Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki, Kze!

A tak do wszystkich - na jakiej głębokości macie wody gruntowe - pamiętam, że kiedys było o tym, ale mi sie nie chcę przekopywać się przez te 20 stron :oops:

Czy te kanałki na Białołęce (takie małe i waskie - nie mówię o żerańskim :wink: ) maja się jakoś do poziomu wód?

D.

U mnie w marcu 1,3

w lipcu 2,0

Może zacznijmy w sobotę wieczorem, to z rozpoczęciem picia piwa o 10 nie będzie problemu - po prostu będziemy kontynuować :lol: a i Kze się wtedy załapie :wink:

A tak przy okazji - KZE: poproszę o instrukcję badań gruntu, którą przeprowadziłeś - rozumiem, ze wytłumaczysz to łopatologicznie, tj. weź łopatę i kop :lol: . Ale tak na poważnie - kiedy zdjęcia? Dopiero po pojawieniu się wody? Co mają uchwycić te zdjęcia? Co dokładnie tam mierzysz - oprócz poziomu wód gruntowych?

Pa,

D.

PYTANIE: badania gruntu są obowiązkowe przy PnB (z szambem szczelnym) czy to chodzi tylko o POS?

Mam pytanie

Jak wiecie (Ci co widzieli), moja działka jest narożna, czyli dwa boki przylegają do drogi.

Zakładaliśmy wjazd od tej drogi północnej, bo lepiej nam tak dom ustawić.

W WZ mam "obsługa komunikacyjna inwestycji od ulicy XXXX (zachodniej)", co mi nie pasuje :(

Jakie kroki podjąć, żeby to zmienić?

Może zacznijmy w sobotę wieczorem, to z rozpoczęciem picia piwa o 10 nie będzie problemu - po prostu będziemy kontynuować :lol: a i Kze się wtedy załapie :wink:

A tak przy okazji - KZE: poproszę o instrukcję badań gruntu, którą przeprowadziłeś - rozumiem, ze wytłumaczysz to łopatologicznie, tj. weź łopatę i kop :lol: . Ale tak na poważnie - kiedy zdjęcia? Dopiero po pojawieniu się wody? Co mają uchwycić te zdjęcia? Co dokładnie tam mierzysz - oprócz poziomu wód gruntowych?

Pa,

D.

PYTANIE: badania gruntu są obowiązkowe przy PnB (z szambem szczelnym) czy to chodzi tylko o POS?

Badania gruntu może też zalecić architekt... Jak składałem wniosek o PnB to Pani w Urzędzie pytała się o badania. Mój architekt napisał, że grunt OK (po moich amatorskich badaniach) i to pani z Urzędu wystarczyło...