kasiaR 24.05.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 JanKazik Witamy w Grupie!!!! Jeżeli chodzi o studnie to woda (dobra do picia) jest już u mnie na działce na 6m. Jeżeli chodzim o tereny bardziej mokre to niestety nie wiem. Umnie nadziałce jest w miare sucho. A to dlatego bo 400-500m od dziłki mamy kanałek Zerański i chyba woda tam trafia. Inne działki bardzij oddalone od mojej sa bardzie mokre. W okresie wczesnej wiosny (po deszczach) poprostu nogi sie u sasiadów rozjezdzają. A na naszej działeczce nie jest tak mokro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.05.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witam , Mam pytanie. Słyszałam, że zgodnie z przepisami (niestety nie znam tego dokumnetu) komin powiniem wystawać na krokwią 60cm jeżeli, pokrycie dachu jest materiałem łatwopalnym. 1. Czy to jest prawda?? 2.Czy Gont bitumiczny jest materiałm łatwopalnym? 3. Gdzie są opublikowane w "necie" takie przepisy, gdzie je znajde?Prosze o porade i dziekuję. Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.05.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Białołęki i Tarchomina zgrupowanych na tym Forum. Igraszki losu powodują, że i my chyba do Was dołączymy . Po stosunkowo długim czasie „dojrzewania” choć ostatnio bardzo przyspieszonego, tę najważniejszą - naszym zdaniem - decyzję w życiu (poza sakramentalnymi Tak-Tak) o podjęciu wysiłku budowy – podjęliśmy w ubiegłym tygodniu. Poprzedzona ona była oczywiście rozmowami i stopniowym zawężaniem poszukiwań „tego miejsca”. Najpierw popatrzyliśmy na zachodnią stronę W-wy, bliżej południowego skraju Kampinosu. Wypłoszył nas stamtąd hałas. Hałas nisko przelatujących samolotów. Ponieważ cała południowo-zachodnia ćwiartka jest na niego narażona, przenieśliśmy nasze zainteresowanie na prawą stronę Wisły. Po wyeliminowaniu kolejnych potencjalnych lokalizacji, pozostała Białołęka i jak na razie, po kilku wizytach mamy bardzo miłe wrażenia. W stosunku do panującej od kilku lat „mody” na budowanie domów niepodpiwniczonych, my chcemy mieć piwnice. Dlatego sam wybór miejsca – działki jest mocno zdeterminowany poziomem wód gruntowych, ale także ceną oczywiście. I tu mam pierwsze pytanie: na jakiej głębokości w gruncie macie u siebie wodę. Nie potrafię jeszcze ocenić jak to wygląda w Białołęce w porównaniu z mapką z „kropkami”. pozdrawiam Witamy w naszej grupie!! Ale bez odpowiedzi na pytania Willlego (śledczy? ) Nie obędzie się... U mnie (a wokół są jeszcze wolne działki) jest bardzo sucho. Może dlatego, że niedaleko jest kanał Henrykowski.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.05.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witam , Mam pytanie. Słyszałam, że zgodnie z przepisami (niestety nie znam tego dokumnetu) komin powiniem wystawać na krokwią 60cm jeżeli, pokrycie dachu jest materiałem łatwopalnym. 1. Czy to jest prawda?? 2.Czy Gont bitumiczny jest materiałm łatwopalnym? 3. Gdzie są opublikowane w "necie" takie przepisy, gdzie je znajde?Prosze o porade i dziekuję. Pozdrawiam KasiaR Kasia, sprawdź pod http://www.e-dach.pl + wrzuć pytanie na forum wymiana doświadczeń - może ktoś temat obadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.05.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Białołęki i Tarchomina zgrupowanych na tym Forum. Igraszki losu powodują, że i my chyba do Was dołączymy . . Po wyeliminowaniu kolejnych potencjalnych lokalizacji, pozostała Białołęka i jak na razie, po kilku wizytach mamy bardzo miłe wrażenia. W stosunku do panującej od kilku lat „mody” na budowanie domów niepodpiwniczonych, my chcemy mieć piwnice. Dlatego sam wybór miejsca – działki jest mocno zdeterminowany poziomem wód gruntowych, ale także ceną oczywiście. I tu mam pierwsze pytanie: na jakiej głębokości w gruncie macie u siebie wodę. Nie potrafię jeszcze ocenić jak to wygląda w Białołęce w porównaniu z mapką z „kropkami”. pozdrawiam Cześć! Bardzo miło zaczynacie wizytę od pochwalenia naszej Dzielnicy - praktykujemy tu na łączach Lokalny Kult Białołęki żeby nam milej było. A poza tym to prawda że Białołęka jest milutka Miło się gawedzi, ale Obowiązki czekają. Mam taką wdzięczną rolę Odźwiernego. Wpuszczam jak dostane odpowiedzi na Pytania: - stan rodzinny (Tak-Tak sugeruje że jest Was więcej niż Jedno ) - kiedy przeprowadzka - PIN do konta potrzebny do zbudowania Poczucia Wspólnoty Grupowej - jeszcze parę szczegółów co takiego fajnego zobaczyliście na Białołęce - pytanie Niestandardowe: Po co Wam piwnica???? ps - pod Kropką Willie woda w marcu była na głebokości 1metr 30 centymetrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.05.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Kasia, możesz podać ile w sumie kosztowała Was terriva i na ile m? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.05.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 ............jakby ktoś nie zauważył ........ ...to robię samodzielnie Rekord wpisów..cała strona moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.05.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 ............jakby ktoś nie zauważył ........ ...to robię samodzielnie Rekord wpisów..cała strona moja Toś chłopie pomylił wątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 24.05.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Stan: 2+1 (dorosły - ale tak mu się tylko wydaje ) Przeprowadzka ??? Jeszcze nie mamy działki . Co by było gdyby do końca 2006 ??? Pin: 1410 (są różne interpretacje tej liczby ) Jak to "PO CO PIWNICA" - NA WINO!!! Co fajnego na Białołęce ? Przestrzeń i dużo powietrza do oddychania. I poczucie spokoju. Nie przesadziłem ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.05.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 to wszystko przez multum ciekawych wątków-plątków na naszym fourm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.05.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Stan: 2+1 (dorosły - ale tak mu się tylko wydaje ) Przeprowadzka ??? Jeszcze nie mamy działki . Co by było gdyby do końca 2006 ??? Pin: 1410 (są różne interpretacje tej liczby ) Jak to "PO CO PIWNICA" - NA WINO!!! Co fajnego na Białołęce ? Przestrzeń i dużo powietrza do oddychania. I poczucie spokoju. Nie przesadziłem ? pozdrawiam NIC A NIC NIE PRZESADZIŁEŚ jeden mój znajomy piwnice budował na Białołęce i troche walczył z wodą ale np u kze woda niziutko i działki jeszcze chyba wolne w okolicy...... Podoba mi się Wasze podejście do przeprowadzki no to WITAMY i czekamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.05.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Stan: 2+1 (dorosły - ale tak mu się tylko wydaje ) Przeprowadzka ??? Jeszcze nie mamy działki . Co by było gdyby do końca 2006 ??? Pin: 1410 (są różne interpretacje tej liczby ) Jak to "PO CO PIWNICA" - NA WINO!!! Co fajnego na Białołęce ? Przestrzeń i dużo powietrza do oddychania. I poczucie spokoju. Nie przesadziłem ? pozdrawiam Ale budowa piwnicy zazwyczaj droga jest. Bardziej opyla się pomieszczenie w garażu na winniczkę przeznaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.05.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Hej kze! jak się "opyla" pomieszczenie w garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.05.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Hej kze! jak się "opyla" pomieszczenie w garażu ? Opyla - jest skrótem od "opyla się mieć" lub "jest to uzasadnione ekonomicznie". OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.05.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Do Willie: Jeżeli chodzi o terive to wyszło: 560m bierzących belki = około 1000 pustaków.Powierzchnia stropu 160m2 Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.05.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Do Willie: Jeżeli chodzi o terive to wyszło: 560m bierzących belki = około 1000 pustaków. Powierzchnia stropu 160m2 Pozdrawiam KasiaR Dzieki, ale ile Was to kosztowało w pieniądzu?- akurat mam kosztorysy od firm i chciałem porównać czy bardzo mnie chcą naciagnąć - robocizna 9 tys materiały 16 tys........ pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.05.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Willie: Za całość (tylko materiał) zapłacilismy 11000zł (brutto).Jeżeli chodzi o robocizne to niestety nie ma oddzialnej ceny. Płacimy za całośc (stan surowy). Kupowaliśmy CERTUS na ul. Płochocińskiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.05.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Dzieki, zaraz powrócę do swoich negocjacji pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.05.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Dzieki, zaraz powrócę do swoich negocjacji pozdr A nasz koleniu z negocjacji byłeś? Jakie techniki będziesz stosował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.05.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Dzieki, zaraz powrócę do swoich negocjacji pozdr A nasz koleniu z negocjacji byłeś? Jakie techniki będziesz stosował? Po krótkich igraszkach wstępnych, okopaliśmy swoje pozycje wokolicy BATNA i walczymy w ZOPA. W zanadrzu chowam strategię "problem solving" ale to juz po wybraniu konkretnej firmy i ustalaniu szczegółów rozwiązań technicznych ps - miałemkiedyś takie zajęcia w szkole....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts