Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ... Proszę o opinie użytkowników. Stoję przed wyborem kotła na eko-groszek . Konkurentami są:

- ECO-PLUS http://ecobiel.pl/eco-plus.htm

- SAS http://www.sas.busko.pl/gro_eco.html

- Elektromet http://www.elektromet.com.pl/10/pl/10.1.html

Głównie chodzi mi o SAS i EKO-PLUS.

A może macie inne propozycje ze śląska??

Cześć.

Ja dopiero jestem na etapie organizacji budowy ale tez juz zastanawiałem sie nad kotłem.

Wydaje mi się zę dużo pozytywnych opinii ma HEF z Lublińca i zastanawiam sie też nad HKS Lazar. Nie orientowałem się jeszcze co do cen. Wiem że HEF to jedna z najstarszych chyba firm na Śląsku wiec doświadczenie mają. Podobno niezły jest kocioł Malejka ale jeszcze o nim nic nie czytałem.

A czy ktoś może policić dobrą firmę od przydomowych oczyszczalni ścieków i podać ile takie coś kosztuje?

witam

ja kupiłem jakieś 2 miesiące temu kocioł Żywiec na eko-groszek 25KW.

Narazie został odpalony tylko na 5 godzin w celu przetestowania całej instalacji i samego kotła. Więc za bardzo nie mogę się wypowiedzieć na jego temat. Kupiłem go dlatego że słyszałem bardzo dużo pozytywnych opinii o nim.

Kosztował mnie koło 7200zł z 22%vat

aha i jeszcze jedno.

Mam do sprzedania 15 worków po 30kg wapna hydratyzowanego po przystępnej cenie.

miejsce: Ornontowice

z Pro-Techu zrezygnowałem, przepadło 200zł :-?

korzystałem z Hydrosolaru, ale w Żorach, miałem firmę wykonawczą z Żor,

która tam się zaopatrywała,

Dlaczego zrezygnowałeś? Coś z nimi nie tak? Napisz coś więcej o swojej oczyszczalni (koszty zakupu, funkconalność) Ja mam w planie spuszczenie wody do rowu melioracyjnego i myśle że może zrobie oczyszczalnie zaraz na początku budowy przy okazji wykopów fundamentowych.

pozdrawiam

z Pro-Techu zrezygnowałem, przepadło 200zł :-?

korzystałem z Hydrosolaru, ale w Żorach, miałem firmę wykonawczą z Żor,

która tam się zaopatrywała,

Dlaczego zrezygnowałeś? Coś z nimi nie tak? Napisz coś więcej o swojej oczyszczalni (koszty zakupu, funkconalność) Ja mam w planie spuszczenie wody do rowu melioracyjnego i myśle że może zrobie oczyszczalnie zaraz na początku budowy przy okazji wykopów fundamentowych.

pozdrawiam

ja miałem mieć szambo i zmieniałem na POS, starostwo odrzuciło ich projekt,

bo gościu nie miał uprawnień projektowych, potrzebny był nowy projekt zagospodarowania działki

projekt zrobił "mój" architekt, dał namiar na firmę wykonawczą, która brała towar

w Hydrosolarze, wyszło taniej :D

PS. do samej oczyszczalni z Pro- Techu nic nie mam,

ja mam oczyszczalnię 3 rok........działa 8)

cena coś koło 6 tys........jeżeli dobrze pamiętam :oops: