rafal9 23.02.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Dzisiaj po południu odebrałem z Urzędu Dzielnicy Białołęka decyzję o Pozwoleniu Na Budowę . Ile czasu czekałeś na decyzję? Były jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.02.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 kze: pewnie, że trzeba robić na spółkę ogrodzenie docelowe. To będzie tymczasowe na czas budowy. A jak długo ten tymczasowy płat ma stać? Opłaca się wydawać dwa razy kasę: raz na tymczasowy, a raz na docelowy? Sądzisz, że płot (tzn. pewnie siatka, nie?) zniszczy się podczas budowy? A jak planujesz składować materiały (piasek, żwir, cegły itp.)? Nasze dzaiłi są nieduże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 23.02.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Ile czasu czekałeś na decyzję? Były jakieś problemy? Wniosek złożyłem 6.01 a odebrałem 22.02. Czyli niecałe dwa mieisące. Z wnioskiem o PNB nie było problemów. Były wcześniej. Doztaliśmy posrane wytyczne w deczji o warunkach zabudowy. Działkę mamy z wjazdem od południa i ciężko nam było wybrać gotowy projekt. Jak już wybraliśmy to wytyczne nie pasowały do naszego projektu. Musieliśmy pisać odwołanie. Trochę to wszystko trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 23.02.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Wniosek złożyłem 6.01 a odebrałem 22.02. Czyli niecałe dwa mieisące. Mimo wszystko trochę długo. W zasadzie powinni zmieścić się w miesiąc. W jakich okolicznościach mogą przekroczyć ten termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 23.02.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 W moim wcześniejszym poście dotyczącym ceny siatki ogrodzeniowej,chodzi oczywiście o cenę mb siatki z drutu ocynkowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 23.02.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Rafal9 zgodnie z prawem gmina ma 65 dni na wydanie pnb a do tego ma mozliwość przedłużania tego terminu jeśli np każe Ci coś uzupełnić lub zechce konsultować się z innymi urzędami.... Ukochany Pol Marek to wdrożył zprzedając pod hasłem - patrzcie jak teraz macie ludziska pięknie! I ponoc to najdłuższy oficjalnie ustawowo zapisany termin decyzji administracyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 24.02.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 w40 na Białołęce im głębiej tym woda gorsza. Ja mam studnię gdześ na 16-17m i nie wiem czy to nie za głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.02.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 na Białołęce im głębiej tym woda gorsza Czy ktoś wie dlaczego? teoretycznie przynajmniej powinno być na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
md2 24.02.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Witam, i dołączam do budujących na Białołęce wraz z całą rodzinką (starsza latorośl - 11 rok, młodsza - 6 rok pobytu na tym świecie oraz druga połówka - wiek jeszcze względny). Nasza lokalizacja to Mochtyńska.Na razie zakupiona działka i warunki przyłączy oraz pozostała papierologia. Projekt jeszcze nie wybrany szukamy kompromisu między marzeniami i możliwościami finansowymi, które są mocno ograniczone. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 24.02.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 na Białołęce im głębiej tym woda gorsza Czy ktoś wie dlaczego? teoretycznie przynajmniej powinno być na odwrót Bo jest to starorzecze Wisły i im głębiej tym bardziej woda jest zażelaziona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 25.02.2005 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Browarek chętnie, ale chyba trochę później - przecież 5 marca i tak się spotykamy. Co do Urzędu (opisywane powyżej) to potwierdzam, że oni są życzliwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdek 25.02.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Witam, i dołączam do budujących na Białołęce wraz z całą rodzinką (starsza latorośl - 11 rok, młodsza - 6 rok pobytu na tym świecie oraz druga połówka - wiek jeszcze względny). Nasza lokalizacja to Mochtyńska. Na razie zakupiona działka i warunki przyłączy oraz pozostała papierologia. Projekt jeszcze nie wybrany szukamy kompromisu między marzeniami i możliwościami finansowymi, które są mocno ograniczone. Pozdrawiam Monika No, to z całego serca głównej wygranej w totka, żebyście nie musieli się ograniczać finansowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 25.02.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 api, kiedy chcesz grodzić, masz już słupki?Ja mam 77m obwodu działki do ogrodzenia. Myślę, że trzeba bedzie ogrodzić budowę, może na etapie ław, moze przed, jak pogoda i czas pozwoli. Wniosek o PNB złozylismy tydzień temu. Chyba mogę ogrodzić się bez pozwolenia?... Wybieracie sie wszyscy za tydzień na spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
md2 25.02.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Wielkie dzięki Valdek, ale ja jakoś w tego totka nie bardzo wierzę ( jak do tej pory bilans ujemny ) tylko raczej skupiam się na przeliczeniu kwoty i rat kredytu na długość swojego życia tzn. czy zdążę spłacić przed emeryturą, czy nie. Pozdrawiam monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 25.02.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Też poszukuję siatki, 60mb znalazłem po 11zł/mb drut ocynkowany, średnica drutu 3mm, oczko 6,5cm, wysokość 1,5m, cena z przywozem do Warszawy, jeśli ktoś ma lepszą ofertę, proszę o info Poproszę o info gdzie można dostać tą siatkę. Ja niestety nic taniej w okolicach Wawy nie znalazłem. Najtaniej mają siatkę pod Wrocławiem. Tam ceny dochodza nawet do 4zł za metr bieżący. Ale niestety tylko hurtowo jeśli mają przywieźć do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdek 25.02.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Wielkie dzięki Valdek, ale ja jakoś w tego totka nie bardzo wierzę ( jak do tej pory bilans ujemny ) tylko raczej skupiam się na przeliczeniu kwoty i rat kredytu na długość swojego życia tzn. czy zdążę spłacić przed emeryturą, czy nie. Pozdrawiam monika Zawsze możesz coś zostawić dzieciom . Zawsze to jakiś spadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 25.02.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 katerhasser,na ogrodzenie (docelowe, a i to tylko na fragment graniczący z drogą publiczną) wystarczy zgłoszenie do urzędu gminy, potrzebne ksero mapy z naniesionym fragmentem płotu graniczącym z drogą + szkic wyglądu ogrodzenia,ja słupki mam już wmurowane, w składzie na Płochocińskie kupowałem profil (tam pocięli) i sam malowałem, czy było to znacznie taniej, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 28.02.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Co tu taka cisza? Czy ktoś ma namiary na solidną ekipę budowlaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 02.03.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Czy ktoś z grupy wybiera się na spotkanie Muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 02.03.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 ja się zapisywałem i się wybieram... mam tylko nadzieję, że mi się moje dziewczyny z grypy wykaraskają a ja się nie rozłożę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts