Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki dzięki dzięki :wink:

mam nadzieję że już niedługo będę mógł pokazać coś więcej niż rysunki 8)

w zasadzie byliśmy zdecydowani na indywidualny..........po roku bezowocnych poszukiwań......i najśmieszniejsze że jeździliśmy wzrokiem po Sewerynce przez rok przeglądając te kilogramy prezentacji zanim nas olśniło że to TEN :lol:

Sorki ,że wysyłam na priva, ale myslę, że czasami trafiaja na nasze forum nieproszeni goście. Czytając opisy o naszych budowach, łatwo wywnioskowac jaki materiał juz jest na budowie. Ostatnio bardzo duzo osób kręci sie wokół naszej budowy. Ostnio był Pan baaardzo zainteresowany naszym drewnem na więźbę. :o Bez przypału podjechał i ogladał drewno. Przyjechła nawet z przyczepką. :o :x Ale całe szczęście na naszej budowie jest ktos cały czas i zerka na materiały. Było juz kilka takich osób.

A trzy dni temu wpadł na nasza budowę INSPEKTOR PRACY. Chciał nas ukarac , za nilegalny prąd od sąsiada :cry: :evil: Ale za miast kary chciał ZŁ. :( :cry: :-?

Pozdrawiam Was serdecznie i uwaga na to co piszecie.

Zdegustowana KasiaR

przykra strona naszej rzeczywistości........

szwagier dwa razy kupował okna połaciowe bo za póxno alarm podłączył :evil:

a z tym inspektorem to chyba jakiś donos - skąd niby wiedział???

to jest paranoja urzędnicza - wiadomo że inaczej się domu nie zbuduje i nikt tego nie robi dla zysków tylko w ramach tzw sąsiedzkich stosunków (choć jak pamietam to chyba Ty miałaś jakieś negocjacje z "dostawcą")..mój sąsiad ma stan surowy i całośc na pożyczonym, płacił tyle co na liczniku u sąsiada.........

I jak się sprawa z inspektorem skończyła???

tak tak, to ja miałam problemy z "dostawca prądu" . Niestety nie zgodził sie na spisywanie z licznika. Zakończyło sie na kwocie umownej. Teraz już drugi sąsiad rozpoczał budowę. Wiec pewnie teraz od niego wyciaga kase.

Ale niestety wyjscia innego nie mamy. :-?

Jedyna co dobre to to,że do konca wrzesnia'2005 bedziemy juz mieli prąd.

Pozdrawiam :D

Kochani,

znalazłam super działkę pod nasz bliźniak, ale napotkałam problem chyba nie do przejścia: Pan Agent w Gminie został poinformowany, że dopóki nie będzie kanalizacji, nie będzie zgody na bliźniaka, bo działka za mała (a o to właśnie chodziło, żeby była mniejsza i tańsza :roll: ) powiedzieli, że na 1 dom 800 m, czyli na 2 - 1600 :cry: :o )

I teraz moje pytanie: czy jest jakiś na to sposób? Czy myślicie, że jest sens jechać do gminy i rozmawiać z nimi? Czy wyjścia niekonwencjonalne (Kze - ty masz jakoś "inaczej" :wink: ) coś by zmieniły?

I równie ważne pytanie: czy ktoś wie, kiedy ma być prowadzona kanalizacja - chodzi mi o ul. Berensona - łącząca się z Ostródzką? Czy w gminie mi powiedzą? Bo Pan Agent nie wie.

Jest mi strasznie smutno, bo już mieliśmy wszystko gotowe pod tą działkę - projekt na oku i w ogóle, a tak... wszystko na nic.

D.

Kochani,

znalazłam super działkę pod nasz bliźniak, ale napotkałam problem chyba nie do przejścia: Pan Agent w Gminie został poinformowany, że dopóki nie będzie kanalizacji, nie będzie zgody na bliźniaka, bo działka za mała (a o to właśnie chodziło, żeby była mniejsza i tańsza :roll: ) powiedzieli, że na 1 dom 800 m, czyli na 2 - 1600 :cry: :o )

I teraz moje pytanie: czy jest jakiś na to sposób? Czy myślicie, że jest sens jechać do gminy i rozmawiać z nimi? Czy wyjścia niekonwencjonalne (Kze - ty masz jakoś "inaczej" :wink: ) coś by zmieniły?

I równie ważne pytanie: czy ktoś wie, kiedy ma być prowadzona kanalizacja - chodzi mi o ul. Berensona - łącząca się z Ostródzką? Czy w gminie mi powiedzą? Bo Pan Agent nie wie.

Jest mi strasznie smutno, bo już mieliśmy wszystko gotowe pod tą działkę - projekt na oku i w ogóle, a tak... wszystko na nic.

D.

:(

nie za duzo wiem, moge się jedynie łączyć z Tobą w bólu

ALE...

po pierwsze jeśli na tym terenie jest plan zagosp., a tam chyba jest, to takie warunki są zazwyczaj normą: 800 m na bliźniaka (pół), 1000 na wolnost.

Zazwyczaj, ale nie wszędzie.

a po drugie

moja opiekunka, tzn. opiekunka Filipa ma dom na działce 600 m. Dom jest połową bliźniaka. Działka jest wąska i długa. Dzieci opiekunki postanowiły sobie wybudować na dalszej części działki takie jakby dwa elementy segmentu. Zgody na podział nie było. Zbudowali jeden dom, który faktycznie składa się z dwóch cz. Tak jak chcieli. Dom jest od płotu do płotu (potrzebna była zgoda sąsiada). I dopiero teraz po zbudowaniu to dzielą.

Nie znam szczegółów prawnych tej sprawy, ale może to Ci posunie coś, poszperaj na ten temat.

Mogę się skontaktowac z nimi, może Ci podsuną jakiś pomysł.

domimikams,

tam jest aktualny plan zagospodarowania i w nim zapisane te wymogi min powierzchni działek - więc niestety nikt w gminie nic nie pomoże. Przy brakujących 20-50m gmina nie robi problemów, również te wymogi nie dotyczą 'starych' podiałów (podziały do 2003 - chyba) dla domóm wolnostojących (można budować na 700), ale normy dla blizniaka chyba nie do ruszenia. Wariant jane nie polecam.

Poszukaj w oklicy Zdziarska - Białołęcka, albo Olesin - tam ok 1500-1600 można znaleśc w cenie 800 przy Ostródzkiej-Berensona.

Dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi, jeszcze bedę sprawdzać jedną wersję - podobno ludzie, którzy nie maja zgody na bliźniaka stawiają dom wolnostojący dwurodzinny (czy wielopokoleniowy), któryś z agentów mówił mi nawet o jakimś architekcie na Białołęce, który specjalizuje się w tym ( dom funkcjonuje jak bliźniak, ale formalnie bliźniakiem nie jest). Niestety nie zapisałam sobie namiarów, ale będę temat drążyć :wink:

Edyta - gratuluje domku!!