jane 31.05.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 My jeszcze nie, ale w przyszłym roku napewno będziemy sie starać o małego/małą Białołęczankę. A Ty Willie?? Ja to juz Dwóch Ancymonów Białołeckich skonstruowałem.......co dalej to jeszcze nie wiadomo - tzn ja myślę że nie wiadomo Żona mi tłumaczy że wiadomo pobudujemy i zobaczymy..........co wyrośnie Wiadomo, że co? Że tak, czy że nie? Bo u nas to mąż mówi, że wiadomo (że nie) A ja myślę, że jeszcze zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.05.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Czy mamy może więcej Przyszłych Białołeczan w drodze??? Jak juz kiedys wspomnialem - my sie spodziewamy drugiego dziecka w okolicach grudnia (Bialoleczanin/ka od poczecia). Pozdrawiam marek_w No tak... Tubylec... A ja to jestem ludność napływowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 31.05.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 A my zamierzamy jeszcze w tym roku rozpocząć ten bieg przez płotki Oj to się bedzie Działo Najfajniejsza Robota przed Wami Aha - już się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.05.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 A my zamierzamy jeszcze w tym roku rozpocząć ten bieg przez płotki Oj to się bedzie Działo Najfajniejsza Robota przed Wami Aha - już się cieszę Tylko, zeby Ci siły starczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 31.05.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 A my zamierzamy jeszcze w tym roku rozpocząć ten bieg przez płotki Oj to się bedzie Działo Najfajniejsza Robota przed Wami Aha - już się cieszę Tylko, zeby Ci siły starczyło... kze - do tzw. pewnych spraw to nigdy sił nie brakuje ... czego sobie i innym życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.05.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 A my zamierzamy jeszcze w tym roku rozpocząć ten bieg przez płotki Oj to się bedzie Działo Najfajniejsza Robota przed Wami Aha - już się cieszę Tylko, zeby Ci siły starczyło... kze - do tzw. pewnych spraw to nigdy sił nie brakuje ... czego sobie i innym życzę W kazdym wypadku, oby oprócz przyjemnosci były też efekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.05.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 My jeszcze nie, ale w przyszłym roku napewno będziemy sie starać o małego/małą Białołęczankę. A Ty Willie?? Ja to juz Dwóch Ancymonów Białołeckich skonstruowałem.......co dalej to jeszcze nie wiadomo - tzn ja myślę że nie wiadomo Żona mi tłumaczy że wiadomo pobudujemy i zobaczymy..........co wyrośnie Wiadomo, że co? Że tak, czy że nie? Bo u nas to mąż mówi, że wiadomo (że nie) A ja myślę, że jeszcze zobaczymy To tak jak u mnie tylko Wręcz Odwrotnie czyli Żona że wiadomo (że nie) a ja że się jeszcze zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 31.05.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 My jeszcze nie, ale w przyszłym roku napewno będziemy sie starać o małego/małą Białołęczankę. A Ty Willie?? Ja to juz Dwóch Ancymonów Białołeckich skonstruowałem.......co dalej to jeszcze nie wiadomo - tzn ja myślę że nie wiadomo Żona mi tłumaczy że wiadomo pobudujemy i zobaczymy..........co wyrośnie Wiadomo, że co? Że tak, czy że nie? Bo u nas to mąż mówi, że wiadomo (że nie) A ja myślę, że jeszcze zobaczymy To tak jak u mnie tylko Wręcz Odwrotnie czyli Żona że wiadomo (że nie) a ja że się jeszcze zobaczy Nie zniechęcaj się w razie czego Ja chyba ze 3 lata pracowałem nad Agą żeby jej się zachciało też .... a wiesz, że z moją Agą nie jest łatwo negocjować .... kropla drąży skałę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.05.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Dzieki za wsparcie ja też drążę...... ale po paru latach z dziećmi w domu jednak nie dziwi mnie że myśl o kolejnych nie jest Najfajowniejsza dlatego też na razie Cała Para w DOM a potem podrążymy znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.05.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Zmienię temat facet od przyłaczy mi właśnie powiedział że Strasznie podrożały ceny za usługi geodezyjne przy robieniu projektów i w związku z tym on płaci teraz 1,5 tys za kazdy projekt a płacił 500 więc cena za 3 przyłacza (wodne, i 2 gazowe) poszła o 3 tys do góry - w sumie 12 tys za usługę Ponoć wynika to też z jakichś ustaleń z Ratusza pod wodzą Kaczyńskiego........... jakoś nic nie słyszałem o ruchach cen geodezyjnych - coś wiecie na ten temat???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.05.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Zmienię temat facet od przyłaczy mi właśnie powiedział że Strasznie podrożały ceny za usługi geodezyjne przy robieniu projektów i w związku z tym on płaci teraz 1,5 tys za kazdy projekt a płacił 500 więc cena za 3 przyłacza (wodne, i 2 gazowe) poszła o 3 tys do góry - w sumie 12 tys za usługę Ponoć wynika to też z jakichś ustaleń z Ratusza pod wodzą Kaczyńskiego........... jakoś nic nie słyszałem o ruchach cen geodezyjnych - coś wiecie na ten temat???? Może dobrze odrobił lekcję z zajęć z negocjacji. Powołał się na niezależne źródło, autorytet i liczy, że dasz się nabrać... Ja bym poprosił chociaż o jakąś podstawę jeśli nie prawną to powód dlaczego podrożały, czy coś w tym stylu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.05.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Nie sądzę żeby był az tak wyrafinowany..... w zasadzie poprzednia cena była zbieżna z tym co sprawdzałem wpolecanych źródłach a wartośc dodana to że wszystko mam z głowy za jednym zamachem..... w zaistniałych okolicznościach znowu wykonam serie prowokacyjnych zapytań ofertowych i jeśli tamte ceny sie nie zmieniły to Żegnaj Królu.... niech sobie kopie te rowy az 12 tys dla kogo innego ale niepodzianka niemiła NEVER TRUST A STRANGER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.05.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Nie sądzę żeby był az tak wyrafinowany..... w zasadzie poprzednia cena była zbieżna z tym co sprawdzałem wpolecanych źródłach a wartośc dodana to że wszystko mam z głowy za jednym zamachem..... w zaistniałych okolicznościach znowu wykonam serie prowokacyjnych zapytań ofertowych i jeśli tamte ceny sie nie zmieniły to Żegnaj Królu.... niech sobie kopie te rowy az 12 tys dla kogo innego ale niepodzianka niemiła NEVER TRUST A STRANGER. I pamietaj o wiedzy zdobytej na zajęciach z negocjacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.05.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Tu raczej proste metody widzę: jak klient się interesuje to podajemy cenę nr 1, a jak dzwoni klepnąc deal to cena o 30% w górę....... nic to, zaraz sprawdzę czy moja przyłaczowa Batna jest tam gdzie była parę tygodni temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.05.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Tu raczej proste metody widzę: jak klient się interesuje to podajemy cenę nr 1, a jak dzwoni klepnąc deal to cena o 30% w górę....... nic to, zaraz sprawdzę czy moja przyłaczowa Batna jest tam gdzie była parę tygodni temu To stosuj tą samą taktykę! Najpierw dora cena, a jak przyjdzie do podpisywania to udawaj Greka (bez obrazy dla Greków) i cenę o 30% w doł... A co trzeba szybko przyjmować praktyki stosowane przez "przeciwnika"... Budowlańcy to są specyficzni ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 31.05.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Trochę mnie nie było... kze jeśli chodzi o szpitale to polecam Inflancką. Byliśmy bardzo zadowoleni. Spokój, cisza i super personel. A ze mną obchodzili sie jak z jajkiem. Akurat miałem nogę po zwichnięciu i chodziłem o kulach Natomiast bardzo źle wspominamy pierwszy poród na Bródnie. Jeden wielki dramat. A zapewniali nas że będzie tak wspaniale. Szkoła rodzenia i sala rodzinna. E, szkoda pisać. Willie a dowiadywałeś się u tych wykonawców co kiedyś podawał api? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.05.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Trochę mnie nie było... kze jeśli chodzi o szpitale to polecam Inflancką. Byliśmy bardzo zadowoleni. Spokój, cisza i super personel. A ze mną obchodzili sie jak z jajkiem. Akurat miałem nogę po zwichnięciu i chodziłem o kulach Natomiast bardzo źle wspominamy pierwszy poród na Bródnie. Jeden wielki dramat. A zapewniali nas że będzie tak wspaniale. Szkoła rodzenia i sala rodzinna. E, szkoda pisać. Willie a dowiadywałeś się u tych wykonawców co kiedyś podawał api? Tak, właśnie o nich pisałem bo w sumie koszty wychodziły w granicach ok 8-9 tys w rozbiciu na kilku projektantów i wykonawców - także 9 tys za wszystko razem było OK. Ale jak teraz zmienił ceny to wrócę do nich i chyba jednak bede robił po kawałku...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 01.06.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 kze, mam pytanie:wybrałeś w końcu oczyszczalnię?jaką? za ile?Czy coś wiesz na ten temat: http://republika.pl/hydro_bud/techno.htmZaintrygowała mnie możliwość odzysku wody do celów gospodarczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 01.06.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Dołaczam się do pytania Jane. Właśnie jesteśmy w trakcie poszukiwań przydomowych oczyszczalni ścieków. Tylko tak naprawde nie znam sie na tym i nie wiem jaka wybrać? Możecie cos doradzić. I jak to cenowo wyglada?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 01.06.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Dołaczam się do pytania Jane. Właśnie jesteśmy w trakcie poszukiwań przydomowych oczyszczalni ścieków. Tylko tak naprawde nie znam sie na tym i nie wiem jaka wybrać? Możecie cos doradzić. I jak to cenowo wyglada?? Pozdrawiam kze - też się dołączę do pytania - uzyskałeś już może opinię z gminy w kwestii pos biologicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts