Willie 12.07.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 KasiaR, dopiero zauważyłem jaki masz ładny Domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.07.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 kze no co Ty oszalałeś 500m2 na bliźniak??? Odlicz po 4 metry od sąsiadów i pewnie Dominika musiałby mieć drzwi wejściowe do domku zamiast furtki żartowałam, ale mysle ,że 500m2 czy 700m2 to na bliźniak za mało. (ale to tylko moje skromne zdanie) Pozdrawiam Przecież mam na mysli byście kupili 2 działki obok siebie. Każda po ok. 500-700mkw i zbudowali bliźnika. Skoro na mojej 622mkw mieści się wolno stojacy dom, to jakbym budował z sąsiadem bliźniaka to dopiero miałbym dużo wolnej przestrzeni.. kze a to sorki, moja wina. Myślałam, że Twoją propozycja była jedna działka 500m2. Spoko! Może nie jasno wyrażałem się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 12.07.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 KasiaR, dopiero zauważyłem jaki masz ładny Domek Dzięki Willie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 12.07.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Witam Wszystkich dzisiaj .... i zarazem żegnam ... bo jutro rano wyjeżdżam na zasłużone leniuchowanie . ... Dominikams - moja rada - przestań myśleć o bliźniaku i wróć do korzeni czyli jednorodzinnym.... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 12.07.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Jacek69 - miłego wypoczynku! Ja właśnie z wolna wdrażam się po powrocie good news - było miło i super pogoda bad news - wykonawca ma małe opóźnienie na starcie, a ja już rozgrzany do czerwoności................. lece właśnie na spotkanie z fachowcem od klimy i wentylacji, zoabzcymy co mi powie w tak upalny dzień jak dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.07.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Dominika, to ja chyba nie zrozumiałem - planujecie kupić jedną działkę wspólnie i postawić na niej bliźniak?? To znaczy że potem ja podzielicie - może lepiej od razu kupić 2 małe? Jasne, daj namiary na te małe...(po prawej stronie kanału)... nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.07.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A czy to jest jakiś wielki problem z podzieleniem działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 13.07.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 dominikams , nie wiem jak jest na Białołece. Ale nie powinno byc problemu. Moja sistra czekałana podział działki i warunki zabudowy 3 tygodnie. (Ale nie w Warszawie ). Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 13.07.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 A czy to jest jakiś wielki problem z podzieleniem działki? Jak zwykle wszystko zależy od tego ile się ma czasu......... jeśli plan zakłada kupno i budowę ito na pewno podział przeciagnie temat o kilkanaście tygodni minimum Prześlę kontakt , pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 13.07.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 nikogo nie ma w ..........pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 13.07.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Willie jeszcze ja jestem w ....pracy do 17.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.07.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 I ja jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 14.07.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 hej! no i ja byłem do późna........rodzina jeszcze urlopuje nie ma co się spiesztyć akurat wieczorkiem wczoraj podpisałem umowę z inspektorem nadzoru i gadaliśmy o paru ciekawostkach mojego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 14.07.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 hej! no i ja byłem do późna........rodzina jeszcze urlopuje nie ma co się spiesztyć akurat wieczorkiem wczoraj podpisałem umowę z inspektorem nadzoru i gadaliśmy o paru ciekawostkach mojego projektu A jaki to projekt, bo w końcu nie wiem typowy czy ind.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 14.07.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 najładniejszy przynajmniej dla mnie i mojej PP typowy ale jaki .....nietypowy http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=432 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 14.07.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 No Willie, niezła chatka! fiu fiu... fajne rzuty- o ile pasi do stron świata i rozkładu działki to niezły wybór. a tak na marginesie: może ktoś ma niepotrzebne 100 tys. PLN?ok. 50 tys. narazie też mnie poratuje.... 30?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 14.07.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Faktycznie Willie, chatka 221 m - maluuutka ) Sprawia wrażenie! Mam zamiar zrobić badanie gruntu n.t. poziomu wód, geolog mówi że według przepisów (prawo budowlane) to musi być zrobione badanie gruntu również - nośność, coś tam jeszcze. Czy ktoś z was robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 14.07.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 to lipa z tym prawem pod dom jednorodzinny nie musi być, ale jest wskazane.... kze wykonał własnoręcznie.... a poziom wód to pod POS jest potrzebny ale też nie wg prawa tylko wg wymagań naszej gminy, bo bez tego wydział ochornyśrod nie wyda zgody ale kze właśnieprzeciera szlak z pozwoleniem na POS bezdrenażowe - a takei można stawiąć niezależnie od poziomu wód. bottom line - ja robiłem badanie wód i tyle mi z tego że przy okazji geolog wyrysował przekrój warstw, stwierdzil że dobra gleba pod budowę w praktyce jak wykop zrobie pod ławy to zobaczę naprawdę oj chyba się stęskniłem za Wami, tyle się rozpisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 14.07.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 to lipa z tym prawem pod dom jednorodzinny nie musi być, ale jest wskazane.... kze wykonał własnoręcznie.... a poziom wód to pod POS jest potrzebny ale też nie wg prawa tylko wg wymagań naszej gminy, bo bez tego wydział ochornyśrod nie wyda zgody ale kze właśnieprzeciera szlak z pozwoleniem na POS bezdrenażowe - a takei można stawiąć niezależnie od poziomu wód. bottom line - ja robiłem badanie wód i tyle mi z tego że przy okazji geolog wyrysował przekrój warstw, stwierdzil że dobra gleba pod budowę w praktyce jak wykop zrobie pod ławy to zobaczę naprawdę oj chyba się stęskniłem za Wami, tyle się rozpisuję oj, chyba trza jakieś spotkanie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 14.07.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 tak na szybko to jutro po robocie bo ostatni wolny dzień mam zanim Rodzina wróci ewentualnie w sobote w południe na działce........mogę paliki pokazac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts