jane 17.05.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Mapa Cudna po prostu Jane czy piekny lasek brzózkowy masz na swojej działce czy już poza? Niestety poza. Będzie tuż za płotem. Mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy go wyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 17.05.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Tak gwoli pochwalenia się .... Właśnie dostałem decyzję o nadaniu adresu mojej działce - wiem więc, gdzie będę mieszkał .... za jakieś 1.5 (optymizm) do 2 lat (realizm) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 17.05.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 A co trzeba zrobić żeby taką dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 17.05.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 A co trzeba zrobić żeby taką dostać? No jakże, co??? Wystąpić z właściwym Wnioskiem do kochanego Urzędu Gminy (okienko 18 ) z właściwymi załącznikami (WZ, plan zagospodarowania działki = mapa do celów proj. + udowodnić, ze jest się właścicielem gruntu). Ostatnia sprawa może być trudna jeśli nie ma się aktualnego rejestru gruntów ... jak było u nas .... ale jakoś poszło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 17.05.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Do Jacek69:Czyli co jeżeli jeszcze budowa domu sie nie skończyła to ja juz moge wystapić o nadanie adresu /ulicy przy mojej działce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 17.05.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Do Jacek69:Czyli co jeżeli jeszcze budowa domu sie nie skończyła to ja juz moge wystapić o nadanie adresu /ulicy przy mojej działce?? No pewnie! Przecież to nie ma żadnego znaczenia czy działka jest pusta czy zabudowana - chodzi tylko o numer porządkowy na danej ulicy.... Często zdarza się, że UG sam dokonuje takich przydziałów numerów (znam sprawę z gminy moich rodziców) - przysyła do właściciela działki informację, że jego działka została zaewidencjonowana jak np. Ul Zielona 7 i jakie ten włąściciel ma z tego tytułu obowiązki (np. jeśli działka jest ogrodzona numer musi być na ogrodzeniu; jeśli działka jest ogordzona i zabudowana - numer musi byc i na ogrodzeniu i na budynku).... Można wystapić o numer w każdej chwili .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 17.05.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 A jeśli ulica nie ma nazwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.05.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 A jeśli ulica nie ma nazwy? A jeśli ulicy nie ma? Bo ja mam mieszkać przy ulicy, która ma być prostopadła do Sprawnej, ale aktualnie ta ulica jest tylko na ... mapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 17.05.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 A jeśli ulica nie ma nazwy? No to trochę gorzej .... trzeba poczekać aż Rada Gminy takową nazwę nada .... Choć jak znam życie to istnieje duża szansa, że to iż uliczka, przy któej jest działka nie ma nazwy nie oznacza, że działka nie ma adresu .... może to być np. Ostródzka ..... mimo, że działka leży ze 200 m od niej .... Moja działka jeszcze do nie dawna miąła adres Białołęcka mimo, że poprzedza ją ze dwadzieścia kilka numerów na Gryfitów ... no takie zaszłości się zdarzają .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 17.05.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Ja mam ta sama sytuacje co Jane. Tez nie ma nazwy ulicy ostatnia nazwaną jest ul Białołęcka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 17.05.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 U mnie kiedyś widziałeś jakieś plany że ma być Rocha Kowalskiego - będę musiał sprawdzić ten numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 17.05.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Jane A propos ulicy Rocha - nie wiem czy wiesz że projektowany jej przebieg jest niedaleko Twojej działki - miałaby łaczyć Artyleryjską z Juranda. Najciekawsze że w tym celu musiałaby przeciąć Viking 2 akurat przez plac zabaw i ogródki......... takie ciekawostki z dawnych planów gminnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 17.05.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam,... ... i pozwalam sobie dołączyć się do grupy. Marcin Kozak ul. Sprawna - dokładnie to samo pole co kze i rafal9. Wystarczy, że mnie dopiszecie to istniejącej już kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 17.05.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Jane A propos ulicy Rocha - nie wiem czy wiesz że projektowany jej przebieg jest niedaleko Twojej działki - miałaby łaczyć Artyleryjską z Juranda. Najciekawsze że w tym celu musiałaby przeciąć Viking 2 akurat przez plac zabaw i ogródki......... takie ciekawostki z dawnych planów gminnych Do Kowalskiego mam na szczęście 3 działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.05.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam,... ... i pozwalam sobie dołączyć się do grupy. Marcin Kozak ul. Sprawna - dokładnie to samo pole co kze i rafal9. Wystarczy, że mnie dopiszecie to istniejącej już kropki Witamy nowego kolegę!!! Spóźniłeś się o jakiś tydzień... W ostatnią sobotę mieliśmy spotkanie grupy TB Willy - masz jakieś jeszcze dodatkowe pytania do nowego kolegę z grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 17.05.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Do Markoz1: Witam nowego kolegę. Ja też jestem dość nowa w tej grupie. Fajnie jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 17.05.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam,... ... i pozwalam sobie dołączyć się do grupy. Marcin Kozak ul. Sprawna - dokładnie to samo pole co kze i rafal9. Wystarczy, że mnie dopiszecie to istniejącej już kropki Witamy nowego kolegę!!! Spóźniłeś się o jakiś tydzień... W ostatnią sobotę mieliśmy spotkanie grupy TB Willy - masz jakieś jeszcze dodatkowe pytania do nowego kolegę z grupy? Co robić - taka rola Odźwiernego Serdecznie Witamy i od razu Serwujemy tradycyjny zestaw otwierający: - stan rodzinny - planowany dom i technologia - kiedy przeprowadzka - no i słowo pochwalne o naszej Białołęce poprosimy ps - PIN oczywiście poprosimy na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.05.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Do Markoz1: Witam nowego kolegę. Ja też jestem dość nowa w tej grupie. Fajnie jest Pozdrawiam Wiemy, że fajnie jest!!! Staramy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 17.05.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 - stan rodzinny Żonaty od 1998, dwójka dzieci: córka 5 lat, syn 2. Stosowne zdjęcie na Grupie Sprawna - planowany dom i technologia Dom można zobaczyć tutaj Jest to projekt indywidualny, w tej chwili na etapie przygotowywania dokumentacji do wniosku o pnb. Będzie tutaj wydzielone mieszkanko dla dziadków. Dom stanie na działce 710m2. Co do technologii - ściana 2W MAX 19cm + 25 cm styropianu, dach blacha. Ogrzewanie gazowe + piec na drewno, częściowo podłogówka. Garaż dwustanowiskowy, niestety oddzielny bo się już nie zmieścił. - kiedy przeprowadzka Dobre pytanie. Jak będą na naszym polu media to będę zaczynał. Cały czas mam nadzieję na rozpoczęcie prac jescze w tym roku (marzenie to stan surowy otwarty), ale w praktyce wyjdzie najprawdopodobniej połowa przyszłego roku. - no i słowo pochwalne o naszej Białołęce poprosimy Ja mieszkam w Nowodworach (2km od Sprawnej) od początku 1999 roku i jak widać mam zamiar tu pozostać. Szukałem działki w różnych okolicach, ba, nawet już miałem jedną pod Warszawą, ale jednak wróciłem niejako na Białołękę. Jak to mówi współczesna młodzież? Białołęka rulez. Czy jakoś tak ps - PIN oczywiście poprosimy na priva Hmm, ale który???? PS. Na mapce widać, że jest kilka osób z okolic Ostródzkiej. Tam także się przymierzałem. Prawie zdecydowałem się na poletko przy ul. Echa Leśne (ach te nazwy!). Kolega ma w tamtej okolicy działeczkę, ale zastanawia się czy to dobra lokalizacji. Jak twierdzi "wszędzie daleko", mając na myśli zapewne i publiczną komunikację do "Warszawy" jak i lokalną infrastrukturę. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 17.05.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witaj Marcin, Echa Leśne to było jedno z moich wymarzonych miejsc - niestety nie udało się tam kupić działki - dla mnie super ... ale zgadzam się, że komunikacyjnie to tylko samochód pozostaje (no i taxi ) J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts