Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

AhA!!!!!

Zapomniałam jeszcze napisać, że mapki też odebrałam

czyli

uczyniliśmy dwa wielkie stumilowe kroki naprzód ;)

Właśnie piję piwo z tej okazji :)

Zdrówko

No to gratulacje !

Jak to ostatnio mówią: Przodem do przodu .... cokolwiek to ma znaczyć ....

Te badylki na działeczce to całkiem takie, jak na mojej..... :lol: Widzę, że nie ma tam ani drzew ani krzewów .... dzięki Bogu ...

J

Ja za wodę i gaz mam zapłacić 12tyś, a za prąd niecałe 2tyś. Ale jest to robota w pakiecie dla wszystkich działęk koło Sprawnej.

Tylko żeby znowu nie było, że tylko Sprawna i Sprawna... :lol:

Dzięki wielkie.

Czy to znaczy że każda działka tyle płaci czy się dzielicie?

Każda działka ma tyle samo zapłacić. Nawet jakby ktoś kupił 2 działki to płaci dwa razy tyle za media... Wszystko jest wyliczone... 8)

Byłem w gminie. Okazało się, że są bardzo pozytywnie nastawieni na POS. Pani powiedziała: "Szamba są niby szczelna, a POS to POS." Jestem pod wrażeniem. A jak pokazałem jej w internecie info na temat bioeko to okazało się, że ... w gminie Białołęka jestem pierwszym, który pyta sie o POS bezdrenażowe. Pani słyszała o takich POS, ale w naszej gminie nie ma jeszcze takiego POS.. :lol: Cuż okazuje się, że jestem pionierem... :D

Ciekawe jak to się skończy. Postanowiłem w dokumentach do PnB umieścić szambo (by nie było problemów z uzyskaniem PnB), a potem jak uzyskam pozytywną opnię na temat tego POS to po prostu zgłosze zmianę... 8)

A ja dzisiaj idę na Sienkiewicza zgłosić rozpoczęcie robót na przyszły tydzień.

No to się zacznie....

Super!

Czy masz juz przyłacze wodne i prąd zrobione?

Ile czasu wcześniej załatwiałeś te sprawy?

pozdr

Znakomicie- kolejna budowa staje się rzeczywistością....

No właśnie co z tymi przyłączami (woda, prąd)? Jak długo to trwało???

J

Witam Was,Mam pytanie do tych , którzy mają podobny dach do WierzbyII. Jakie wybraliscie pokrycie dachu??

http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=40&id_autora=3&spacer=2&proj=WIERZBA%20II

Dla nas to dylemat straszny.

1. Dachówka ceramiczna odpada bo za droga.

2. Blacha- zrezygnowalismy bo po zrobieniu planów przez firmy oferujace pokrycia dachowe z blachy okazało się że bedzie 40% odpadów, co wiąrze się ze strata pieniążków.

3. Wiec chyba zdecydowalismy sie na Gont bitumiczny. Niby OSB jest drogie , ale sam gont wychodzi taniej niż inne materiały na dachy.

A co Wy wybraliscie???

Pozdrawiam

Witam Was,Mam pytanie do tych , którzy mają podobny dach do WierzbyII. Jakie wybraliscie pokrycie dachu??

http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=40&id_autora=3&spacer=2&proj=WIERZBA%20II

Dla nas to dylemat straszny.

1. Dachówka ceramiczna odpada bo za droga.

2. Blacha- zrezygnowalismy bo po zrobieniu planów przez firmy oferujace pokrycia dachowe z blachy okazało się że bedzie 40% odpadów, co wiąrze się ze strata pieniążków.

3. Wiec chyba zdecydowalismy sie na Gont bitumiczny. Niby OSB jest drogie , ale sam gont wychodzi taniej niż inne materiały na dachy.

A co Wy wybraliscie???

Pozdrawiam

My mamy mieć podobny (4-spadowy dach z włączonym garażem) a chemy położyć ceramiczną (tak zakładamy i tak jest projektowana więźba) ... no chyba, że na etapie kładzenia okaże się, że portfel zawiera już tylko przegródki (bez zawartości) to wówczas cementową....

J

Byłem w gminie. Okazało się, że są bardzo pozytywnie nastawieni na POS. Pani powiedziała: "Szamba są niby szczelna, a POS to POS." Jestem pod wrażeniem. A jak pokazałem jej w internecie info na temat bioeko to okazało się, że ... w gminie Białołęka jestem pierwszym, który pyta sie o POS bezdrenażowe. Pani słyszała o takich POS, ale w naszej gminie nie ma jeszcze takiego POS.. :lol: Cuż okazuje się, że jestem pionierem... :D

Ciekawe jak to się skończy. Postanowiłem w dokumentach do PnB umieścić szambo (by nie było problemów z uzyskaniem PnB), a potem jak uzyskam pozytywną opnię na temat tego POS to po prostu zgłosze zmianę... 8)

kze, jaki szacujesz koszt swojego bioeko?

kze, jaki szacujesz koszt swojego bioeko?

Firma coś w internecie pisze o 6-7tyś netto. Sporo, ale i tak wyjdzie taniej niż szambo... Tylko ponoć można uzyskac jakiś zwrot kosztów z pieniędzy UE, ale ja nie wiem gdzie się udać... Ponoć nawet do 50% mogą zwracać. POS sa ekologiczne...

Dzi eki,

jeszcze sie będę chwile zastanawiał ale perspektywa kanalizacji jednak zniechęca do inwestycji w POS. Choć jak dobrze policzę koszty to chyba nie przepłaciłbym nawet jesli tylko na rok......

ja po kilku wywiadach mam juz pojęcie ile za przyłacza wody+gaz w sytuacji gdy mam rury w ulicy obok dzialki. Wychodzi cos miedzy 8-9 tys....koło mojej pierwszej oferty :roll:

Terminy zabijające oczywiście bo część projektowa+ pozwolenia + uzgodnienia to mimnimum 2 miesiace.

Wykonanie najkrótsze - max 2 tyg po herbacie.

chyba czas uruchomic maszynę czasu :lol:

Dzi eki,

jeszcze sie będę chwile zastanawiał ale perspektywa kanalizacji jednak zniechęca do inwestycji w POS. Choć jak dobrze policzę koszty to chyba nie przepłaciłbym nawet jesli tylko na rok......

ja po kilku wywiadach mam juz pojęcie ile za przyłacza wody+gaz w sytuacji gdy mam rury w ulicy obok dzialki. Wychodzi cos miedzy 8-9 tys....koło mojej pierwszej oferty :roll:

Terminy zabijające oczywiście bo część projektowa+ pozwolenia + uzgodnienia to mimnimum 2 miesiace.

Wykonanie najkrótsze - max 2 tyg po herbacie.

chyba czas uruchomic maszynę czasu :lol:

Oj, trzeba , trzeba.... i to szybko .... załamka z tym czasem ... :-?