Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Wklejam Wam fragment mapy Białołęki z trasą Mostu Północnego i Olszynki Grochowskiej (przerywaną linią)

Niestety w całości jest nieczytelna.

http://coniecowp.w.interia.pl/P1010019.JPG

wyświetla mi się bez trasy - tylko ulice Szamocin i Wilkowiecka

trasa przebiega poniżej - ale gdzie?

U mnie (i w domu i w pracy) wyświetla się cała. Spróbuj jeszcze raz. Jeśli nie zobaczysz, daj znać, wyślę Ci mailem.

W Twoim rejonie przecina Kanał nad skrzyżowaniem ze światłami, kawałek leci nad Szklarniową, potem skosem przecina Szklarniową i leci dołem pod Borecką

Dziś się udało.

Dzięki!

Miłego Dnia Wszystkim

i zabieram się do roboty...

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hi,

przede wszystkim dziękuję wszystkim, którzy wczoraj byli na naszym spotkaniu, było świetnie i naprawdę popchnęliście mnie do działania!!! :D

Dziś wybiorę się do zaprzyjaźnionej pani z apteki na Ostródzkiej na przeszpiegi działkowe 8) plus oczywiście mnóstwo telefonów do wykonania, ehhh, niech tylko młodsza córka pójdzie spać, to sobie wszystko na spokojnie zrobię :wink:

Jane, ty to jesteś zorganizowana!!! Brawo!! - mi wszystko działa i wyszystko widzę 8) , równiez to, że trasa olszynki Grochowskiej to chyba nie obok waszej działki bedzie przebiegać, tylko z drugiej strony Ostródzkiej - czyżbym patrzyła nie z tej strony, co trzeba? :o - i według planu ta ulica to niczego sobie bedzie - znaczy sie całkiem spora :(

Pozdrawiam wszystkich (tych, co wczoraj nie byli też oczywiście!)

Dominika

Poratujcie mnie proszę. :(

Pilnie potrzebuję ekipy do zrobienia ogrodzenia, takiego zwykłego, tj. podmurówka, słupki i siatka. Może możecie kogoś polecić.

Facet, który miał u nas zacząć dzisiaj wystawił nas do wiatru (czytajcie przestraszył się umowy), a czekaliśmy na niego 2 miesiące. Niedługo przez tych "fachowców" popadnę w depresję. :cry:

Przepraszam wszystkich... :oops:

Miałem małą imprezkę w sobotę. Spotkanie z ludźmi ze szkoły podstawowej po 17 latach :lol: . Wróciłem do domu o 5 rano i spałem do 15. Nawet jak się obudziłem to nie miałem siły ruszyć ręką i nogą. A ilość alkoholu w organiźmie nie pozwalała na jazdę samochodem. I jeszcze do tego miałem awarie kompa. Telefonów do Was oczywiście sobie nie przepisałem z postów, także nawet nie miałem jak zadzwonić i uprzedzić o mojej nieobecności. No ale cóż mówi się trudno.

Napiszcie coś gdzie byliście. Widzę na zdjęciach, że zakończyliście znowu w barze Białołęka :D

jane Ciebie i Twojego męża przepraszam w szczególności. Obiecałem że będziecie mogli obejrzeć nasz domek w niedzielę. Tak jak pisałem poprzednio zapraszam w tygodniu jeśli macie ochotę i czas.

Przepraszam wszystkich... :oops:

Miałem małą imprezkę w sobotę. Spotkanie z ludźmi ze szkoły podstawowej po 17 latach :lol: . Wróciłem do domu o 5 rano i spałem do 15. Nawet jak się obudziłem to nie miałem siły ruszyć ręką i nogą. A ilość alkoholu w organiźmie nie pozwalała na jazdę samochodem. I jeszcze do tego miałem awarie kompa. Telefonów do Was oczywiście sobie nie przepisałem z postów, także nawet nie miałem jak zadzwonić i uprzedzić o mojej nieobecności. No ale cóż mówi się trudno.

Napiszcie coś gdzie byliście. Widzę na zdjęciach, że zakończyliście znowu w barze Białołęka :D

jane Ciebie i Twojego męża przepraszam w szczególności. Obiecałem że będziecie mogli obejrzeć nasz domek w niedzielę. Tak jak pisałem poprzednio zapraszam w tygodniu jeśli macie ochotę i czas.

Tym razem zaczęliśmy od Barku :D

część ekipy sprawdziła czy czasem nie czekasz na swojej działeczce

no niestety!

więc ruszyliśmy dalej w trasę:

- działeczka Jane z dębami i szczawiem

- potem budowa KasiR i opowieści m.in. o 400m kablu, zobaczyliśmy te słynne łuki SPRAWIAJĄCE ból wykonawcy

- dalej moja (w trakcie grodzenia)

- do kze nie dotarłam, bo dzieci trzeba było odebrać od Babci

to niech inni opowiadają jak bardzo sąsiad rozjeździł "żyzne grunta"

pozdr.wszystkich co tu zaglądają

Nie ma sprawy :)

Zawiozłam męża (i KasięR z mężem) na Twoją działkę. Obejrzeliśmy z wierzchu ;)

Brakowało oczywiście komentarza, ale to można nadrobić przy okazji :)

EFKA napisała już wszystko. Ja też nie dotarłam do kze, ponieważ ... hm ... zapełniłam się wcześniej piwem i musiałam koniecznie pozbyć się go ;)

ps. ten kabel Kasi miał chyba 800m.

c.d.... opowieści ze spotkania ......

Następnie pojechalismy ( dominikams, ja z mężem i kze) na działkę KZE- która sąsiad mu "rozjeździł" , a tak naprawde to tylko troszeczkę. :D Działekczka bardzo ładna - jak wszystkie nasze :wink:

...i to był juz koniec spotkania......

Pozdrawiam KasiaR :D

No własnie! Ci co dotarli na moją działkę stwierdzili, że to chyba niechcący jakiś sprzęt mo mojej działce jeździł (chyba zakręcał) i o 19.20 rozstaliśmy się, bo ... o 19.45 musiałem odebrać żonę z pociągu. Ponieważ żona w ciązy to musiałem być przed pociągiem na peronie by wejść do wagonu i zabrać rzeczy i torować żonie drogę w korytarzach pociągu i dworca. Najważniejsze, że udało się i o 19.41 byłem na peronie.. Ale nie pytajcie się ile złamałem po drodze przepisów... :wink:

Witam

Gdzie się mieści Zakład Energetyczny, który obejmuje (jest właściwy?) północno-zachodnią część Białołęki - tę po lewej stronie kanału żerańskiego?

Nie wiem w jakim celu pytasz ale... jeśli chodzi o uzyskanie warunków przyłącza elektrycznego itd. to trzeba się udać na ul. Rudzką (Bielany ale bliskie)