grzywczyki 29.10.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 WITAM tym razem nie w sprawach budowlanych. Czy ktoś z Was prowadzi biuro rachunkowe? Poszukuję pilnie do prowadzenia książki przychodów... Wolę zapłacić komuś znajomemu. pozdrawiam Kamila Polecam http://www.fractum.pl/. Jak się będziesz pytała o szczegóły, wspomnij, że info masz z BSR Polska, może coś utargujesz Pozdro! Dzięki wielkie szukam jednak czegoś na Białołece. Wyprawa z i po papiery do centrum to zgroza:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekg 02.11.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam budowniczych Sezon budowlany kończy się powoli.Staram się ułożyć kolejny sezon gdzie mam nadzieję na finisz. ) W związku z tym mam pytanie:1. Czy macie ekipę polecaną ode elewacji? Patrzyłem na forum, ale znalazłem tylko: klinkier na elewacjach - Pan Tomasz Buczyński 505 112 971. Jednak tutaj jest napisane, że klinkier. Czy ekipa robi także elewację jako całość, a nie tylko klinkier?2. Poszukuję też firmy, która wykona ścianę i drzwi ze szkła. To dosyć specyficzny pomysł dlatego nie jest łatwo znaleźć tego typu firmę.3. No i na koniec poszukuję dobrej ekipy od wykończeniówki czyli malowanie, ceramika.4. I jeszcze dodam, że może kogoś od parkietu (drewno) macie pod ręką.5. Potrzebuję też kogoś od projektowania ogrodów,6. Układania kostki7. No i wykonania ogrodzenia. I wtedy dom będzie już do wprowadzenia. )) Z góry wszystkim dziękuję za telefony, email i posty na forum gdzie można zasięgnąć takiej informacji dla Warszawy. pzdr, Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna40 12.11.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 WitamJeśli chodzi o ekipę remontowo-wykończeniową to polecam pana Jarosława tel. 664-668-697.Ekipa ta wykonała w moim domu wiele prac począwszy od tynkowania,malowania,układania płytek,sufity podwieszanie i wiele innych do których nie mam żadnych zastrzeżeń.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 12.11.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam Jeśli chodzi o ekipę remontowo-wykończeniową to polecam pana Jarosława tel. 664-668-697.Ekipa ta wykonała w moim domu wiele prac począwszy od tynkowania,malowania,układania płytek,sufity podwieszanie i wiele innych do których nie mam żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam hm, brzmi baaaaaaaardzo naciągajaco, trzy posty wszystkie chwalą ekipę i od razu wykańczanie domu, ktoś tu szuka matołków ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neia 12.11.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Może ktoś polecić sprawdzonego stolarza? Ja mogę potwierdzić,że dobrymi fachowcami są: Elektryk -Pan Piotr, tel. 602 835 207 Hydraulik- Pan Wiesław, tel. 509 243 634 Obydwaj świetnie wykonali co potrzeba Teraz poszukujemy fachowca, który wykonałby dla nas drewniane schody. Już mamy kilka osób na celowniku,ale niestety nikt nie może potwierdzić, że faktycznie są tacy dobrzy. Proszę o pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 12.11.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Plaga "jednopostowców" chwalących swoje ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 16.11.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Zna ktoś może jakieś specyfiki na skrzypiące schody drewniane? coś co można jakoś łatwo zaaplikować przez wąskie szparki, moze jakaś pianka dobrze rozprężająca - ale niezbyt silna - zeby nie podniosła stopnic będę wdzieczny za pomysły... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 17.11.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 WitamMam do sprzedania używany garaż metalowy 3x5 m.Nadaje się do przechowywania rzeczy w czasie budowy. Cena 600 zł.Odbiór własny Białołęka okolice hurtowni Minox.PozdrawiamTomektel. 0 601 30 40 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 17.11.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Minox na Białołęce jest w 3 miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 17.11.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Ok ale sprawa garażu jest już nieaktualna - sprzedany. Dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 20.11.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Wykończeniówka - polecam:a) płytki, GK, malowanie itp. - Janusz Trzajna - tel kom: 506-676-376 (b. solidny, uczciwy, myślący, ale nie jest najtańszy)b) ocieplanie poddaszy, GK, malowanie itd - Grzegorz - kom: 696-026-122 (raczej duże inwestycje, przy "wolnych mocach przerobowych" domki jedn.c) drzwi wew. drewniane, solidne i tanie - Artur Pogorzelski - 608-811-123d) meble na wymiar, b. ładne i solidne - Krzysztof Pogorzelski - 515-155-894 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 26.11.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Jaka jest dobra alternatywa dla neostrady? . Mam od 2 lat telefon w TP.SA w tym tygodniu chcialem zamowic neostrade i okazalo sie ze w tym rejonie Bialoleki jest juz brak mozliwowsci technicznych uruchomienia tej uslugi. Jeszcze rok temu prawie kazdego dnia wydzwaniali pytajac czy nie chce od nich internetu. Teraz kiedy przyszedl czas zeby sie wprowadzic okazalo sie ze TPsa netu nie jest w stanie zaoferowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 27.11.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 mam play-a i działa b. dobrze z telekomuny już dawno zrezygnowałem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 27.11.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Mam Orange i jakoś sobie radzi, choć sąsiedzi pewnie też mają, bo czasami to odczuwam z tego co wiem, u mnie Neostrada może być... hmmmm... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 27.11.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 mam play-a i działa b. dobrze z telekomuny już dawno zrezygnowałem pozdrawiam przy okazji jeszcze raz bardzo dziękuję za wpuszczenie mnie do domu i umożliwienie obejrzenia pracy pana od glazury - było mi bardzo miło (mam nadzieję, że teraz wycieczki nie rzucą się na Białołękę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 27.11.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 u mnie na Białołęce niestety kabla nikt nie chce ciągnąc, więc zostaje radiówka... mam Blueconnecta...nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 04.12.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam, czy ma ktoś może do sprzedania niepotrzebną już kozę do ogrzania domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_S 27.12.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Może komuś się przyda... Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę, która wykonywała u nas docieplenie poddasza (Rockwool 2 x 15cm) z zabudową k-g Rigips. Jesteśmy bardzo zadowoleni - robota została wykonana sprawnie i dobrze, za rozsądne pieniądze (40zł/m2 w tym 2-krotne szpachlowanie k-g po całości) i przy tym bardzo czysto. Ta sama ekipa wykonuje również tynki i elewacje - u mnie zrobili ponad 1000m2 tynków wewn. i zewn. cem-wap., boniowanie okien, parapety zewnętrzne z klinkieru oraz różne prace wykończeniowe (w tym glazurę). Ceny bardzo przystępne, gorąco polecamy, w razie zainteresowania zapraszamy na wizję lokalną . W ciągu dwóch najbliższych tygodni jest możliwość bezpośredniego kontaktu z szefem firmy u nas na budowie. Wiem, że dość niespodziewanie zwolnił im się termin na za 2-3 tygodnie. Podaję namiar: pan Krzysztof Sokół, kom: 661-584-401. Pozdrawiam, Blanka Nie polecam. Jeśli jest tu ktoś, kto umówił się na prace za 1 tydzień, 2 tygodnie... niech nastawi się na wykonanie robót na wiosnę... Odradzam stanowczo, zwłaszcza do ociepleń. Nie tylko z w/w powodów ale partactwa. Zero dokładności, nie kleją paroizolacji nawet w łazienkach, choć twierdzą, że to robią: oszustwo. Widać przez forum dostali za dużo zleceń. Tynki w lecie robili ładnie, ale to inna ekipa. Dodam swoje 3 grosze na temat tej ekipy. U nas robili tynki i mieli robić ocieplenie poddasza oraz podbitkę na zewnątrz budynku. Ceny owszem całkiem rozsądne z wykonaniem już gorzej. Współpraca zaczęła się z 3 tygodniowym poślizgiem. Wtedy jeszcze nie wyglądało to "źle" ponieważ za każdym razem byliśmy o tym informowani i to nie w ostatniej chwili ale tak z 2 - 3 dniowym wyprzedzeniem. Po rozpoczęciu prace przebiegały dość sprawnie i w 3 tygodnie zrobili cały dom. Przy odbiorze okazało się, że są 3 glify przy okach do poprawy, w paru miejscach przecierały się kable w ścianie itp. Powiedzieli, że nie ma problemu wszystko się poprawi jak będą robili ocieplenie poddasza. Umówiliśmy się zatem na ocieplenie poddasza po wylewkach. Później okazało się, że nie we wszystkich narożnikach ścian są kąty proste, obsadzenie kilku gniazdek elektrycznych i od odkurzacza pozostawia wiele do życzenia, w jednym pokoju nie wyciągnęli z tynku szyny po której ściągali i przerdzewiało i jeszcze trochę drobnostek. Problemy zaczęły się jak chcieliśmy, żeby przyjechali na 3h i poprawili w garażu ściankę, do której miała być zamontowana brama. 3 razy mieli być w poniedziałek na 100% i nie byli. Później Pan Krzysztof przestał odbierać telefony od nas. Sytuacja trwała przez tydzień. Po tygodniu zadzwoniliśmy z innego numeru. Odebrała żona i powiedziała, że Pan Krzysztof będzie po 17. Zatem po 17 zadzwoniliśmy ze starego numeru i znowu nikt nie odbiera. Następnego dnia rano dodzwoniliśmy się z nowego numeru. Tym razem odebrał Pan Krzysztof we własnej osobie. Wyjaśnił, że nie mógł odebrać bo "zawalił" przez ostatnie kilka dni. OK każdemu może się zdarzyć. Wstępnie ustaliliśmy termin rozpoczęcia prac ocieplenia poddasza i umówiliśmy się na najbliższy poniedziałek celem poprawek w garażu (przed montażem bramy). Mieli być na 100%... Nie byli. We wtorek usiłowaliśmy się dodzwonić ze starego nr telefonu bez skutku. W środę dodzwoniliśmy się z zastrzeżonego nr telefonu. Pan Krzysztof tłumaczył się, że ciężko teraz do nas dojechać ze względu na remont mostu Grota. Na pytanie czy ciężko było wziąć telefon zadzwonić i poinformować o zmianie planu nic nie odpowiedział. Na wiadomość, że rezygnujemy z dalszej współpracy powiedział, że szkoda... Reasumując - ZDECYDOWANIE NIE POLECAMY TEJ EKIPY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_i_Aneta 30.12.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam, Zostało mi trochę dachówki Sirius 13 brązowej. Głównie podstawowa ale też parę gąsiorow i bocznych. Ilość tak ze 2-3 taczki (nie mam czasu dziś tego policzyć ale jeśli ktoś będzie na serio zainteresowany to się zmuszę ). Jesli ktoś potrzebuję i może sam po to podjechać (Białołęka, ulica Mochtynska) to proszę o kontakt. Cena powiedzmy 50% sklepowej (na pewno się dogadamy). pozdrawiam, Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekg 04.01.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 No właśnie, a ja potrzebuję kogoś na wiosnę do realizacji elewacji, ocieplenia poddasza, pobitki itp. Czy macie gdzieś z Białołęki tanią i dobrą ekipę? Krótko powiem tylko, że po przeglądzie ekip z forum i zebraniu cen kolega z Wiesbaden (Konstancin dla Frankfurtu nad Menem) powiedział, że najtańsze ceny które mamy w Warszawie są droższe od cen Niemieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts