krzyss 17.02.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Ja mam w warunkach wpisany zbiornik bezodpływowy, w projekcie szambo... Ale sąsiedzi z obu stron mają POS. A poza tym - przecież to zgloszenie, a nie pozwolenie. Piszesz, składasz (czy Ty myślisz, że ktoś to czyta, skoro nie musi odpowiedzieć) (może jeszcze zostaje po godzinach, nie idzie do domu, tylko czyta zgłoszenia... chyba po to zamienili pozwolenia na zgłoszenia ). A wpuszczając w to firmę, np. Wid bud - to już chyba problemu nie będzie - przecież kruk krukowi oka nie wykole. Przynajmniej ja tak się pocieszam. No bo w warunkach mam zbiornik bezodplywowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.02.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 A u mnie jest na razie Żona i ciąża.. Termin na 26 września. Czyli wychodzi, że będę miał hardcore.. No i znowu mam wątpliwości co do tego szambo... Moi sąsiedzi (Rafal9 i drugi sąsiad) strony będą mieli szambo.. Ale ta bezobsługowość do mnie przemawia, tylko czy na 622m kw można mieć POS..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdek 18.02.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Ja mam w warunkach wpisany zbiornik bezodpływowy, w projekcie szambo... Ale sąsiedzi z obu stron mają POS. A poza tym - przecież to zgloszenie, a nie pozwolenie. Piszesz, składasz (czy Ty myślisz, że ktoś to czyta, skoro nie musi odpowiedzieć) (może jeszcze zostaje po godzinach, nie idzie do domu, tylko czyta zgłoszenia... chyba po to zamienili pozwolenia na zgłoszenia ). A wpuszczając w to firmę, np. Wid bud - to już chyba problemu nie będzie - przecież kruk krukowi oka nie wykole. Przynajmniej ja tak się pocieszam. No bo w warunkach mam zbiornik bezodplywowy.... No właśnie ja miałem na początku przed złożeniem i musiałem pewne kroki poczynić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdek 18.02.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Uwaga!!!Ponawiam propozycję. Szukam chętnych na wspólne zakupy.zaczynam budowę na wiosnę tego roku - kwiecień.Będę kupował: maxia stal beton cement więźbe dochową i inne niezbędne materiały do stanu surowego Oczywiście czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.02.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Ja bym się z chęcią pisał na wspólne zakupy, ale zaczynam budowę dopiero czerwiec/lipiec, więc byłby problem z synchronizacją zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.02.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 KZE:termin na 26.09?Mój syn urodził się 25.09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.02.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 KZE: termin na 26.09? Mój syn urodził się 25.09. To widać obaj mamy (będziemy mieć) dzieci sylwestrowo - noworoczne... O będą imprezy pod koniec września, o będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdek 18.02.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Propozycja, żeby się jakoś dobrze lokalizować o podawanie namiarów GPS dł. i szer. geogr. waszych działek, domków obecnych i przyszłych.Valdek N 52st.20'11.83", E21st.03'00.89" przyszły domek, działka 997m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.02.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Propozycja, żeby się jakoś dobrze lokalizować o podawanie namiarów GPS dł. i szer. geogr. waszych działek, domków obecnych i przyszłych. Valdek N 52st.20'11.83", E21st.03'00.89" przyszły domek, działka 997m. Jezu, a skąd ja mam wiedzieć jakie namiary GPRS mam moja działka?? To już nie wystarczy np. adres lub nazwa ulicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 18.02.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 tak na marginesie GPReSm to tak naprawdę nie sposób zmierzyć pozycji a moze już nie jestem na bieżąco ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 18.02.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Byłem dzisiaj w urzędzie gminy. Nie chcąc tracić czasu na "wszystkowiedzących" urzędników w okienkach na dole poleciałem od razu na górę do pani Zofii, do wydziału Ochrony Środowiska. Okazało się że jest to przesympatyczna kobieta, która odpowiedziała na wszystkie nasze pytania (byłem ze szwagrem). Trochę tej papierologii jednak jest przy załatwianiu POSu. Jednak pamietając słowa Valdka, bezpośrednio po wizycie w gminie pojechaliśmy do Wid-Budu (rzut beretem od gminy). Tam spotkalismy się bodajże z właścicielem. Rozmowa była konkretna (lubie takie ). Cena za kompletną oczyszczalnie to 5300zł. Bez żwiru i przyłącza kanalizacyjnego. Kompletna oczyszczalnia to transport, posadowienie