Jacek69 09.05.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Tylko żeby znowu nie było, że tylko Sprawna i Sprawna... .... bo będzie Dzikiej Kaczki i Dzikiej Kaczki Sorry, nie mogłem się powstrzymać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 09.05.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Ja za wodę i gaz mam zapłacić 12tyś, a za prąd niecałe 2tyś. Ale jest to robota w pakiecie dla wszystkich działęk koło Sprawnej. Tylko żeby znowu nie było, że tylko Sprawna i Sprawna... Dzięki wielkie. Czy to znaczy że każda działka tyle płaci czy się dzielicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 09.05.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Chwalę sie naokoło to i Wam się pochwalę Oto ona: http://coniecowp.w.interia.pl/oto_ona.jpg Umowa przedwstępna podpisana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 09.05.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 AhA!!!!! Zapomniałam jeszcze napisać, że mapki też odebrałam czyli uczyniliśmy dwa wielkie stumilowe kroki naprzód Właśnie piję piwo z tej okazji Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 10.05.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 AhA!!!!! Zapomniałam jeszcze napisać, że mapki też odebrałam czyli uczyniliśmy dwa wielkie stumilowe kroki naprzód Właśnie piję piwo z tej okazji Zdrówko No to gratulacje ! Jak to ostatnio mówią: Przodem do przodu .... cokolwiek to ma znaczyć .... Te badylki na działeczce to całkiem takie, jak na mojej..... Widzę, że nie ma tam ani drzew ani krzewów .... dzięki Bogu ... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 10.05.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 A ja dzisiaj idę na Sienkiewicza zgłosić rozpoczęcie robót na przyszły tydzień.No to się zacznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 10.05.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 A ja dzisiaj idę na Sienkiewicza zgłosić rozpoczęcie robót na przyszły tydzień. No to się zacznie.... Super! Czy masz juz przyłacze wodne i prąd zrobione? Ile czasu wcześniej załatwiałeś te sprawy? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 10.05.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Chwalę sie naokoło to i Wam się pochwalę Umowa przedwstępna podpisana Gratuluję! znam ten lasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.05.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ja za wodę i gaz mam zapłacić 12tyś, a za prąd niecałe 2tyś. Ale jest to robota w pakiecie dla wszystkich działęk koło Sprawnej. Tylko żeby znowu nie było, że tylko Sprawna i Sprawna... Dzięki wielkie. Czy to znaczy że każda działka tyle płaci czy się dzielicie? Każda działka ma tyle samo zapłacić. Nawet jakby ktoś kupił 2 działki to płaci dwa razy tyle za media... Wszystko jest wyliczone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.05.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Byłem w gminie. Okazało się, że są bardzo pozytywnie nastawieni na POS. Pani powiedziała: "Szamba są niby szczelna, a POS to POS." Jestem pod wrażeniem. A jak pokazałem jej w internecie info na temat bioeko to okazało się, że ... w gminie Białołęka jestem pierwszym, który pyta sie o POS bezdrenażowe. Pani słyszała o takich POS, ale w naszej gminie nie ma jeszcze takiego POS.. Cuż okazuje się, że jestem pionierem... Ciekawe jak to się skończy. Postanowiłem w dokumentach do PnB umieścić szambo (by nie było problemów z uzyskaniem PnB), a potem jak uzyskam pozytywną opnię na temat tego POS to po prostu zgłosze zmianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 10.05.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 A ja dzisiaj idę na Sienkiewicza zgłosić rozpoczęcie robót na przyszły tydzień. No to się zacznie.... Super! Czy masz juz przyłacze wodne i prąd zrobione? Ile czasu wcześniej załatwiałeś te sprawy? pozdr Znakomicie- kolejna budowa staje się rzeczywistością.... No właśnie co z tymi przyłączami (woda, prąd)? Jak długo to trwało??? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 10.05.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam Was,Mam pytanie do tych , którzy mają podobny dach do WierzbyII. Jakie wybraliscie pokrycie dachu?? http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=40&id_autora=3&spacer=2&proj=WIERZBA%20II Dla nas to dylemat straszny. 1. Dachówka ceramiczna odpada bo za droga. 2. Blacha- zrezygnowalismy bo po zrobieniu planów przez firmy oferujace pokrycia dachowe z blachy okazało się że bedzie 40% odpadów, co wiąrze się ze strata pieniążków. 3. Wiec chyba zdecydowalismy sie na Gont bitumiczny. Niby OSB jest drogie , ale sam gont wychodzi taniej niż inne materiały na dachy. A co Wy wybraliscie??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 10.05.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 A i jeszcze GRATULACJE Jane!!! Fajna działeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 10.05.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam Was,Mam pytanie do tych , którzy mają podobny dach do WierzbyII. Jakie wybraliscie pokrycie dachu?? http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=40&id_autora=3&spacer=2&proj=WIERZBA%20II Dla nas to dylemat straszny. 1. Dachówka ceramiczna odpada bo za droga. 2. Blacha- zrezygnowalismy bo po zrobieniu planów przez firmy oferujace pokrycia dachowe z blachy okazało się że bedzie 40% odpadów, co wiąrze się ze strata pieniążków. 3. Wiec chyba zdecydowalismy sie na Gont bitumiczny. Niby OSB jest drogie , ale sam gont wychodzi taniej niż inne materiały na dachy. A co Wy wybraliscie??? Pozdrawiam My mamy mieć podobny (4-spadowy dach z włączonym garażem) a chemy położyć ceramiczną (tak zakładamy i tak jest projektowana więźba) ... no chyba, że na etapie kładzenia okaże się, że portfel zawiera już tylko przegródki (bez zawartości) to wówczas cementową.... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 10.05.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ja jeszcze nie mam wyrobionego zdania na temat pokrycia dachu, ale gont jest brany pod rozwagę. Podoba się nam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 10.05.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Byłem w gminie. Okazało się, że są bardzo pozytywnie nastawieni na POS. Pani powiedziała: "Szamba są niby szczelna, a POS to POS." Jestem pod wrażeniem. A jak pokazałem jej w internecie info na temat bioeko to okazało się, że ... w gminie Białołęka jestem pierwszym, który pyta sie o POS bezdrenażowe. Pani słyszała o takich POS, ale w naszej gminie nie ma jeszcze takiego POS.. Cuż okazuje się, że jestem pionierem... Ciekawe jak to się skończy. Postanowiłem w dokumentach do PnB umieścić szambo (by nie było problemów z uzyskaniem PnB), a potem jak uzyskam pozytywną opnię na temat tego POS to po prostu zgłosze zmianę... kze, jaki szacujesz koszt swojego bioeko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.05.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Byłem w gminie. Okazało się, że są bardzo pozytywnie nastawieni na POS. Pani powiedziała: "Szamba są niby szczelna, a POS to POS." Jestem pod wrażeniem. A jak pokazałem jej w internecie info na temat bioeko to okazało się, że ... w gminie Białołęka jestem pierwszym, który pyta sie o POS bezdrenażowe. Pani słyszała o takich POS, ale w naszej gminie nie ma jeszcze takiego POS.. Cuż okazuje się, że jestem pionierem... Ciekawe jak to się skończy. Postanowiłem w dokumentach do PnB umieścić szambo (by nie było problemów z uzyskaniem PnB), a potem jak uzyskam pozytywną opnię na temat tego POS to po prostu zgłosze zmianę... kze, jaki szacujesz koszt swojego bioeko? Firma coś w internecie pisze o 6-7tyś netto. Sporo, ale i tak wyjdzie taniej niż szambo... Tylko ponoć można uzyskac jakiś zwrot kosztów z pieniędzy UE, ale ja nie wiem gdzie się udać... Ponoć nawet do 50% mogą zwracać. POS sa ekologiczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 10.05.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dzi eki, jeszcze sie będę chwile zastanawiał ale perspektywa kanalizacji jednak zniechęca do inwestycji w POS. Choć jak dobrze policzę koszty to chyba nie przepłaciłbym nawet jesli tylko na rok...... ja po kilku wywiadach mam juz pojęcie ile za przyłacza wody+gaz w sytuacji gdy mam rury w ulicy obok dzialki. Wychodzi cos miedzy 8-9 tys....koło mojej pierwszej oferty Terminy zabijające oczywiście bo część projektowa+ pozwolenia + uzgodnienia to mimnimum 2 miesiace. Wykonanie najkrótsze - max 2 tyg po herbacie. chyba czas uruchomic maszynę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 10.05.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dzi eki, jeszcze sie będę chwile zastanawiał ale perspektywa kanalizacji jednak zniechęca do inwestycji w POS. Choć jak dobrze policzę koszty to chyba nie przepłaciłbym nawet jesli tylko na rok...... ja po kilku wywiadach mam juz pojęcie ile za przyłacza wody+gaz w sytuacji gdy mam rury w ulicy obok dzialki. Wychodzi cos miedzy 8-9 tys....koło mojej pierwszej oferty Terminy zabijające oczywiście bo część projektowa+ pozwolenia + uzgodnienia to mimnimum 2 miesiace. Wykonanie najkrótsze - max 2 tyg po herbacie. chyba czas uruchomic maszynę czasu Oj, trzeba , trzeba.... i to szybko .... załamka z tym czasem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 10.05.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 będę zapętlał a awaryjnie wykopie studnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts