kasiaR 15.07.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Willie, domek suuuper. !!! Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 15.07.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 dzięki dzięki dzięki mam nadzieję że już niedługo będę mógł pokazać coś więcej niż rysunki w zasadzie byliśmy zdecydowani na indywidualny..........po roku bezowocnych poszukiwań......i najśmieszniejsze że jeździliśmy wzrokiem po Sewerynce przez rok przeglądając te kilogramy prezentacji zanim nas olśniło że to TEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 15.07.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Chciałam sie pochwalić, że wczoraj zakończyli u mnie więźbe dachową. W środe zaczynaja deskować !!!! Znowu ciesze sie jak dziecko. Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 15.07.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Ale masz fajnie! Muszę podjechać to zobaczyć - jak tam trafić z Białołeckiej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 15.07.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Willie wysłałam Ci na privaPozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 15.07.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Sorki ,że wysyłam na priva, ale myslę, że czasami trafiaja na nasze forum nieproszeni goście. Czytając opisy o naszych budowach, łatwo wywnioskowac jaki materiał juz jest na budowie. Ostatnio bardzo duzo osób kręci sie wokół naszej budowy. Ostnio był Pan baaardzo zainteresowany naszym drewnem na więźbę. Bez przypału podjechał i ogladał drewno. Przyjechła nawet z przyczepką. Ale całe szczęście na naszej budowie jest ktos cały czas i zerka na materiały. Było juz kilka takich osób. A trzy dni temu wpadł na nasza budowę INSPEKTOR PRACY. Chciał nas ukarac , za nilegalny prąd od sąsiada Ale za miast kary chciał ZŁ. Pozdrawiam Was serdecznie i uwaga na to co piszecie. Zdegustowana KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 15.07.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 przykra strona naszej rzeczywistości........ szwagier dwa razy kupował okna połaciowe bo za póxno alarm podłączył a z tym inspektorem to chyba jakiś donos - skąd niby wiedział??? to jest paranoja urzędnicza - wiadomo że inaczej się domu nie zbuduje i nikt tego nie robi dla zysków tylko w ramach tzw sąsiedzkich stosunków (choć jak pamietam to chyba Ty miałaś jakieś negocjacje z "dostawcą")..mój sąsiad ma stan surowy i całośc na pożyczonym, płacił tyle co na liczniku u sąsiada......... I jak się sprawa z inspektorem skończyła??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 15.07.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 kary nie bedzie, a reszty to chyba nie musze pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 15.07.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 tak tak, to ja miałam problemy z "dostawca prądu" . Niestety nie zgodził sie na spisywanie z licznika. Zakończyło sie na kwocie umownej. Teraz już drugi sąsiad rozpoczał budowę. Wiec pewnie teraz od niego wyciaga kase. Ale niestety wyjscia innego nie mamy. Jedyna co dobre to to,że do konca wrzesnia'2005 bedziemy juz mieli prąd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 15.07.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Miłego weekendu Wam życzę !!! Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 15.07.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Miłego weekendu Wam życzę !!! Pozdrawiam KasiaR I nawzajem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 15.07.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Dzięki Willie W takim razie pytanie do kze czy dawałeś do Dz. Ochrony środowiska badanie poziomu wód dla pozwolenia na POS bezdrenażowe? Chyba złożyłeś tam ptojekt POS i coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 15.07.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Kochani, znalazłam super działkę pod nasz bliźniak, ale napotkałam problem chyba nie do przejścia: Pan Agent w Gminie został poinformowany, że dopóki nie będzie kanalizacji, nie będzie zgody na bliźniaka, bo działka za mała (a o to właśnie chodziło, żeby była mniejsza i tańsza ) powiedzieli, że na 1 dom 800 m, czyli na 2 - 1600 ) I teraz moje pytanie: czy jest jakiś na to sposób? Czy myślicie, że jest sens jechać do gminy i rozmawiać z nimi? Czy wyjścia niekonwencjonalne (Kze - ty masz jakoś "inaczej" ) coś by zmieniły? I równie ważne pytanie: czy ktoś wie, kiedy ma być prowadzona kanalizacja - chodzi mi o ul. Berensona - łącząca się z Ostródzką? Czy w gminie mi powiedzą? Bo Pan Agent nie wie. Jest mi strasznie smutno, bo już mieliśmy wszystko gotowe pod tą działkę - projekt na oku i w ogóle, a tak... wszystko na nic. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 15.07.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Kochani, znalazłam super działkę pod nasz bliźniak, ale napotkałam problem chyba nie do przejścia: Pan Agent w Gminie został poinformowany, że dopóki nie będzie kanalizacji, nie będzie zgody na bliźniaka, bo działka za mała (a o to właśnie chodziło, żeby była mniejsza i tańsza ) powiedzieli, że na 1 dom 800 m, czyli na 2 - 1600 ) I teraz moje pytanie: czy jest jakiś na to sposób? Czy myślicie, że jest sens jechać do gminy i rozmawiać z nimi? Czy wyjścia niekonwencjonalne (Kze - ty masz jakoś "inaczej" ) coś by zmieniły? I równie ważne pytanie: czy ktoś wie, kiedy ma być prowadzona kanalizacja - chodzi mi o ul. Berensona - łącząca się z Ostródzką? Czy w gminie mi powiedzą? Bo Pan Agent nie wie. Jest mi strasznie smutno, bo już mieliśmy wszystko gotowe pod tą działkę - projekt na oku i w ogóle, a tak... wszystko na nic. D. nie za duzo wiem, moge się jedynie łączyć z Tobą w bólu ALE... po pierwsze jeśli na tym terenie jest plan zagosp., a tam chyba jest, to takie warunki są zazwyczaj normą: 800 m na bliźniaka (pół), 1000 na wolnost. Zazwyczaj, ale nie wszędzie. a po drugie moja opiekunka, tzn. opiekunka Filipa ma dom na działce 600 m. Dom jest połową bliźniaka. Działka jest wąska i długa. Dzieci opiekunki postanowiły sobie wybudować na dalszej części działki takie jakby dwa elementy segmentu. Zgody na podział nie było. Zbudowali jeden dom, który faktycznie składa się z dwóch cz. Tak jak chcieli. Dom jest od płotu do płotu (potrzebna była zgoda sąsiada). I dopiero teraz po zbudowaniu to dzielą. Nie znam szczegółów prawnych tej sprawy, ale może to Ci posunie coś, poszperaj na ten temat. Mogę się skontaktowac z nimi, może Ci podsuną jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 15.07.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Napisałam do niej maila, może tu zajrzy, bo wiem, że czasem odwiedza forum muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 15.07.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 dzięki Jane!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 15.07.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 domimikams, tam jest aktualny plan zagospodarowania i w nim zapisane te wymogi min powierzchni działek - więc niestety nikt w gminie nic nie pomoże. Przy brakujących 20-50m gmina nie robi problemów, również te wymogi nie dotyczą 'starych' podiałów (podziały do 2003 - chyba) dla domóm wolnostojących (można budować na 700), ale normy dla blizniaka chyba nie do ruszenia. Wariant jane nie polecam.Poszukaj w oklicy Zdziarska - Białołęcka, albo Olesin - tam ok 1500-1600 można znaleśc w cenie 800 przy Ostródzkiej-Berensona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Zaporska 15.07.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.07.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi, jeszcze bedę sprawdzać jedną wersję - podobno ludzie, którzy nie maja zgody na bliźniaka stawiają dom wolnostojący dwurodzinny (czy wielopokoleniowy), któryś z agentów mówił mi nawet o jakimś architekcie na Białołęce, który specjalizuje się w tym ( dom funkcjonuje jak bliźniak, ale formalnie bliźniakiem nie jest). Niestety nie zapisałam sobie namiarów, ale będę temat drążyć Edyta - gratuluje domku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 16.07.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 HEJ! Sam w to nie wierzę ale........... jest dokładnie za 1 minute 17/07 czyli MOJE UROPDZINY i właśnie wpisuje 500 POSTA!!! ale heca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts