Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej kze,

miałem wczoraj okazję przejechac się Sprawną........

STRASZNIE BUJAŁO :wink:

Twoja działka jest z której strony jadąc od Modlińskiej???

Jak skręcasz z Modlińskiej w Sprawną to po ok.400m po prawej stronie jest łaką i od Sprawnej to jakaś 3-4 (bo jedna osoba kupiła 2 działki obok siebie).

Jak się jedzie od Odkrytej to mniej buja.. :lol:

A tak to jakie wrażenia? 150m od mojej działki jest kort tenisowy... Duży szum od Modlińskiej słyszałeś?

nie słyszałem, bo sam byłem w aucie :roll:

a kort mijałem rzeczywiście po drodze

ogólnie bardzo miła okolica (super las!) , tylko te kocie łby bedziecie musieli jakoś ujarzmić :wink:

Las widać z działki - to był jeden z argumentów za tą lokalizacją..

Kocie łby wynikają z tego, że ul. Sprawna nie dokońca jest uregulowana prawnie tzn. od Modlińskiej sa obszary gdzie dzielnica ma wykupic kawałki (po 2-3m) od włascicieli by droga miała odpowiednie wymiary... Jak to zrobią i/lub dogadają się z JW Constraction to drogę zrobią i .. kanalize podciagną... 8) Ale kiedy to będzie... :roll:

W każdym wypadku miło, że podobała Ci sie moja okolica.

Na Karowej jest podobno super, ale ....

Pierwszeństwo mają "ciekawe" przypadki. Ciąże mnogie, ciąże patologiczne lub gdy coś złego się dzieje, ...

Podobno jest tak, że jesli jest "komplet", czyli brak miejsc a ciąża nie wygląda na zagrożoną i nie masz opłaconej położnej albo lekarza, wtedy przyjeżdżając na Karową zostajesz odesłany do innego szpitala.

Nawet jeśli akcja porodowa jest już zaawansowana.

PODOBNO.

No to i ja coś polecę.

Rodziliśmy ;) na Inflanckiej - uważam, że szpital jest w porządku.

Wcześniej byliśmy na szkole rodzenia Beaty Szol (?). Zajęcia prowadzą położna i lekarka z tego szpitala. Chyba warto wydać 400 zł, żeby się z nimi zapoznać - później się to bardzo przydaje - w szpitalu przynajmniej są już jacyś znajomi :)

No i pracuje tam rewelacyjna pani Małgosia - pielęgniarka od laktacji - zajmuje się wyłącznie pomocą przy karmieniu piersią. Rzeczywiście jest w stanie pomóc.

Uważajcie na małe szpitale i na ostatnio modne małe, prywatne kliniki położnicze.

W przypadku jak się coś dzieje z matką to przewoża do innego szpitala.

W przypadku jak z dzieciakiem coś nie tak - przewożą do innego szpitala - pół biedy jeśli mają własną karetkę z inkubatorem do przewozu noworodków - część jednak nie ma i wtedy trzeba czekać na "państwową". Oczywiście najlepiej rodzić w szpitalu, który ma oddział noworodkowy.

Mocno się zdziwiłem jak usłyszałem, że jedna "klinika" na Targówku z góry zastrzegła, że nie robią cięć cesarskich! Co w przypadku jak się komplikuje poród? Dzwonią na pogotowie? Ciecie wykonuje pan Henio z recepcji?

Jeśli poród planujecie za kilka miesięcy to koniecznie zapytajcie kiedy będzie remont szpitala. Część szpitali w wakacje jest po prostu zamykana na okres remontu na kilka tygodni. Wtedy robi się ciasno w innych szpitalach.

Jeśli ktoś chce namiary na tą szkołę rodzenia to mogę pogrzebać w komputerze. Może mam jeszcze telefon.

Zlu

PS. Oczywiście część rzeczy, które napisałem pochodzą z zasłyszenia :) - dlatego lepiej sami spawdzcie je zanim coś zdecydujecie.

My jeszcze nie, ale w przyszłym roku napewno będziemy sie starać o małego/małą Białołęczankę.

:wink:

A Ty Willie?? :D

Ja to juz Dwóch Ancymonów Białołeckich skonstruowałem.......co dalej to jeszcze nie wiadomo - tzn ja myślę że nie wiadomo Żona mi tłumaczy że wiadomo :wink:

pobudujemy i zobaczymy..........co wyrośnie :lol: