Romario1108 09.01.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam1Na wiosne zamierzam rozpocząc budowe w Miasteczku Slaskim i szukam soldnej ekipy budowlanej. Czy ktos moze mi polecic kogos z okolic?PozdrawiamRomario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 09.01.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 szkoda mi Cię, kocie, miałeś pecha naczytałem sie tych pie....muratorow i teraz za duzo widze za mało czasu mam na budowe , w zasadzie na jej nadzorowanie jak to mowią -jak kota ni ma to myszy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.01.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam1 Na wiosne zamierzam rozpocząc budowe w Miasteczku Slaskim i szukam soldnej ekipy budowlanej. Czy ktos moze mi polecic kogos z okolic? Pozdrawiam Romario chyba tylko Mirzaw, ale chyba już tutaj nie zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 09.01.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 a ja ciągle mam nadzieję, że budowa domu to nie będzie przykre doświadczenie, czy aż tak bardzo się myle...... Witam wszystkich nowych i nie tylko. budowa to nie piaskownica , ale skoro tylu sie wybudowało to jednak można ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.01.2006 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 szkoda mi Cię, kocie, miałeś pecha naczytałem sie tych pie....muratorow i teraz za duzo widze za mało czasu mam na budowe , w zasadzie na jej nadzorowanie jak to mowią -jak kota ni ma to myszy ..... z całym szacunkiem dla moderatora forum, ale jemu też zdarza się przesadzić i dać ciała, nie masz czasu, zatrudnij inspektora nadzoru, ale żeby przypadkiem nie znał się z kierownikiem budowy, czasami pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirola75 11.01.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Witam po dłuższej nieobecności Prawie pozałatwiałem paiery i myslę, że od wiosny...START... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.01.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 poszukuję domu do remontu w okolicach tychów, bojszów, świerczyńca,lędzin, bierunia w cenie do 110000 zł, lub działki budowlanej w tych okolicachgg w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
do-la 13.01.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Dzisiaj dostałem orzeczenie z urzędu górniczego na temat szkód górniczych: - teren poza bezpośrednimi wpływami dokonanej i projektowanej eksploatacji górniczej, - wstrząsy pochodzenia górniczego mogą powodować drgania gruntu o przyspieszeniu do 40 mm\s2 Są w końcu szkody czy ich nie ma ?pozd. Z tym samym problemem - jak wygląda sprawa tzw szkód górniczych? - zbrojenie i zwroty kosztów przez kopalnię? Może ktoś już załatwiał takie formalności. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gekoz 15.01.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 W sprawie szkód górniczych - myśle że najlepiej pytania dotyczące szkód zadawać kierownikowi budowy, w odpowiedzi na pytanie czy wstrząsy pochodzenia górniczego o przyspieszeniu drgań do 40mm/s2 oznaczają jakiś stopień szkód moge jedynie powiedzieć, że u nas był to wskaźnik 120mm/s2 co oznacza drugi stopień szkód górniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 15.01.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 witam,czy ktos z szanownych grupowiczów ogrzewa dompiecem na eko-groszek z podajnikiem?jesli tak to prosilbym o krotka charakterystyke,jaka powierzchnia jest ogrzewana, jaki model pieca posiadacie,jakie jest srednie spalanie roczne, plusy i minusy uzytkownia takiego kotła, na co zwracac uwage przy zakupie? itp. pozdrawiamPiotr[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 17.01.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Witam! Chciałem ostrzec wszystkich budujących i wykańczających swoje domy przed powierzeniem prac budowlanych pracownikom Pana Niewierowicza. Co prawda Jego firma zajmuje się głównie kafelkowaniem i jakości tych prac nie mogę oceniać, ale u mnie murowali i to robili byle jak. Nie wierzę, że jedne prace można robić byle jak, a inne perfekcyjnie! Szczegóły na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 17.01.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Witam! Czy ktoś z Was ma jakieś opinie dotyczące okien drewnianych firm: GEBAUER, GLUMATEX i STOLAR-BUD? Jestem na etapie zamawiania okien i te firmy wydają się atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirola75 17.01.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 witam, kilka wierszy czytałem coś o Miasteczku, ja (mam nadzieję) zaczynam od wiosny w Tarn Górach i mam nadzieję, ze ekipa się sprawdzi. Jestem na etapie szukanie kierownika budowy- ichceny sa tak rozbieżne, że nie mam pojęcia od czego to zależy, O ile możecie podać to ile średnio Was wykasowal takie kierownik????? Z góry serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 17.01.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Witam! Jeszcze jedno pytanie o opinię. Czy ktoś z Was korzystał z pracowników organizowanych przez P. Błaszczyka? Pan ten przygotowuje mi kosztorys na kompleksowe prace wykończeniowe wewnątrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 17.01.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Fotkon: ja mam okna i okiennice Gebauera, a także drzwi zewn. i wewnętrzne (wg indywidualnego zamówienia w kolorze storarki okiennej - jest taka możliwość) Nie mam żadnych zastrzeżeń, okna, drzwi, okiennice są piękne, starannie wykonanie, montaż OK; pełny profesjonalizm. Po ok. 8 mies przyjechali na naszą prośbę doregulować drzwi, bez ekstra kosztów.Słowem: dobrze wydane pieniądze. No, może z terminami im nie do końca wyszło, ale to był czas szaleństwa związanego z Vat-em i chyba mieli zbyt dużo zamówień w stosunku do możliwości produkcyjnych.Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 17.01.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Wielkie P O Z D R O dla budujacych w Pyskowicach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 18.01.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 czy ktoś kupował materiały w hurtownii Budo-Zbyt w Rybniku? Proszę o opinie na temat tej hurtownii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 18.01.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 witam, czy ktos z szanownych grupowiczów ogrzewa dom piecem na eko-groszek z podajnikiem? jesli tak to prosilbym o krotka charakterystyke, jaka powierzchnia jest ogrzewana, jaki model pieca posiadacie, jakie jest srednie spalanie roczne, plusy i minusy uzytkownia takiego kotła, na co zwracac uwage przy zakupie? itp. z góry dzięki. pozdrawiam Piotr [email protected] PS: przepraszam za powtorzenie zapytania ale wczesniejszy wpis zostal juz dawno przykryty a mysle ze mam sznase otrzymac tutaj interesujace mnie informacje, w koncu mieszkamy na Ślasku i wegiel mamy najtańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draazeka 18.01.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 witaj,ja mam w planach piec na ekogroszek i też chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat, niestety na temat ekipy nie dostałam tutaj żadnego namiaru:( szkoda..... czas mnie goni a ja ciągle nic nie mam, może jednak ktoś się zlituje......plisssssssss[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 18.01.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Witam! Ja w pierwszych planach dotyczących ogrzewania domu myślałem o piecu na olej opałowy (brak była w pobliżu gazociągu), potem kiedy gazociąg pojawił się 300 m od mojej działki brałem pod uwagę gaz jako paliwo, a teraz po zamieszaniu na rynkach zdecydowany jestem na piec na "eko groszek". Dzięki mojemu wspaniałemu Kierownikowi Budowy zrobiliśmy dodatkowy komin spalinowy (mam dwa RONDO Plus i RONDO) i oddzielną piwnicę na drugi piec. Wiem, że istnieją przynajmniej dwie firmy z Pszczyny i Lublińca warte uwagi. W tej chwili jestem w trakcie zbierania ofert na wykonanie instalacji CO i zobaczymy co za propozycję otrzymam. A swoją drogą zaczynam "studiowanie" tematu "piece ekologiczne z podajnikiem". O wynikach wkrótcePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts