Jacek69 05.07.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 No właśnie o warunki przyłącza. Dzięki bardzo pozdrawiam znów coś o czym nie wiem czy Ty chcesz załatwić warunki przyłączy bez aktu i WZ? można? da się? jane spokojnie: nie da się. no i znalazłam kto mi powiedział, że się nie da zamorduję Nie morduj kobieto - raz się wyładujesz a szód narobisz na długie lata (np. osierocisz dziecko) Ode mnie żądano aktu i WZ przy składaniu wniosku o warunki przyłączy - dlatego tak napisałem - jeśli jest inaczej - to sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 05.07.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Ale chciałem Wam właśnie dośnieść, że właśnie, że dziś , że przed chwilą.... .... PODPISANO MOJE PnB !!!!! Ależ się cieszę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 05.07.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Ale chciałem Wam właśnie dośnieść, że właśnie, że dziś , że przed chwilą.... .... PODPISANO MOJE PnB !!!!! Ależ się cieszę .... No rewelacja !!! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.07.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Ale chciałem Wam właśnie dośnieść, że właśnie, że dziś , że przed chwilą.... .... PODPISANO MOJE PnB !!!!! Ależ się cieszę .... REWELACJA!!! Tradycyjnie: Ile czekałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 05.07.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Ale chciałem Wam właśnie dośnieść, że właśnie, że dziś , że przed chwilą.... .... PODPISANO MOJE PnB !!!!! Ależ się cieszę .... REWELACJA!!! Tradycyjnie: Ile czekałeś? dokładnie 6 tygodni czyli 42 dni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.07.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Ale chciałem Wam właśnie dośnieść, że właśnie, że dziś , że przed chwilą.... .... PODPISANO MOJE PnB !!!!! Ależ się cieszę .... REWELACJA!!! Tradycyjnie: Ile czekałeś? dokładnie 6 tygodni czyli 42 dni.... A były jakieś przeciwwskazania by czekać dłużej niż 30 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 05.07.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Ale chciałem Wam właśnie dośnieść, że właśnie, że dziś , że przed chwilą.... .... PODPISANO MOJE PnB !!!!! Ależ się cieszę .... REWELACJA!!! Tradycyjnie: Ile czekałeś? dokładnie 6 tygodni czyli 42 dni.... A były jakieś przeciwwskazania by czekać dłużej niż 30 dni? Przeciwwskazania??? ŻADNYCH !!! To nie jest sprawa tego czy Twoja dokumentacja jest kompletna i prawidłowa tylko sprawa "zarobienia Urzędu"..... jak nie nękasz na każdym kroku to nie ma co liczyć na termin krótszy niż 65 dni .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 06.07.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Jacek69 G R A T U L A C J E !!!Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 06.07.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Niestety Jane nie moge Ci pomóc. Wode mamy z własnego ujęcia, prąd załatwiał poprzedni własciel wszystkich działek(własnie dzisiaj sie dowiedziałam , że na 99% bede miała prad do końca wrzesnia'2005), a gaz tez bedziemy miec ze zbiornika. Pozdrawiam KasiaR ale do PnB potrzebne są ww. warunki przyłaczy nie dołaczaliście? Jane, we Wstepnych warunkach zabudowy czy planie zagospodarowania terenu miałam informacje,że na naszej działce bedzie : ujecie wody - WŁASNE, ujęcie gazu- WŁASNE i szczelne Szambo. Musielismy tylko dołaczych plan /projekt szamba zrobiony przez Architekta i Warunki przyłacza prądu (przyłacze pradu było załatwiana przez poprzednie właściciela działek, 2 lata przed naszym zakupem działki). Pozdrawiam KasiaR Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
md2 07.07.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Witam ponownie, wielkie dzięki jacek 69 za ciepłe słowa i GRATULACJE z powodu PNB. Załatwianie spraw w urzędach (szczególnie niektórych wymaga cierpliwości, namolności czasami graniczącej z "nękaniem ". Pozdrawiam wszystkich borykających się z upierdliawą papierologią i życzę Wam i sobie WYTRWAŁOŚCI, bo jeszcze wiele spraw przed nami. pozdrawiam monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 07.07.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Witam ponownie, wielkie dzięki jacek 69 za ciepłe słowa i GRATULACJE z powodu PNB. Załatwianie spraw w urzędach (szczególnie niektórych wymaga cierpliwości, namolności czasami graniczącej z "nękaniem ". Pozdrawiam wszystkich borykających się z upierdliawą papierologią i życzę Wam i sobie WYTRWAŁOŚCI, bo jeszcze wiele spraw przed nami. pozdrawiam monika Jak już pisałem - doczekałem się Jutro odbiorę i złożę Dziennik Budowy do ostęplowania - kuriozalna dzialalność ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
md2 07.07.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jacek 69 no to jeszcze uprawomocnienie decyzji, a potem na Sienkiewicza 3 do PINB'u ze zgłoszeniem i papierkami od kierownika budowy i możesz zaczynać budowę Ja zaczynam w sierpniu....(przynajmniej na chwilę obecną mam taki plan) Na razie walczę z wodociągiem, gazem i innymi dziwnymi rzeczami Pozdrawiam monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.07.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jacek 69 no to jeszcze uprawomocnienie decyzji, a potem na Sienkiewicza 3 do PINB'u ze zgłoszeniem i papierkami od kierownika budowy i możesz zaczynać budowę Ja zaczynam w sierpniu....(przynajmniej na chwilę obecną mam taki plan) Na razie walczę z wodociągiem, gazem i innymi dziwnymi rzeczami Pozdrawiam monika A co to jest PINB'u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
md2 07.07.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jacek 69 no to jeszcze uprawomocnienie decyzji, a potem na Sienkiewicza 3 do PINB'u ze zgłoszeniem i papierkami od kierownika budowy i możesz zaczynać budowę Ja zaczynam w sierpniu....(przynajmniej na chwilę obecną mam taki plan) Na razie walczę z wodociągiem, gazem i innymi dziwnymi rzeczami Pozdrawiam monika A co to jest PINB'u? Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego pozdrawiam monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 07.07.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jacek 69 no to jeszcze uprawomocnienie decyzji, a potem na Sienkiewicza 3 do PINB'u ze zgłoszeniem i papierkami od kierownika budowy i możesz zaczynać budowę Ja zaczynam w sierpniu....(przynajmniej na chwilę obecną mam taki plan) Na razie walczę z wodociągiem, gazem i innymi dziwnymi rzeczami Pozdrawiam monika Mam pytanie natury prostej: czy ktoś inny może zgłosić budowę do PINB'u wraz z oświadczeniem kierownika budowy poza inwestorem??? Czy muszę taką osobę (jeśli jest to możliwe) jakoś uprawomocnić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
md2 07.07.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jacek 69 zgłoszenie do PINB'u nie musi być zrobione osobiście i nie potrzeba zadnych uprawomocnień dla osoby składającej w Twoim imieniu, u mnie robił to kolega razem ze swoim zgłoszeniem. Papierki składasz w Kancelarii pokój 417. Pamiętaj o xero pozwolenia na budowę i o oryginale do wglądu. pozdrawiammonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 07.07.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jacek 69 zgłoszenie do PINB'u nie musi być zrobione osobiście i nie potrzeba zadnych uprawomocnień dla osoby składającej w Twoim imieniu, u mnie robił to kolega razem ze swoim zgłoszeniem. Papierki składasz w Kancelarii pokój 417. Pamiętaj o xero pozwolenia na budowę i o oryginale do wglądu. pozdrawiam monika md2 - dzięki za szybką odpowiedź ... i do tego DOBRĄ To dla mnie istotne, bo właśnie chcemy wyjechać na 2 tygodnie i byłoby dobrze, gdyby sprawy nie leżały w miejscu tylko z tego powodu. pozdrawiam J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 07.07.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 A ja się pochwalę Złożyłam dziś wszystkie wnioski o warunki przyłączy!!! Jej! Jak się cieszę. Zwłaszcza z tego, że odkryłam taką możliwość w miarę wcześnie, więc oczekiwanie na papiery mi się skumuluje, w związku z czym całościowo papierzyska załatwię (może) szybciej Jeszcze tylko ten cholerny akt, a potem odrolnienie. No i WZ, a potem adaptacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 07.07.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Fajnie, Jane!!! Widzę, że humor ci sie poprawił A czy dziś twój mąż nie miał być w UG? Ja dziś miałam niespecjalny dzień, nie z powodu działki. Od wtorku mój mąż jest w Anglii, więc możecie sobie wyobrazić, jak się czuję... Na szczęście w centrum Londynu był tylko wczoraj, dziś już nie i nie wybiera się tam. Ale dopóki nie wróci do nas (w poniedziałek), będę się denerwować. Pozdrawiam wszystkich, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 07.07.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Fajnie, Jane!!! Widzę, że humor ci sie poprawił A czy dziś twój mąż nie miał być w UG? Ja dziś miałam niespecjalny dzień, nie z powodu działki. Od wtorku mój mąż jest w Anglii, więc możecie sobie wyobrazić, jak się czuję... Na szczęście w centrum Londynu był tylko wczoraj, dziś już nie i nie wybiera się tam. Ale dopóki nie wróci do nas (w poniedziałek), będę się denerwować. Pozdrawiam wszystkich, Dominika Współczuję Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts