kze 19.07.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Planujemy mieszkać z moim rodzicami. Będziemy budować coś w rodzaju bliźniaka (dwa niezależne mieszkania). Więc minimum to jakieś 800-900 m Na Sprawnej już byłem i kontaktowałem się z agentem. Niestety działki ostro przebrane (zostało tylko 9) większość ze służebnością. I cena chyba zdrowo podskoczyła bo trzba dać ok. 215-230 za metr a jak pamiętam z forum to ty chyba płaciłeś ok. 190 zł/m. Działki tam są niewielkie więc musielibyśmy kupić dwie.... Ale mocno się nad tym zastanawiamy. Tam już jeden gościu kupił 2 działki obok siebie... Płaciłem 182,50. Teraz chodzi po 206-210pln za mkw. ceny ida w górę w miarę jak działki sa sprzedawane.. To normalne.. Służebność ? Myslę, że sprowadzi się ona do tego, że bedą media w tej służebnosci, a dojazd będzie drogą 14KD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 19.07.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 >Teraz chodzi po 206-210pln za mkw. ceny ida w górę w miarę jak >działki sa sprzedawane.. To normalne.. Wiem, że normalne. Ale i tak boli ... A jak jest ze służebnośćią drogi do czasu zbudowania 14KD? Jaka wtedy obowiązuje granica zabudowy? I czy orientujesz się co można zbudować (wg. planów zagospodarowania) na terenie między przyszłą drogą a kanałkiem? Chodzi mi o to czy można się tam spodziewać czegoś uciążliwego np. myjni samochodowej całodobowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 19.07.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Witam Stasiek_ps! Polecam rejon Ostródzkiej w kwestii poszukiwań. Puszczę Ci numer do agenta z którym wspólpracowałem, bedzie miał świeże dane. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 19.07.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.07.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 HEJ KOPARY W DŁOŃ! ruszyło poszukiwanie ropy na mojej działce - wrzuciłbym zdjęcie - ale niech mi ktoś powie jak się kleja je do posta - jak próbuję copyand paste to nie mogę ewentualnie zapraszam do albumiku http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=41634 choć nie mam bladego pojecia czy to chodzi - mnie się ciagle o hasło pyta....... wolałbym więc wkleić na forum - ale JAK??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 20.07.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 mnie też o hasło pyta musisz wylogować się, znaleźć swój album (po nazwie np) i wejść bez logowania Taki link będzie działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 20.07.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 1.Stan cywilny: żonaty-żona Renata 2.dzieci: za kilka dni pierwsze 3.działka 1000m kw adres Kąty Grodziskie, ale wjazd od Berensona 50 m od rowu (?) zapomniałem jak się nazywa ten rów 4.od jutra zaczynam papierologię-jak na razie jestem pełen werwy i zapału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.07.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 mnie też o hasło pyta musisz wylogować się, znaleźć swój album (po nazwie np) i wejść bez logowania Taki link będzie działał Dokładnie Willie, tak jak pisze Jane. Musisz znaleźć album po nazwie i dopiero wklej andres strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.07.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 1.Stan cywilny: żonaty-żona Renata 2.dzieci: za kilka dni pierwsze 3.działka 1000m kw adres Kąty Grodziskie, ale wjazd od Berensona 50 m od rowu (?) zapomniałem jak się nazywa ten rów 4.od jutra zaczynam papierologię-jak na razie jestem pełen werwy i zapału Trzymam za Was kciuki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.07.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 mnie też o hasło pyta musisz wylogować się, znaleźć swój album (po nazwie np) i wejść bez logowania Taki link będzie działał DRUGIE PODEJŚCIE: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=41634&q=Willie&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 20.07.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 no i wreszcie Cię zobaczyliśmy a jeśli chcesz wkleić pojedynczy obrazek: klikasz na obrazek prawym przyciskiem, własciwości, adres obrazka i wklejasz w znacznikach img http://foto.onet.pl/upload/26/97/_507271_n.jpg mam nadzieję, ze nie kłamię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.07.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 no i wreszcie Cię zobaczyliśmy a jeśli chcesz wkleić pojedynczy obrazek: klikasz na obrazek prawym przyciskiem, własciwości, adres obrazka i wklejasz w znacznikach img http://foto.onet.pl/upload/26/97/_507271_n.jpg mam nadzieję, ze nie kłamię Hej - co robi u Ciebie MOJA KOPARA???!! dzięki za pomoc spróbuje wrzucic więcej ale ten album onet starsznie ma mało pojemności, chyba spróbuję gdzie indziej poszukać miejsca.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.07.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 A jak jest ze służebnośćią drogi do czasu zbudowania 14KD? Jaka wtedy obowiązuje granica zabudowy? I czy orientujesz się co można zbudować (wg. planów zagospodarowania) na terenie między przyszłą drogą a kanałkiem? Chodzi mi o to czy można się tam spodziewać czegoś uciążliwego np. myjni samochodowej całodobowej... Granica zabudowy obowiązuje od drogii 14KD. Aktualnie po tej służebności nawet nie jeździmy tylko po drodze 14KD. A w służebnosci będa media. Wszędzie jest mieszkaniówka. Poza tym gmina ten kanałek traktuje z takim nabożeństwem jakby to był zabytek ekologiczny. Sądzę więc, że nie bedzie tematu stacji benzynowej.. Tam są same działki. A Plan Zagospodarowania mówi o max wysokości i ilości lokali (czy mieszkań) na 1ha, tak więc nawet bloki nie za bardzo moga tam w pobliżu powstać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 20.07.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 spróbuje wrzucic więcej ale ten album onet starsznie ma mało pojemności, chyba spróbuję gdzie indziej poszukać miejsca.......... ja mam różne zdjęcia na http://www.album.com.pl tam chyba nie ma limitów ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.07.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Polecam http://www.photosite.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.07.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 no i wreszcie Cię zobaczyliśmy a jeśli chcesz wkleić pojedynczy obrazek: klikasz na obrazek prawym przyciskiem, własciwości, adres obrazka i wklejasz w znacznikach img http://foto.onet.pl/upload/26/97/_507271_n.jpg mam nadzieję, ze nie kłamię Hej - co robi u Ciebie MOJA KOPARA???!! dzięki za pomoc spróbuje wrzucic więcej ale ten album onet starsznie ma mało pojemności, chyba spróbuję gdzie indziej poszukać miejsca.......... Willie, aby zmieściło sie więcej zdjęć ( umnie jest 30 sztuk na Onecie) to musisz zmniejszyć zordzielczość. Jak juz masz zdjęcie u siebie w kompie, otwórz je i w PLIK masz opcje zapisz jako. U mnie dodatkowo otwiera sie opcja z rozdzielczościa. Ustawiam na mniejsza i zapisz. Wtedy zdjęcie zajmuje w labumie tylko 3%-4%. I możesz wklejac ich nawet 40 sztuk. PowodzeniaKasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 20.07.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 a propos pojemności, zdjęć itd...kze, mam pytanie do Ciebieczy Ty umiałbys doradzić w kwestii wyboru jakiegoś miejsca na stronę internetową i zdjęcia może być płatnemam w tej chwili stronę na bezpłatnym koncie interii (pod podpisem jest link - ten domek) ale chciałabym coś o większej pojemności i lepszym transferze.Jest tego pewnie od groma, a mi nie chce się szukać i porównywać. Może masz orientację gdzie najlepiej i najtaniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.07.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Kochana GRUPO !!!PILNIE , a nawet bardzo pilnie szukam ekipy do tynków (gipsowych). Niestety mało kto na forum może polecic jakąs ekipę. Wiekszośc tych przyzwoitych po rozsadnej cenie są juz zajęci. A reszta nie jest godna polecenia. Może Wy coś wiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.07.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 a propos pojemności, zdjęć itd... kze, mam pytanie do Ciebie czy Ty umiałbys doradzić w kwestii wyboru jakiegoś miejsca na stronę internetową i zdjęcia może być płatne mam w tej chwili stronę na bezpłatnym koncie interii (pod podpisem jest link - ten domek) ale chciałabym coś o większej pojemności i lepszym transferze. Jest tego pewnie od groma, a mi nie chce się szukać i porównywać. Może masz orientację gdzie najlepiej i najtaniej? Ja kiedyś próbowałem na republika... Ale nie byłem super zadowolony... Kiepsko obsługiwało się.. Nie mam własnej strony www tzn. mam tylko dziennik budowy na muratorze. Nigdy nie miałem czasu na stworzenie i późniejsza pielęgnacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 20.07.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts