Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Państwo R, (że tak powiem ;) bo niby jak tu się do Was teraz zwracać ;) )

jestem bardzo ciekawa Waszego gontu.

My wciąż wahamy się co wybrać na dach. Kiedy już będzie położony u Was pozwolimy sobie wprosić się na oględziny.

Zapraszamy, jak pogoda pozwoli (bo ostatnio niestety pada i pada) to prawdopodobnie prace nad pokryciem dachu gontem rozpoczna się za 1,5 tygodnia.

Zapraszamy :wink:

Pozdrawiamy :D

No Damian, wreszcie się zacząłeś udzielać, bo do tej pory to tylko żoną się wysługiwałeś ( :wink: ) - wstyd!!! :wink: Ale widzę, że naprawiasz błąd, a to się chwali... :lol: Tylko dlaczego dałeś małe 'r', a nie "R"? :o

Co do gontu - to tez mi się podoba, i - podobnie jak wy - nie znoszę blachy na dachu. Ja jednak chyba wybiore dachówke cementową, ze względu na trwałość...

Wasz domek prezentuje sie pięknie!!! Na parterze więcej szyb niż cegły :lol: :lol: :lol: wyglada prześlicznie. Ja cały czas się waham czy dawać takie przeszklenia - z jednej strony bardzo mi się podobają, jednak obawiam się zimna i dużych kosztów ogrzewania :roll: I co tu zrobić? :roll:

Czy na poddaszu wszystkie ściany są murowane z cegły?

Jeszcze raz gratuluję domku!!!

Willie, do twojego domku jeszcze nie doszłam, muszę dzieci położyć i wtedy usiądę sobie spokojnie i będę podziwiać... A słyszałam (czytałam), że jest co.... (podziwiać)

D.

Dominika Serdecznie dziekujemy.

Jeżeli chodzi o ściany na poddaszu to prawie wszystkie wewnetrzne ścianki sa z cegły- a to dlatego,że mój mąz znalazł bardzo dobra cegłę w baaardzo dobrej cenie. Wiec opłacało sie jej zamówić wiecej jednym rzutem (około 7 000 sztuk) i zrobic z niej ścianki . A najbardziej to była nam potrzebna do tej ścianki ceglanej (łuk)przy przyszłościowych schodach.

My tez bardzo lubiny przeszklenia, i mysle,że teraz to juz okna sa na tyle dobre jakościowo,że z ciepłoptą w domu to nie bedzie problemu. :wink: Mam nadzieję. Jeżeli chodzi o okna to polecam jako doradce mojego męża (3 lata pracował w firmie, która była producentem okien. Troszeczkę się na tym zna. Albo dobrze gra takiego co sie zna. :wink: (żartowałam męzu) )

Pozdrawiam :wink:

My wciąż wahamy się co wybrać na dach. Kiedy już będzie położony u Was pozwolimy sobie wprosić się na oględziny.

Przyłączam się. Gont też mi się podoba i wydawał mi się tańszy od dachówki. Tez mam mieć skomplikowany dach, więc przy blachodachówce niestety będę miał duży odpad. Bardzo jestem ciekaw tego gontu... 8)

Przyłączam się. Gont też mi się podoba i wydawał mi się tańszy od dachówki. Tez mam mieć skomplikowany dach, więc przy blachodachówce niestety będę miał duży odpad. Bardzo jestem ciekaw tego gontu... 8)

KZE jak już będzie gont na dachu to zapraszamy!!! :wink:

Uwaga!!! Instalacja przebiega w tempie błyskawicznym :D Wygląda na to że skończą nawet przed 14. Ale na pocieszenie moge powiedzieć iz jutro w tych samych godzinach montuja POS u mojego szwagra obok. A w poniedziałek w trzecim domu.

Ja sobie podskoczyłem do domku na śniadanko :wink:

Wracam na budowę i będę robił zdjęcia. Jutro też porobie od samego początku. Jeśli ktoś będzie chciał do udostępnie fotki.

dominikams - nie wysługuje :-? - to taki system - ona pracuje na mjejscu i zbiera info a ja w terenie finalizuje i sprawdzam... no i efetk jak widać :wink:

Cieszy mnie, że nie tylko nam sie podoba gont - rzeczywiście trwałość dachówki betonowej z założenia jest większa - poszukaj ceramiki w dobrej cenie bo słyszałem, że można wynegocjowac porównywalną cenę.[/img]

Bronci - POS bezdrenażowe, czy z drenażem?

Tak z drenażem. Mówiłem fachowcowi od POSu o Twojej bezdrenażowej, ale jakoś nie chciał się wypowiadać w temacie.

Broncio

co do POS - czyżby WIL-BUD z białołęki?

jesli mogę spytac - jaką dużą oczyszczalnie wybrłeś i jakie trzeba ponieść koszty???

Dodkładnie ta firma. O wielkości POSu i kosztach już pisałem, poszukaj parę postów wyżej (na 27 stronie):wink: .

Instalacja została zakończona o godz 13. Szybko, sprawnie i na temat.

dominikams - nie wysługuje :-? - to taki system - ona pracuje na mjejscu i zbiera info a ja w terenie finalizuje i sprawdzam... no i efetk jak widać :wink:

No dobrze już, dobrze, wymówki przyjęte :wink: :D

Jak tez bym chciała taki system, jednak wyglada na to, że będzie wszystko na mojej głowie :evil:

Broncio - potwierdzam, ze przebieg prac sprawny, byłam tam jakiś kwadrans przed 10 i już układali drenaż, który mi się bardzo spodobał :D

(na początku myśleli, ze jestem z banku 8) )

Tylko dlaczego ciebie tam nie było? Piwo musiałam wypić z majstrami - prawda, ze im po nim świetnie poszło? :wink:

Dzięki za zaproszenie - naprawdę fajnie było to zobaczyć na żywo.

Pa,

D.