atacama 21.05.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witajcie,niniejszym chciałbym dołączyć do Grupy, dlatego najpierw odpowiem na pytania standardowej ankiety:Od 7 lat mieszkam na Tarchominie. W tym czasie dobrze poznałem wszystkie uroki Białołęki i tutaj też postanowiłem zbudować dom (wspiera mnie w tym skutecznie moja żona).Jestem jeszcze na początku drogi (chociaż sporo mam już za sobą: od znalezienia działki, jej kupna, wybrania projektu i jego adaptacji, zdobycia wielu rożnych papierków i ostatecznie złożenia wniosku o pozwolenie na budowę).Tak więc czekam na PNB, a w tym czasie załatwiam zgodę na wycięcie drzew na działce. PS. Poświęciłem sporo czasu, aby przeczytać zawartość niniejszego forum (po przeczytaniu całości można już uznać niektórych użytkowników prawie już za rodzinę....). Forum miało na początku charakter zdecydowanie bardziej rodzinny (opowieści o dzieciach, wspólne spotkania i odwiedziny: np. kasiaR i damianR, kris19, broncio, willie, kze, eugeniusz, gg, dominikams i in.)), teraz jednak bardzo się rozrosło, dołączyły nowe osoby i stało się szerokim forum osób zamierzających wybudować własny dom...W każdym razie dla wszystkich budujących jest to doskonałe kompendium praktycznej i aktualnej wiedzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 22.05.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witajcie, niniejszym chciałbym dołączyć do Grupy, dlatego najpierw odpowiem na pytania standardowej ankiety: (...) Jeśli chodzi o ankietę to w odpowiedziach brakuje kodu PIN do karty jeśli dobrze pamiętam... Witajcie i pytajcie... a niepowodzeniami się nie zrażajcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.05.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 W małych firmach chęsto jest rodzinna atmosfera, a w sytuacji jak rośnie wielkośc firmy to ta rodzinność zanika.. Tak już jest w życiu, ale.. Myslę, że troszkę tej rodzinności pozostało... Troszkę kontaktów też.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 22.05.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 atacama witamy witamy no jak wspomniano wyżej zapomniałeś karty i kodu ale każdy tutaj tak miał . kze witamy witamy także dawno tutaj nie byłeś . monia do Twoich drzwi to http://www.dormet.com.pl/drzwi.html# oraz drewno meble 602 279 982, 604 246 095 z Ciechanowa (lub okolic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 23.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witajcie, niniejszym chciałbym dołączyć do Grupy, dlatego najpierw odpowiem na pytania standardowej ankiety: (...) Jeśli chodzi o ankietę to w odpowiedziach brakuje kodu PIN do karty jeśli dobrze pamiętam... Witajcie i pytajcie... a niepowodzeniami się nie zrażajcie... Jedyny i niepowtarzalny kod: 0001 (szkoda, że tylko konto jakieś takie pustawe) Macie namiary na kogoś, ko mógłby wyciąć drzewa (około 25 drzew, głównie dęby, obwód 50-80 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.05.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 atacama tylkgo zgłoś najpierw do gminy, unikniesz kłopotów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.05.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 atacama witamy witamy no jak wspomniano wyżej zapomniałeś karty i kodu ale każdy tutaj tak miał . kze witamy witamy także dawno tutaj nie byłeś . monia do Twoich drzwi to http://www.dormet.com.pl/drzwi.html# oraz drewno meble 602 279 982, 604 246 095 z Ciechanowa (lub okolic) Bywałem, tylko nie zawsze pisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 24.05.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 atacama tylkgo zgłoś najpierw do gminy, unikniesz kłopotów :) Wniosek w tej sprawie już zgłosiłem do U.Dz. (a w przyszłym tygodniu jestem umówiony na wizję lokalną z Ochr. Środowiska). PS. Eugeniusz - mimo to dzięki za dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 25.05.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witamatacama jesli potrzebujesz slup na przylacze tymczasowe pradu to oddam Ci swoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 25.05.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 atacama witamy witamy no jak wspomniano wyżej zapomniałeś karty i kodu ale każdy tutaj tak miał . kze witamy witamy także dawno tutaj nie byłeś . monia do Twoich drzwi to http://www.dormet.com.pl/drzwi.html# oraz drewno meble 602 279 982, 604 246 095 z Ciechanowa (lub okolic) Eugeniusz_, dziekuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 25.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam atacama jesli potrzebujesz slup na przylacze tymczasowe pradu to oddam Ci swoj. Cała moja ulica się buduje, więc prąd tymczasowy (i słupy) już są ... Ale dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Safina 25.05.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Co polecacie na elewacje tynk akrylowy czy silikatowy? Firma, która ma mi robić elewcje poleca akryl, dużo tańszy od silikatu i tez podobno dobry w utrzymaniu czystości. Ale nie wiem czy akurat na elewcji opłaca się oszczędzać? Nieraz oszczędność na budowie "wyszła mi bokiem" ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 26.05.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Pozdrawiam sąsiadów Mam prośbę - szukam kogoś godnego polecenia (czytaj "u nas robili i nie mam do nich zastrzeżeń" ) do wykonania wylewek. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mu77 26.05.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam Szukam pilnie namiarów na sprawdzonych tynkarzy do tynków wewnętrznych gipsowych z sugestiami do rozmowy Już umówieni niestety mnie wystawili ... Będę wdzięczny za info na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 26.05.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Może ktoś posiada wolnego glazurnika i może go "wypożyczyć" na tydzień lub dwa. Będę wdzięczny za namiary. Jak pech, to pech... glazurnik potrzebny od dziś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 26.05.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 W moim projekcie stropy, nad parterem i i piętrem, są żelbetowe (także ławy fundamentowe i ściany są wylewane z betonu). Ekipy, które są solidne i w związku z tym nie narzekają na brak zleceń, niestety niechętnie traktuje żelbet: jest bardziej czaso- i pracochłonny, a proporcjonalnie tylko trochę droższy. Większość preferuje popularne stropy typu Teriva, które są dużo szybsze i prostsze w realizacji. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy ktoś z Was ma stropy żelbetowe, ewentualnie mógłby polecić ekipę do stanu surowego, chętnej do wykonania ww. stropów. PS. Taki jest projekt, i nie da się go zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 27.05.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Według mnie dobra ekipa nie powinna widzieć problemu czy strop jest żelbetowy czy teriva. Oczywiście jezeli twierdzą ze jest bardziej czasochłonny i pracochłonny to niech doliczą odpowiednia sumę za tą pracę. Moi bracia którzy budowali nasz dom powiedzieli że moga zrobić zamiast terivy strop żelbetowy, im to nie robiło żadnej różnicy. Rozmawiaj z ekipami o wycenie budowy według projektu a nie tak jak im bardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 27.05.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 ja po adaptacji w części projektu zmieniłem Terivę na monolitmój majster przyjął to bez mrugnięcia oka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 27.05.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Proszę o sąsiedzką pomoc Potrzbuję ekipy do tynków cement-wap. Macie jakieś sprawdzone namiary? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmxax 27.05.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Proszę o sąsiedzką pomoc Potrzbuję ekipy do tynków cement-wap. Macie jakieś sprawdzone namiary? Z góry dziękuję. p. Bogdan, tel.: 0 607 89 37 82 Tynki cem-wap zacierane piaskiem kwarcowym. Polecam, bardzo sprawna ekipa (chłopaki z takimi fajnymi patelenkami), można wspomnieć, że namiary od Marcina z ul. Traszki. PS. W sobotę będę ich ponownie gościć, bo mam kilka przeróbek po elektrykach i hydraulikach - z umawianiem się też nie było problemu. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts