fąfalska 29.10.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 juz za chwile.... i my bedziemy szukać ekip do budowania. w poniedzialek zostanie wydana nam działka (che che che), projekt mamy wybrany(orchidea z piewnica z archonu). zaczynam sie zastanawiać, kiedy, za ile i co..... czy mozecie polecić jakichś fachowców?bede wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 29.10.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Cześć, czy moglibyście mnie poratować namiarami na ekipy robiące wylewki, uwzględniając takie, które robią również wylewki na balkonach (z tego co zauważyłem to nie wszystkie ekipy chcą się bawić w wylewanie balkonów ). Będę wdzięczny również za podanie informacji o stawkach jakie biorą za metr 2. Dzięki, Radzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 01.11.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Cześć, czy moglibyście mnie poratować namiarami na ekipy robiące wylewki, uwzględniając takie, które robią również wylewki na balkonach (z tego co zauważyłem to nie wszystkie ekipy chcą się bawić w wylewanie balkonów ). Będę wdzięczny również za podanie informacji o stawkach jakie biorą za metr 2. Dzięki, Radzik P. Nucia, 505-14-35-89, na pocz. roku 13 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grer 02.11.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witam, szukam sprawdzonej ekipy do ogrodzenia (z klinkieru albo bloczków betonowych + przęsła). Będę wdzięczny za podrzucenie jakichś namiarów. Z góry dziękuję! Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 03.11.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 szukam na szybko geodety. nie wiem czy to normalne ale jeden z jakim sie posrednio kontaktowalam (jakis z polecenia) jest strasznie zarobiony. Jak mi sie śpieszy to może mi zrobić pomiary działki przed świetami (ha ha ha....) mam nadzieje ze to jest dla wszystkich smieszne bo ja nie zamierzam czekac rok az zdobede papiery do pozwolenia na budowe geodeta jest mi potrzebny zeby powbijal słupki w działke (finansuje sprzedajacy). czy jako juz doswiadczeni mozecie mi doradzić co taki geodeta moze mi od razu wymierzyc (wody gruntowe to tez on?) zeby nie latać x razy za nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 04.11.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 to chyba radiesteta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.11.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 szukam na szybko geodety. nie wiem czy to normalne ale jeden z jakim sie posrednio kontaktowalam (jakis z polecenia) jest strasznie zarobiony. Jak mi sie śpieszy to może mi zrobić pomiary działki przed świetami (ha ha ha....) mam nadzieje ze to jest dla wszystkich smieszne bo ja nie zamierzam czekac rok az zdobede papiery do pozwolenia na budowe geodeta jest mi potrzebny zeby powbijal słupki w działke (finansuje sprzedajacy). czy jako juz doswiadczeni mozecie mi doradzić co taki geodeta moze mi od razu wymierzyc (wody gruntowe to tez on?) zeby nie latać x razy za nim Jest to badanie geotechniczne ale tylko do jakiejś głębokości przeważnie 6-7 m, zajmuje się tym geotechnik :), jak będziesz chciała dam namiar :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 04.11.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Drodzy!Proszę o opinie na temat budowy domu z ekipą pana Teski. Pozdrawiam,blaniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 04.11.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 w takim razie poprosze namiar na tego geotechnikapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.11.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 w takim razie poprosze namiar na tego geotechnika pozdrawiam poszło na prv :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 06.11.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 pan geodeta zaspiewal sobie 400 pln za wytyczenie dzialki (czyli przysłowiowe 4 słupki)oraz 1200 pln za mape do celów projektowych czy to nie jest nieco duzo? moze ktos sie podzielic swoimi doswiadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 07.11.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Jakieś dwa lata temu geodeta brał ode mnie 50PLN od otworu.Mam jeszcze do niego numer, jakbyś reflektowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gieu 07.11.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kiedy zamyka się dziennik budowy? Instalacje wew. (elektr, wod-kan, co) są już zrobione, tynki wew i zew też, wylewki gotowe. Zostało wykańczanie ... glazura, malowanie, łazienki, itp. Czy to już pora na zamknięcie dziennika? Kto wie? Acha i jeszcze jedno pytanie. Wpisy do dziennika może robić wiele osób (kierownik, inwestor, wykonawca) - czy to oznacza, że po zakończeniu np. inst. elektryczne wystarczy wpis elektryka (bez podpisu kierownika budowy)? pzdr gu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 07.11.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kiedy zamyka się dziennik budowy? Instalacje wew. (elektr, wod-kan, co) są już zrobione, tynki wew i zew też, wylewki gotowe. Zostało wykańczanie ... glazura, malowanie, łazienki, itp. Czy to już pora na zamknięcie dziennika? Kto wie? Acha i jeszcze jedno pytanie. Wpisy do dziennika może robić wiele osób (kierownik, inwestor, wykonawca) - czy to oznacza, że po zakończeniu np. inst. elektryczne wystarczy wpis elektryka (bez podpisu kierownika budowy)? pzdr gu Teoretycznie powinieneś miećwszystko w środku skończone, wpisy robi kier bud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 09.11.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Oddam poniżej kosztów: STYROPIAN na podłogę: - 6 paczek grubość - 3 cm (1.5 m3) - 4 paczek 4 cm (1 m3) Firma Yetico - styropan EPS 100 (dach, podłoga) http://yetico.com/txt_yetico_pl/yetico.php (140 pln/m3) Odbiór osobisty: Jabłonna/Chotomów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 10.11.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 czy ktoś z Was robił ostatnio wyrównywanie terenu koparką. Potrzebuje na już kogoś z kogo byliście zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 10.11.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 mam jeszcze do odsprzedania ponizej kosztów:nadprożadeski do szalowania2 kozy (jedna z szamotem)kilka belek z więźby2 palety gazobetonu 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 10.11.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 czy ktoś z Was robił ostatnio wyrównywanie terenu koparką. Potrzebuje na już kogoś z kogo byliście zadowoleni? Radek: 602-294-569 absolutnie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio1pio1 11.11.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Witam, posiadam do sprzedania po budowie: - Porotherm 25 P+W - 80sztuk po 3,5zł - P30 P+W - 100sztuk po 3,5zł - P18 P+W - 150sztuk po 3,0zł - P10,5 P+W - 200 sztuk po 3,0zł cegła pełna około 700sztuk, oraz 100 pustaków stropowych terriva I bis oraz stemple drewniane 2,9-6,0m około 50 sztuk blaty z desek. Odbiór w Markach. Pozdrawiam, Piotr 0608 678 726 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzywczyki 12.11.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 czy ktoś z Was robił ostatnio wyrównywanie terenu koparką. Potrzebuje na już kogoś z kogo byliście zadowoleni? Radek: 602-294-569 absolutnie polecam A ile sobie liczy za godzine pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts