zlu 18.05.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Nie wiem czy ta betoniarnia jeszcze funkcjonuje. Przejeżdżam tamtędy codziennie i jakoś nic się tam nie dzieje. kasiaR pisała coś o Cementexie z Marywilskiej. Ja brałem z Kobyłki. Szczerze mówiąc to też nie widziałem tam nigdy żywego ducha. Po prostu szukałem teraz betoniarni, która ma gruszki z przedłużkami na kilka metrów i pomyślałem, że może tam coś takiego mają... Większe firmy - rmc, insbet czy inne proponują od razu pompę, a pompy nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 18.05.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Szczerze mówiąc to też nie widziałem tam nigdy żywego ducha. Po prostu szukałem teraz betoniarni, która ma gruszki z przedłużkami na kilka metrów i pomyślałem, że może tam coś takiego mają... Większe firmy - rmc, insbet czy inne proponują od razu pompę, a pompy nie chce. Maja taką rurę przedłużającą w betoniarni z Łomianek. Korzystał z nich mój szwagier przy wylewaniu fundamentów. Gruchą objechali całe fundamenty dookoła i tą rurą sięgnęli tam gdzie chcieli. Jak chcesz mogę sie dowiedzić o namiary na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.05.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Szczerze mówiąc to też nie widziałem tam nigdy żywego ducha. Po prostu szukałem teraz betoniarni, która ma gruszki z przedłużkami na kilka metrów i pomyślałem, że może tam coś takiego mają... Większe firmy - rmc, insbet czy inne proponują od razu pompę, a pompy nie chce. Maja taką rurę przedłużającą w betoniarni z Łomianek. Korzystał z nich mój szwagier przy wylewaniu fundamentów. Gruchą objechali całe fundamenty dookoła i tą rurą sięgnęli tam gdzie chcieli. Jak chcesz mogę sie dowiedzić o namiary na nich. Broncio to dowiedz się... Przymierzam się by na jesieni wylac fundamenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 18.05.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 [quote name="EFKAkonewka A co mi zrobią jeśli złożę projekt na mapce z Al.Jerozolimskich?[/quote] A kto i co i za co Ci chce robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 18.05.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 EFKAkonewka Przecież, tak na prawdę to właśnie na mapie z Al. Jerozolimskich wrysowyje się projekt tylko , że .... po podstęplowaniu jej przez geodetę. Staje się ona wówczas mapą do celów projektowych .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 18.05.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Maja taką rurę przedłużającą w betoniarni z Łomianek. Korzystał z nich mój szwagier przy wylewaniu fundamentów. Gruchą objechali całe fundamenty dookoła i tą rurą sięgnęli tam gdzie chcieli. Jak chcesz mogę sie dowiedzić o namiary na nich. Broncio W takim razie proszę, żebyś wyciągnął od szwagra namiary. Zlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 18.05.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 EFKAkonewka Przecież, tak na prawdę to właśnie na mapie z Al. Jerozolimskich wrysowyje się projekt tylko , że .... po podstęplowaniu jej przez geodetę. Staje się ona wówczas mapą do celów projektowych .... J No właśnie jak nie będę mieć stempla GEO to mi nie dadzą PnB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_w 18.05.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Chcialbym sie ujawnic i dolaczyc do grupy... Poki co jestem raczkujacym inwestorem, gdyz dopiero finalizuje koncepcje projektu indywidualnego. Dzialka jest juz od pewnego czasu - zlokalizowana pomiedzy ulicami: Bialolecka, Brzeziny, Ostrodzka i Malego Rycerza (najblizej tych dwoch ostatnich, jesli juz jestesmy przy tym gdzie mozna postawic kropke na mapce "klubowiczow"). Mentalnie przymierzam sie do rozpoczecia procesu zalatwiania papierologii wszelakiej. Poki co zamowilem mapki od geodety i zastanawiam sie jakie powinny byc moje nastepne kroki. Wdzieczny bede za wszelkie wskazowkiod szanownych praktykow w tej kwestii (dzialka jest objeta planem zagospodarowania). Witam i pozdrawiammarek_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 18.05.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Chcialbym sie ujawnic i dolaczyc do grupy... Poki co jestem raczkujacym inwestorem, gdyz dopiero finalizuje koncepcje projektu indywidualnego. Dzialka jest juz od pewnego czasu - zlokalizowana pomiedzy ulicami: Bialolecka, Brzeziny, Ostrodzka i Malego Rycerza (najblizej tych dwoch ostatnich, jesli juz jestesmy przy tym gdzie mozna postawic kropke na mapce "klubowiczow"). Mentalnie przymierzam sie do rozpoczecia procesu zalatwiania papierologii wszelakiej. Poki co zamowilem mapki od geodety i zastanawiam sie jakie powinny byc moje nastepne kroki. Wdzieczny bede za wszelkie wskazowki od szanownych praktykow w tej kwestii (dzialka jest objeta planem zagospodarowania). Witam i pozdrawiam marek_w Witaj Marek Jesteśmy chyba na podobnym etapie. Później Ci opisze co i jak po kolei, bo teraz musze lecieć dzieci kąpać. Wpadłam tylko na moment dodać nową mapę. Ty musisz odczekac swoje Pojawisz się na mapie jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 18.05.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Ty musisz odczekac swoje Pojawisz się na mapie jutro Hehe. Każdy musi swoje odczekać. Porządek musi być marek_w witamy serdecznie. Niestety będziesz musiał coś więcej o sobie powiedzieć Pytania jak zawsze będzie zadawał Willie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 19.05.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Chcialbym sie ujawnic i dolaczyc do grupy... Poki co jestem raczkujacym inwestorem, gdyz dopiero finalizuje koncepcje projektu indywidualnego. Dzialka jest juz od pewnego czasu - zlokalizowana pomiedzy ulicami: Bialolecka, Brzeziny, Ostrodzka i Malego Rycerza (najblizej tych dwoch ostatnich, jesli juz jestesmy przy tym gdzie mozna postawic kropke na mapce "klubowiczow"). Mentalnie przymierzam sie do rozpoczecia procesu zalatwiania papierologii wszelakiej. Poki co zamowilem mapki od geodety i zastanawiam sie jakie powinny byc moje nastepne kroki. Wdzieczny bede za wszelkie wskazowki od szanownych praktykow w tej kwestii (dzialka jest objeta planem zagospodarowania). Witam i pozdrawiam marek_w Napisze co wiem: U mnie nie ma planu więc jest ciut inaczej. Ty CHYBA musisz najpierw wypis z planu zagospodarowania załatwić z gminy (u mnie w tym miejscu jest WZ) potem uzgodnienia z prądem, gazem i wodą (warunki przyłączy). Wnioski są na stronach internetowych: Gazownia warszawska: http://www.mzg.com.pl/ Miejskie przedsiębiorstwo wodociągów i kanalizacji: http://www.mpwik.com.pl/1/index.html Zakład energetyczny: http://www.stoen.pl/226.0.html Jeśli działka jest rolna - trzeba ją odrolnić - na Koszykowej Badania geologiczne - jeśli chcesz oczyszczalnię. A później to już tylko Pozwolenie na budowę No i tu sie kończy moja wiedza pewnie coś pominęłam, bo sama jestem na etapie dowiadywania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 19.05.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Jeszcze wypis z rejestru gruntów. A tu adresy jakie podał WillieWypis w gminie okienko geodezji Wnioski o przyłacza dla całej warszawy Gaz w siedzicie PGnIG na Kasprzaka 25 WOdociagi Starynkieiwcz OK Koszykowa 6A - odrolnienie (to jest przy Placu na rozdrożu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 19.05.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 A tu różne wnioski do gminy:http://um.warszawa.pl/v_syrenka/wom/index_grupa.php?grupa=15 i tu: http://um.warszawa.pl/v_syrenka/wom/index_grupa.php?grupa=27 A tu całość z podziałem na wydziały:http://www.bialoleka.waw.pl/urzad/wom.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 19.05.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Chcialbym sie ujawnic i dolaczyc do grupy... Poki co jestem raczkujacym inwestorem, gdyz dopiero finalizuje koncepcje projektu indywidualnego. Z dwu grup pod które jestem podpięty jesteś chyba drugim poo mnie, który robi projekt indywidualny. Dlaczego? Jakie wrażenia? Ile czasu zajęła Wam koncepcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 19.05.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Podaję wszystkim chętnym numer telefonu do betoniarni w Łomiankach: 751-38-90 Przy zamawianiu należy powiedzieć że mają przyjechać z rurą No i przy okazji tego postu stałem się FORUMOWICZEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 19.05.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Broncio, brawo! Jesteś teraz TrzyCyfrowcem Marek_w! Cześć - Twoja Kropa od Jane umieści Cię w zasięgu Klubu Okragłego Rondelka Niestety zanim rozwiejemy Wszystkie Wątpliwości, niezbędna jest chwila Nagiej Prawdy: - miejsce działki już znamy - stan rodzinny - coś o projekcie i technologii - kiedy przeprowadzka - chwalenie Białołeki bardzo wskazane w tym Gronie - PIN do konta tym razem do Jane, żeby nasz Krąg Zaufania się dalej zataczał (co ja gadam, co ja gadam........) WITAMY W GRUPIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 19.05.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 EFKAkonewka Przecież, tak na prawdę to właśnie na mapie z Al. Jerozolimskich wrysowyje się projekt tylko , że .... po podstęplowaniu jej przez geodetę. Staje się ona wówczas mapą do celów projektowych .... J No właśnie jak nie będę mieć stempla GEO to mi nie dadzą PnB? Nie dadzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 19.05.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Chcialbym sie ujawnic i dolaczyc do grupy... Poki co jestem raczkujacym inwestorem, gdyz dopiero finalizuje koncepcje projektu indywidualnego. Z dwu grup pod które jestem podpięty jesteś chyba drugim poo mnie, który robi projekt indywidualny. Dlaczego? Jakie wrażenia? Ile czasu zajęła Wam koncepcja? Witaj marek_w - nowi inwestorzy na Białołęce Rondelkowej zawsze mile widziani! markoz1 - ja też mam projekt indywidualny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 19.05.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 ja też mam projekt indywidualny .... Jak dlugo trwalo twoje projektowanie, bo ja zacząłem połowa grudnie i dokumentacje do PNB dostanę za ok tydzien-dwa, a calosc to i jeszcze pozniej. Zastanawiam się czy to nie za długo trwa. Dziś nawet opieprzyłem architekta za to przeciąganie (a to jakieś poprawki, a to tamto), z ciężkim sercem niestety bo współpraca układa nam się nienajgorzej myślę poza tym. Twój projekt klasycznie piękny. Ale w realizacji to na oko nie będzie najtańszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.05.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Podaję wszystkim chętnym numer telefonu do betoniarni w Łomiankach: 751-38-90 Przy zamawianiu należy powiedzieć że mają przyjechać z rurą No i przy okazji tego postu stałem się FORUMOWICZEM Gratulacje Broncio z powodu zmiany statusu.. !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts