Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Planujemy mieszkać z moim rodzicami. Będziemy budować coś w rodzaju bliźniaka (dwa niezależne mieszkania). Więc minimum to jakieś 800-900 m Na Sprawnej już byłem :) i kontaktowałem się z agentem. Niestety działki ostro przebrane (zostało tylko 9) większość ze służebnością. I cena chyba zdrowo podskoczyła bo trzba dać ok. 215-230 za metr a jak pamiętam z forum to ty chyba płaciłeś ok. 190 zł/m. Działki tam są niewielkie więc musielibyśmy kupić dwie.... Ale mocno się nad tym zastanawiamy.

Tam już jeden gościu kupił 2 działki obok siebie...

Płaciłem 182,50. Teraz chodzi po 206-210pln za mkw. ceny ida w górę w miarę jak działki sa sprzedawane.. To normalne..

Służebność ? Myslę, że sprowadzi się ona do tego, że bedą media w tej służebnosci, a dojazd będzie drogą 14KD.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

>Teraz chodzi po 206-210pln za mkw. ceny ida w górę w miarę jak >działki sa sprzedawane.. To normalne..

Wiem, że normalne. Ale i tak boli :( ...

A jak jest ze służebnośćią drogi do czasu zbudowania 14KD? Jaka wtedy obowiązuje granica zabudowy?

I czy orientujesz się co można zbudować (wg. planów zagospodarowania) na terenie między przyszłą drogą a kanałkiem? Chodzi mi o to czy można się tam spodziewać czegoś uciążliwego np. myjni samochodowej całodobowej...

HEJ KOPARY W DŁOŃ!

ruszyło poszukiwanie ropy na mojej działce - wrzuciłbym zdjęcie - ale niech mi ktoś powie jak się kleja je do posta - jak próbuję copyand paste to nie mogę :cry:

ewentualnie zapraszam do albumiku

http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=41634

choć nie mam bladego pojecia czy to chodzi - mnie się ciagle o hasło pyta....... :-?

wolałbym więc wkleić na forum - ale JAK???????

:o :o :o

1.Stan cywilny: żonaty-żona Renata

2.dzieci: za kilka dni pierwsze

3.działka 1000m kw adres Kąty Grodziskie, ale wjazd od Berensona 50 m od rowu (?) zapomniałem jak się nazywa ten rów

4.od jutra zaczynam papierologię-jak na razie jestem pełen werwy i zapału :D

Trzymam za Was kciuki !!! :wink:

:wink:

no i wreszcie Cię zobaczyliśmy ;)

a jeśli chcesz wkleić pojedynczy obrazek:

klikasz na obrazek prawym przyciskiem, własciwości, adres obrazka

i wklejasz w znacznikach img

http://foto.onet.pl/upload/26/97/_507271_n.jpg

mam nadzieję, ze nie kłamię ;)

Hej - co robi u Ciebie MOJA KOPARA???!! :wink: :lol: 8)

dzięki za pomoc :p

spróbuje wrzucic więcej

ale ten album onet starsznie ma mało pojemności, chyba spróbuję gdzie indziej poszukać miejsca..........

A jak jest ze służebnośćią drogi do czasu zbudowania 14KD? Jaka wtedy obowiązuje granica zabudowy?

I czy orientujesz się co można zbudować (wg. planów zagospodarowania) na terenie między przyszłą drogą a kanałkiem? Chodzi mi o to czy można się tam spodziewać czegoś uciążliwego np. myjni samochodowej całodobowej...

Granica zabudowy obowiązuje od drogii 14KD. Aktualnie po tej służebności nawet nie jeździmy tylko po drodze 14KD. A w służebnosci będa media.

Wszędzie jest mieszkaniówka. Poza tym gmina ten kanałek traktuje z takim nabożeństwem jakby to był zabytek ekologiczny. Sądzę więc, że nie bedzie tematu stacji benzynowej.. :wink:

Tam są same działki. A Plan Zagospodarowania mówi o max wysokości i ilości lokali (czy mieszkań) na 1ha, tak więc nawet bloki nie za bardzo moga tam w pobliżu powstać... 8)

no i wreszcie Cię zobaczyliśmy ;)

a jeśli chcesz wkleić pojedynczy obrazek:

klikasz na obrazek prawym przyciskiem, własciwości, adres obrazka

i wklejasz w znacznikach img

http://foto.onet.pl/upload/26/97/_507271_n.jpg

mam nadzieję, ze nie kłamię ;)

Hej - co robi u Ciebie MOJA KOPARA???!! :wink: :lol: 8)

dzięki za pomoc :p

spróbuje wrzucic więcej

ale ten album onet starsznie ma mało pojemności, chyba spróbuję gdzie indziej poszukać miejsca..........

Willie, aby zmieściło sie więcej zdjęć ( umnie jest 30 sztuk na Onecie) to musisz zmniejszyć zordzielczość. Jak juz masz zdjęcie u siebie w kompie, otwórz je i w PLIK masz opcje zapisz jako. U mnie dodatkowo otwiera sie opcja z rozdzielczościa. Ustawiam na mniejsza i zapisz. Wtedy zdjęcie zajmuje w labumie tylko 3%-4%. I możesz wklejac ich nawet 40 sztuk.

PowodzeniaKasiaR :wink:

a propos pojemności, zdjęć itd...

kze, mam pytanie do Ciebie

czy Ty umiałbys doradzić w kwestii wyboru jakiegoś miejsca na stronę internetową i zdjęcia

może być płatne

mam w tej chwili stronę na bezpłatnym koncie interii (pod podpisem jest link - ten domek) ale chciałabym coś o większej pojemności i lepszym transferze.

Jest tego pewnie od groma, a mi nie chce się szukać i porównywać. Może masz orientację gdzie najlepiej i najtaniej?

a propos pojemności, zdjęć itd...

kze, mam pytanie do Ciebie

czy Ty umiałbys doradzić w kwestii wyboru jakiegoś miejsca na stronę internetową i zdjęcia

może być płatne

mam w tej chwili stronę na bezpłatnym koncie interii (pod podpisem jest link - ten domek) ale chciałabym coś o większej pojemności i lepszym transferze.

Jest tego pewnie od groma, a mi nie chce się szukać i porównywać. Może masz orientację gdzie najlepiej i najtaniej?

Ja kiedyś próbowałem na republika... Ale nie byłem super zadowolony... Kiepsko obsługiwało się.. Nie mam własnej strony www tzn. mam tylko dziennik budowy na muratorze. Nigdy nie miałem czasu na stworzenie i późniejsza pielęgnacje.