Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Ja bym was chciała jeszcze pomęczyć o kwestie finansowe :wink: - ustalamy je właśnie z sąsiadami - i bardzo byśmy chcieli wiedzieć ile PLN mamy mieć w kieszeni (do wydania :cry: ) zanim dostaniemy PNB: czy ktoś moze mi powiedzieć, ile się płaci mniej więcej za te wszystkie papiery, wyrysy, geodetę i co tam jeszcze trzeba (projekt będzie indywidualny chyba, więc to liczę oddzielnie). Nie chodzi mi o poszczególne kwoty, ale o taką mniej wiecej liczbę :roll:

Aha - jakieś projekty przyłączy też zdaje się trzeba wliczyć?

KasiaR: ja znam tylko ekipe do wykończeniówki, nie wiem, czy robia tynki zewnetrzne, ale prześlę Ci wiadomość na priva.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja bym was chciała jeszcze pomęczyć o kwestie finansowe :wink: - ustalamy je właśnie z sąsiadami - i bardzo byśmy chcieli wiedzieć ile PLN mamy mieć w kieszeni (do wydania :cry: ) zanim dostaniemy PNB: czy ktoś moze mi powiedzieć, ile się płaci mniej więcej za te wszystkie papiery, wyrysy, geodetę i co tam jeszcze trzeba (projekt będzie indywidualny chyba, więc to liczę oddzielnie). Nie chodzi mi o poszczególne kwoty, ale o taką mniej wiecej liczbę :roll:

KasiaR: ja znam tylko ekipe do wykończeniówki, nie wiem, czy robia tynki zewnetrzne, ale prześlę Ci wiadomość na priva.

Dominikams ale ja własnie szukam ekipy do tynków wewnetrzych gipsowych !!!. Więc prosze podaj mi te namiary . pls :-? :wink:

Pozdrawiam i dziekuję

Dominikams jeżeli chodzi o koszty to (podaje ile my płacilismy):

projekt indywidulany -2200 zł bez faktury

geodeta mapki - 500zł

geodeta wytyczenie - 500zł

inne opłaty w UG Białołeka -max 200zł

Kierownik budowy - 1200zł (mogę Ci polecic mojego :wink: )

Razem wychodzi: 4 600,00 zł

Pozdrawiam

KasiaR :wink:

P.S. najwiekszy koszt to Notariusz (przy zakupie działki ) :(

Do tego co napisała kasiaR dodam:

za podłączenie prądu 1500-2000 w zależności od zamówionych KW

badania geotechniczne gruntu - 300-800 - w zależności jakie - tylko poziom wod gruntowych (jeżeli chcesz oczyszczalnie) czy również nośność gruntu i inne (czasami wymaga architekt)

studnia - 450-600 (zależy jak głęboka)

Nie są to wydatki bezpośrednie przy uzyskaniu PNB, ale bez tego nie zaczniesz budowę (tak samo wytyczenie budynku - już po otrzymaniu PNB)

Nowy jestem i witam forumowiczów serdecznie.

Widziałem dużo pytań o przyszłe komponowanie się sznurów szybko jadących samochodów w krajobraz wschodniej Białołękę. Polecam w tej kwestii plan Warszawy o nazwie "WARSZAWA ATLAS MIASTA", o okładce w tonacji żółto-ciemnogranatowej, wydany przez "Copernicus", wydanie trzecie z 2005r. (kupiłem w Carefourze na Głębockiej ze trzy miesiące temy) - nie dość że zawiera linią przewywaną przebieg i nazwy planowanych tras (według PZP ekspresowych) to również i ulice które zostały nazwane pół roku temu (np. na wschód od Mochtyńskiej od niedawna jest Aroniowa, przy której zdecydowaliśmy się nabyć wymaganych przez PZP kilka metrów2).

Na tej mapie zaznaczone są: Trasa Mostu Północnego i Trasa Olszynki Grochowskiej. Nowo-Wincentego będzie przdłużeniem TOG na północ w kierunku pętli autobusoej Olesin.

Przebiegi te potwierdza inna mapa, którą przypadkiem dostałem pod koniec 2004 w Urzędzie Dzielnicy.

Pozdrawiam

w kwstii nazwy ulicy - inni na przykład mieli nastąpujący ciekawy pomysł: http://www.bialoleka.waw.pl/wladze/druki_2005/druk_194.doc.

Warunek jest żeby jeszcze nie było ulicy o takiej nazwie - w Radzie Dzielnicy w Urzędzie Dzielnicy mają telefon do Pani która szybko sprawdza czy nazwa jest wolna w zakresie całej Warszawy.

jane, ja niedoświadczony forumowicz, to sobie myślę że jak na Aroniowej mam szczere pole a na Tarchominie mieszkam to hop-siup i Tarchomin jest w profilu. ?.

Aha, już kumam, to było w kwestii uzupełnienia danych...

Rodzina: żona i dwulatek

Białołęka - bo tu na zachodzie dzielnicy w bloku w spokojnej okolicy mieszkam i z tęsknotą patrzę na zielony i cichy wschód.

Pole przyszłej bitwy: w stanie naturalnym (chwasty i inne byliny), 0 betonu, zero siatki ogrodzeniowej. Prąd na etapie kreślenia projektu (wykonywanego w ramach umowy o przyłączenie przez lokalnego monopolistę). Innych mediów brak.

jane, ja niedoświadczony forumowicz, to sobie myślę że jak na Aroniowej mam szczere pole a na Tarchominie mieszkam to hop-siup i Tarchomin jest w profilu. ?.

Aha, już kumam, to było w kwestii uzupełnienia danych...

Rodzina: żona i dwulatek

Białołęka - bo tu na zachodzie dzielnicy w bloku w spokojnej okolicy mieszkam i z tęsknotą patrzę na zielony i cichy wschód.

Pole przyszłej bitwy: w stanie naturalnym (chwasty i inne byliny), 0 betonu, zero siatki ogrodzeniowej. Prąd na etapie kreślenia projektu (wykonywanego w ramach umowy o przyłączenie przez lokalnego monopolistę). Innych mediów brak.

Spóźniony z leksza witam serdecznie :wink:

Strasznie fajnie że taki Tłum Nowych Białołeczan wpada :lol:

i dla przypomnienia - PIN Śpiocha tym razem do Renatki. Albo Petronka. Niech się podzielą :wink:

Własnie dzwoniła UG Białołeka i dowiedziałam się,że juz możemy pisac podanie o nadanie nazwy ulicy. :D

Tylko trzeba wymyśleć coś. :wink: Tylko co? :o Zielonego pojęcie nie mam na jakiej ulicy chciałabym mieszkać :-? :o :roll: :roll: :roll: :roll:

Może macie jakieś propozycje?? :roll: :roll: :D

Pozdrawiam

:wink: KasiaR

Pomyśl sobie Coś Miłego. I tak nazwij ulicę :wink:

A jak wszystko zawiedzie zawsze można nazwać GŁÓWNA :p

KASIA R

b. proszę prawdziwi górale

nie piją nie palą / e chyba nieeee /

nie klną - naprawdę

robili u mnie - dzieło do obejrzenia !!!!

kontakt z ich menażerem

p. Jan Zasadny tel. 0608 395 179

mogą być obecnie zajęci , ale warto nawet na nich zaczekać - serio - serio

a tak na marginesie p. Jan koordynuje całą ekipą od murarzy do wykończeniowców - klasa wykonania wyższa od przeciętnej

niestety ceny też nie najniższe, ale negocjacje możliwe

a przy okazji może ktoś poszukuje R-betki - leży i się nudzi, oraz

styropian FS 20/10 - okazyjnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! został i leży w hurtowni

pozdrv. murman

KASIA R

b. proszę prawdziwi górale

nie piją nie palą / e chyba nieeee /

nie klną - naprawdę

robili u mnie - dzieło do obejrzenia !!!!

kontakt z ich menażerem

p. Jan Zasadny tel. 0608 395 179

mogą być obecnie zajęci , ale warto nawet na nich zaczekać - serio - serio

a tak na marginesie p. Jan koordynuje całą ekipą od murarzy do wykończeniowców - klasa wykonania wyższa od przeciętnej

niestety ceny też nie najniższe, ale negocjacje możliwe

a przy okazji może ktoś poszukuje R-betki - leży i się nudzi, oraz

styropian FS 20/10 - okazyjnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! został i leży w hurtowni

pozdrv. murman

Dzieki MURMAN a tynki gipsowe wewnetrzne robią ???

:wink:

w kwstii nazwy ulicy - inni na przykład mieli nastąpujący ciekawy pomysł: http://www.bialoleka.waw.pl/wladze/druki_2005/druk_194.doc.

Warunek jest żeby jeszcze nie było ulicy o takiej nazwie - w Radzie Dzielnicy w Urzędzie Dzielnicy mają telefon do Pani która szybko sprawdza czy nazwa jest wolna w zakresie całej Warszawy.

Dziekuję śpioch!!

I witam w naszej Grupie!!!!

:wink: :D

Pozdrawiam

KasiaR :D