kasia64 12.08.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Jane-dzięki,na razie strzelam gdzie popadnie,powodzenia na froncie budowlanym,pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 16.08.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Hej hej! Powróciłem z krótkich ostatnich tegorocznych wakacji ale za to Domu mam coraz więcej nowe fotki w albumie wrzuciłem Jacek - gratulacje Ławkowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 16.08.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam Was po długim weekendzie.Znowu chciałam się pochwalić nowymi zdjeciami z budowy. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=38865&grupa=0&kat=2&a=kasiawojc A domek obecnie wyglada już tak http://foto.onet.pl/upload/16/95/_518294_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/17/1/_518317_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/32/21/_518321_n.jpg Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 16.08.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 KasiaR , Willie Podziwiam postępy Waszych strojek.... i jakość Waszych zdjęć .... Willie - ten Sun Set - marzenie .... KasiaR - Ty chyba za chwilę zamieszkasz??? U mnie dzisiaj bloczki fundamentowe zaczęły się układać we właściwe miejsca .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 16.08.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Hej hej! Powróciłem z krótkich ostatnich tegorocznych wakacji ale za to Domu mam coraz więcej nowe fotki w albumie wrzuciłem Jacek - gratulacje Ławkowe! OŻESZTYWMORDE! Przez tydzień TYLE urosło?!?!?!?!?!?! no no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 16.08.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam Was po długim weekendzie.Znowu chciałam się pochwalić nowymi zdjeciami z budowy. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=38865&grupa=0&kat=2&a=kasiawojc Pozdrawiam KasiaR Piękny Już taki prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 16.08.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam Was po długim weekendzie.Znowu chciałam się pochwalić nowymi zdjeciami z budowy. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=38865&grupa=0&kat=2&a=kasiawojc Pozdrawiam KasiaR Piękny Już taki prawdziwy Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 16.08.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 KasiaRsuperoskie wrażenie robi - a co na dachu będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 16.08.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 KasiaR superoskie wrażenie robi - a co na dachu będzie? Ciemno-zielony Gont Bitumiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 16.08.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Kasia, jeszcze jedno pytanie: jak wysoki masz ten komin??? Zastanawiam się czy mój bedzie podobny, a wg projektu bedzie wystawał coś ok 4 metry ale przy okapie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 16.08.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Kasia, jeszcze jedno pytanie: jak wysoki masz ten komin??? Zastanawiam się czy mój bedzie podobny, a wg projektu bedzie wystawał coś ok 4 metry ale przy okapie......... Willie duży komin wystaje z połaci dachu jakies 2,6m , a mały wystaje 1m. Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 16.08.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Kasia, jeszcze jedno pytanie: jak wysoki masz ten komin??? Zastanawiam się czy mój bedzie podobny, a wg projektu bedzie wystawał coś ok 4 metry ale przy okapie......... Willie duży komin wystaje z połaci dachu jakies 2,6m , a mały wystaje 1m. Pozdrawiam KasiaR Wille, nie wiem jakie masz wyskie poddasze, ale nasz ten duzy komin od stropu do pałci dachu ma około 3m + 2,6m ponad dach. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 16.08.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Dzięki! U mnie jest o tyle inaczej że komin ma 7 metrów licząc od poziomu tarasu ale bedzie stał przy ścianie zewnętrznej - ponieważ okap bedzie na wysokości jakieś 2,8-3 to ok 4 metry bedzie nad połacią. Takie to cudo.......troche się niepokoiłem kwestią stabilności ale i wykonawca i producent -schiedl zapewniają że bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 16.08.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 A pro pos kominów ...Z czego je budujecie? Z klinkieru??? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 16.08.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 A pro pos kominów ... Z czego je budujecie? Z klinkieru??? J My mamy komin systemowy + płytka elewecyjna (sahara) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 16.08.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 systemowy + tynkale jeszcze myślę czy nie płytki klinkierowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.08.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam Was po długim weekendzie.Znowu chciałam się pochwalić nowymi zdjeciami z budowy. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=38865&grupa=0&kat=2&a=kasiawojc A domek obecnie wyglada już tak http://foto.onet.pl/upload/16/95/_518294_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/17/1/_518317_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/32/21/_518321_n.jpg Pozdrawiam KasiaR Super postepy robót!! Gratuluję! A czemu gont? Co Ciebie skłoniło do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 16.08.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 KZE, jeżeli chodzi o gont to: 1. wygląd - podoba mi się (dookoła tylko dachówki i blacha) 1a. Na dachówke mnie nie stać a, blacha - nigdy w życiu-tzn - deszczowa czy ulewna noc na poddaszu pod dachem pokrytym blacha to istny odgłos ataku zołnierzy z karabinu maszynowego!!! 2. nasz dach ma 420m i skosy i spady - jezeli chodzi o blache to bardzo i zbyt dużo odpadów (40%) 3. Gont kontra blacha- gont brak problemu jeżeli chodzi o malowanie 4. Poprostu zawsze nam sie podobał Adn do ptk.1a Gont wcale nas taniej nie wyniesie jak sie okazało Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 16.08.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam serdecznie - nowy ale nie do końca użytkownik - jestem mężem KasiR. uzupełnie argumentację małożnki - KasiaR. gont przyjeliśmy z założeniem, że bedzie taniej i tak się zafiksowaliśmy że dla nas ładniejszego pokrycia nie ma. I z taniością to rzeczywiśnie prawda ale na początku bo potem trzeba zacząć porónywać jakość. Argumenty za: gont wg mnie ładniej starzej się niż blacha, nie wymaga malowania, wymaga pełnego deskowania (lub OSB) co poprawia jego termikę i dźwiękoszczelność (owe salwy maszynowe w deszczu) jak również sztywność konstrukcji co do argumentów kosztowych : wybierając dobry produkt fiński metr krycia w tym kolorze nie jest najtańszy ale mimo to tańszy sporo od blachy w tym kolorze, do tego obróbka dachu blaszanego i jego położenie wydaje mi się droższe (przy goncie i tak bedzie cześć obróbek blaszanych), zarzuty do kosztu deskowania nie przekonują mnie bo pod blachę i tak trzeba dać łaty i kontrłaty (co się nie równa kwocie za deskowanie) no i folię która może osiągać różne cena a i tak mam mieszane uczucia co z niej pozostanie po kilku sezonach nagrzewania się do ogromnych temperatur pod blachą i sporego wymrażania (wprawdzie udawadniano mi że to nie jest zwykła guma ale te lepsze folie też są sporo droższe) porównując gont z pełnym deskowaniem a blachę na łatach i średniej foli (ok 4 PLN m2) to cena wychodzi podobnie a jednak pełne deskowanie to pełne deskowanie. Nasz dach jest jeszcze tak paskudny, że na blasze byłby ogromny odpad a ponieważ realizacja trochę odbiegała od projektu to nikt nie umiał precyzyjnie tego mi wyliczyć i, i tak już spory odpad mógł się tylko zwiekszyć. Efekt; pozostajemy przy goncie martwiąc sie trochę jaki bedzie jego efekt po położeniu na dość nierównych deskacha (bedzie jeszcze papa podkładowa na welonie szkalnym na całości więc może troszkę wyrówna) - ale co tam, zobaczymy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.08.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 No Damian, wreszcie się zacząłeś udzielać, bo do tej pory to tylko żoną się wysługiwałeś ( ) - wstyd!!! Ale widzę, że naprawiasz błąd, a to się chwali... Tylko dlaczego dałeś małe 'r', a nie "R"? Co do gontu - to tez mi się podoba, i - podobnie jak wy - nie znoszę blachy na dachu. Ja jednak chyba wybiore dachówke cementową, ze względu na trwałość... Wasz domek prezentuje sie pięknie!!! Na parterze więcej szyb niż cegły wyglada prześlicznie. Ja cały czas się waham czy dawać takie przeszklenia - z jednej strony bardzo mi się podobają, jednak obawiam się zimna i dużych kosztów ogrzewania I co tu zrobić? Czy na poddaszu wszystkie ściany są murowane z cegły? Jeszcze raz gratuluję domku!!! Willie, do twojego domku jeszcze nie doszłam, muszę dzieci położyć i wtedy usiądę sobie spokojnie i będę podziwiać... A słyszałam (czytałam), że jest co.... (podziwiać) D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts