Los Pedroz 29.01.2006 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Witam!Poszukuję człowieka który mi wykona ekspertyzę budynku na potrzebę remontu i nadbudowy kostki w Tarnowskich Górach.Szczegóły w wątku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1013606#1013606Bo sam juz nie wiem czy to kupić. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saba 29.01.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 na liście jest Dambud z Mikołowa i Dakpro z Ornontowicja mam dom z Ytonga nie w okolicy Mikołowa, firmy raczej nie polcę, nie majej na w/w liście Dzięki za odpowiedź. Liste polecanych oficjalnie mam ale to jeszcze nie świadczy o tym że firma jest dobra. Wolałabym mieć kogoś poleconego od zadowolonego kilienta. Ktoś może byc na liście bo potrafi budować z ytongu a w efekcie cała reszta beznadziejna - niesłowni, naciągacze itpA z technologii jesteś zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 29.01.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 możecie polecić jakiś skład gdzie mozna dostać dobrą cenę na pustaki max oraz dachówkę creatona ?buduję w okolicach mysłowic/jaworzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 30.01.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 ] Dzięki za odpowiedź. Liste polecanych oficjalnie mam ale to jeszcze nie świadczy o tym że firma jest dobra. Wolałabym mieć kogoś poleconego od zadowolonego kilienta. Ktoś może byc na liście bo potrafi budować z ytongu a w efekcie cała reszta beznadziejna - niesłowni, naciągacze itp A z technologii jesteś zadowolony? Tak. Jeżeli chodzi o firmy to zawsze możesz dać sobie zrobić kalkulację i prosić o pokaznie zrealizowane budówy. Dakpro robiło nadbudowę domu znajomym ale z maxów i ociepleniem ze styropianu i tynki wewn. i zewn. Oni są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavvel 30.01.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 witam was pojawilem sie tu dzisiaj juz sporo poczytalem jeszcze z 5-6 m-cy mi zostalo zeby cale forym przejzec ale coz powoli zaczynam myslec o budowie: dzialka wybrana projekt rowniez tyle tylko ze doswiadczenie w budowie domu 0% pare remontow obiektow handlowych za mna ale co innego remont co innego budowa i tutaj ostrzezenie bede sie pytal i glowe trul wam ale musze jakos to pociagnac. A najlepsze ze plan jest super musze dom postawic w stanie zamknietym wstepnie wykonczonym do konca roku A domek ma byc taki http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=83&a=192&sid=85&powierzchnia_uzytkowa_max=900&wymiar_dzialki_x_max=100&powierzchnia_uzytkowa_min=150&wymiar_dzialki_x_min=0&typ_budynku_in=P,PA,PU,PAPU to tyle wstepem i jeszcze raz witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabol 30.01.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 A najlepsze ze plan jest super musze dom postawic w stanie zamknietym wstepnie wykonczonym do konca roku A domek ma byc taki http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=83&a=192&sid=85&powierzchnia_uzytkowa_max=900&wymiar_dzialki_x_max=100&powierzchnia_uzytkowa_min=150&wymiar_dzialki_x_min=0&typ_budynku_in=P,PA,PU,PAPU to tyle wstepem i jeszcze raz witam Witaj Pavvel, bardzo ciekawy projekt, wiele fajnych rozwiązań - podwójny kominek, antresola. Problematyczne wydaje mi się tylko to przejście "na kolanach" do pokoju nad garażem, żeby się to tylko nie okazał Twój gabinet Rezygnacja z tego przejścia też nie jest dobra, bo jak przyjdzie zima, to korzystanie z pokoju będzie utrudnione. No a budowa pokoju z osobnym wejściem od ogrodu z przeznaczeniem dla gości, którzy pojawiają się na parę dni w roku, to też marnotrastwo, chyba, że się w jakąś agroturystykę zaangażujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavvel 31.01.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 zona sobie juz zajela ten pokoj wiec mi nie grozi przeciskanie sie tam a jej to odpowiada a moje gabinety to beda w garazu wolnostojacym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 01.02.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 WITAM. DOŁĄCZAM DO WAS,PONIEWAŻ TEŻ JESTEM Z GÓRNEGO ŚLĄSKA. RAFAELO IDE TWOIM SLADEM I TAKŻE ZAMIERZAM POSTAWIĆ W NIEDALEKIEJ PRZYSZLOŚCI CHATE, DZIAŁKĘ JUŻ MAM.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 01.02.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 witam cześć 1950 jestesmy ziomalami z jednej wiochy. Jaki ten swiat maly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 01.02.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 WITAM. DOŁĄCZAM DO WAS,PONIEWAŻ TEŻ JESTEM Z GÓRNEGO ŚLĄSKA. RAFAELO IDE TWOIM SLADEM I TAKŻE ZAMIERZAM POSTAWIĆ W NIEDALEKIEJ PRZYSZLOŚCI CHATE, DZIAŁKĘ JUŻ MAM.[/i] Witaj DARIO2 Cieszymy się, że do Nas dołączyłeś, ale NIE KRZYCZ!! - wyłącz CapsLock!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 01.02.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Pavvel fajna bryka ..Twoja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 01.02.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 oki artur już jestem ciszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.02.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 oki artur już jestem ciszej .........i ucichło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 03.02.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 witam to może pokrzyczmy, będzie głośniej i ktoś się tu zjawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.02.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 WITAM TO MOŻE POKRZYCZMY, BĘDZIE GŁOŚNIEJ I KTOŚ SIĘ TU ZJAWI? Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.02.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 moi drodzy napiszcie w jakisch cenach kupujecie materialy budowlane . interesuje mnie cena za pustak poryzowany (cena m2 ) 25 i 30 P+W styropian , dachowka cementowa . z poczatkiem maja zaczynam budowe w rybniku . tylko nie piszcie ze budozbyt taki cacy bo w rzeczywistosci jak na tak duzy sklad budowalny ceny maja kosmiczne (w podrzednym builderze mozna kupic taniej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 04.02.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ja maxy kupowałem w E-mur w Katowicach i Buiderze w Tychach... Ceny pewnie juz sie zmieniły ale pamietam ze Builderze sa naprawde dobre ceny tylko z jakością bywa róznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 04.02.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 [Nigdzie nie otrzymałem dobrej oferty w stylu "dobra cena gdy 100% materiału z naszej firmy" Tak miałem podobnie...nie wiem jak sprawuje sie program Buduj Dom z PSB ma ktos moze doswiadczenia zwiazane z tym programem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.02.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 piejar tak buduje w rybniku dokladnie mowiac w popielowie .z rozpoznania jakie zrobilem to najtaniej maja builderze na wodzislawskiej kolo krzyza ale i tak patrzac na oferty cenowe skladow z innych regiownow polski te nasze w rybniku nie sa satysfekszyn . byc moze ich za zlabo przyciskam , ale wlasnie jaka moze byc cena porothermu 25 i 30 i braasu tak aby strony byly zadowolone .na razie interesuje sie tym czego kupie najwiecej . a odnosnie zamowien na caly dom to faktycznie handlowca nie zalezy szczegolnie na pozyskaniu takiego klineta i najpradopodobnie bede bral towar z kilku miejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.02.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Jeżeli chodzi o przyciskanie to nic mi to nigdy nie dało. Być może wynika to ze specyfiki naszego regionu , a może ja nie umiem się targować . Mąż kuzynki (Kraków) twierdzi że mieszkamy na bogatym i rozpuszczonym Śląsku i stąd brak skłonności do negocjacji. Materiał musisz kupić i pewno nie pod Warszawą więc na coś się w końcu zgodzisz. Mnie czasem trafiał szlag jak czytałem jakie ludzie dostają upusty na "dzień dobry". Mnie nikt takiego prezentu nie zrobił. Próbowałem sił w okolicach Opola, Wrocławia i faktycznie ceny niższe ale muszą coś dziabnąć za transport. Ja nie kupowałbym porothermu 25 na ściany zewnętrzne bo droższy a i tak musisz ocieplić. Postawiłem je z b. taniego MAX-a 1,65 za szt (leier). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts