jankazik 22.07.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 ...właśnie z tą firmą rozmawiamy na temat POS. Konkretni ludzie. Pewnie się zdecydujemy. Jakie masz planowane koszty POS-a ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 22.07.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 ...właśnie z tą firmą rozmawiamy na temat POS. Konkretni ludzie. Pewnie się zdecydujemy. Jakie masz planowane koszty POS-a ? pzdr Wiesz co , mój mąz z nimi rozmawiał, ale jeżeli dobrze pamietam to 6 tyś z ogonkiem zł z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 22.07.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 I - tak jak u Broncia - oni zalatwiają wszystkie papiery w UG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 22.07.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 I - tak jak u Broncia - oni zalatwiają wszystkie papiery w UG ? Tak nam mówili że wszysto załatwiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 22.07.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Dzięki. Mam nadzieję, że napiszesz jak załatwili ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 22.07.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Dzięki. Mam nadzieję, że napiszesz jak załatwili ? pzdr jankazik, ale jeszcze to troche czasu zajmie. Bo jak juz pisałam to dopiero sie z nimi dogadujemy. Mam nadzieję,że wszystko bedzie o.k. Jak już bedzie pewne to dam Ci znać. Serdecznie pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 22.07.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 --> Broncio parę postów wyżej pytałem o POŚ. Odpowiesz ? pzdr Przepraszam, nie mogłem znaleźć papierów. Oczyszczalnia ma 3,5m sześciennego, trzykomorowa. Cena to 5800zł za wszystko. W cene nie jest tylko wliczony transport żwiru (natomiast żwir tak). Jak bedziesz chciał to możesz podjechać i zobaczyc jak to będzie wyglądało. Montaż ma być w sierpniu. Firma można powiedzieć jest monopolistą na Białołęce. Zakładają bardzo dużo oczyszczalni na naszym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 22.07.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Mili moi, czy ktoś już zamontował szambo? chcę porównać z ofertą, jaką dostałem. kurza męka, ale to wszystko kosztuje... a propos tempa - u mnie ze 2 tyg. obsuwy a i tak sprztykałem się z kaszy, leżę na glebie i czekam na lewar (ma ktoś ze 2 dychy wolne od zaraz ?) w 1 dzień zepsułem plan ocieplania ścian wełną na rzecz surowca do pakowania telewizorów, oczywiście przez brak cashy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 22.07.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 --> KasiaRDziękuję, ja jestem na etapie planowania i chłonę wszelkie informacje również na ten temat. --> BroncioDziękuję za zaproszenie, chętnie obejrzę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 22.07.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Nowa mapka już działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 23.07.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Do kze - na temat oczyszczalni kze, powiedzieli mi a potem znalazłem w przepisach że budowę oczyszczalni o przepustowości do 5 m3 na dobę można jedynie zgłosić (do gminy) nie uzyskując opinii z działu ochrony środowiska: Dz.U. Nr 75/02 r. poz.690 §26: 3. W razie braku warunków przyłączenia sieci wodociągowej i kanalizacyjnej działka, o której mowa w ust. 1, może być wykorzystana pod zabudowę budynkami przeznaczonymi na pobyt ludzi, pod warunkiem zapewnienia możliwości korzystania z indywidualnego ujęcia wody, a także zastosowania zbiornika bezodpływowego lub przydomowej oczyszczalni ścieków, jeżeli ich ilość nie przekracza 5 m3 na dobę. Jeżeli ilość ścieków jest większa od 5 m3, to ich gromadzenie lub oczyszczanie wymaga pozytywnej opinii właściwego terenowo inspektora ochrony środowiska. Może są inne przepisy, o których nie wiem, za ta pani z urzędu chce badania, projekty, coś tam jesze - dla przeciętnego domku na 4-5 osób scieków będzie do 5m3 - zresztą przepustowość jest zawsze napisana w danych technicznych oczyszczalni. Pojawiło sie na forum (dz. ogłoszenia) ogłoszenie firmy Bioeko - twoja "pierwsza miłość", ceny teraz ok 6.500, ale chyba muszą jeszcze kilka set zejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.07.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Do kze - na temat oczyszczalni kze, powiedzieli mi a potem znalazłem w przepisach że budowę oczyszczalni o przepustowości do 5 m3 na dobę można jedynie zgłosić (do gminy) nie uzyskując opinii z działu ochrony środowiska: Dz.U. Nr 75/02 r. poz.690 §26: 3. W razie braku warunków przyłączenia sieci wodociągowej i kanalizacyjnej działka, o której mowa w ust. 1, może być wykorzystana pod zabudowę budynkami przeznaczonymi na pobyt ludzi, pod warunkiem zapewnienia możliwości korzystania z indywidualnego ujęcia wody, a także zastosowania zbiornika bezodpływowego lub przydomowej oczyszczalni ścieków, jeżeli ich ilość nie przekracza 5 m3 na dobę. Jeżeli ilość ścieków jest większa od 5 m3, to ich gromadzenie lub oczyszczanie wymaga pozytywnej opinii właściwego terenowo inspektora ochrony środowiska. Może są inne przepisy, o których nie wiem, za ta pani z urzędu chce badania, projekty, coś tam jesze - dla przeciętnego domku na 4-5 osób scieków będzie do 5m3 - zresztą przepustowość jest zawsze napisana w danych technicznych oczyszczalni. Pojawiło sie na forum (dz. ogłoszenia) ogłoszenie firmy Bioeko - twoja "pierwsza miłość", ceny teraz ok 6.500, ale chyba muszą jeszcze kilka set zejść To co ja wiem to rzeczywiscie po uzyskaniu PnB fakt budowy POS wystarczy zgłosić w UG. Niemniej wydaje mi się, że warto by Pani od ochrony środowiska była w temacie. W przeciwnym wypadku (tak mi się wydaje) to chyba może uprzykrzyć Ci zycie.. Ale moze myle sie. Dlatego poszedłem z projektami do tej Pani z zapytaniem co ona sądzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 25.07.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 kze, jeżeli nie ma podstawy prawnej - to nic ta miła Pani od środowiska nie możę zrobić, porostu te wymagania o poziomie wód jeżeli istneją to muszą być w prawie wodnym, raczej nie budowlanym, więc pytanie pozostaje - gdzie?A tak na marginesie to znam kilka osób - a raczej domków na Białołęce z oczyszczalnią, jedna chyba nawet nie zgloszona do UG - i nikt nie otrzymywał zgody dz. środowiska, dlatego tak się tym interesuję - czy jest to legalne nie zbierać tych papierków do środowiska, jedynie zgłosić budowę oczyszczalni. Formalnie (mogą sie przyczepić potem) - muszą być zachowane wymagane odległości do granicy działki, domu i studni (jeżeli jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 25.07.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Opinia Ochrony to pierwsza rzecz o jaka zapytali mnie w gminie gdy zobaczyli w papierach że robiłem badania gruntu. Ewidentnie domagają się tego papierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 25.07.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 W sobotę urodził nam się syn. . Kubuś ma 3.6 kg i 56 cm. Narodzi ny syna to pierwsza rzecz jaka skutecznie odciągnęła moje myśli od przyszłej budowy! o jak to fajnie pomyśleć o czymś innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 25.07.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 W sobotę urodził nam się syn. . Kubuś ma 3.6 kg i 56 cm. Narodzi ny syna to pierwsza rzecz jaka skutecznie odciągnęła moje myśli od przyszłej budowy! o jak to fajnie pomyśleć o czymś innym Gratulacje!!!!! Teraz to dopiero będziecie mieć motywację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 25.07.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 W sobotę urodził nam się syn. . Kubuś ma 3.6 kg i 56 cm. Narodzi ny syna to pierwsza rzecz jaka skutecznie odciągnęła moje myśli od przyszłej budowy! o jak to fajnie pomyśleć o czymś innym GRATULACJE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.07.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 W sobotę urodził nam się syn. . Kubuś ma 3.6 kg i 56 cm. Narodzi ny syna to pierwsza rzecz jaka skutecznie odciągnęła moje myśli od przyszłej budowy! o jak to fajnie pomyśleć o czymś innym Super!!! Ale kawał chłopa.. 3.6kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 26.07.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 W sobotę urodził nam się syn. . Kubuś ma 3.6 kg i 56 cm. Narodzi ny syna to pierwsza rzecz jaka skutecznie odciągnęła moje myśli od przyszłej budowy! o jak to fajnie pomyśleć o czymś innym GRATULACJE !!!!! Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 26.07.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 W sobotę urodził nam się syn. . Kubuś ma 3.6 kg i 56 cm. Narodzi ny syna to pierwsza rzecz jaka skutecznie odciągnęła moje myśli od przyszłej budowy! o jak to fajnie pomyśleć o czymś innym Gratuluję!!! Kiedy pępkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts