EFKAkonewka 25.10.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Może ktoś ma doświadczenia z kredytem hipot. dla osoby z działalnością gospodarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 25.10.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Może ktoś ma doświadczenia z kredytem hipot. dla osoby z działalnością gospodarczą? My taki mamy w mBanku. Wiadomo więcej papierologii, ale nie robili problemów. W razie czego pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 26.10.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 czy ktoś może polecić ekipę do sufitów podwieszanych i wszystkich robót z płytami gipsowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 26.10.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 czy ktoś może polecić ekipę do sufitów podwieszanych i wszystkich robót z płytami gipsowymi Ja także proszę o takie namiary. Jak kształtują się ceny za takie prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 26.10.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 czy ktoś może polecić ekipę do sufitów podwieszanych i wszystkich robót z płytami gipsowymi Tę ekipę śmiało można brać do robót wykończeniowych w tym gipsów, poddaszy, glazur, itp. Kontakt podawałem tutaj: http://forum.muratordom.pl/post2068487.htm#2068487 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ertevu 26.10.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 napiszcie mi proszę , czy cena 20 zł za m2 dachu (robocizna) to duzo czy mało?? jest w to wszystko wliczone, poza rynnami bo facet ich nie robi. dzięki ja czekam na dekarza z którym jestem umówiony na 55zł za m2 (ale z rynnami ), więc uważam podaną przez Ciebie cenę za wyjątkowo niską. Mam bardzo prosty dach. Napisz po realizacji , może skorzystam z Twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 27.10.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Moge się podzielić namiarami na kuchnię. Gość sam robi korpusy, fronty zamawia, nasze np. z Chobotu. Cenowo porównywalnie do wielu oferujących kuchnie, ale plus za dyspozycyjność, bardzo dobry kontakt i terminowość. Pan Paweł Rembelski 606 895 096 Będę pewnie u niego zamawiać też szafy, to się podzielę wrażeniami Z osobami polecanymi na forum miałam problem, bo często nawet dodzwonić się nie mogłam , Pan Paweł robił kuchnię i szafy u mojej znajomej, też była zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 28.10.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 witam, poszukuję pilnie kogoś, kto z pomocą łopat i taczek rozplantuje ziemię wokół domu. Miejsce - Warszawa Białołęka, ul. Płochocińska. Działka z domem i garazem łącznie 980m2. Będę wdzięczna za namiary. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomek 28.10.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 witamy,budujemy na Orchowieckiej (przy Mehoffera, np dziwnego osiedla fajnych bloków, które jeszcze nie jest zamieszkane a już zaczyna się sypać),mamy nadzieję, że poznamy tu całą kupę sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 29.10.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 witamy, budujemy na Orchowieckiej (przy Mehoffera, np dziwnego osiedla fajnych bloków, które jeszcze nie jest zamieszkane a już zaczyna się sypać), mamy nadzieję, że poznamy tu całą kupę sąsiadów Witamy , i życzę powodzenia :); w tej trudnej walce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 29.10.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam wszystkich, Mam pytanie do wszystkich budujących lub posiadających już domy z użytkowym poddaszem oraz z wykuszami, tzw. „jaskółkami”. Czy możecie napisać, na jakiej wysokości zaczyna się wam okno? Czy udało się zainstalować parapet wewnętrzny? Jak obrobić takie okna od wewnątrz? Czy jest wygodnie czy nie? A może pokażecie fotografie lub prześlecie je na maila? Będę zobowiązany. U mnie po podniesieniu ścianki kolankowej, w końcowym efekcie okna wyszły dość wysoko, zapewniają sporo światła, ale boję się, że nie będą funkcjonalne. Proszę o szybką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 29.10.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam wszystkich, Mam pytanie do wszystkich budujących lub posiadających już domy z użytkowym poddaszem oraz z wykuszami, tzw. „jaskółkami”. Czy możecie napisać, na jakiej wysokości zaczyna się wam okno? Czy udało się zainstalować parapet wewnętrzny? Jak obrobić takie okna od wewnątrz? Czy jest wygodnie czy nie? A może pokażecie fotografie lub prześlecie je na maila? Będę zobowiązany. U mnie po podniesieniu ścianki kolankowej, w końcowym efekcie okna wyszły dość wysoko, zapewniają sporo światła, ale boję się, że nie będą funkcjonalne. Proszę o szybką pomoc. Masz trzy wyjscia murłata pod oknem powstaje coś w rodzaju daszku - tak jest u mnie Zrobić okno balkonowe - teraz zrobiłbym tak trzecia barak okna lub parapet na 150 cm zamaiast 100 http://images24.fotosik.pl/66/53736c2cffceb97fm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.10.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 PILNE!!WODOCIĄG I WSPÓLNA DROGA.10 współwłaścicieli drogi wyraziło zgodę na wodociąg, zlecili i zakupili projekt nitki głównej (w drodze). Niestety 4 się ostatnio wycofało (wszyscy z 1 rodziny), że teraz brak kasy. Wygląda to tak, jakby czekali na wykonanie wodociągu, a później się tylko do niego podepną bez ponoszenia kosztów. Czy jest to możliwe ?Czy wodociąg jest własnościa inwestorów?? Jak prawnie się zabezpieczyć, aby nie mogli oni podłączyć się do wodociągu bez zgody inwestorów wodociągu??Chodzi o zagwarantowanie nam (w razie podłączenia) zwrotu części poniesionych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 29.10.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 PILNE!! WODOCIĄG I WSPÓLNA DROGA. 10 współwłaścicieli drogi wyraziło zgodę na wodociąg, zlecili i zakupili projekt nitki głównej (w drodze). Niestety 4 się ostatnio wycofało (wszyscy z 1 rodziny), że teraz brak kasy. Wygląda to tak, jakby czekali na wykonanie wodociągu, a później się tylko do niego podepną bez ponoszenia kosztów. Czy jest to możliwe ? Czy wodociąg jest własnościa inwestorów?? Jak prawnie się zabezpieczyć, aby nie mogli oni podłączyć się do wodociągu bez zgody inwestorów wodociągu?? Chodzi o zagwarantowanie nam (w razie podłączenia) zwrotu części poniesionych kosztów. Wiem ze i tak bedą musieli wystapić o zgodę pozostałych współwłaścicieli na wykonanie takiego przyłącza (mozna to wtedy zblokować, a jezeli zrobią to po cichu to zgłośić jako samowole budowlaną") Co do własności to jak zwykle w Polsce buduje się za własną kase a i tak wodociągi kładą na tym łapę. Mozna tylko starac się o zwrot poniesionych kosztów. Pocieszajace jest tylko to że i tak zapłacą swoją działkę plus dodatkowe koszty zwiazane z projektem i obsługa geodezyjną wieksze niż grupowe wykonawstwo można jeszcze spróbować zaznaczyc w projekcie ze wodociąg jest przewidziany tylko dla okreslonej ilości odbiorców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.10.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 PILNE!! WODOCIĄG I WSPÓLNA DROGA. 10 współwłaścicieli drogi wyraziło zgodę na wodociąg, zlecili i zakupili projekt nitki głównej (w drodze). Niestety 4 się ostatnio wycofało (wszyscy z 1 rodziny), że teraz brak kasy. Wygląda to tak, jakby czekali na wykonanie wodociągu, a później się tylko do niego podepną bez ponoszenia kosztów. Czy jest to możliwe ? Czy wodociąg jest własnościa inwestorów?? Jak prawnie się zabezpieczyć, aby nie mogli oni podłączyć się do wodociągu bez zgody inwestorów wodociągu?? Chodzi o zagwarantowanie nam (w razie podłączenia) zwrotu części poniesionych kosztów. Wiem ze i tak bedą musieli wystapić o zgodę pozostałych współwłaścicieli na wykonanie takiego przyłącza (mozna to wtedy zblokować, a jezeli zrobią to po cichu to zgłośić jako samowole budowlaną") Co do własności to jak zwykle w Polsce buduje się za własną kase a i tak wodociągi kładą na tym łapę. Mozna tylko starac się o zwrot poniesionych kosztów. Pocieszajace jest tylko to że i tak zapłacą swoją działkę plus dodatkowe koszty zwiazane z projektem i obsługa geodezyjną wieksze niż grupowe wykonawstwo można jeszcze spróbować zaznaczyc w projekcie ze wodociąg jest przewidziany tylko dla okreslonej ilości odbiorców No właśnie, będą musieli wystąpić o zgodę czy nie? Zgodę na projekt wodociągu wyrazili wszyscy. Projekt przyłącza nabyli wszyscy. Budować chce połowa. Nie wiem jaki jest status prawny tego wodociągu? Ponieważ będzie ułożony w drodze, której właścicielami są wszyscy, mogą do niego mieć prawo także osoby nie partycypujące w kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 29.10.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Jeżeli jest ktoś zainteresowany piaskiem zasypowym, lub na wyrównanie terenu za rozsądną cenę służę namiarem. Wożą wywrotkami 4 osiowymi. ja poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 29.10.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 PILNE!! WODOCIĄG I WSPÓLNA DROGA. 10 współwłaścicieli drogi wyraziło zgodę na wodociąg, zlecili i zakupili projekt nitki głównej (w drodze). Niestety 4 się ostatnio wycofało (wszyscy z 1 rodziny), że teraz brak kasy. Wygląda to tak, jakby czekali na wykonanie wodociągu, a później się tylko do niego podepną bez ponoszenia kosztów. Czy jest to możliwe ? Czy wodociąg jest własnościa inwestorów?? Jak prawnie się zabezpieczyć, aby nie mogli oni podłączyć się do wodociągu bez zgody inwestorów wodociągu?? Chodzi o zagwarantowanie nam (w razie podłączenia) zwrotu części poniesionych kosztów. moze spytaj sie w wodociagach bo coś się ostatnio podobno zmienilo ale co i jak nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phypnosis 30.10.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Jeżeli jest ktoś zainteresowany piaskiem zasypowym, lub na wyrównanie terenu za rozsądną cenę służę namiarem. Wożą wywrotkami 4 osiowymi. ja poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annrudz 30.10.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam, mam do odsprzedania stemple za 4,5 za sztuke. Mam budowę w okolicach Białołęckiej i Zdziarskiej. Pozdrawiam potrzebuje stempli okolo 100szt jak by ktos mial juz wolne to porsze o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 31.10.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Marnia odnosnie wodociagow, MPWiK ma zasade taka ze nawet jesli to wy pokryjecie koszty budowy wodociagu to i tak bedziecie musieli sie zrzec go na rzecz MPWiK i to oni beda jego wlascicielami i bedzie musieli podpisac zgode na udpostepnie terenu (u was tej wspolnej drogi) na wypadek np. awarii. Jesli macie problem z sasiadami ktorzy nie chca partycypowac w kosztach budowy tego wodociagu to zrobcie taki projekt ktory uniemozliwi w przyszlosci podlaczanie do niego kolejnych domow ze wzgeldu na srednice glownej nitki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts