Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

dawno się nie odzywałam, ale domek stoi i się suszy.

Hej!

Właśnie często przejeżdżam obok Waszego domku i zastanawiałem się dlaczego przystopowaliście... U nas wykończenia, wykańczania, wykrwawiania się... Idzie wolno, ale człowiek cieszy się, że każdy dzień to malutki krok do przodu.

Pozdrawiam,

Szukam sprawdzonego stolarza do drzwi zewnętrznych. Jeśli możecie kogoś polecić byłabym wdzięczna.

Mam stalowe z atestem klasy dawnej C, z lustrem weneckim, w MDF (czy coś innego drewnopodobnego) z obu stron. Wyglada ładnie (montowane 2 miesiące temu). Zamek Saab. Widziałem wielu wykonawców drzwi stalowych, i tylko te mi się podobają pod wzgledem solidności wykonania. Jak się będą sprawdzać w praktyce, zobaczę. Nie są to drzwi drewniane ale b. ładnie wyglądają i ja nie widzę, żeby się różniły od drewnianych z dalszej odległości. I najważniejsze, że cena naprawdę nie jest jakaś wygórowana. Zamówiłem 2 pary drzwi i bramę garażową (bramę w piątek montują). Firma Aldor, Sławomir Mazurek, tel. kom. 602-632-738

Dzięki wielkie :D dopiero teraz zobaczyłam Twój wpis. Nie upieram się przy drewnianych bo drzwi mają być białe. Najważniesze, żeby były trwałe. Jesli można wiedziec to napisz ile Cię kosztowały.

brama garażowa brutto 4949 zł (potem poszerzyłęm o 15 cm koszt szerszej wzrósł o 90 zł, wziąłem mocniejszy silnik - jest super, co mnie kosztowało dodatkowo 200 zł - normalnie powinno być 400 zł),

drzwi wejściowe stalowe, dwustronnie płyta HDF, lustro weneckie , zamek SAB + górny zamek w klasie 3 brutto 4.718,00

drzwi stalowe j.w. (z garażu do chałupy) + zamek SAB + górny zamek w klasie 3 brutto 2029 zł .

Drzwi drewniane na pewno bedą ładniejsze, ale mogą być problemy z otwieraniem zima/lato (różna wilgotność, różne temp.) i na 100% trzeba je będzie malować co jakiś czas (chociaż, może HDF też?). Ale spię spokojniej, bo mam świadomość, że są mocniejsze.

Czekałem 1,5 miesiąca na drzwi, ale dlatego tak długo, że u mnie jest lustro weneckie. Tak to by było szybciej.

Witam!

dawno się nie odzywałam, ale domek stoi i się suszy.

Hej!

Właśnie często przejeżdżam obok Waszego domku i zastanawiałem się dlaczego przystopowaliście... U nas wykończenia, wykańczania, wykrwawiania się... Idzie wolno, ale człowiek cieszy się, że każdy dzień to malutki krok do przodu.

Pozdrawiam,

no cóż problemy z ekipami :evil: :evil:

a może ktoś z Was poleci mi pilnie wykonawcę schodów wewnętrznych (obudowa betonowych drewnem)?

pilnie potrzebuję namiary na kogoś kto nie zdziera skóry i jest solidny

z góry dzięki

Adam

Ja też przyłączam się do prośby o kontakt do solidnego wykonawcy schodów. Oprócz niego potrzebuję też kogoś do kominka i jego zabudowy.

Może ktoś poleci miejsce gdzie można drzwi zewnętrzne w rozsądnej cenie kupić?

z góry dzięki za pomoc,

Ja być może będę mógł się odwdzięczyć namiarem na człowieka od ogrodzeń metalowych i na sprawną ekipę od klinkieru. Być może - bo prace właśnie trwają i efekt końcowy nie jest mi jeszcze znany ;-) Znana jest natomiast cena robocizny - 2 zł za położenie cegły klinkierowej (przy 3 tysiącach cegieł), 55 zł za mb podmurówki (z szalowaniem zbrojeniem i zalaniem). Przęsło (materiał i montaż) - pręt 16 (pełny), po dwa płaskowniki na dole i górze, góra zaokrąglona, skromny wzorek na środku, malowane, bez ocynku - 280 zł/mb.

Mam też kontakt do sprzedawcy bram Hormanna, który ma bardzo dobre ceny(tak mi się przynajmniej wydaje:). Zlecenie zostanie jednak sfinalizowane za jakieś 3-4 tygodnie, więc do tego czasu jakości jego usług też nie jestem w stanie ocenić.

Zainteresowanych proszę o kontakt za: tydzień (ekipa od klinkieru) - myślę, że będzie szansa, aby pracę murarzy zobaczyć w przyszłym tygodniu i na miejscu się z nimi dogadać.;

miesiąc - brama Hormann, dwa miesiące przęsła, bramy i furtki.

pzdr

gu

Czy ktoś kto ma już przydomową oczyszczalnię ścieków miał w warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu napisane, że musi podpisać umowę z firmą, która się zajmie wywozem i utylizacją (czy jakoś tak) ścieków?

Pytam, bo ja mam taki zapis i zastanawiam się, czy nie dyskwalifikuje mnie to jeżeli chodzi o POŚ?

Jak wyglądają wszelkie papierkowe formalności związane z przydomową oczyszczalnią? Czy gmina można odmówić prawo do budowy POŚ, jeżeli poziom wód gruntowych jest dostatecznie niski, lub gdy przewiduję kopiec?

Czy trzeba dostarczyć (komu i gdzie) jakieś dokumenty z badania gruntu?

I w końcu czy ktoś może polecić firmę, które pomaga w papierologi i przeprowadza badanie gruntu?

pzdr gu

Czy ktoś kto ma już przydomową oczyszczalnię ścieków miał w warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu napisane, że musi podpisać umowę z firmą, która się zajmie wywozem i utylizacją (czy jakoś tak) ścieków?

Pytam, bo ja mam taki zapis i zastanawiam się, czy nie dyskwalifikuje mnie to jeżeli chodzi o POŚ?

Jak wyglądają wszelkie papierkowe formalności związane z przydomową oczyszczalnią? Czy gmina można odmówić prawo do budowy POŚ, jeżeli poziom wód gruntowych jest dostatecznie niski, lub gdy przewiduję kopiec?

Czy trzeba dostarczyć (komu i gdzie) jakieś dokumenty z badania gruntu?

I w końcu czy ktoś może polecić firmę, które pomaga w papierologi i przeprowadza badanie gruntu?

pzdr gu

Jeśli chodzi o POŚ i papiery to łatwo to przeszło z WID-BUD'em (ul.Drogowa 9) http://www.wid-bud.pl Robili 6 lat temu u rodziców i wszystko jest ok - cały czas działa - więc teraz ja się do nich przymierzam.

Ja musiałem mieć POŚ więc nie wiem jak jest ze zmianami w pozwoleniach, ale może tam coś ci podpowiedzą.

Witam!

Mam do "udostępnienia" pracownika, który specjalizuje się w zabudowach k-g (sufity podwieszane itp.) oraz malowaniu. Jest bardzo sumienny, swoją pracę wykonuje dość wolno (ale za to dokładnie). Jeśli dodać do tego elastyczność cenową to dla mocno niespieszących się jest to ciekawa propozycja. Piotrek kończy właśnie u mnie malowanie, a w związku z tym że jestem bardzo zadowolony z jego pracy, chciałbym znaleźć mu jakieś nowe zajęcie.

Pozdrawiam,

Sprzedam kabel ziemny 5x6mm2 był wykorzystany do tymczasowego zasilenia budowy.

Do sprzedania dwa odcinki:

- około 60 metrów (w połowie byl zerwany ale jest połączony)

- około 20 metrów

Jeżeli komuś potrzebny krótszy odcinek to nie ma problemu moge uciąć ile potrzeba.

Cena do uzgodnienia, jeżeli bedzie chętny to napewno się dogadamy.

Prosze pisać na PW.