dominikams 26.07.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 W sobotę urodził nam się syn. . Kubuś ma 3.6 kg i 56 cm. Narodzi ny syna to pierwsza rzecz jaka skutecznie odciągnęła moje myśli od przyszłej budowy! o jak to fajnie pomyśleć o czymś innym Gratuluję i zazdroszczę (mam dwie córki ) Broncio, podaj z łaski swojej namiary na tego monopolistę w POŚ I uwaga - pytanie do wszystkich: sprawa przyłacza prądu: czy macie w umowach linię napowietrzną czy kabelek pod ziemią? Czy ktoś wam dał prawo wyboru, czy robią jak im pasuje? Pozdr. Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 26.07.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witam Stasiek_ps! Polecam rejon Ostródzkiej w kwestii poszukiwań. Puszczę Ci numer do agenta z którym wspólpracowałem, bedzie miał świeże dane. pozdrawiam Cześć, Czy mógłbyś się podzielić namiarami na tego agenta? Pozdrawiam, Zlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 26.07.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 W sobotę urodził nam się syn. . Kubuś ma 3.6 kg i 56 cm. Narodzi ny syna to pierwsza rzecz jaka skutecznie odciągnęła moje myśli od przyszłej budowy! o jak to fajnie pomyśleć o czymś innym Gratuluję i zazdroszczę (mam dwie córki ) Broncio, podaj z łaski swojej namiary na tego monopolistę w POŚ I uwaga - pytanie do wszystkich: sprawa przyłacza prądu: czy macie w umowach linię napowietrzną czy kabelek pod ziemią? Czy ktoś wam dał prawo wyboru, czy robią jak im pasuje? Pozdr. Dominika Dominikams , my mamy mieć w ziemi, I chyba ZE nie daje wyboru-robi jak chce. Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 26.07.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 w podaniu do ZE jest możliwość zaznaczenie jaką chcesz - kabel czy napowietrzna, ale chyba jeszcze zależy od tego co wybiorą sąsiedzi - może ZE wybiera to co chce większość. Jeszcze słyszałem że teraz prąd budowlany prawie zawsze robią napowietrzną a stały - prawie zawsze kablem. Willie, gratulacje - masz już tyyyleee domu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 26.07.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Witam Stasiek_ps! Polecam rejon Ostródzkiej w kwestii poszukiwań. Puszczę Ci numer do agenta z którym wspólpracowałem, bedzie miał świeże dane. pozdrawiam Cześć, Czy mógłbyś się podzielić namiarami na tego agenta? Pozdrawiam, Zlu Ja również jestem zainteresowany tymi namiarami. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 27.07.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Broncio, podaj z łaski swojej namiary na tego monopolistę w POŚ Pozdr. Dominika Podaję namiary na firmę od oczyszczalni (namiary były juz na forum w różnych miejscach także mam nadzieję że nikt sie nie przyczepi): WID-BUD ul. Drogowa9 tel. 676-84-69 kom. 601-36-14-96 http://www.wid-bud.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 27.07.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 No spadamy w oczach rozumiem że wszyscy albo budują albo biegają z paierami albo urlopują........ ja akurat: - myśle czy skrócić komin - myślę kiedy instalować odkurzacvz i który - myślę jak sensownie reku i kto mi to zrobi - myśle czy na etapie fundamentów nie zapomniałem o czymś - myslę, myślę i myślę........ I NIC PRZEZ TO NIE ROBIĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 27.07.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 --> Stasiek_ps!--> WillieDziękuję za namiary.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.07.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 No spadamy w oczach rozumiem że wszyscy albo budują albo biegają z paierami albo urlopują........ ja akurat: - myśle czy skrócić komin - myślę kiedy instalować odkurzacvz i który - myślę jak sensownie reku i kto mi to zrobi - myśle czy na etapie fundamentów nie zapomniałem o czymś - myslę, myślę i myślę........ I NIC PRZEZ TO NIE ROBIĘ! Willie, a czy ogrzewanie kominkowe tez przewidujesz? Bo ja sie zastanawiam jak połączyć to razem (znaczy się reku z kominkiem) Kto ci robił projekt wentylacji? czy jest to gratis przy zakupie reku i instalacji? Jak to sie odbywa? zanosisz projekt domu i ci robią? A nawiasem mówiąc - bardzo bym chciała miec takie problemy jak ty Broncio - dzięki za namiary, buźka! D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 27.07.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Ogrzewanie przewiduję z kominka, ale bez łączenia z reku i wentylacją. Po namyśle i lekturach jednak wydaje mi się że to trochę zbyt piekne żeby się nie martwić (na etapie robienia raz, na etapie uzytkowania dwa). Dostałem namiar na fachowca który tak właśnie zrobił Maluszkowi i do dziś gra i trąbi. Jutro znim pogadam. Ale na dziś to odrębny DGP i odrebna wentylacja z reku. Projekt wentylacji robi inny fachowiec, ale cos mu wolno idzie + miał kilka nietypowych koncepcji. Na wszelki wypadek spotykam się z tym drugim i zobaczymy co powie. Generalnie wszędzie zabieram skany z projektu - rzuty parter+poddasze + przekroje. Też chciałem mieć takie problemy jak mam czego i Tobie szybko życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 28.07.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Prośba o pomoc: nie wiecie gdzie w okolicy można podjechać z 10 letnią renówka (renault9) której włacza się lampka akumulatora w trakcie jazdy - pewnikiem coś z alternatorem - szukam jakiegoś sensownego warszattu za małe pieniądze - wpadła rodzina z daleka akurat a ja akurat nie w temacie bo jeżdzę tylko po autoryzowanych w ramach gwarancji......... a tam normalnie kasują 100 zł za trzasnięcie drzwiami wejściowymi Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.07.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Prośba o pomoc: nie wiecie gdzie w okolicy można podjechać z 10 letnią renówka (renault9) której włacza się lampka akumulatora w trakcie jazdy - pewnikiem coś z alternatorem - szukam jakiegoś sensownego warszattu za małe pieniądze - wpadła rodzina z daleka akurat a ja akurat nie w temacie bo jeżdzę tylko po autoryzowanych w ramach gwarancji......... a tam normalnie kasują 100 zł za trzasnięcie drzwiami wejściowymi Dzieki Ja znam, ale w Brwinowie.. Tam serwisuję swój.. W autoryzowanych dla mnie za drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 28.07.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Cześć! Mam problem z wyborem działki. Generalnie już się zdecydowałem co do okolicy i tam jest parę działek do wyboru. Teren jest lekko pofalowany i trudno mi ocenić tak na oko która działka jest stosunkowo najlepiej położona względem innych. Kto może pomóc w takim temacie? Geodeta czy architekt? Jeśli mielibyście namiary na jakiegoś fachowca, który za jakieś rozsądne pieniądze przespacerował by się ze mną po tym polu i doradził to dajcie znać. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.07.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Prośba o pomoc: nie wiecie gdzie w okolicy można podjechać z 10 letnią renówka (renault9) której włacza się lampka akumulatora w trakcie jazdy - pewnikiem coś z alternatorem - szukam jakiegoś sensownego warszattu za małe pieniądze - wpadła rodzina z daleka akurat a ja akurat nie w temacie bo jeżdzę tylko po autoryzowanych w ramach gwarancji......... a tam normalnie kasują 100 zł za trzasnięcie drzwiami wejściowymi Dzieki Już ci pisze na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 28.07.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Prośba o pomoc: nie wiecie gdzie w okolicy można podjechać z 10 letnią renówka (renault9) której włacza się lampka akumulatora w trakcie jazdy - pewnikiem coś z alternatorem - szukam jakiegoś sensownego warszattu za małe pieniądze - wpadła rodzina z daleka akurat a ja akurat nie w temacie bo jeżdzę tylko po autoryzowanych w ramach gwarancji......... a tam normalnie kasują 100 zł za trzasnięcie drzwiami wejściowymi Dzieki Już ci pisze na priva dziekuję............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 28.07.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Cześć! Mam problem z wyborem działki. Generalnie już się zdecydowałem co do okolicy i tam jest parę działek do wyboru. Teren jest lekko pofalowany i trudno mi ocenić tak na oko która działka jest stosunkowo najlepiej położona względem innych. Kto może pomóc w takim temacie? Geodeta czy architekt? Jeśli mielibyście namiary na jakiegoś fachowca, który za jakieś rozsądne pieniądze przespacerował by się ze mną po tym polu i doradził to dajcie znać. Pozdrowienia To zależy o jaką pomoc Ci chodzi. Jeśli "najlepszość" ma polegać na równości terenu to geodeta ze swoją Maszynerią. Jeśli o względy "wizualne" to architekt. Albo zrób Test Łosia. Powędruj przypadkowo po tyhc działkach zamykając gdzieniegdzie oczy i obracając się dokoła. Może po otwarciu Serce da ci znać że To TU powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 28.07.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 No dobrze Ludziska! I am back! Urlop za mną (niestety) , mnóstwo pracy przede mną ..... niestety z tego powodu nie zdołam (z całą pewnością, bo byliście niezwykle płodni - jak zawsze ) przeczytać tego co w tym czasie pojawiło się na naszej Grupie T-B. Jedna wiadomość ode mnie: humus już zdjęty i budowa zacznie się za chwileczkę ... jeszcze tylko kierownik budowy dostarcy do nadzoru budowlanego .... UWAGA: zaświadczenie o stanie zdrowia !!! Kuriozalne ale prawdziwe - zażyczyli sobie.. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.07.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 No a co ty Jacek się dziwisz? Muszą sprawdzić, czy serce wytrzyma pomysły wykonawców i inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 28.07.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Prośba o pomoc: nie wiecie gdzie w okolicy można podjechać z 10 letnią renówka (renault9) której włacza się lampka akumulatora w trakcie jazdy - pewnikiem coś z alternatorem - szukam jakiegoś sensownego warszattu za małe pieniądze - wpadła rodzina z daleka akurat a ja akurat nie w temacie bo jeżdzę tylko po autoryzowanych w ramach gwarancji......... a tam normalnie kasują 100 zł za trzasnięcie drzwiami wejściowymi Dzieki nienajgorszy jest serwis przy Grochowskiej nazywa się toto GARAŻ Renault czy jakoś tak jeździłam i nie zdzierają tak bardzo nie dojeżddżając do Geanta i przed Statoil - za przystankiem autobusowym po prawej stronie wjazd - głębiej - po lewej na końcu jak chcesz mogę namierzyć tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 29.07.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 No a co ty Jacek się dziwisz? Muszą sprawdzić, czy serce wytrzyma pomysły wykonawców i inwestora szczególnie inwestora i jego żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts