Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka! Szukam dobrego, "z głową na karku", koniecznie "sprawdzonego" (czytaj: u nas był/robił i nie mam do niego większych zastrzeżeń :wink: ) glazurnika. Termin...hm... mogę trochę poczekać

Musimy także wykończyć poddasze karton/gipsem. Szukam kogoś "sprawdzonego" Możecie kogoś polecić?

W zamian mogę polecić "sprawdzonego" tynkarza i "sprawdzonego" wylewkarza. Tynki i wylewki równiutko i bez zastrzeżeń - ale niestety u jednego i drugiego dość dłuugie terminy :(

A ja właśnie pierwszy raz rozstałam się z jedną firmą: http://www.klimatyzacja.org.pl

Ciężko było współpracowac z nimi, bo wiecznie Pan W. przekładał terminy, jak się umawiał rano to zwykle był koło 12-13godz. zawsze wykonywali o wiele mniej niż zostało ustalone i na co była przeznaczona zaliczka.

A w tym tyg. miał we wtorek robic GWC, oczywiście tradycyjne opóźnienie zamiast rano było 13, zamiast 40m rur Pan W. przywiózł 27m, my zamówlismy na własny koszt koparkę i tu Pan W. zaczął ściemianie, żeby jednak przełożyć, bo za mało rur. Jak znaleźliśmy mu sklep z rurami to wsiadł, pojechał i znikł. Jak robotnicy Pana W. zaczełi rozkładac rury to się okazało że nie mają o tym zielonego pojęcia i koparkowy ich podpowiadał bo kiedyś to widział.

Po którejś rozmowie tel. w końcu się przyznał ze nie pojechał po rury tylko na inną budowę.

Obiecał wykonanie w środę, oczywiście się nie pojawił, po telefonie z mojej strony obiecał czwartek ale ani telefonu ani Pana W. i zostaliśmy z wykopanym rowem.

Jak wykonywał w zeszłym roku gwc u kze, to był przez cały czas, ale teraz widocznie żal mu tracić swego czasu dla klienta.

Podsumowując: decydując sie na wpółpracę z tym Panem proszę się nastawić, że żąda zaliczek, nigdy nie jest terminowy, jego pracownicy nie znaja się na wykonywanej pracy, a on nie ma czasu by ich nadzorować, potrafi kłamać w żywe oczy. Szkoda wydawać na niego pieniądze w takiej jakości jaka on prezentuje reku i gwc możecie zrobić sami, a najlepiej wziąć inną sprawdzoną firmę.

Obiecałam sobie że go obsmaruję na forum, więc pewnie znajdziecie moje żale i w innych wątkach. Strasznie jestem na niego zła, szczególnie za kłamstwa i niedotrzymane zobowiązania.

Czesc Ewik,

Ja zlozylem pozew przeciw K&W Popiel. Czekam teraz na wyznaczenie terminu rozprawy... Hmmmm zauwazylem takze, ze Pan Witold zalozy nowa strone internetowa - teraz nie tylko uslugi, ale takze sklep intenetowy... Horyzonty mozliwych "niezamierzonych pomylek" znacznie sie poszerzaja....

http://www.wentylacja.sklep.pl/index.php

Po swoich i innych forumowiczow przejsciach odradzam tego "fachowca"...

Troju, jestem pod wrażeniem :o Znaczy się bingo :D Skąd wiesz? Musisz chyba dobrze znać pana Piotra i jego projekty?

A znam Piotra i czesto zaglądam na jego stronę no i rzuciło mi się w oczy podobieństwo z wizualizacji do twojej miniatury :D

Nasz domek też rysował ale nasz tradycyjny a Twój z nutką nowoczesności.

Pozdrawiam i bedę śledził zmagania.

Zgłupiałem... Ile kosztuje prąd budowlany??

Zadzwoniłem do RWE i oto co usłyszałem:

0,3986 / 1kWh

2,01 x przyznana moc za coś tam

13,42 - obsługa

2,44 - abonament

3,77 x przyznana moc za coś tam

Jaką najmniejszą moc mogę zadeklarować?? 5kW?? Jeżeli tak, to stała opłata za posiadanie tego dobra będzie mnie kosztowała niecałe 45PLN miesięcznie (i pewnie zużycie 3PLN).

Gdzie jest haczyk??

Hejka,

Mam pytanko. Gdzie można zobaczyć większy asortyment cegły klinkierowej na żywo. Słyszałem że jest jakaś spora hurtownia w Powsinie ale nie bardzo wiem gdzie dokładnie. Niestety musze już wybrać cegłe bo trzeba wymurować słupki podtrzymują dach nad tarasem no i cegła musi być taka sama na kominach ogrodzeniu i częściowo na elewacji.

Pozdrawiam