troj 04.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 UWAGA ZŁODZIEJE MOCHTYŃSKA-ARONIOWA Dziś w nocy złodzieje ukradli od nas z działki zagęszczarkę płytową firmy WACKER. Zageszczarka była naszego znajomego który wykonuje roboty wod/gaz. Jego pracownicy śpią u nas w domu codziennie i zagęszczarka stała na dworzu przy tarasie. Złodziej wyciagnęli ją pod siatką i musieli włożyć na jakąś przyczepkę, bo nic nie było słychać. Musiało być ich 4-5 bo ten sprzęt ważył koło 300 kg.Napewno sprzęt i zachowanie pracowników bylo obserwowane od kilku dni, wczorajsza mgła pomogła przy całej akcji. Zagęszczarka byla 3 miesięczna a wiec wygląda jak nowa mniej więcej tak: http://img522.imageshack.us/img522/2065/wacker.jpg Marne są szanse żeby ją odzyskać, ale jakby się komuś rzuciła w oczy taka nowa zageszczarka to proszę o info.Taki sprzet nie nadaje się raczej do kostki jest za ciężki, to sprzęt raczej do większych wykopów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 04.03.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam czy ktokolwiek budował, buduje lub będzie w najbliższym czasie budował z thermomuru lub może w podobnym systemie np izodom.Szukam wszelkich danych na taki temat. Doświadczeń z budowy i z mieszkania. No i szukam kierownka budowy, który ma doświadczenie w domach w tym systemieInfo proszę bezpośrednio na maila [email protected]pozdrawiamLiseczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 06.03.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam Jestem nowa. Trochę mnie to przeraża ale na wiosnę chcę zacząć budowę domu w okolicy ul. Białołęckiej szukam namiarów na dobrego kierownika budowy oraz dobrą i sprawdzoną ekipę do stanu surowego. Z góry dziękuję i pozdrawiam Zuzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 07.03.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Eugeniusz! Mam prośbę: czy możesz napisać mi zestaw dokumentów potrzebnych do zgłoszenia budynku do użytkowania?? Nie mam za bardzo czasu jechać do Dzielnicy lub na Bagatela... Z góry dzięki. Pozdrawiam, może po czasie niestety 20 była przeprowadzka i zostałem bez sensownego netu , jak aktualne zajrzyj na stronę PINB-u tam są formularze z listą dokumentów, wkrótce podam w dzienniku wykaz moich dokumentów. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 07.03.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Witam Jestem nowa. Trochę mnie to przeraża ale na wiosnę chcę zacząć budowę domu w okolicy ul. Białołęckiej szukam namiarów na dobrego kierownika budowy oraz dobrą i sprawdzoną ekipę do stanu surowego. Z góry dziękuję i pozdrawiam Zuzka Kierownik budowy: Andrzej Przesmycki 608 643 282 ekipa: Stanisław Kozak: 514 815 908 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 07.03.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Witam Jestem nowa. Trochę mnie to przeraża ale na wiosnę chcę zacząć budowę domu w okolicy ul. Białołęckiej szukam namiarów na dobrego kierownika budowy oraz dobrą i sprawdzoną ekipę do stanu surowego. Z góry dziękuję i pozdrawiam Zuzka Kierownik budowy: Andrzej Przesmycki 608 643 282 ekipa: Stanisław Kozak: 514 815 908 Powodzenia Dzięki za namiary. Bardzo fajny projekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 10.03.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Proszę - po sąsiedzku z grupy Nieporęt - o namiary na sprawdzonego kominkarza: montaż wkładu powietrznego, dgp oraz obudowy. Gdzie kupowaliście wkłady? Pozdrawiam,Blanka[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 10.03.2009 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Proszę - po sąsiedzku z grupy Nieporęt - o namiary na sprawdzonego kominkarza: montaż wkładu powietrznego, dgp oraz obudowy. Gdzie kupowaliście wkłady? Pozdrawiam, Blanka[/i] Ja polecam http://www.katikominki.pl/ w Markach, choć kominek wykorzystuję raczej sporadycznie a nie jako kotłownię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 11.03.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Czy kat jest również godny polecenia, czy tylko ta część firmy od kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 11.03.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Proszę - po sąsiedzku z grupy Nieporęt - o namiary na sprawdzonego kominkarza: montaż wkładu powietrznego, dgp oraz obudowy. Gdzie kupowaliście wkłady? Pozdrawiam, Blanka[/i] 601356235 polecam pan Dymecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmxax 11.03.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam! Parę fotek wykończeniowych. Takie fajności robiła nam dziewczyna z Supraśla, artystka "pełną gębą". Jak ktoś "wykańczający się" jest czymś takim zainteresowany to mogę podesłać namiary (uprzedzam, że motyw z różami jest zastrzeżony przez moją żonkę ). http://img228.imageshack.us/img228/4531/dsc05086r.jpg http://img24.imageshack.us/img24/5926/dsc05087d.jpg http://img26.imageshack.us/img26/135/dsc05088k.jpg http://img211.imageshack.us/img211/7544/dsc05096.jpg http://img26.imageshack.us/img26/8572/dsc05098.jpg http://img17.imageshack.us/img17/7126/dsc05100t.jpg http://img17.imageshack.us/img17/8004/dsc05102e.jpg http://img527.imageshack.us/img527/3546/dsc05103.jpg Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 11.03.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 UWAGA ZŁODZIEJE MOCHTYŃSKA-ARONIOWA Dziś w nocy złodzieje ukradli od nas z działki zagęszczarkę płytową firmy WACKER. Zageszczarka była naszego znajomego który wykonuje roboty wod/gaz. Jego pracownicy śpią u nas w domu codziennie i zagęszczarka stała na dworzu przy tarasie. Złodziej wyciagnęli ją pod siatką i musieli włożyć na jakąś przyczepkę, bo nic nie było słychać. Musiało być ich 4-5 bo ten sprzęt ważył koło 300 kg. Napewno sprzęt i zachowanie pracowników bylo obserwowane od kilku dni, wczorajsza mgła pomogła przy całej akcji. Zagęszczarka byla 3 miesięczna a wiec wygląda jak nowa mniej więcej tak: http://img522.imageshack.us/img522/2065/wacker.jpg Marne są szanse żeby ją odzyskać, ale jakby się komuś rzuciła w oczy taka nowa zageszczarka to proszę o info. Taki sprzet nie nadaje się raczej do kostki jest za ciężki, to sprzęt raczej do większych wykopów. No ładnie. A tak spokojnie było, zacznyma się bać... niedługo wstawiam okna. Trzeba będzie chyba od razu zainstalować jakiś alaram. Kogo polecacie z firm ochroniarskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 16.03.2009 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 No ładnie. A tak spokojnie było, zacznyma się bać... niedługo wstawiam okna. Trzeba będzie chyba od razu zainstalować jakiś alaram. Kogo polecacie z firm ochroniarskich? my po sąsiedzku mamy SOLID 85pln/msc i pamiętajcie montujcie czujki ZEW NA TO NIE SZKODA KASY pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 17.03.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam, Czy może macie namiary na kogoś, kto robi tynki strukturalne?? Jeśłi tak - bardzo proszę...... Pozdrawiam,Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 17.03.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 No ładnie. A tak spokojnie było, zacznyma się bać... niedługo wstawiam okna. Trzeba będzie chyba od razu zainstalować jakiś alaram. Kogo polecacie z firm ochroniarskich? my po sąsiedzku mamy SOLID 85pln/msc i pamiętajcie montujcie czujki ZEW NA TO NIE SZKODA KASY pozdro... A ja słyszałem że czujki zewnętrze się słabo sprawdzają chyba że są bardzo drogie. Bo te tanie są bardzo czułe i reagują na byle co. Jeśli chodzi o czujki zewnętrzne to czy nie lepszym rozwiązaniem jest słusznej wielkości pies? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 17.03.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 tanie na pewno nie są +-500pln/sztale jak ci zniszczą drzwi za 3000 albo wywalą szybę za 1000 to chyba nie są znowu takie drogie co do reagowania na byle co to jest to kwestia wyregulowania przez instalatora a zwierze uważam i tak powinio być w domu bo to zawsze niezawodna czujka POZDRO...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 18.03.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 tanie na pewno nie są +-500pln/szt ale jak ci zniszczą drzwi za 3000 albo wywalą szybę za 1000 to chyba nie są znowu takie drogie co do reagowania na byle co to jest to kwestia wyregulowania przez instalatora a zwierze uważam i tak powinio być w domu bo to zawsze niezawodna czujka POZDRO...... Co do szyby i drzwi to chyba wystarczą czujki, które reagują na nacisk. Chyba są takie. Mam jednak cały czas opory przed czujkami zewnętrznymi. Obawiam się że jednak mogą generować sporo fałszywych alarmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 18.03.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam,poszukuje pana lub panow (2-3) do pracy sezonowej w ogrodzie. CHodzi o pomoc w założeniu trawnika, a dokładnie o przygotowanie podłoża i ziemi pod trawnik. Nie chodzi mi tutaj o wiedze na temat zakładania trawnika, a raczej o pomoc fizyczna w wyrównianiu ziemi pod trawnik. Pozdr,Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 18.03.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam, poszukuje pana lub panow (2-3) do pracy sezonowej w ogrodzie. CHodzi o pomoc w założeniu trawnika, a dokładnie o przygotowanie podłoża i ziemi pod trawnik. Nie chodzi mi tutaj o wiedze na temat zakładania trawnika, a raczej o pomoc fizyczna w wyrównianiu ziemi pod trawnik. Pozdr, Monika jeśli może wjechać spychacz na działkę to lepiej zapłacić mu 100 za godzinke będzie taniej, jeśli nie to można popytać po miejscowych sklepikach gdzie stoją panowie ''stójkowi'' można też pojechać rano 8-10 do Jabłonnej i tam na przeciwko Kościoła czasami stoją ''SŁUPY'' do roboty . pozdro........ ps.. mi samemu zabrało 3 tyg zrobienie trawnika razem z nawadnianiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 18.03.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 tanie na pewno nie są +-500pln/szt ale jak ci zniszczą drzwi za 3000 albo wywalą szybę za 1000 to chyba nie są znowu takie drogie co do reagowania na byle co to jest to kwestia wyregulowania przez instalatora a zwierze uważam i tak powinio być w domu bo to zawsze niezawodna czujka POZDRO...... Co do szyby i drzwi to chyba wystarczą czujki, które reagują na nacisk. Chyba są takie. Mam jednak cały czas opory przed czujkami zewnętrznymi. Obawiam się że jednak mogą generować sporo fałszywych alarmów. nie ma czujek reagujących na nacisk o ile mi wiadomo, są tylko uderzeniowe,stłuczeniowe,kontaktrony i inne. Co do generowania fałszywych alarmów to trzeba pogadać z instalatorem. reszta na PRV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts