Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Willie

Czy Ty wciąż walczysz z projektami przyłączy gazu i wody????

J

Wciąż

Zatkało się trochę w gazowni,Krupa miał odetkac w tym tygodniu żebym mógł złożyć do gminy.........

a jak u Was???

Exactly the same!

Ale Krupa trochę pokpił sprawę z tą gazownią. Tam trzeba złożyć dokumnet, który stwierdza, że UG zgadza się na umieszczenie w pasie drogowym ulicy przyłącza gazowego i wodociągowego .... a on nam o tym powiedział WCZORAJ ... :evil:

Mogłem to złożyć 1.5 miesiąca temu :evil:

Ogólne wnisoki z przyłączy (dzisiaj Aga była w UG) są takie, że jak się chce mieć wodę i gaz do zimy 2006 to trzeba JUŻ TERAZ mocno się spieszyć bo to strasznie długo trwa: wnioski, uzgodnienia, inżynier ruchu i wiele, wiele innych spraw ...

J

Dokładnie tak to wygląda, niestety.......

nie chciałem płacić 12 tys za inwestora zastępczego to teraz sam walczę :wink:

a macie już wykonawcę???

Jeszcze nie ale myśleliśmy o Nosiłowskim (z Ząbek czy Marek) ... chyba nawet już z nim kiedyś rozmawialiśmy ...

EXACTLY THE SAME :lol: :lol: :lol:

może jakąś spółkę zawiążemy żeby ceny zbijać........?

jak tylko dostanę od Krupy projekty to chcę poprosić o wycenę Nosiłowskiego i miałem jeszcze jakiś inny namiar muszę wygrzebać.....

w czasie gdy UG bedzie mielić formalności to chcę dogadac się z wykonawcą

Hi, hi, hi :lol: :lol: :lol:

Plan mam taki sam .... też mam namiar na jeszcze jedno miejsce .... ale tam chyba tylko gaz chcą robić ... w wolałbym kompleksowo ...

8)

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jane, jacek69-gratuluję i jestem pod wrażeniem. Wiele osób przekręcało moje imię zaraz po tym jak się przedstawiłem- a tu proszę. A może my się znamy? Tak mnie nazywali tylko w szkole ale tej ostatniej.

A'prpos budowy to to złożyłem wniosek o wydanie warunków przyłącza prądu. Zaczynam budowę za mniej więcej rok to mi się nie śpieszy z papierami.

Też macie Krupę??? Robi nam wszystkim projekty :wink:

A jeśli chodzi o wykonawcę to tylko Nosiłowski. Robi prawie wszystkich na Białołęce i ma największe znajomości w gazowni i wodociągach :wink:

Hej, Broncio!

To dobre wieści o Nosiłowskim, bo z tego co nam powidziano w UG wykonawca też musi duuuużo dokumentacji zgromadzić zanim rozpocznie instalacje ....

J

Witam , Mam nowe zdjęcia domku i postepy na budowie!!!

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=38865&grupa=0&kat=2&a=kasiawojc

http://foto.onet.pl/upload/4/64/_522508_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/24/91/_522505_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/48/99/_522507_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/28/7/_522500_n.jpg

Pozdrawiam

KasiaR :wink: :D

Ale Ci pikno chałupa wyrosła KasiuR.... no chiba syćki dysczułki na onym dasecku toś Ty malowała .... takie one równiuśkie i pikne ... 8)

Dziekuję Jacek, ale po Polskiemu proszę :o :wink: :D

No to co było z tymi deskami u mnie???

:roll:

POzdrawiam

KasiaR

Po Polskiemu? Dach wygląda, jakbyś wszystkie deski pomalowała.... jest równiutki, jednolity w kolorze .... wygląda super ....

.... może nie kładź już dachówki ?

OK - żartowałem :lol:

Ale Ci pikno chałupa wyrosła KasiuR.... no chiba syćki dysczułki na onym dasecku toś Ty malowała .... takie one równiuśkie i pikne ... 8)

POzdrawiam

KasiaR

Po Polskiemu? Dach wygląda, jakbyś wszystkie deski pomalowała.... jest równiutki, jednolity w kolorze .... wygląda super ....

Jacek to tylko tak z daleka. Deski nie sa aż tak równe jak wygladaja - niestety. Ale dziekuję. Nierówności najbardziej widać od środka domu na poddaszu. :( Ale i tak nie jest źle. Na to własnie kłada pape, a za 1,5 tyg Gont. I już. :D :wink: Mam nadzieję,że wyjdzie ładnie - a najwazniejsze solidnie, szczelnie(deszcz) i wytrzymale :wink: :D

Pozdrawiam

KasiaR

POzdrawiam

KasiaR

Jacek to tylko tak z daleka. Deski nie sa aż tak równe jak wygladaja - niestety. Ale dziekuję. Nierówności najbardziej widać od środka domu na poddaszu. :( Ale i tak nie jest źle. Na to własnie kłada pape, a za 1,5 tyg Gont. I już. :D :wink: Mam nadzieję,że wyjdzie ładnie - a najwazniejsze solidnie, szczelnie(deszcz) i wytrzymale :wink: :D

Pozdrawiam

KasiaR

To proponuję spotkac się jak położą Ci gonta... 8)

tyż piknie.....

a ściany będą koloru ....?

Różowe najbardziej będą pasowały :lol: :lol: :lol:

Ja bym pomyślał o delikatnej żółci .... piaskowym ....

Dokładnie tak. ściany będa jasno -żółte i dodatkowo dokoło okien (jak to sie nazywało :roll: :roll: ) chyba gzyms czy cos takiego. -w kolorze zielonym. Podmurówka bedzie w kolorze ziemnozielonym jak gont (z płytek a'la klinkier).