i rozprowadzenie całej instalacji wraz z materiałem. Należy dostarczyć im badania geotechniczne gruntu i mapke do celów projektowych. I teraz najważniejsze . Całą papierologią w gminie zajmą się oni. Nawet jeśli (tak jak w naszym przypadku) mamy decyzję o szambie zamkniętym. Załatwią wszystko. I to mi sie podoba. Niestety nie chciał rozmawiać o żadnych upustach, nawet jak mu powiedzieliśmy że będziemy brali trzy takie POSy. Ale będziemy walczyć... Jesli chodzi o zakup materiałów to muszę pogadać z moim wykonawcą ponieważ to on będzie kupował wszystkie materiały. Jest otwarty na wszelkie propozycje. A też mamy zaczynać w kwietniu. Może jakiś mały wypad na browarek przed rozpoczęciem sezonu budowlanego? Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 18.02.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 A ja byłem dziś i na Koszykowej i w Gazie i w Wodociagach! Koszykowa - porażka niestety - mimo że pani sympatyczna to bez mapki z bilansem nic nie wydadzą..... Gaz + Wodociągi - bardzo miło/sympatycznie - wzięli wykonane przeze mnie kserówki z mapki sprzed 3 m, pomogli wnioski wypisać i za 3-4 tygodnie mam się zgłosić! Jeszcze prąd - ale dziś o dziwo mieli WOLNE po bieganiu po centrum w dzisiejszą pogodę chyba musze zainwestować w nowe buty...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 18.02.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Willie rozumiem że składałeś wnioski o warunki techniczne przyłączenia do sieci?Mnie najbardziej wkurzyli w gazowni. "Jak chcesz pan mieć gaz w tym roku to becalen taraz z góry 3200zł a my przyjdziemy gdzieś tak za osiem miesięcy i pana podłączymy" No rozbawili mnie. Fajnie być monopolistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.02.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Widzę, że nasz grupa jest bardzo prężna Bardzo się cieszę. Pod względem postów gonimy inne grupy Browarek fajna rzecz. Może w przyszły weekend (26-27.02)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 18.02.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Browarek fajna rzecz. Może w przyszły weekend (26-27.02)? Może jednak na początku marca, powiedzmy 4 w piątek wieczorkiem. Mam szkołe 26-27.02. A wolałbym jednak pójść na pierwsze zajęcia w nowym semstrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.02.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Browarek fajna rzecz. Może w przyszły weekend (26-27.02)? Może jednak na początku marca, powiedzmy 4 w piątek wieczorkiem. Mam szkołe 26-27.02. A wolałbym jednak pójść na pierwsze zajęcia w nowym semstrze Ja też mam. Nawet egzamin 27.02 Ale 5 marca to chyba jest sptkanie Muratora. Proponuję więc przełożyć na inny termin, a na razie spotykac się w wirtualnej rzeczywistości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdek 18.02.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Willie rozumiem że składałeś wnioski o warunki techniczne przyłączenia do sieci? Mnie najbardziej wkurzyli w gazowni. "Jak chcesz pan mieć gaz w tym roku to becalen taraz z góry 3200zł a my przyjdziemy gdzieś tak za osiem miesięcy i pana podłączymy" No rozbawili mnie. Fajnie być monopolistą. Z nimi też można negocjować . Poproś o spotkanie z managerem i niech Ci wyjaśni dlaczego tak drogo. Cały kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 18.02.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Wszystko można negocjować - na razie zalezy mi na czasie żeby pozbierać papiery do papiery na pzb asap Ale to w zasadzie nic specjalnie fajnego. Fajne to są rozmowy z architektem o adaptacji projektu. Ból zacznie się za chwile jak zacznę rozmowy z wykonawcami - na razie zbieram polecane kontakty bo szukam generalnego Generalnie nie ma dnia bez tematu a jakie szkoły robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.02.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 MBA u Koźmińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 18.02.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Pani architekt, która robiła nam adaptacje projektu wzieła od nas 1800zł. I niektórych rzeczy nam nie zrobiła "bo sie nie da". Natomiast nasz wykonawca jest również architektem i robi nam zmiany zupełnie bezpłatnie (jest pasjonatem). I okazuje się że można zrobić rzeczy niemożliwe. Staram sie studiować w Wyższej Szkole Działalności Gospodarczej przy ul. Łabiszyńskiej, tuż przy rondzie na Trasie Toruńskiej. Kierunek informatyka. Już po wszystkich zaliczeniach i egzaminach. W sobotę mam ostatnie wpisy. Mam nadzieję że obejdzie się bez poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts