylko gorzej . Efekt był taki że w połowie sezonu zostałem bez części pieniędzy i z rozgrzebaną budową. W sytuacji podobnej do mojej w tym roku znalazło się jeszcze 4 małżeństwa, u których pracę realizował Pieńkowski z Puznówki. O materiale zabieranym ludziom z placu budowy przez dostawców, bo Pieńkowski jak się okazało za niego nie zapłacił, nawet nie będę pisał. Hurtownie materiałów budowlanych równie gorąco go poszukują, jak inwestorzy. Ponieważ jak się okazało marka Pieńkowskiego jest już znana w okolicy, typ musiał przenieść się dalej. Z informacji które uzyskaliśmy wynika że swoje usługi oferuje również na Białołęce . Serdecznie przestrzegam uważajcie na psuja - dobrze się reklamuję i początkowo jego usługi wydają się przystępne cenowo. Efekty jego prac niestety już takie piękne nie są. Łatwo go poznać, dużo gada, złote zęby, perłowe Audi A8 lub biały dostawczy Ford, sumiaste wąsy. Po przerobieniu kilku osób w okolicy facet szuka następnych jeleni. Nie dajcie się nabrać i nie wpłacajcie żadnych zaliczek, kontrolujcie jakość prac. Niestety wiem że znalazł już następnych naiwnych. Jeżeli zobaczycie że faceta odpowiadającego temu rysopisowi dajcie znać inwestorowi, u którego „pracuje” Może uda się komuś oszczędzić zdrowia i pieniędzy. Ja Zbigniewa Stanisława Pieńkowskiego z Puznówki koło Pilawy będę pamiętał bardo długo. Pozdrawiam budujących Potwierdzam słowa mojego przedmówcy. Niestety ja też miałam "przyjemność" korzystać z jego usług. Nie dosyć, że narobił multum błędów wykonawczych to jeszcze zszedł z budowy i nie wywiązał się z umowy. Zorientował się, że nie wydoi więcej kasy więc zaczął szukać następnego inwestora. Zostawił nas z niedokończonym stropem i ma wszystko w d...e. Zakład Usługowy Ogólno-Budowlany, Hydrauliczno-Elektryczny Stanisław Zbigniew Pieńkowski Puznówka 163A 08-440 Pilawa "Firma" działa na terenie: Białołęki, Starej Miłosnej, Sulejówka, Halinowa, Okuniewa, Garwolina, Pilawy oraz Janek i Nadarzyna To najzwyklejszy PARTACZ I OSZUST. Omijajcie go z daleka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 23.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 (...) Szczegóły na czarnej liście muratora. Witam, mogę prosić o wskazanie linku do tej listy - mam kogoś do umieszczenia... niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.09.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 http://forum.muratordom.pl/czarna-lista-wyk-w-mazowieckim,t42058.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.09.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Kris19- ile zaplaciles za to szambo i jakiej jest pojemnosci ?. 10 m3 Koszt 3950 z transportem, płyta dodatkowo zbrojona (mozna jezdzić samochodem, wersja plaska (niski poziom wody gruntowej) plus atest higieniczny. Można trochę taniej bez tych dodatkowych wymagań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ans1 24.09.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Witam, Jesli Ktos jest zainteresowany piaskiem kwarcowym bialym do tynkow wewnetrznych 0-0,2mm namiary podam na PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 25.09.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 witam! poratujcie mnie elektrykiem. Mój nie przyszedł nie odbiera telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosses 25.09.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam serdecznie! Poszukuje dla znajomych doskonalej ekipy tynkarskiej - elewacja zewnetrzna, czyli ocieplenie plus tynk. Dzis dla znajomych, a za rok i ja z przyjemnoscia skorzystam! Buzka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosses 25.09.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam raz jeszcze!!! mam nadzieje ze mnie potraktujecie powaznie mam tylko trzy posty aż sie dzisiaj przerazilam .Musze to nadgonić, bo ostatnio studia mnie pochłoneły . No cóż mogę chylić czoło do samej ziemi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio1pio1 25.09.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam, sprzedam deski szalunkowe (oczyszczone) około 4m3 - w cenie 350zł/m3 oraz stemple drewniane 2,8-3,0m po 3,5zł za szukę (około 350 sztuk), 5,0-6,0m w ilości 100sztuk - 12zł/szt. Odbiór własnym transportem z Marek. Pomogę załadować ww. dobro... 0608 678 726 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 25.09.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam, Sezon na uciekających wykonawców trwa w najlepsze... 1. Proszę o namiary na solidną koparkę/spychacz do równania terenu. 2. Ile płacicie aktualnie za m2 tynków gipsowych wewn. z agregatu? 3. Namiary na sprawdzoną ekipę do ocieplenia poddasza i gipso-kartonu. 4. Namiary na polecanego speca od instalacji i konfiguracji kotłowni - piec Viessmann Jeśli można to proszę na maila - jest poniżej. Pozdrawiam i zyczę słonecznej jesieni sobie i wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 25.09.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 witam! poratujcie mnie elektrykiem. Mój nie przyszedł nie odbiera telefonu Poszło na prv może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 25.09.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam, Sezon na uciekających wykonawców trwa w najlepsze... 1. Proszę o namiary na solidną koparkę/spychacz do równania terenu. 2. Ile płacicie aktualnie za m2 tynków gipsowych wewn. z agregatu? 3. Namiary na sprawdzoną ekipę do ocieplenia poddasza i gipso-kartonu. 4. Namiary na polecanego speca od instalacji i konfiguracji kotłowni - piec Viessmann Jeśli można to proszę na maila - jest poniżej. Pozdrawiam i zyczę słonecznej jesieni sobie i wszystkim! Od koparki solidny jest pan Mariusz ale ostatnio jezdzi jego brat, ale spróbować zawsze można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 26.09.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 dziękuję WSZYSTKIM za odzew na elektryka bedę szukała a jeśli nie wyjdzie teraz to zostaje wiosna .Nici z mojego planu. Tak swoją drogą to, czy będąc na etapie kładzenia dachówki i murowania ścian działowych na górze, porwalibyście sie jeszce w tym roku na elektrykę, hydraulikę , wylewki i tynki wewn ( okna na wiosne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 26.09.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 dziękuję WSZYSTKIM za odzew na elektryka bedę szukała a jeśli nie wyjdzie teraz to zostaje wiosna .Nici z mojego planu. Tak swoją drogą to, czy będąc na etapie kładzenia dachówki i murowania ścian działowych na górze, porwalibyście sie jeszce w tym roku na elektrykę, hydraulikę , wylewki i tynki wewn ( okna na wiosne)? Jeśli masz sprawdzone ekipy to elektryka dobrym fachowcom zajmie około 7 dni, tynki max 10-14 w zależności od wielkości domu, hydraulikę też można sprawnie, nie wiem ile wylewki bo to jeszcze przede mną. Nie wiem tylko czy dobrze dla tynków, zwłaszcza gipsowych żeby były wystawione na działanie mrozu, skoro ma nie być okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 26.09.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Tak swoją drogą to, czy będąc na etapie kładzenia dachówki i murowania ścian działowych na górze, porwalibyście sie jeszce w tym roku na elektrykę, hydraulikę , wylewki i tynki wewn ( okna na wiosne)? Jestem na tym samym etapie czyli scianki działowe. Jakbym miał umówionych i pewnych ludzi od elektryki, hydrauliki tynków, wylewek i zależałoby mi na jak najszybszej przeprowadzce,to zrobiłbym to w tym roku. Przemyśl sprawę bo jeżeli zrobisz elektrykę a nawalą Ci tynkarze to moze być nieciekawie. Mi się nie spieszy i instalacje tynki i wylewki zostawiam na wiosne. Życzę powodzenia i udanych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 27.09.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Czy ktoś może polecić dobre miejsce (solidni i dobra cena) na zamówienie zewnętrznych parapetów metalowych wraz z montażem? Dobry namiar na parapety wewnętrzne tez się przyda (tani kamien albo dobry konglomerat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 27.09.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 UWAGA, UWAGA wszystkich, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę z wlasną budową w tym lub przyszlym roku w okolicy Warszawy (Targówek, Białołęka), legionowo, Nieporęt, Marki - proszę o kontakt [email protected]. Może stworzymy tzw spóldzielnię?? Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenie w tym temacie. Prosze o opinie, porady ... Pozdrawiam mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts