Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

My jeszcze nie, ale w przyszłym roku napewno będziemy sie starać o małego/małą Białołęczankę.

:wink:

A Ty Willie?? :D

Ja to juz Dwóch Ancymonów Białołeckich skonstruowałem.......co dalej to jeszcze nie wiadomo - tzn ja myślę że nie wiadomo Żona mi tłumaczy że wiadomo :wink:

pobudujemy i zobaczymy..........co wyrośnie :lol:

Wiadomo, że co? Że tak, czy że nie?

Bo u nas to mąż mówi, że wiadomo (że nie)

A ja myślę, że jeszcze zobaczymy ;)

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy mamy może więcej Przyszłych Białołeczan w drodze???

Jak juz kiedys wspomnialem - my sie spodziewamy drugiego dziecka w okolicach grudnia (Bialoleczanin/ka od poczecia).

Pozdrawiam

marek_w

No tak... Tubylec... A ja to jestem ludność napływowa... :lol: :lol:

A my zamierzamy jeszcze w tym roku rozpocząć ten bieg przez płotki :wink:

Oj to się bedzie Działo :lol:

Najfajniejsza Robota przed Wami :wink: :lol:

Aha - już się cieszę :lol: :lol: :oops: :wink:

Tylko, zeby Ci siły starczyło... :wink:

kze - do tzw. pewnych spraw to nigdy sił nie brakuje ... czego sobie i innym życzę :wink:

W kazdym wypadku, oby oprócz przyjemnosci były też efekty... :wink: 8)

My jeszcze nie, ale w przyszłym roku napewno będziemy sie starać o małego/małą Białołęczankę.

Ja to juz Dwóch Ancymonów Białołeckich skonstruowałem.......co dalej to jeszcze nie wiadomo - tzn ja myślę że nie wiadomo Żona mi tłumaczy że wiadomo :wink:

To tak jak u mnie tylko Wręcz Odwrotnie :lol:

czyli Żona że wiadomo (że nie) a ja że się jeszcze zobaczy :wink:

To tak jak u mnie tylko Wręcz Odwrotnie :lol:

czyli Żona że wiadomo (że nie) a ja że się jeszcze zobaczy :wink:

Nie zniechęcaj się w razie czego :wink:

Ja chyba ze 3 lata pracowałem nad Agą żeby jej się zachciało też .... a wiesz, że z moją Agą nie jest łatwo negocjować .... :lol: kropla drąży skałę :lol:

Zmienię temat :-?

facet od przyłaczy mi właśnie powiedział że Strasznie podrożały ceny za usługi geodezyjne przy robieniu projektów i w związku z tym on płaci teraz 1,5 tys za kazdy projekt a płacił 500 więc cena za 3 przyłacza (wodne, i 2 gazowe) poszła o 3 tys do góry - w sumie 12 tys za usługę :oops: :evil:

Ponoć wynika to też z jakichś ustaleń z Ratusza pod wodzą Kaczyńskiego........... :o

jakoś nic nie słyszałem o ruchach cen geodezyjnych -

coś wiecie na ten temat????

Zmienię temat :-?

facet od przyłaczy mi właśnie powiedział że Strasznie podrożały ceny za usługi geodezyjne przy robieniu projektów i w związku z tym on płaci teraz 1,5 tys za kazdy projekt a płacił 500 więc cena za 3 przyłacza (wodne, i 2 gazowe) poszła o 3 tys do góry - w sumie 12 tys za usługę :oops: :evil:

Ponoć wynika to też z jakichś ustaleń z Ratusza pod wodzą Kaczyńskiego........... :o

jakoś nic nie słyszałem o ruchach cen geodezyjnych -

coś wiecie na ten temat????

Może dobrze odrobił lekcję z zajęć z negocjacji. Powołał się na niezależne źródło, autorytet i liczy, że dasz się nabrać... :lol:

Ja bym poprosił chociaż o jakąś podstawę jeśli nie prawną to powód dlaczego podrożały, czy coś w tym stylu... :roll:

Nie sądzę żeby był az tak wyrafinowany.....

w zasadzie poprzednia cena była zbieżna z tym co sprawdzałem wpolecanych źródłach a wartośc dodana to że wszystko mam z głowy za jednym zamachem.....

w zaistniałych okolicznościach znowu wykonam serie prowokacyjnych zapytań ofertowych i jeśli tamte ceny sie nie zmieniły to Żegnaj Królu.... niech sobie kopie te rowy az 12 tys dla kogo innego :wink:

ale niepodzianka niemiła

NEVER TRUST A STRANGER. :wink:

Nie sądzę żeby był az tak wyrafinowany.....

w zasadzie poprzednia cena była zbieżna z tym co sprawdzałem wpolecanych źródłach a wartośc dodana to że wszystko mam z głowy za jednym zamachem.....

w zaistniałych okolicznościach znowu wykonam serie prowokacyjnych zapytań ofertowych i jeśli tamte ceny sie nie zmieniły to Żegnaj Królu.... niech sobie kopie te rowy az 12 tys dla kogo innego :wink:

ale niepodzianka niemiła

NEVER TRUST A STRANGER. :wink:

I pamietaj o wiedzy zdobytej na zajęciach z negocjacji... :wink:

Tu raczej proste metody widzę: jak klient się interesuje to podajemy cenę nr 1, a jak dzwoni klepnąc deal to cena o 30% w górę....... :o :roll:

nic to, zaraz sprawdzę czy moja przyłaczowa Batna jest tam gdzie była parę tygodni temu :wink: :lol:

To stosuj tą samą taktykę! Najpierw dora cena, a jak przyjdzie do podpisywania to udawaj Greka (bez obrazy dla Greków) i cenę o 30% w doł... A co trzeba szybko przyjmować praktyki stosowane przez "przeciwnika"... :lol:

Budowlańcy to są specyficzni ludzie... :wink: :roll:

Trochę mnie nie było...

kze jeśli chodzi o szpitale to polecam Inflancką. Byliśmy bardzo zadowoleni. Spokój, cisza i super personel. A ze mną obchodzili sie jak z jajkiem. Akurat miałem nogę po zwichnięciu i chodziłem o kulach :wink:

Natomiast bardzo źle wspominamy pierwszy poród na Bródnie. Jeden wielki dramat. A zapewniali nas że będzie tak wspaniale. Szkoła rodzenia i sala rodzinna. E, szkoda pisać.

Willie a dowiadywałeś się u tych wykonawców co kiedyś podawał api?

Trochę mnie nie było...

kze jeśli chodzi o szpitale to polecam Inflancką. Byliśmy bardzo zadowoleni. Spokój, cisza i super personel. A ze mną obchodzili sie jak z jajkiem. Akurat miałem nogę po zwichnięciu i chodziłem o kulach :wink:

Natomiast bardzo źle wspominamy pierwszy poród na Bródnie. Jeden wielki dramat. A zapewniali nas że będzie tak wspaniale. Szkoła rodzenia i sala rodzinna. E, szkoda pisać.

Willie a dowiadywałeś się u tych wykonawców co kiedyś podawał api?

Tak,

właśnie o nich pisałem bo w sumie koszty wychodziły w granicach ok 8-9 tys w rozbiciu na kilku projektantów i wykonawców - także 9 tys za wszystko razem było OK. Ale jak teraz zmienił ceny to wrócę do nich i chyba jednak bede robił po kawałku......

Dołaczam się do pytania Jane. :wink: Właśnie jesteśmy w trakcie poszukiwań przydomowych oczyszczalni ścieków. Tylko tak naprawde nie znam sie na tym i nie wiem jaka wybrać?

Możecie cos doradzić. I jak to cenowo wyglada??

Pozdrawiam

:D

kze - też się dołączę do pytania - :)

uzyskałeś już może opinię z gminy w kwestii pos biologicznego?