kze 24.06.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Czyli gdzie ?? Dla mnie nie ma problemu moge podjechać na ulice obok rondelka lub do U.G.Białołeka. Pozdrawiam Ja bym obstawał przy gminie, gdyż tak było w pierwotnym ogłoszeniu. Natomiast następne spotkanie jak będzie organizowane to proponuję by ktoś wtedy wpisał adres rondelek i dokładny plan dojazdu. Nawet już znamy ochotnika, prawda Jane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 24.06.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Czyli gdzie ?? Dla mnie nie ma problemu moge podjechać na ulice obok rondelka lub do U.G.Białołeka. Pozdrawiam Ja bym obstawał przy gminie, gdyż tak było w pierwotnym ogłoszeniu. Natomiast następne spotkanie jak będzie organizowane to proponuję by ktoś wtedy wpisał adres rondelek i dokładny plan dojazdu. Nawet już znamy ochotnika, prawda Jane? Ależ Ty uparty jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 24.06.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Czy każdy z nas ma jakiś telefon kontaktowy (tak na wszelki wypadek)Ja mam do kze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.06.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Ja nie mam Jane, prześlę ci zaraz swój na priva. Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.06.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Ja też nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.06.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 To do zobaczenia przy gminie w niedzielę o 16.00 PS następne spotkanie organizuje Jane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.06.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Do zobaczenia w niedzielę o 16.00 przy U.G. Białołeka Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 24.06.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 jane, faktycznie kze jest taaaaki uparty, bo napewno przed niedzielą wszyscy tu zajrzą. ps - urlop może byc nawet razem z dziecmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 25.06.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 --> JaneCzy przy składaniu wniosku o wydanie warunków zabudowy ponosiłaś jakieś opłaty (zn skarbowe itp) czy Urząd wzywał Cię do takich opłat ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 25.06.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 --> Jane Czy przy składaniu wniosku o wydanie warunków zabudowy ponosiłaś jakieś opłaty (zn skarbowe itp) czy Urząd wzywał Cię do takich opłat ? pozdrawiam nie, podobno budownictwo mieszkaniowe zwolnione jest z opłat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 25.06.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Na stronie Białołęki w dziale architektury są informacje o wymagalnych opłatach za wydanie WZ: Znaki opłaty skarbowej:a. 5 zł – za wniosek.b. 0,50 zł – za każdy załącznik do wniosku.c. 15 zł – za dokument stwierdzający ustanowienie pełnomocnika. Opłata skarbowa za wydanie decyzji o warunkach zabudowy - 100 złPrzeniesienie decyzji o warunkach zabudowy na rzecz innej osoby - 50 zł.Opłatę można wnieść na konto urzędu lub w kasie urzędu w dzielnicy właściwej ze względu na lokalizację inwestycji lub w znaczkach skarbowych.Nie podlegają opłacie skarbowej podania i załączniki do podań, czynności urzędowe, zaświadczenia zezwolenia oraz dokumenty stwierdzające ustanowienie pełnomocnika oraz ich odpisy (wypisy) w sprawach nauki, szkolnictwa i oświaty pozaszkolnej oraz zdrowia. Nie podlegają opłacie skarbowej podania i załączniki do podań, czynności urzędowe, zaświadczenia oraz zezwolenia w sprawach budownictwa mieszkaniowego. Czy to ostatnie zdanie można traktować jako zwolnienie w przypadku decyzji o WZ ? Niewielkie wprawdzie te opłaty, ale obawiam się, że ich nieopłacenie spowodować może opóźnienie w wydaniu decyzji. Niektóre urzędy tak właśnie działają. Po np m-cu od złożenia papierów wysyłają (polecony za pokwitowaniem odbioru, a jakże) wezwanie do uiszczenia np 15 zł w znaczkach skarbowych (sądowych). W ten sposób "zarabiają" 1,5 miesiąca, bo termin biegnie od dokonania wpłaty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 26.06.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Na stronie Białołęki w dziale architektury są informacje o wymagalnych opłatach za wydanie WZ: Znaki opłaty skarbowej: a. 5 zł – za wniosek. b. 0,50 zł – za każdy załącznik do wniosku. c. 15 zł – za dokument stwierdzający ustanowienie pełnomocnika. Opłata skarbowa za wydanie decyzji o warunkach zabudowy - 100 zł Przeniesienie decyzji o warunkach zabudowy na rzecz innej osoby - 50 zł. Opłatę można wnieść na konto urzędu lub w kasie urzędu w dzielnicy właściwej ze względu na lokalizację inwestycji lub w znaczkach skarbowych. Nie podlegają opłacie skarbowej podania i załączniki do podań, czynności urzędowe, zaświadczenia zezwolenia oraz dokumenty stwierdzające ustanowienie pełnomocnika oraz ich odpisy (wypisy) w sprawach nauki, szkolnictwa i oświaty pozaszkolnej oraz zdrowia. Nie podlegają opłacie skarbowej podania i załączniki do podań, czynności urzędowe, zaświadczenia oraz zezwolenia w sprawach budownictwa mieszkaniowego. Czy to ostatnie zdanie można traktować jako zwolnienie w przypadku decyzji o WZ ? Niewielkie wprawdzie te opłaty, ale obawiam się, że ich nieopłacenie spowodować może opóźnienie w wydaniu decyzji. Niektóre urzędy tak właśnie działają. Po np m-cu od złożenia papierów wysyłają (polecony za pokwitowaniem odbioru, a jakże) wezwanie do uiszczenia np 15 zł w znaczkach skarbowych (sądowych). W ten sposób "zarabiają" 1,5 miesiąca, bo termin biegnie od dokonania wpłaty. pozdrawiam pkt. 3 ostatnie zdanie: Nie podlegają opłacie skarbowej podania i załączniki do podań, czynności urzędowe, zaświadczenia oraz zezwolenia w sprawach budownictwa mieszkaniowego. http://um.warszawa.pl/v_syrenka/wom/index_karta.php?adres=112&kat=35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 26.06.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Przepraszam, teraz dopiero doczytałam, że pytasz właśnie o to zdanie. Ja po złożeniu wniosku pojechałam specjalnie po to, żeby sie na ten temat dowiedzieć. Pani w okienku (z pretensją w głosie "no przecież napisane czarno na białym") powiedziała, że budownictwa mieszkaniowego opłaty nie dotyczą. Ale przyznam szczerze mam wątpliwości co do takiego załatwiania sprawy (mam na myśli składanie wniosków o warunki zabudowy dot. kilku (kilkunastu?) działek tak jak Ty to robisz).Bo w zasadzie czego można się dowiedzieć z WZ? Jak wysoki dom możesz postawić, jaki procent powierzchni działki zabudować, jakie funkcje moze mieć działka (mieszkaniowe, usługowe,....) A wydaje mi się, że tego wszystkiego można się dowiedzieć bez WZ. Ja przynajmniej dowiedziałam się. Dodatkowo gdzie przebiegaja duże trasy w okolicy, jak wygląda sprawa mediów, czy są, gdzie (ale tego z WZ już się nie dowiesz) ...No nie wiem, chyba że jest coś co ja pominęłam, może rzeczywiście powinnam przed zakupem sprawdzić to wszystko z WZ? Nie wiem, może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 26.06.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Oczywiście masz rację jane. Dokładnie obejrzałem okolice, mapy, zatwierdzone już okoliczne plany i wiem co można tam wybudować . Ale dla mnie najważniejsze jest to, że po uzyskaniu WZ otrzymam także PNB i będę mógł wybudować dom w konkretnym miejscu. pozdrawiam i życzę wielu miłych wrażeń na dzisiejszym spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 26.06.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Bardzo, bardzo dziękuję Wszystkim za spotkanie i możliwość obejrzenia TYLU działek Bardzo fajnie było Oby częściej A dla tych co nie byli - zdjęcia (żeby Was poskręcało z zazdrości ) http://coniecowp.w.interia.pl/10zmn.JPG http://coniecowp.w.interia.pl/09zmn.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 26.06.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Wklejam Wam fragment mapy Białołęki z trasą Mostu Północnego i Olszynki Grochowskiej (przerywaną linią)Niestety w całości jest nieczytelna.http://coniecowp.w.interia.pl/P1010019.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 26.06.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Bardzo, bardzo dziękuję Wszystkim za spotkanie i możliwość obejrzenia TYLU działek Bardzo fajnie było Oby częściej A dla tych co nie byli - zdjęcia (żeby Was poskręcało z zazdrości ) Jane ależ Ty działasz ekspresowo! I dobrze! Niech od samego rana w poniedziałek zazdroszczą Ci co nie byli!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 26.06.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Wklejam Wam fragment mapy Białołęki z trasą Mostu Północnego i Olszynki Grochowskiej (przerywaną linią) Niestety w całości jest nieczytelna. http://coniecowp.w.interia.pl/P1010019.JPG wyświetla mi się bez trasy - tylko ulice Szamocin i Wilkowiecka trasa przebiega poniżej - ale gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 27.06.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Wklejam Wam fragment mapy Białołęki z trasą Mostu Północnego i Olszynki Grochowskiej (przerywaną linią) Niestety w całości jest nieczytelna. http://coniecowp.w.interia.pl/P1010019.JPG wyświetla mi się bez trasy - tylko ulice Szamocin i Wilkowiecka trasa przebiega poniżej - ale gdzie? U mnie (i w domu i w pracy) wyświetla się cała. Spróbuj jeszcze raz. Jeśli nie zobaczysz, daj znać, wyślę Ci mailem. W Twoim rejonie przecina Kanał nad skrzyżowaniem ze światłami, kawałek leci nad Szklarniową, potem skosem przecina Szklarniową i leci dołem pod Borecką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.06.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Bardzo, bardzo dziękuję Wszystkim za spotkanie i możliwość obejrzenia TYLU działek Bardzo fajnie było Oby częściej A dla tych co nie byli - zdjęcia (żeby Was poskręcało z zazdrości ) Jane ależ Ty działasz ekspresowo! I dobrze! Niech od samego rana w poniedziałek zazdroszczą Ci co nie byli!!! Witam i przyłączam się do gratulacji z powodu szybkosci działania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts