Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

jankazik,

jak widzisz w Białołęce piwnica to stosunkowo rzadka sprawa i to nie tyle z powodów mody czy oszczędności co jednak poziomu wód.

Na początku też zastanawialiśmy się nad piwnicą. U mnie woda byłaby ok 0,7 m poniżej ław. Zrezygnowaliśmy bo po pierwsze poziom może uledz zmianie, po drugie kasa.

Zrobiliśmy tylko taką małą piwniczkę pod schodami na poddasze. Podłoga w niej jest zlicowana z górą ławy fundamentowej - wychodzi to jakiś metr poniżej podłogi parteru. Nie dajemy izolacji termicznej na podłogę, więc w tym pomieszczeniu będzie temeratura o kilka stopni niższa niż w domu. Piwniczka będzie służyła jako spiżarka.

zlu

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapraszam dziś na kopanie dołu pod choinkę ;)

Może być?

Zawsze mogłaś postawić butelkę lub coś innego... W watku "Rekord wpisów" jest to praktykowane... :wink:

:oops:

wstyd mi niemiłosiernie

dałam plamę na całego

poprawię sie w przyszłości, ale teraz musze spadać

Na coś do jedzenia lub butelkę mżemy chwile poczekać... :lol:

O rany ! Raptem parę dni mnie nie ma a tu natrzaskane, że aż dogrzebać się do końca nie mogę: BATNA, JanKazik i jego piwnica winna (Witaj na Białołęce i ... szykuj wina do degustacji grupowej), Rosnące mury KasiR (Gratulki - imponujące), jane kończąca właśnie równo 300 (postów).... uffff....

A my (to znaczy Aga moja nieoceniona oczywiście bo mnie nie ma w kraju) złożyła paierki na PnB!!!! Teraz czekamy i zgodiez instrukcjami (chyba Willie'go) będziemy regularnie nękać :lol:

Pozdrowionka na dłogi weekend :lol:

No ładnie,

człowiek na pare godzin zostawi forum i proszę.........

a że mi się spać nie chce bo przeżywam zamianę Anakina w Vadera (polecam ostatnie seanse w naszym silverze!) to juz wszystko wiem co robiliście popołudniu :wink:

J69 - nękać Agi uczyc nie trzeba jak jasno widać.....bedzie dobrze

Jane - po 300 top sie dopiero zabawa rozkręca...

no to MIŁEGO WEEKENDU!

wracam dopieiro za 4 dni..........

Acha

Siedzicie sobie w pracach i nic tylko klikacie!

A ja jeszcze nie mam połączenia "plenerowego"

więc tak rzadko zaglądam. buuu...

Mój teść ma urlop i zabiera się do ogrodzenia Naszej Ziemi.

To może ktoś wie gdzie w oklicy znajdę: a) profile 5x5cm

oraz

b) siatkę w DOBREJ cenie?

c) beton z pompą (coś było kilka stron wcześniej - zajrzę)

A ja siedzę cały weekend w Warszawie

buuuuuu

pomagaliśmy szwagierce w przeprowadzce - wyobraźcie sobie bieganie na 4 pietro tam i z powrotem z kartonami pełnymi książek w TYM UPALE, wrrrrrr

szwagierka na 40 metrach zgromadziła tyle rzeczy, że to się w głowie nie mieści.

Jestem ciekawa ile u nas tego wyjdzie. TIRa z przyczepką chyba trzeba będzie zamówić ;)

A ja siedzę cały weekend w Warszawie

buuuuuu

pomagaliśmy szwagierce w przeprowadzce - wyobraźcie sobie bieganie na 4 pietro tam i z powrotem z kartonami pełnymi książek w TYM UPALE, wrrrrrr

szwagierka na 40 metrach zgromadziła tyle rzeczy, że to się w głowie nie mieści.

Jestem ciekawa ile u nas tego wyjdzie. TIRa z przyczepką chyba trzeba będzie zamówić ;)

Ponoć jak ktoś przeprowadza się z niedużego mieszkania do domku, to rzeczy z meiszkania potrafią zmieścić się w .. grarażu.. :roll:

Współczuję Jane takiej pracy w takim upale...

Myśmy z zoną w sobotę zwiedzili 2 szpitale (św. Zofii i na Madalińskiego) w celu rekonesansu przed porodem....

Madalińsiego jakiś bardziej przytulny, a ten na Żelaznej ceni się.. :o